icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

llenkapettko
14. jan 2011

@mimirinko
🙂 ja to viem na 100% , že to bude chlapec. Videli som to na vlastné oči 🙂 Ukázal nám všetko. Mne sa páči, keď to nechávajú rodičia ako prekvapenie a nenechajú si zistiť pohlavie, ale ja s mojou zvedavosťou by som to nevydržala.
A mená máš aké vybraté?

mimirinko
14. jan 2011

@cufinka 6 rokov, to nie je vela. Mne sa vzdy pacili starsi, tak aj preto mam o tolko starsieho muza. Je to tak lepsie. A vy ste spolu uz 6 rokov, to je dost veru. Ani zasnubeni nie ste?

@petulke Presne tak, cim kyselsie, tym lepsie. Kysla kapusta to bolo moje. Kysele to su chutky ak cakas chlapca? A vies co este mozem a musim mat, maso, kazdy den, inak som z toho nesvoja. Takze kysele a maso a som spokojna. Moj drahy sa mi uz smeje a povedal, ze ma vrati, lebo ze kto by ma zivil 😀 😀 😀

@annmarie Dakujem. Tiez mam priority uz uplne inde. Kedysi som bola cielavedoma, ambiciozna. Teraz si hovorim, ze su aj dolezitejsie veci ako skola ci praca. Neviem, ale mam pocit, ze aj ked mas vysoku skolu, nic to neznamena. Pokial nemas znamost, tak pracu nenajdes. Ja som sa teda do prace dostala vlastnymi schopnostami a len pomocou seba, ale aj tak. A navyse, dnes su dolezite aj jazyky a to na skole sa neda poriadne naucit, pokial nevycestujes a neucis sa to priamo v tej krajine. Takze tak. No ale uvidim. Mozno sa to o rok zmeni a ja dostanem chut do toho. Ale este si to musim dat odlozit, zatial sa nic nedeje. Cakam, az kym sa dozviem znamky a pokial mam 8 kreditov, mozem si to dat prerusit. Ak nie, no smola, musim zacat uz v septembri tohto roku, co mne sa moc nepozdava.

cufinka
14. jan 2011

@mimirinko liči je mooc dobrý -takový slodoučký a štavnatý ,ale štve mě jak je v tom ta veliká peck. Jo to znám já když se zeptám toho mího co mám vařit tak mi odpoví že mu je to jedno že vařím dobře a že mu chutná všechno -no super ale nápad od něho bych uvítala 😝

vilca
14. jan 2011

@llenkapettko my jsme to s manželem taky nevydrželi a nechali jsme si pohlaví říct 🙂 A taky jsme to na UTZ viděli docela zřetelně 🙂 Takže už i naše malá neříká, že se nám narodí "miminko", ale "Tomášek" 😵

cufinka
14. jan 2011

@mimirinko my sme zasnoubenní už 5 let 😀 ale to jsem mu řekla že už to neplatí že už to prošlo 😀

mimirinko
14. jan 2011

@llenkapettko Tak pre dievcatko mame Anetka (povodne som chcela Bianku, ale to nepreslo cez mojho draheho) a pre chlapca Samko (po tatkovi, i ked teraz zacal akosi spekulovat, ze vraj bude sa to mylit a ci nedame ine). Tak pre chlapca ja rozmyslam nad menom Risko. A vy mate ake vybrane?

llenkapettko
14. jan 2011

@vilca 🙂
celkovo mám pocit, že sa rodí viac chlapcov ako dievčať

misinka22
14. jan 2011

@macina_k nadhernéééé babo blahoželam a veela stastia a zdravia 🙂

mimirinko
14. jan 2011

@cufinka Lici, to je take chlpate ovocie, dobre hovorim? To sa nejako supe a je tam este aj pecka vo vnutri? Uz som po tom pokukovala v obchode, ale nejako sa bojim taketo nove ovocie kupovat, co ak by mi nechutilo.
5 rokov zasnubeni? No tak to teda uz fakt proslo 😀 Novy prstienok a nove poziadanie o ruku mu povedz 😀 Veru aj ja od toho mojho cakam vzdy nejaky navrh na jedlo, ale kdeze, nedockam sa, tak je to zvycajne na mne. A najhorsie je to, ze aj ked mam napad, tak mi niekedy aj povie, ze on na to nema chut, mam ine vymysliet, tak to uz rozculi 😠

