Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@ellahop ahoj,prepac ze sa miesam do temy..tiez som januarovka,ale 2010,takze my mame uz rok..maly je od narodenia na Nutrilone-s mliekom to bolo ako u teba..ak mate problem s kakanim tak Beba neviem,ta vraj velmi zapeka..ale maleho to moze byt v pohode.a Nutrilon tiez obsahuje prebiotika.. 🙂 vsetkym vam prajem lahke porody a vela radosti z babätiek 😉
poradna : 3140g 50 cm mesiac po narodení 😉 pribrala 710g plus 5 cm narástla 😉
@elzu a já už myslela že jsi v porodnici 😒 🙂
ahojte. neviete niektora co je s luuca1, uz porodila?
Ahoj holky, tak se hlásím z dnešní poradny. Porod se prý pomalu připravuje, ale nikdo mi neřekne, zda to bude za dva dny nebo za dva týdny (to máme termín). Na monitoru úplně rovná čára nebyla - sem tam výkyvy. Jen mi není jasná jedna věc. Tentokrát jsem byla už v porodnici a tam to zase píšou jinak než moje doktorka, tak v tom mám trošku zmatek. Minulý týden jsem měla CS 3 a dneska mi to nepsala do tabulky, ale napsala: hrdlo měkké, otevřené pro 1,5 cm volně. Je to to samé? To znamená, že minulý týden byl nález blíže k porodu?
@zanin ahoj, taky si to říkám, že je slaboučká a že ji to unaví, tak ji navečer dávám mlíčko přes stříkačku, at vím kolik toho vypije a my se večer apson trochu vyspíme, jinak by mi řvala co hodinu. Prostě toho malo nasaje.. ale jsou i chvilky přes den, kdy mi pak cca 3 hodky spí. Musím mít pevné nervy a ono se to poddá. 🙂
ahojky, no asi to začnu praktikovat s tou váhou, at orientačně vím, zda něco vypije nebo jen žužlá. ale je fakt že mi už přes den dokáže po nějakém pití i cca 3 hod. spát, ALe to je jen maličko za den. Většinou se mi fakt budí za tu 1,5 až 2 hod. O tom čase jsem nevěděla. Děkuji za info. taky se to budu snažit dodržet. Uvidíme jak nám to půjde. Jinak vám už to jde vše s malým v poho vid. Ty už jsi po šestinedělí. nějaká změna?
@annmarie - ahoj, tak mi se jizva hojí pěkně, teda občas zabolí, jak se špatně pohnu, nebo rychle se pohnu za maličkou, ale pak je to zase oki. Mlíčka máme dost. Takže malá má hotový mléčný bar, jen se naučit pořádně sát, at se mi nebudí tak brzy po jídle, byla bych ráda, kdyby tak 4 hodky vydržela. Ted mám poict že jen a jen kojím a sedím a budím at mi u toho nespí 😀. JJ, šestinedělí není žádný med. My máme dne 9 dnů. To letí to je hrůza. Nedávno jsme se bavily jak se toho bojíme a už to máme obě za sebou. 😉
Holky,taky se k vám přidávám a mám už hrůzu jeslti vůbec porodím,od prosince my pořád říkají že bych mohla porodit a už je leden a nic se neděje,tak jsem velice zvědavá,v pondělí mám jít na poradnu a to doufám že poslední,tak jsem zvědavá co my řeknou,pořád říkají to samé dokola abychom se ještě viděli,a já jim pořád říkám že se určitě uvidíme,při mojí smůle budu ještě přenášet.Mějte se hezky a ať už to máme za sebou.
@rachomejtle Ahoj 🙂 ne néééé, jsem ještě vcelku 🙂 jen chodím do školy a dělám zkoušky, tak to tady jen přečtu, potěším se, jak se tady hezky rozdvojujeme a učím se...
@annmarie Skola ta bavi? Lebo mna ta moja keby aspon bavila, hned by sa mi to lepsie robilo, ale takto je to o nicom. Studujem politologiu, 2. roc. Mgr, a ja som brana v podstate ako externa studentka. Ale vyzera to teraz tak, ze skolu si dam na rok odlozit, a dokoncim ju az v roku 2012, no uvidim. Netrufam si aj s miminkom studovat, chcem sa naplno venovat len mrnuskovi. Tvoja princezna poslucha?
@llenkapettko Dnes som bola u doktora na poradni v tej nemocnici, a stale som zatvorena, nevyzera, ze by som mala uz rodit. Robili mi aj tzv. pasy, tak som mala vsetko dobre. No uvidime o tyzden. To mam dalsiu poradnu.
@kamusek Mne podla prstienka vychadza dievcatko, podla cinskeho chlapec, vsetci podla tvaru bruska tvrdia, ze to bude chlapec. Ale ja teda o sebe mozem povedat, ze plet mam v uplne katastrofalnom stave, som vyhadzana ako pubertiacka (koniec koncov, az tak daleko od puberty zase nie som 😀 ) a oteceny oblicej sa mi nezda, ze by som mala. Ale ked som bola este na zaciatku tehu, tak mi moja maminka hovorila, ze som skareda, ze to bude dievca. Takze sama som zvedava. Posles mi ten odkaz na ten ini cinsky lunarny kalendar, ze co mi vyjde tam? Diky.
@vilca Mna tiez dost bolievaju krize, a hlavne, ak dlho nieco robim. Dnes som bola na poradni, potom este po obchode som chodila (mimochodom, bolo tam vela ludi a to ja nemam rada), doma som este robila parene buchty, a o 16tej som si konecne lahla vystavena jak pomaranc. V noci spavas dobre? Ja nemozem zaspat, stale sa prevalujem. Bolievjau ma nohy a mavam ich take nepokojne. A ked uz aj zaspim, za chvilu som hore, co musim ist na zachod a za noc idem aj 5 - 6 krat. Cez den sa snazim odpocinut si, ale nechcem vela vyspavat, aby som zase v noci mohla. Len asi je to jedno. Ale to nejako vydrzime, no ne? 😉
@mimirinko Jasan, tady to je: http://www.mamaaja.cz/ActiveWeb/Article/2816/ci...
No já jsem taky zvědavá, co to nakonec bude 🙂 Ale je mi to jedno, hlavně že bude prcek zdravý.....
@kamusek Az 10 dni? to sa mi zda teda dost veru. Zena by nemala dlho prenasat, lebo aj plodova voda sa kazi a placenta ma tiez urcitu zivotnost. Ja co som bola dnes na poradni, tak tam bola tiez jedna po termine, dnes treti den a do pondelka pokial sa jej to nespusti, tak pojde na vyvolanie. Ale mne uz sa aj tie tri dni zdaju byt vela. No drzim moc palce, aby sa male uz prihlasilo na svet 😉 Skus mu domluvit 😀

@cufinka No možné je všechno 🙂 Nebo to naše zlatíčko čeká a chce mít narozky jako já.....tedy do příštího pátku 21.1. Neříkám, že by to nebyl nádherný dáreček, ale radši už bych byla v tu dobu hezky doma 🙂