Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Dobré ránko, my sme mali perný víkend a včera nám hrozilo, že pôjdeme do nemocnice. Malý v sobotu 12 hodín nespal, stále sa len krútil, ako by ho bolelo bruško. Nič mu nezaberalo a v nedelu po každom papaní vracal, dokonca už ani nekakal a ani rektálna rúrka mu nepomohla. Už som bola fakt zúfalá, tak sme včera išli k doktorke. Tá skonštatovala, že sme aj málo pribrali a uvažovala, že nás pošle nasledovanie do nemocnice. Nakoniec, že najprv mám vyskúšať espumisam. Malý síce včera od 2 poobede až do pol 10 večera nespal, ale stále si pýtal papať, ale už našťastie nevrackal. V noci už pekne spinkal a začal konečne aj kakať. Tak som o dosť kľudnejšia, lebo som z toho už bola na prášky. Na tváričku nám dala holtovumasť a malého máme dočasne kúpať v dubovej kôre - a to som si myslela, že je len na hemoroidy 😀 Tak už hádam budeme v poriadku 🙂
No, ja lezela ve 28.tt v nemocnici kvuli tvrdnuti bricha-mela jsem kontrakce skoro po 3 minutach a pak jsem brala magnesium, tak nevim jestli to taky nemuze bejt tim? Ale neotvirala jsem se. Akorat jsme pak uz zustala doma a byla jsem az do konce 8.mesice relativne v klidu. V 9.mesici uz jsme zas zacala skotacit, abych to trosku popohnala a nic:(
Aha jasny. Ja jdu jeste ve ctvrtek na monitor, tak se radeji jeste zeptam.
@babie16 Tak tak nějak jsem na tom byla i já. Sice jsem v nemocnici nebyla, ale od 31.tt jsem byla na nemocenské a taky musela brát magnesium a odpočívat. Ale poslední měsíc už taky dělám všechno proto, aby už to bylo 🙂 Ale taky nic nezabírá 🙂 Maličkému/maličké se u mě v bříšku asi mocinky líbí a ví přesně, kdy má přijít, tak si to říkám a tak to asi taky bude 🙂 Čeká asi na mě, mám příští pátek narozky, tak chce být asi dáreček 😀
@sova33 No u nás v Opavě to taky je max. 10 dnů! Kamarádka měla termín 21.12. a nastupovala do porodnice 28.12. a 29.12. ráno ji to začali vyvolávat. Bohužel ani kapáky, ani tabletky u ní nezabrali, tak musela císařem a v celkové narkóze ☹ Z toho už začínám mít hrůzu.... a pořád si říkám, že to prostě musí přijít samo 🙂
kamousek: a kdy mas nebo jsi mela termin?
lavazza: porodny uz je v haji no 🙂. My to taky chteli stihnout, ale nejak to nevyslo a ted budu rada, ze vubec porodim🙂
@lavazza Já už jsem porodné pustila z hlavy, kdybych porodila předčasně, sice bych ho dostala, ale zase by se to určitě odrazilo jinde - na prckové zdraví, na kojení, na plínách.
Teď jsem ráda, že vím, že je všechno v pořádku, když se mu u mě tak líbí 🙂 Jenom ta případná velikost mě docela děsí. Rodit 4-5 kilové dítě bych moc nechtěla.
@babie16
@cufinka
to vyptávání mě taky pěkně štve...a to mám termín až na konci ledna...to aby si člověk připadal jako blbec, že "ještě pořád nic" 😠
@ellahop my jsme tenkrát Evičce kupovali taky Nutrilon HA a neznali jsme ani zácpy, ani bolení bříška...je sice fakt předražený, ale něco na něm asi bude... 😅
@sova33
To nas porad strasili, ze prcek je mensi a ze se narodi tak 3-kilovej a ted mam pocit, ze to tak nebude :(. Jsem na ty jejich odhady docela zvedava. Kamaradce dva dny pred porodem vyvestili podle utz, ze malej ma tak 2,6kg a kdyz za dva dny porodila, tak vazil 3,15kg. Rodila 2 tydny pred terminem. Tak si rikam jakyho macika ted budu rodit ja🙂
@babie16 Tak to s tebou souhlasím. Já taky už jenom chodím a vymýšlím, co bych ještě udělala. Už jsem všechno uklidila, přichystala, všechny šuplíky, zásuvky a skříně mám uklizené a furt nic 🙂 V televizi nic pořádného nehraje, knížky i když mám ráda čtení mě taky nějak neberou....už aby to fakt bylo! A když to řeknu před někým, kdo musí pracovat, že se nudím, tak mi řekne, že mám být ráda, že nemusím nic dělat a že si toho mám vážit, ale popravdě bych fakt radši aspoň zase na chvilku chodila do práce, než takhle 🙂 Dříve mi nestačilo, že měl den 24hodin, teď mi přijde, že má aspoň 40hodin, jak se to vleče 😀
Holky, to máte dobrý, že vám dělají odhady váhy. To mně dělali poslední odhad na velkém ultrazvuku v tom 32. týdnu. Od té doby nic a už taky žádný nebude. U nás v porodnici to prostě nedělají, což mě docela štve. Takže já se opravdu musím nechat překvapit. Ale mudr. říkal, že to vypadá, že malá bude mít víc než Ondra...no to jsem teda ráda 😅 🙂 Uf uf, kdo to bude rodit? 😀
Už aby to opravdu bylo...

Uz o vikendu jo? Mne rekl dr., ze si mne nechaji az v pondeli. Ty lidi mi vazne uz stvou! A kde budete kdo rodit? My bydlime U Ceskeho Brodu, ale rodit budu v Praze (Motol).