icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kamusek
12. jan 2011

@monalis No protože ona má poradnu jenom ve středy, a termín mám teď v pátek, takže příští středu už by bylo pozdě víš? Takže vlastně jenom jeden den před termínem. A stejně si myslím, že mě na kontrolu objednají spíš až na pondělí. No uvidíme. Ale jak říkáš, snad to stihneme v termínu 🙂

mimirinko
12. jan 2011

@llenkapettko ahoj, ja budem rodit v Skalici. Myslela som si, ze k mojmu doktorovi budem chodit aj nadalej na poradne, ale naposledy mi povedal, ze mam prist uz do nemocnice. Ale tam ma tiez ambulanciu on, byva tam iba stvrtok, takze sice uz to bude v nemocnici, ale vysetrovat ma bude on. Som na to dost zvedava, mam aj trochu tremu. Este som tam nebola, neviem ako to tam prebehne. A dufam, ze sestricka bude v pohode.

monik1
12. jan 2011

Ahoj holky, zdravím po kontrole, u mě taky pořád stejné, porod v nedohlednu 😎 Já mám dneska 14 dní do termínu. Srdíčko krásně bilo, ale děloha - skoro úplně rovná čára, sem tam něco, ale slabota 😖

monalis
12. jan 2011

@kamusek Tak to jo. To je pochopitelné. Ale i tak přeji ať to dopadne v termínu 😵

kamusek
12. jan 2011

@monik1 Super Moni, že je všechno OK. Neboj, 14 dní je ještě hodně 🙂 Nám už zbývají jenom 2 a taky pořád věřím, že to ten bobek stihne a nebudu muset na vyvolání 🙂 Dneska jsem se potkala u doktorky s kamarádkou, která má termín dneska a taky zatím nic. Tak jsem jí říkala, ať zítra fičí a drží mi v porodnici místo 😀

monik1
12. jan 2011

@kamusek No jak se ten porod blíží, tak je člověk fakt víc a víc nerozní.. já mám oproti tobě fakt ještě fůru času a to už jsem pěkně nervozni, tak chápu, že ty jsi ještě víc 😔 No, už ať je jaro 😎 😀

Jo a holky přišel nám leták z Tesca - tam toho zase je pro prcky - hafooo 😀 😀 😎 kukněte

cufinka
12. jan 2011

Holky já mám přesně tejden do termínu a už vidím že mě zejtra řekne že taky porod v nedohlednu ☹ mě vůbec nic není. Jen malá kope jak blázen jí říkám at to pořádně rozkope a mě at prdne voda ,ale na to je moooc opatrná 😀 Ani nezabralo když jsem jí ukazovala že venku už žádný sníh není a že budem hezky jezdit na procházky 😀

sova33
12. jan 2011

@llenkapettko
@kamusek Já chodím do nemocnice už měsíc, každý týden na monitor, teď po termínu už každý druhý den.

vilca
12. jan 2011

@mimirinko já jsem byla na PN až od října, do té doby jsem to zvládala...teda jsem učitelka, takže v létě jsem byla stejně doma 🙂 A jinak jelikož naše malá už má 4 roky, tak už je trošku samostatnější než třeba dvouletý dětičky...navíc chodí do školky, takže jsme to zvládaly dobře...teď ji vozí do školky teta, což mi dost pomáhá, já si už odpoledne pro ni chodím, to už je pohodička a aspoň se trošku projdu 🙂 Navíc máme hlídací babičky, takže když mi zrovna není dobře, tak si ji některá vezme a já mám klid 🙂

ellahop
12. jan 2011

@annmarie ahoj blahozelam, k natalke, ja uz tiez menej chodim na konika,, lebo mam maleho. aj ja som v podobnej situacii ako ty, prvu skusku mam 21ho co je mesiac od narodenia tomiho. este mi chybaju 4 z coho jedna je prakticka, mame spravit 6 vykresov na vytvarnu. ak by bol tomasko takyto dobry ako dnes. tak by som krasne vsetko stihala.. 😉

vilca
12. jan 2011

@llenkapettko konečně někdo, kdo má termín tady taky úplně poslední 🙂 Já zatím ještě chodím do poradny ke své doktorce, oni tam přímo dělají i monitor, takže prý zatím není důvod, abych chodila do porodnice... Takže do porodnice na kontroly chodit můžu, ale nemusím... Tak uvidím, co mi řekne příští pondělí, kdy mám zase poradnu 😉

miika
12. jan 2011

Ahojte dievcata, mam termin 28.1., ale rodit budem asi o tyzden skor - kvoli tehotenskej cukrovke. V piatok idem asi na poslednu poradnu, lebo potom ma uz posle gynekolog do porodnice na vyvolavany porod - cukrovkarky maju porodit pred terminom, tak preto.
Predosle porody boli 19dni a 10dni pred terminom, takze tak trochu dufam ze sa maly prihlasi von este pred samotnym vyvolavanym porodom. Otoceny je hlavickou, mam zaplatenu epiduralku, uvidime ci stihnem prist do porodnice vcas a nebudem rodit tak ako predtym - bez EPI.

