icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

babie16
11. jan 2011

@vikaki
Fakt? Uz jo? Tak to mne rekl, ze zatim neni duvod a ze az v pondeli kdyztak pujdu na vyvolani. Kde rodis?

vikaki
11. jan 2011

@babie16 vies,u mna je to inak...ja rodim v grecku=tu byvam....ale mne by to vyvolali rychlo,pretoze ak by som prenasala,malo by babo vyse 4-och kilov a ja som mala uz pri prvom porode problemy porodit dceru,pretoze bola velka......

babie16
11. jan 2011

@vikaki
Aha, tak to jo 😉 A jaka tam je pece o tehulky? Jsi tam spokojena?

vikaki
11. jan 2011

@babie16 ani nie,ako zalezi od doktora...v prvom tehu to bolo hrozne,tentokrat som chodila k sukromnikovi a ten samozrejme za poplatok bol korektny......viac sa o mna staral a bol milsi....urobil mi vsetky vystrenia,vysvetlil mi vsetko pekne ako sa ma...takze sa nemozem stazovat....a co sa tyka nemocnice,tentokrat som sa rozhodla rodit v inej a tam to vyzera byt tiez ovela lepsie ako tam kde som rodila prvy krat.....No fakt,zalezi to od vela veci...mozno tu neni taka starostlivost ako v cechach a na slovensku,ale urcite lepsie ako niekde v anglicku v porovnani......inak mne mamina hovori,ze tolko vysetreni,co mi tentokrat robili,ani na slovensku nerobia......takze aspon mam celkovy check up a viem ze som zdrava 😀

vikaki
11. jan 2011

babky ja sa pomali lucim,idem nieco spapat,uz ma ritka boli od toho sedenia=aj ked sedim a kyvkam sa na fit-lopte=normalne mam svalovicu na stehnach 🙂 Tak zelam pekny vecer

babie16
11. jan 2011

@vikaki
To je asi vsude, ze kdyz si clovek priplati nebo zaplati vubec, tak to jde vse uplne jinak 🙂 . A terminem se ridi podle PM nebo podle UTZ v tom 12.ci13tt? Tak drzim palce at do terminu porodis. Ja uz jsem z toho trosku na nerv, ale mam jeste 5 dni, tak snad to do te doby sfouknem. Mas tam aspon hezke pocasi?

verca84
11. jan 2011

@annmarie ahojky, jsem už unavená a vyčerpaná, ale to asi každá z nás, jak se vrátila z porodnice a než se dostala do harmonogramu s miminkem tak to trvalo. Musím tu dobu nějak překonat. A jak se cítíš ty? Menší problémy s kojením, zatím děláme malé krůčky, ale to se poddá.

verca84
11. jan 2011

@cara.m Ahoj, můžu mít dotaz - je normalní že malá mi pije z prsu 30 min, a pak jen 15 min. spí a pak začne plakat, má zase hlad.. dává si ručku do pusinky. Já si to pořád odůvodněuji tím, že málo saje , zatím je maličká ale zlepší se to.. tím se uklidnuji

zanin
11. jan 2011

Ahojte tak dnes som bola na poradni. CTG v poriadku aj prietoky fajn. Od minula sa to moc nehlo, tak kontrola vo stvrtok a ak neporodim tak ma posle uz lezat do nemocnice. Prveho syna som prenasala 6 dni tak ze teraz ma nenecha cakat aj tak ho museli nakoniec vyvolat. No ked sa to nerozbehne do konca tyzdna tak ma vyvolavacka neminie ale ja sa tesim, ze to uz budem mat za sebou. Keby to bolo ako minule za dve a pol hodky bolo po vsetkom tak y som bola len rada.

babie16
11. jan 2011

@zanin
Ahoj. To te teda taky moc dlouho nenechaji. A prvni vyvolanej porod dobry? Jak to probiha?

zanin
11. jan 2011

@verca84 je to uplne v pohode. Ja som maleho tiez kojila a na zaciatku mi robil to iste. Casomsa to podda a babetko si vytiahne kolko potrebuje. Zatial este nema taku silu a je skorej unavene. Treba vydrzat. Ja som nakoniec kojila 23 mesiacov a prestala som len preto, ze som zostala tehu. Drzim palceky. 😉

zanin
11. jan 2011

@babie16 u mna super. Prisla som na prijem, klistyr o 10:00 mi dali tabletku na vyvolanie a ze pol hodinku mam lezat a do hodiny by mali nastupit kontrakcie. Potom natocili monitor a nic. Az za hodku a pol som pocitila prve kontrakcie boli hned po 3 minutach. Mne hrozne moc pomohla tepla sprcha a hopsanie na fitlopte. Potom mi doky pustil plodovkuo 12:40 a kontrakcie nastupili po minute. A za dalsiu pol hodku bol maly na svete a na 3 zatlacenia. Takze som sa ani dlho netrapila a otvarala som sa velmi rychlo. A aj som sa skoro zotavila uz po 4 hodinach som sama chodila a bola sa osprchovat. Mala som sice nastrih, ale tak mi to super zasil, ze na kontrole po roku sa ma moj gynekolog pytal ci som rodila cisarskym. Cize nic nevidno. Ja by som si taky porod chcela zazit aj teraz. A maleho mi dali hned na prsia a pekne sa prisal tak clovek na vsetko hned zabudol. 😀

babie16
11. jan 2011

@zanin
Tak to je super!!! Takhle bych si to taky predstavovala 😀 . A ty rodis kde, ze te nechaji jen tak malo po terminu?

