Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@babie16 ani nie,ako zalezi od doktora...v prvom tehu to bolo hrozne,tentokrat som chodila k sukromnikovi a ten samozrejme za poplatok bol korektny......viac sa o mna staral a bol milsi....urobil mi vsetky vystrenia,vysvetlil mi vsetko pekne ako sa ma...takze sa nemozem stazovat....a co sa tyka nemocnice,tentokrat som sa rozhodla rodit v inej a tam to vyzera byt tiez ovela lepsie ako tam kde som rodila prvy krat.....No fakt,zalezi to od vela veci...mozno tu neni taka starostlivost ako v cechach a na slovensku,ale urcite lepsie ako niekde v anglicku v porovnani......inak mne mamina hovori,ze tolko vysetreni,co mi tentokrat robili,ani na slovensku nerobia......takze aspon mam celkovy check up a viem ze som zdrava 😀
babky ja sa pomali lucim,idem nieco spapat,uz ma ritka boli od toho sedenia=aj ked sedim a kyvkam sa na fit-lopte=normalne mam svalovicu na stehnach 🙂 Tak zelam pekny vecer
@vikaki
To je asi vsude, ze kdyz si clovek priplati nebo zaplati vubec, tak to jde vse uplne jinak 🙂 . A terminem se ridi podle PM nebo podle UTZ v tom 12.ci13tt? Tak drzim palce at do terminu porodis. Ja uz jsem z toho trosku na nerv, ale mam jeste 5 dni, tak snad to do te doby sfouknem. Mas tam aspon hezke pocasi?
Ahojte tak dnes som bola na poradni. CTG v poriadku aj prietoky fajn. Od minula sa to moc nehlo, tak kontrola vo stvrtok a ak neporodim tak ma posle uz lezat do nemocnice. Prveho syna som prenasala 6 dni tak ze teraz ma nenecha cakat aj tak ho museli nakoniec vyvolat. No ked sa to nerozbehne do konca tyzdna tak ma vyvolavacka neminie ale ja sa tesim, ze to uz budem mat za sebou. Keby to bolo ako minule za dve a pol hodky bolo po vsetkom tak y som bola len rada.
@verca84 je to uplne v pohode. Ja som maleho tiez kojila a na zaciatku mi robil to iste. Casomsa to podda a babetko si vytiahne kolko potrebuje. Zatial este nema taku silu a je skorej unavene. Treba vydrzat. Ja som nakoniec kojila 23 mesiacov a prestala som len preto, ze som zostala tehu. Drzim palceky. 😉
@babie16 u mna super. Prisla som na prijem, klistyr o 10:00 mi dali tabletku na vyvolanie a ze pol hodinku mam lezat a do hodiny by mali nastupit kontrakcie. Potom natocili monitor a nic. Az za hodku a pol som pocitila prve kontrakcie boli hned po 3 minutach. Mne hrozne moc pomohla tepla sprcha a hopsanie na fitlopte. Potom mi doky pustil plodovkuo 12:40 a kontrakcie nastupili po minute. A za dalsiu pol hodku bol maly na svete a na 3 zatlacenia. Takze som sa ani dlho netrapila a otvarala som sa velmi rychlo. A aj som sa skoro zotavila uz po 4 hodinach som sama chodila a bola sa osprchovat. Mala som sice nastrih, ale tak mi to super zasil, ze na kontrole po roku sa ma moj gynekolog pytal ci som rodila cisarskym. Cize nic nevidno. Ja by som si taky porod chcela zazit aj teraz. A maleho mi dali hned na prsia a pekne sa prisal tak clovek na vsetko hned zabudol. 😀
@zanin
Taky jsem slysela, ze vyvolavane kontrakce jsou silnejsi a bolestivejsi. Ale to asi tezko posoudis, kdyz jsi nezazila ty nevyvolane, vid 😀 ? A je to jako bolest pri MS s tim, ze se ti i stahuje deloha? Nebo jak vypada takova kontrakce? Ja znam jen to tvrdnuti bricha, ktere mam uz asi 3 mesice a vubec si neumim predstavit tu pravou kontrakci ☹
Ja na slovensku v Trnave. Ale ono to zalezi hlavne od osetrujuceho lekara a mne posuvali termin o 2 tyzdne tak je dost mozne ze som uz v 42 tyzdni a nie v 40. Tak asi aj preto.
@babie16 zacina to ako bolest pri MS ale je to ovela intenzivnejsie. A hlavne ja som mala tlaky na konecnik. A to si nejde pomylit. Treba pri tom poriadne zhlboka dychat a tak to rozdychavat. Nesmies tlacit, lebo ti opuchne krcok a je to v haji konci sa to sekciou. Ja som sa vzdy oprela o postel rozkrocila sa a pohojdavala panvou do tvaru lezatej osmicky a citila som ako ide maly nizsie. A dalo sa to rozdychat a zase bolo dobre. Hlavne musi clovek mysliet na to ze chce mat babo uz pri sebe a nie na to aby sa to zastavilo. Ja som stale myslela na to ako ide von a snazila som sa conajviac uvolnit, lebo aj tak ma co chuda robit pretlacit sa pomedzi kosti von. 😉
@zanin
Takze kdyz jsi mela ten tlak na konecnik, tak te to nutilo tlacit? Mne totiz ted prcek vystrkuje casto prdylku, ze se mi udela pekna boule na jedne strane bricha a pri tom mi dole strasne tlaci na pater a na konecnik. Ale boli to jen kvuli tomu tlaku, jinak nic. To je asi ale neco jineho
Ahojky prominte,že sem vám lezu mám prosbu scháním těhotenský pás do auta Be Safe tak mě napadlo,že už ho za chvilku nebudete potřebovat tak kdybyste ho chtěla nějaká prodat za rozumnou cenu budu ráda.Jinak vám všem držím palce a gratuluji k mimískum
Ahojky holky, chtěla bych se zeptat těch, co mají mimi už doma, ale nekojí, jen krmí přes lahvičku... kolik toho vaše dítko vypije? Kolik je normální? Mi přijde, že malá zvládne celkem hodně, vzhledem ktomu, že krmím cca co 3 hodiny. Když má hlad, stáhne i 90ml, přijde mi, ale že na ani ne třítýdenní miminko je to moc...ale průmerně žahne kolem 60ml....nevím, nemám s tím zkušenost....???
@verca84 Ahoj, určitě se to zlepší 😉 Já si ze začátku taky nebyla jistá, zda dost pije, protože zase pil krátce, tak jsem si pořídila váhu a zjistila, že za krátkou dobu toho vypije hodně, že mu to jde. Tak pokud si nejsi jistá, tak ho važ před a po jídle. Jinak mi doktorka říkala, že nemám kojit dříve než za hodinu a půl po předchozím kojení, že se pak smíchá natrávené mlíčko s nenatráveným a bolí bříško. Snažím se to dodržovat, ale někdy to prostě nejde, třeba když máme spurtíka. Hodně čerpám taky, tak jukni www.kojeni.net

@vikaki
Fakt? Uz jo? Tak to mne rekl, ze zatim neni duvod a ze az v pondeli kdyztak pujdu na vyvolani. Kde rodis?