Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@mimirinko u nas pri klasickom porode prikladaju hned ako babo umyju a oblecu potom ho vezmu este na novorodenecke a opat prinesu k mamicke na izbu a tam je celý den okrem casu kedy ich beru na vysetrenia a kupanie a samozrejme vtedy ak mamicka poziada aby babo zobrali lebo si chce oddychnut
@vilca jeej 🙂 tak to je super 🙂
@mimirinko vydavat?fiha, v plane bolo, len sme to dajako nestihli a financne nam to nevydavalo 🙂 ale teraz je dohoda taka, ze ked malinka podrastie tak vtedy..aj tak nebudeme robit klasicku velku svadbu, bo nemam daku extra rodinu ktoru by som tam chcela...v piatok obrad, vecera s najblizsimi a v sobotu nedelu gril ci gulas party svadobna s kamaratmi 🙂
a co sa tyka tej MD, tak ten papier je odovzdany, ale nic mi neprislo a vcera som sa tam zastavila ze zanesiem RL ale mali nestrankove dni...tunak v SA je to divne, ta pobocky, sama ochota...by som ich do rite kopala niekedy...tak teda ozaj neviem ze kde to viazne ten dopis...
@misinka22 aha...ja som volala a nedvihali 😒 zato som sa spytala...a teda teraz dojde MD a vymer na konci...to je super, no tak to som zvedava ci to tak aj bude...
a dakujeeeeeem za odpovede 🙂
@annmarie no snad ano lebo zatial ani mne nic nedoslo a to s tou ochotou poznaaaaam a že socialny pracovnici 🙂 niektorých by som ani k ludom nepustila lebo vobec nevedia komunikovat a pracovat s ludmi no na Slovensku to je ale tak.... a ta ochota niečo vysvetlit juuuuj. Ja som si to užila ked som si bola dat DNP aby som mala lepšiu matersku a aj k marodke niečo... Ako z chlpatej deky to z nich trebalo tahat
@misinka22 fiha, no tak to ina starostlivost...ja som musela po sekcii muzika poziadat nech mi aspon mms-ku malej posle a povie mi ako bolo, pretoze nikto na oddeleni nic...a priniesli mi ju v noci na dve minutky...potom na dalsi den nosili ako sa im zachcelo, ziadne ze ked sa malinka prebudila a bola hladna, bachli mi ju tam do postele, ja dopichane ruky co som ju nevladala drzat a ledva som stihla prilozit hned si ju brali...potom na druhy den doniesli a vzali doniesli a vzali...ani ze prezliect do vlastneho ukazovat kupanie ci daco nic...potom na treti den rano o stvrtej doniesli a odisli a nestarali sa ze ci vies, porad si...ja som mala stastie bo som s uplne malym babom bola v kontakte, no kolegynka co bola so mnou na izbe tak ta nevedela ani plienku rozbalit...smutne...dokonca ani kupat sme nemohli len nakojit dat spat prebalit a aj na izbach ju nechat ked sme sli na jedlo, ze nech si navyknu...
ale vydrzala som...kupanie mi ukazala doma mama a ostatne som sama instinktivne zvladla... 🙂 no bolo mi luto tych mamiek, co nevedeli sami so sebou si poradit nieto este s babom...
baby ako to je teraz v nemocnici ked ste už mali po pôrode museli ste byt celý den v pyžame alebo ste mohli mat oblecene niečo ine? Viem že rano a vecer kvoli vizite by malo byt pyzamo ale cez den?
@cufinka supis, tak dakujem...
@misinka22 veru, ako koniec, a keby ti aj dako poradili, odtoho su tam, oni sa este rozculuju ze sa ich vypytujes...moja polovicka ked bola po uradoch, taky bol nas..y ze koniec...je pravda ze mi ich platime z nasich dani a oni sa na tebe este vyvysuju a pri tom nie su o nic viac ako my...ja mam zle skusenosti, a normalne uz len ked tam idem a aj ked som sa este s nikym nerozpravala som tak pudovo vytocena, bo viem ze aj tak sa rozculim 🙂
@mimirinko
ozaj Richard je veľmi pekné meno, môj švagor sa tak volá. Tým sa ozaj nič nedá pokaziť.
a Dominik??? to bola moja srdcovka od začiatku tehotenstva, ale všetci v rodine mi to vyhovorili - že mu budú hovoriť Domino :( a bla bla
potom Patrika - je to je také cigánske
potom aj Alexa sme mali v pláne - ale to tiež všetci múdri - ako mu budeme pekne hovoriť?? bla bla
fakt ľutujem, že som rozoberala mená s ostatnými v rodine. pri druhom to rozhodne robiť nebudem. nech sa dajú prekvapiť a hotovo...
a to je aj rada pre budúce mamičky --- Všetci vám do toho budú kecať - Katastrofa ! Je to čisto naša vec, no nie?