babie16
11. jan 2011

@zanin
Taky jsem slysela, ze vyvolavane kontrakce jsou silnejsi a bolestivejsi. Ale to asi tezko posoudis, kdyz jsi nezazila ty nevyvolane, vid 😀 ? A je to jako bolest pri MS s tim, ze se ti i stahuje deloha? Nebo jak vypada takova kontrakce? Ja znam jen to tvrdnuti bricha, ktere mam uz asi 3 mesice a vubec si neumim predstavit tu pravou kontrakci ☹

zanin
11. jan 2011

Ja na slovensku v Trnave. Ale ono to zalezi hlavne od osetrujuceho lekara a mne posuvali termin o 2 tyzdne tak je dost mozne ze som uz v 42 tyzdni a nie v 40. Tak asi aj preto.

zanin
11. jan 2011

@babie16 zacina to ako bolest pri MS ale je to ovela intenzivnejsie. A hlavne ja som mala tlaky na konecnik. A to si nejde pomylit. Treba pri tom poriadne zhlboka dychat a tak to rozdychavat. Nesmies tlacit, lebo ti opuchne krcok a je to v haji konci sa to sekciou. Ja som sa vzdy oprela o postel rozkrocila sa a pohojdavala panvou do tvaru lezatej osmicky a citila som ako ide maly nizsie. A dalo sa to rozdychat a zase bolo dobre. Hlavne musi clovek mysliet na to ze chce mat babo uz pri sebe a nie na to aby sa to zastavilo. Ja som stale myslela na to ako ide von a snazila som sa conajviac uvolnit, lebo aj tak ma co chuda robit pretlacit sa pomedzi kosti von. 😉

lavazza
11. jan 2011

@babie16 neboj, nám taky nic nepomáhá, ani ten sex ne

babie16
11. jan 2011

@zanin
Takze kdyz jsi mela ten tlak na konecnik, tak te to nutilo tlacit? Mne totiz ted prcek vystrkuje casto prdylku, ze se mi udela pekna boule na jedne strane bricha a pri tom mi dole strasne tlaci na pater a na konecnik. Ale boli to jen kvuli tomu tlaku, jinak nic. To je asi ale neco jineho

babie16
11. jan 2011

@lavazza
😀 a to vsichni jak je to zaruceny vyhanec 😀 . Nam teda zatim z tech rad nepomohlo nic.

zabulik
11. jan 2011

Ahojky prominte,že sem vám lezu mám prosbu scháním těhotenský pás do auta Be Safe tak mě napadlo,že už ho za chvilku nebudete potřebovat tak kdybyste ho chtěla nějaká prodat za rozumnou cenu budu ráda.Jinak vám všem držím palce a gratuluji k mimískum

zanin
11. jan 2011

@babie16 to je nieco ine to take tlaky mavam aj teraz ked sa maly moc vrti ale tieto tlaky urcite rozoznas. 😅

lavazza
11. jan 2011

@babie16 jo tak to mě tvrdí každej, vždycky nahodí takový potutelný výraz a začnou o sexu, jak to zabírá a jak to zabralo jim, takže tomu nevěřím

misinka22
11. jan 2011

@annmarie Tak po dnesnej kontrole mame naplanovany termin17.1. a maly ma 4120g 🙂 už sa tešíme velmi 🙂

babie16
11. jan 2011

@misinka22
Jako ze ti to budou 17.1. uz vyvolavat?

babie16
11. jan 2011

@lavazza
Ja tomu taky moc neverim. Hlavne tezko se da zjistit, jestli by rodili i bez toho sexu, ze jo 😀 .

monalis
11. jan 2011

@lavazza Jsem zastáncem toho, že sex nezabírá. Hlavně podle mě ani nic jiného ze všech pokusů, které kdo kdy učinil. Je to prostě o náhodě 😵 Ale třeba to někomu někdy zabralo 🙂

babie16
11. jan 2011

@monalis
Treba psychicky to nekomu pomuze. Proc ne 🙂 ? Jako placebo efekt to treba funguje.

sirenita
11. jan 2011

Ahojky holky, chtěla bych se zeptat těch, co mají mimi už doma, ale nekojí, jen krmí přes lahvičku... kolik toho vaše dítko vypije? Kolik je normální? Mi přijde, že malá zvládne celkem hodně, vzhledem ktomu, že krmím cca co 3 hodiny. Když má hlad, stáhne i 90ml, přijde mi, ale že na ani ne třítýdenní miminko je to moc...ale průmerně žahne kolem 60ml....nevím, nemám s tím zkušenost....???

cara.m
11. jan 2011

@verca84 Ahoj, určitě se to zlepší 😉 Já si ze začátku taky nebyla jistá, zda dost pije, protože zase pil krátce, tak jsem si pořídila váhu a zjistila, že za krátkou dobu toho vypije hodně, že mu to jde. Tak pokud si nejsi jistá, tak ho važ před a po jídle. Jinak mi doktorka říkala, že nemám kojit dříve než za hodinu a půl po předchozím kojení, že se pak smíchá natrávené mlíčko s nenatráveným a bolí bříško. Snažím se to dodržovat, ale někdy to prostě nejde, třeba když máme spurtíka. Hodně čerpám taky, tak jukni www.kojeni.net

misinka22
11. jan 2011

@babie16 nie ja mam planovany cisarsky lebo maly je otočeny naopak 🙂