kookaij
12. jan 2011

@mimirinko Do ktorej nemocnice ideš?Do Skalice?

lavazza
12. jan 2011

@monalis ale radši bych to měla už za sebou

monalis
12. jan 2011

@lavazza Věřím, že by jsi to měla už ráda za sebou. Já také. Bohužel teď jsem ještě ke všemu nemocná. Mám rýmu, bolí mě v krku a ke všemu teplota. Takže super stav na blížící se porod. Asi bych to teď nedala - jsem úplně vysílená a do toho ještě rodit. Doufám, že to malá vydrží až to alespoň trošku vystůňu a naberu normální síllu 😢

kamusek
12. jan 2011

@monik1 To máš pravdu Moni, začínám být nervózní, ale snažím si to nepřipouštět....až to přijde, tak to bude a jednou to být musí 🙂
No leták jsem viděla, ani tam nemůžu jet, protože bych tam nechala majlant 🙂 Radši už nikde nechodím.....teď toho mám všeho dostatek, něco dostaneme od známých a kamarádů až se to narodí a zbytek dokoupím později 🙂

mimirinko
12. jan 2011

@vilca tak to mas dobre, ze ti povaruju. nie je nad to, ked rodina pomaha. a inak sa ako citis? nemas ziadne bolesti aleob nieco? mna v pondelok chytila bolest nalavo v slabinach vystrelujuca do nohy, som sa nemohla pohnut, dnes sa to zopakovalo. Uvidim, co zajtra doktor povie.

mimirinko
12. jan 2011

@kookaij idem do Skalice, ja tam chodim aj k doktorovi. Ty si kde rodila? Vidim, ze mas okres Senica. Kde presne byvas?

mimirinko
12. jan 2011

@kamusek Ahoj, pozerala som tvoj profil a mala si tam skvele albumy. Zaujal ma ten cinsky kalendar. Podla neho ti vychadza dievcatko si pisala, ale vraj ti vsetci hovoria, ze to bude chlapec. Podla coho tak ini usudzuju? Lebo ja tiez neviem, co to bude. Podla toho kalendara mi vychadza chlapec, vsetci mi aj tipuju chlapca, aj som na UZV videla dve gulky (oci to asi neboli 🙂 ), no neviem, ci poznas tu metodu, nad dlanou s prstenom, tam mi vychadza dievca. Tak uz som velmi zvedava, ze ci pipik alebo kacenka 😅 Mne podla tvaru bruska hovoria, ze je to chlapec, vraj ho mam take spicate, ziadne rozliate po stranach, bokoch.

lavazza
12. jan 2011

@monalis držím pěsti aby ti bylo líp brzy, to znám, já byla od září marodná asi 3x a stálo to za to, hlavně mám vždycky hroznou rýmu a k porodu by to nebylo nic moc, nevím jak bych prodýchávala kontrakce

monalis
12. jan 2011

@lavazza Děkuju. Také si neumím představit jak bych to rozdýchávala a ještě oslabená teplotou. Snad to brzo přejde. 😢

annmarie
12. jan 2011

@mimirinko Ahojky 🙂 ano chodim este do skoly, prave som druhacka na prave...externe ale...mrzi ma ze ti neuznali ziadost,ale hadam to dajako dokazes, ja som este v 37 tt bola na skuske a v pohode 🙂 u mna to bolo ale inak, pretoze som si poziadala o individualne skuskove, cize v decembri este pocas semestra som si odbila sest skusok, teda tie som stihla a tie styri mi ostali teraz na februar...nastastie mam dost kreditov, takze mi postaci spravit aspon jednu...hadam sa aj tebe zadari 🙂 drzim palce.
@vilca dakujem za mile slova, ja v to verim, a ked clovek chce tak si myslim ze to dokaze.mna ta skola strasne bavi a nastastie mi to ide aj lahko do hlavy...uvidime. ale aj ty si sikula, robit statnice...ja som si zasa vravela, ze budem mat asi strasne inteligentne dieta, ked do hlavy tlacim latincinu ci zakony 🙂

annmarie
12. jan 2011

@ellahop tak to sme na tom presne narovnako 🙂 ja mam uz skusky z polovice za sebou, este ma cakaju tri ustne a jedna pisomna, no taktiez mam prvu skusku po porode druheho februara...tiez skoro mesiac po porode...hadam to dako zvladneme, nie?vsak sme nejake sikulky 🙂 tak nech malinky poslucha aby mamina mohla crtat a kreslit a geometrizovat 😀 mna caka samy zakonnik, no ako fuska, ale hadam budu trochu zhovievavi, pretoze ked som si vybavovala predterminy a individualne skusanie, tak vedia ze som teraz uz po 🙂 drzim prsteky.