🙂
Holky jak je to stou hlen zátkou? Je pravidlem že musí odejít? Protože ze mě nic ještě nevyšlo a to mám termín za 5 dní
@annmarie no tak to je nie velmi dobreee ale zalezi to asi od nemocnice... viem že po cisarskom ak je uplna anesteza tak až po 4-6 hodinach prinesu babo ak je lokalna tak priložia babo hned. Preto aj ja budem mat lokalnu aby som ho mala hned 🙂 a na izbe ho nechaju celý den po cisarskom až na druhy den alebo podla zdravotneho stavu mamičky. V den sekcie je mamicka celý den JIS a druhy na izbe
@annmarie no presne tak a to celý den nič nerobia len to iste podavat informacie a vybavit administrativu a este uradne hodiny maju lepsie ako deti v skole vyučovanie a ešte su aj protivné. A už som sa poučila že je lepšie tam nechodit v pondelok hned po vikende 🙂 a v piatok pred vikendom🙂 a kedze vo stvrtok je nestrankový den tak ostava utorok a stvrtok 😀
@llenkapettko Domino to je hrozne, ze? A to este je tvar, ze Dono. Katastrofa. Vobec sa mi to nepaci. No Richard sa mi paci, ked bude malicky tak Risko, ked nebude posluchat Riso, je to take fajne meno 🙂
@misinka22 no ja som bola na izbe s babou co mala lokalku...sice jej maleho priniesli narovnako ako mne, ale ona sa celych 24 hod nemohla ani pohnut, takze jej ho len sestricky ukazali, bo ani hlavou poriadne nemohla hybat...zevraj po spinalke to moze sposobit neurologicke problemy, preto sa aspon osem hodin nesmies hybat vobec, potom trohcu ruky nohy a nakoniec aj hlavou...ako ja som sa trapila ze kde je malinka po prebudeni, a akurat v ten vecer som asi najhorsiu sluzbu sestriciek vystihla, bo ani odpovedat neboli schopne...ako myslela som si ze bude zle, no len ten prvy vecer bol hrozny...
@llenkapettko my sme si jména vybraly podle sebe u holčiček sme měli -Alici ,Klaudii a nakonec vyhrála Nela 🙂 A u kluků sme měli Alexandr a ted sme vybrali Matyáše ( co kdyby se narodil přeci jen ten klučík 😀 ) A moje matka na mě byla naštvaná že malá se nebude jmenovat po mě ,ale jako to jsem jí nemohla udělat Růžena fakt ne 😝 😀
@cufinka
no to je jasné,,aj keby ich desať bolo 🙂
@misinka22 Veru, laktacna poradkyna, to je ozaj dobre, ak ti je k dispozicii. Predsa, my prvorodicky nevieme co a ako. A to mam nacitane toho az az o kojeni, len ina je teoria a ina je prax. No ved uvidim.
A mliecko ste mali kedy po porode? Hned? Tam je najskor kolostrum a potom odkedy je mlieko?
@mimirinko veru nic moc, zaviselo to od sestriciek ozaj...podaktore cely den vysmiate a zopar ich tam bolo takych ktore ako keby som ich otravovala keby nieco...SC som isla kvoli epileptickej migrene.
@misinka22 pravda 🙂 tak isto som sa poucila aj ja 🙂 vtedy je najpravdepodobnejsie ze ich vystihnes s dobrou ci aspon normalnou naladou... 🙂
@annmarie važne? no ešte že tak ak to bola len taka "ochotna" služba sestričiek a nie celý personal... Ano po spinale potom vraj velmi boli hlava a su zavrate ak mamicka neleži tých 8 hodin v kuse ja chcem epidural vraj je to lepsie tak uvidime ako to dopadne 🙂 a vstala si z postele až na druhý den alebo este v ten istý ?
@mimirinko Sestričky sú tam dobré,aspoň boli všetky milé,najviac sa mi páčili také 2 čiernovlasé,vždy robia spolu.Z novorodeneckého sú tiež dobré sestričky,len som bola prekvapená,že ked sa mi narodil prvý syn pred skoro 7 rokmi,boli tie sestričky iné a poradili,čo s kojením.Teraz mi malú priniesli po pol hodine priložiť k prsu a potom prišli až na druhý deň večer,predtým pri synovi chodili každé 3 hodiny a to som tiež bola po cisárskom.Malú som mala pri sebe až na 4 deň a už aj na noc.Pri normálnom porode myslím,že za dve hodiny už máš bábo pri sebe.
@cufinka
tak tá Nelka je krajšia 🙂
nedávno sa u nás v okolí narodili 2 bábatká ...som skoro odpadla aké mená im dali.
Julian a Henrieta....to mi príde ako taký dedko a babka 🙂
@mimirinko
Matyas sa aj mne páči, teraz to celkom letí spolu s Damianom
ale Mateja už máme v rodine - čo je vlastne to isté...a o Damianovi sa manžel ani baviť so mnou nechcel 🙂
@llenkapettko 😀 chudáci děti . no u nás je Růžena babča ,moje matka a já -takže byly naštvaný že nepokračuju v tradici ,ale já to jméno tak nesnášela už od základky že prostě jsem řekla ne 🙂
@llenkapettko Damiana ma moja kolegyna a hovoria mu Damco. A to s tymi menami Julian a Henrieta, to bolo dobre, som sa zasmiala 😉 😀

@kookaij Budinsky ten je dobry, to som aj ja pocula. On robieva aj to 3D sono. No ja sa hlavne bojim, ze ked budem v tej porodnici, ze ake budu sestricky. Lebo predsa, som prvorodicka a potrebujem so vsetkym pomoct a hlavne poradit, aj co sa tyka kojenia a pod. A ked sa ti male narodi, kedy ti ho prilozia, za aky dlhy cas?