icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cufinka
11. jan 2011

@zuzik28 to máš dobrý že ve 32tt mě jí dělaly naposled ve 29+4 😀

babie16
11. jan 2011

@zuzik28
Bud rada. Aspon te nestresujou tabulkama 😉 !

vilca
11. jan 2011

@zuzik28 a kolik vám odhadovali v tom 32. týdnu?

babie16
11. jan 2011

Holky a co vasi mimisci? Jsou aktivni nebo vam prijde ze ted vic spinkaj? My mame furt nejakcnejsi vecery. A nekdy i dopoledne. Porad mi vystrkuje zadicka nebo spis prdylku a nozicky a nechava se hladit. Vzdycky kdyz to zacne delat, tak citim uplne tlaky na kostrc a nekdy i konecnik. Uz tam ma asi malo mista.

cufinka
11. jan 2011

@babie16 my máme dítě akční pořád -teda v noci hajinká poslušně ,ale jakmile uslyší ráno hlasy začně zase maminku bombardovat 😀

zuzik28
11. jan 2011

@vilca odhad byl 1950 g...asi takový normál...tak snad to tak hrozný nakonec nebude. Ale Ondra se narodil o 14 dní dřív a měl 3 500 g a 52 cm. Snad jsou holčičky menší 🙂

babie16
11. jan 2011

@cufinka
Tak aspon, ze hajinka v noci 😀 Ja ho obcas v noci citim, ale to se asi jen protahuje. Jinak, nejvic kope dopoledne a pak vecer. Ale to vydrzi fakt treba do 11-ti nez jdeme spat.

zuzik28
11. jan 2011

Naše malá je taky hrozně akční...určitě víc jak první dítě. Ale v noci krásně spinká, tak aspoň tak. Třeba to tak bude i po porodu 😀

vilca
11. jan 2011

@zuzik28 tak to budete mít asi podobně jako my...my jsme měli v 32. týdnu myslím 1910 g

vilca
11. jan 2011

@zuzik28 s tou aktivitou a spaním to máme asi taky podobně 🙂 Ve dne řádí jako čertík a v noci mě poslušně nechá hezky vyspat 😵

babie16
11. jan 2011

@vilca
No, ja myslim, ze kolem toho 30tt to tak byva. Nam ve 30tt odhadovali 1800g a dr.mi pak rikal, ze je to spis tabulkova hodnota, ze se to moc neda zmerit.

kamusek
11. jan 2011

@zuzik28 To mě taky dělala doktorka ultrazvuk v 31.tt a od té doby už ne. A ani dělat nebude. Má jasně na dveřích napsáno, že pojišťovna hradí jenom 2 ultrazvuky za celé těhu a jeden se platí. To jsem platila v 13.tt - 300,-! Nechápu za co, vždyť elektřiny to tolik vzít nemůže ne? 🙂 A jestli mi budou dělat ultrazvuk a odhad v porodnici, to vůbec nevím, to se dozvím až zítra....

babie16
11. jan 2011

A kolem toho 13tt se dela dalsi odhad terminu porodu. Ten ma bejt udajne nejpresnejsi, protoze podle PM je to jen teoreticky odhad. Rikali vam taky druhy termin? Nam tam pan doktor urcil termin az na 12.1. Takze by mel byt o 4 dny mladsi nez mi vychazi podle PM.

kamusek
11. jan 2011

@babie16 No já mám oba termíny úplně na chlup stejné 🙂 14.1. takže jestli se i 14.1. prcek narodí, tak je to fakt mazec 😀

vilca
11. jan 2011

@kamusek on to má asi každý doktor jinak...mně dělali UTZ několikrát a toho jsem si platila jen NT+ a kardio...neplacených jsem měla určitě víc než 2...chodím v Brně do Heliosu

vilca
11. jan 2011

@babie16 já mám termín podle PM 31.1. a podle UTZ 29.1. 🙂

kamusek
11. jan 2011

@vilca No, je asi pravda, že to má každý doktor jiné.....já jsem na velkém ultrazvuku v 20.tt platila jenom 150,- a sestřenice byla u jiného doktora a platila 1400,-! Takže by mě fakt zajímalo, podle čeho si to stanovují....

lavazza
11. jan 2011

@babie16 to ten náš mrňous je kolikrát během dopoledne akční, pak odpoledne klid a když večer koukám na televizi tak zas začne a večer to sou teda divy co dělá,přitom už nemůže mít tolik místa

lavazza
11. jan 2011

@kamusek tak to by mě štvalo a byla bych jak na jehlách, protože u bývalého gynekologa je taky UZ jen 3x a teď co chodím rok a půl k novému tak má UZ přímo v ordinaci a vždycky aspoň mrkne jestli je vše OK, takže je člověk aspoň klidnější

lavazza
11. jan 2011

@vilca já sem si platila 1000kč screening jinak nic jiného

vilca
11. jan 2011

@lavazza jo, to já myslím taky...akorát jsme si pak ještě zaplatili nadstandardní kardio UTZ...dostali jsme takovej letáček, že ho tam dělá přímo dětský kardiolog a dokáže vyloučit nebo najít srdeční vady a pak doporučit, kde je v tom případě nejlepší rodit, aby byla stoprocentní péče...tak jsme si řekli, že těch 500,-Kč už nás nezabije a aspoň budeme mít jistotu 🙂 Jinak jim jde asi hlavně o to, aby si ty maminky platily co nejvíc nadstandardních úkonů, znáš to...

kamusek
11. jan 2011

@lavazza no ta moje doktorka má UTZ taky přímo v ordinaci, ale vždycky mě jenom prohlédne, udělá ozvy a jinak nic. No, nesmím na nic špatného myslet a musím věřit, že bude všechno OK! Protože jinak je ta doktorka dobrá, takže bych ji nechtěla měnit....

brego
11. jan 2011

Ahojda, koukám, že řešíte váhový odhady a UZ. Já jsem taky měla UZ naposledy ve 30. týdnu a tehdy byl odhad 1750g, jinak ho Dr. už nedělala, přesto, že ho má taky přímo v ordinaci. Nu já už jsem tak zvědavá, jaký to mimčo bude, jak velký, komu podobný a hlavně, jestli holka nebo kluk!

lavazza
11. jan 2011

@vilca mě ani na kardio nikdo neposílal a myslím, že tam je na to kolonka v průkazu, jen mi sestra v ordinaci dělá vždycky monitor

vilca
11. jan 2011

Holky, zrovna mi pošťák přinesl balíček s pláštěnkou a rukávníkem na kočárek, jupííííí 😀 Čekala jsem na to skoro 3 týdny, tak z toho mám radost jako malá holka 😵 Jak málo člověku stačí ke štěstí 😅

vilca
11. jan 2011

@lavazza no proto říkám, že právě v Heliosu v Brně nabízejí všechno všem, i když to není nutné, protože je to pro ně plno peněz, že jo... A pak má člověk takovej ten pocit, že musí pro to mimi udělat všechno, takže za to ty peníze dá 😅

babie16
11. jan 2011

@lavazza
Ale kolonka na kardio je tam asi spsi pro tebe nez pro mimi,ne? Mne teda tocili EKG a pak to tam dr.zapisovala do te prukazky.

vilca
11. jan 2011

@brego ahoj, no stejně jsou to jen odhady...už se taky nemůžu dočkat 😵

vilca
11. jan 2011

@babie16 mně teda EKG v těhotenství nedělali... 😕

babie16
11. jan 2011

@vilca
Na to si clovek musi zajit sam s prukazkou. Je tam tusim prakticky lekar, EKG a zubarka.