llenkapettko
12. jan 2011

@vilca aha, takže to bude tým. Aj môj dr. má ten prístroj - monitor. Na prvý som mala ísť teraz v pondelok 10. januára - tak som prišla a sestrička mi oznámila, že nemajú papier. Nech prídem za týždeň, možno ho už mať budú....no tak akože super 😖 Tebe už monitor robili?

@mimirinko takže to je jasné potom, keď chodíš k tvojmu. Som sa zľakla, že u každého dr. je to iné.

Baby, aj ste už otvorené?? lebo ja vôôôôôbec........a to som už mala 2 hodiny kontrakcie, každých 5 minút...ale potom skončili. Tak som dúfala, že ma otvoria aspoň na kúúúsoček. A nič :(

annmarie
12. jan 2011

@kookaij dakujem za gratulaciu 🙂

trosku som nervozna, bo zajtra idem na vyber stehov... 😒 hadam to nic nebude oproti tomu cisarovi...ako vsetko to mi stalo za malinku, ale urcite tak skoro druhe babo nebude 🙂

ellahop
12. jan 2011

@annmarie no, vyberanie stehov nieje nic,,, to je super. lenze ja som si z nemocnice doniesla zlateho stafylokoka... takze sa mi zapalil ten stehn, hnisal mi, vytlacali mi to.. no uplne ze fasa 😒 teraz beriem druhe antibiotika, ale poviem ti, ze konecne sa citim dobre. som tri tyzdne po cisarskom a uz ani neviem ze som ho mala, samozrejme sem tam ma vselico zaboli ked sa zohnem alebo tak.... ale dnes som si po dlhej dobe ostrihala sama nechty na nohach, a ziadne brusko mi tam nezavadzalo... 🙂

annmarie
12. jan 2011

@ellahop 🙂 tak gratulujem k prvemu strihaniu nechtov 🙂 takze to je pohoda vravis, hadam hej, myslim si ze cisara nic neprekona teraz dlhsiu dobu 🙂 mne sa rana hoji, len mam problem s chrbticou, tym ze mam krizovu posunutu o par mm tak teraz strajkuje 😀 ale tiez sa citim zo dna na den lepsie...dufam ze ten bacil ti daju do poriadku, tak skore uzdravenie teda 🙂
inak k tym nechtom, ja som si ich musela uz vcera ostrihat...sice som sa skrucala jak paragraf, bo aj brusko mi este zavadza, rana taha krize bolia, ale mala som ich jak jasterica pazure 🙂
chcem sa spytat, aj mliecko sa ti dobre rozbehlo?a ty si bola na spinalke ci celkovej?dako si nepamatam...

elzu
12. jan 2011

Krásný večer, všechny vás moc zdravím a myslím na vás!!!
Zítra jdu zase na monitor a moc se těším, jsem zvědavá, co bude, ale asi nic moc, křivka určitě bude úplně placatá, protože mi přijde, že se nic neděje, jen občas navečer ztvrdne břicho, ale to je spíš z toho, že celý den lítám a jsem unavená...
Chtěla jsem se vás hlavně zeptat-nevíte náhodou někdo, kdo rodil nebo bude rodit v Motole, jestli přítel může být v první době porodní se mnou??? Děkuji moc za info 🙂

markysek2
12. jan 2011

@cufinka : hele ono ukazování věcí v okolí nezabírá ani mě...zkoušela jsem že je nachystaná postýlka, i hračky s melodií a prostě nic nic a nic :o))
tak třeba to opravdu příjde v sobotu a nebo v pondělí to vyvolání..aspoň že porod je v dohlednu🙂

kamusek
12. jan 2011

@mimirinko ahojky! Děkuji moc 🙂 No, s tím prstýnkem to znám, podle toho mi vychází taky kluk. Nevím proč podle toho čínského vychází holka 🙂 Dneska jsem našla nějaký odkaz na jiný čínský lunární a tam vyšel kluk, tak fakt nevím. A říkají to právě taky podle bříška a taky podle toho, že prý holka bere krásu a když čekáš kluka, tak nemáš vůbec žádné akné, otečený obličej a tak 🙂 No ještě pár dnů a uvidíme 🙂