vilca
14. jan 2011

@llenkapettko taky mám ten pocit...všechny těhulky tady v mém okolí čekají chlapečka 🙂

mimirinko
14. jan 2011

@vilca Videla si dve gulky ako ja? Lebo ja stale rozmyslam, ci tie dve gulky boli fakt gulky alebo to bolo nieco ine. Moc sa tomu nerozumiem. Aj doktor ked premeraval hlavicku tak som sa furt pytala, a co teraz merate, a teraz co to tam je 🙂

llenkapettko
14. jan 2011

@mimirinko
Ja som na tom rovnako s pomarančami a mandarinkami. Len si to pekne uži, keď budeme kojiť, tak môžme iba snívať, lebo je to alergén.

misinka22
14. jan 2011

@vilca mame rovnake meno pre drobca vybrate my budeme mat tiež Tomáška už v utorok 🙂

mimirinko
14. jan 2011

@llenkapettko Ved to, teraz si to vsetko uzijem, lebo potom uz nebudem moct 🙂 Ale ja som aj alergicka, uzivam tabletky, doktorka mi povedala, ze mozem si davat, ale nemam to prehanat. A moj mi tiez nadava, ze toho vela jem. Ale tak, co sa zabijem, ked mi to tak chuti a potrebujem to 😝

vilca
14. jan 2011

@mimirinko viděli jsme to úplně jasně, ale pro jistotu jsme si to nechali ještě potvrdit doktorem 🙂 Pak nám to potvrdili na každém dalším UTZ, takže snad jsme se všichni nesekli, protože už mám nachystáno plno neutrálních, ale taky hodně modrých věciček 🙂

cufinka
14. jan 2011

@vilca
@llenkapettko no holky nevím ale moje okolí zase čeká holčičky a jak jsem byla na poradně tak nás tam bylo 7 těhulí a ztoho čekají 5 holčičku 😀

vilca
14. jan 2011

@misinka22 je to moc hezké jméno 😵 Jéé to bych byla ráda, kdyby to bylo taky do úterý 🙂 Ale já mám ještě času dost...

vilca
14. jan 2011

@cufinka ty brďo...tak asi jak kde...na severu holky, na jihu kluci 😀

llenkapettko
14. jan 2011

@mimirinko
nakoľko sa uvádzajú 2 mená, aj keď sa o pohlaví vie, tak my máme Nina a Jakub...
ale musím sa priznať, že mám hroznú dilemu z toho, že teraz je Jakubko každý druhý.
ja mám synovca Samka, to je pekné meno, aj keď je to tiež dosť rozšírené meno
môj top je Adam 🙂 ale tiež už máme v rodine :(
tak sme včera s manželom preberali, či dať Jakuba alebo nie. Jemu sa to veľmi páči.
uvidíme, či ma neosvieti a nevymyslíme niečo iné
inak už mi to príde také divné, že o chvíľu idem rodiť a ja som stále nie som spokojná s menom :( :(

cufinka
14. jan 2011

@mimirinko ono není chlupaté právě -je maličké a je to taková tvrdá slupka vroupkovaná 🙂 a když se oloupe je to bílé a ve vnitř pecka 🙂

vilca
14. jan 2011

@mimirinko já jsem taky alergička a když to s vitamínem C přeženu, tak se mi objeví vyrážka...no ale nějak si nemůžu pomoct...když si o to tělo říká......... 😅

annmarie
14. jan 2011

@mimirinko v podstate mas pravdu...darmo si ing, alebo dokonca aj daky dr, ked nemas znamost, nikam sa nedopracujes...ja skolu potrebujem aj k zamestnaniu...pretoze ak mam aspon prvy stupen, cize bc, tak nemusim mat tolkorocnu prax, stacia mi tri roky a potom mozem skusky v banke robit...teda maklerske...
a inak k tym partnerom, medzi mnou a mojim snubencom je presne 10 rokov, a nelutujem, som strasne spokojna...sice nie je prvy takto o dost starsi, pretoze aj ja som bola vzdy na starsich, ale teraz aj ked uz je malinkata s nami som asi najstastnejsia...darmo su dake problemy so vselicim...som stastna ze sme zdravi a ze sa lubime...

llenkapettko
14. jan 2011

@cufinka
tak to im potom ticho závidím 🙂
lebo tých chlapov v rodine máme až až..ale keďže je to prvé, tak mi to nijak neprekáža.
moja svokra má 4 synov - k tomu ešte manžel, tak to by ma asi porazilo 🙂

annmarie
14. jan 2011

dievcence, mam otazocku...pravdepodobne ste uz kazda na MD...ja som od mikulasa...lenze problem moj je...nedosiel mi ziadny vymer, teda ten list zo socialky a taktiez nemam ani ziadne echo z uctu...ako to presne funguje?ako to chodi?bo teraz neviem ze ci kvoli tomu ze som bola v decembri este sest dni v praci, co sa odvody platia az teraz v januari, tak matersku dostanem az vo februari?

trosku som z tychto statnych byrokracii a systemov zmiesana...

kookaij
14. jan 2011

@mimirinko neviem,myslím,že sa nepoznáme,musím si sem dať fotku.Ja som rodila cisárskym a robil mi ho môj gynekológ dr.Budinský-fakt super a dr.Šefčíková,sestričky sú tam tiež v pohode,len tá strava nič moc a hlavne tie suché večere.

cufinka
14. jan 2011

@llenkapettko to asi máte v rodině teda ty mužský -tak přeci musí být ženiši pro ty naše princezny 😀
A myslím že je úplně jedno zda je to kluk či holka milovat je budem i tak 😉

mimirinko
14. jan 2011

@vilca No ja som videla gulky, ale nepytala som sa doktora, ci je to chlapec. Len som sa opytala, ci je vidiet pohlavie, povedal, ze teraz by to videl. Ale nechcela som to vediet. Ja som taka alergicka, ze ani neviem na co. Ale lieky uzivam. Skor som potrebovala posilnit imunitu. V 5. mesiaci som bola aj chora a sa to so mnou tiahlo vyse tyzdna. Uz som bola z toho na nervy.

@cufinka Aha, no niekedy to musim skusit. Aj ked ja mam radsej skor kysele ako sladke. Ale teda, co mozem a co dost lubim a aj som si to dala, aj ked je to kaloricke, tak je to sladene mlieko kondenzovane - salko 😝 To je dobrota, ze male po tom tak kopalo. Asi mu to tiez chutilo 🙂

@llenkapettko Mne sa tiez paci vela mien - napr. Tadeas a povodne som chcela Matyas. Lenze tieto mena moj zamietol, tak som nakoniec povedala Samko, to sa mi paci. Ale potom aj mena ako Dominik, Patrik, Simon, lenze tie uz v rodine mame, takze zase nic. A teraz ma tak chytil, ze Risko. Je to take mile. Ale Adamko tiez nie je zle, len to mi pripomina jedneho zleho a drzeho chlapca, to meno mam s nim spojene, a preto to meno nie. Tomasko tiez nie je zle, ale to tiez v rodine mame. Takze my tych mien az tolko na vyber nemame. Pre dievcatko sa mi paci aj Liana, Lea, Mia. Len opat som narazila na kritiku mojho manzela, tak to bude Anetka.

vilca
14. jan 2011

@annmarie já teda nevím, jak to přesně je, ale já jsem na mateřské od 6.12. a před chvílí mi volal manžel, že mi dneska přišly peníze na účet 🙂

mimirinko
14. jan 2011

@annmarie A vydavat sa nebudes?
U mna to bolo takto: Doktor mi dal papier na davky materskej s terminom porodu a to som zaniesla do prace, kde mi to potvrdili a vypocitali odkedy budem na materskej. A to som potom zaniesla do socialnej poistovne, resp. to tam moze poslat zamestnavatel. A potom mi dosla zo socialky odpoved, ze mi matersku uznavaju a v akej vyske. A ked sa male narodi, je treba im tam este rodny list odniest. Na materskej som od 21. 12.

misinka22
14. jan 2011

@annmarie ja som na materskej od 9.12 a vymer este tiez nemam volala som na SP a povedali mi ze sa vyplaca mesiac pozadu takže prva materska pride teraz v januari okolo 20. teho a výmer niekedy koncom mesica.