Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@romik123 gratuluji, Pavlík se narodil ve stejný den jako naše Irenka 🙂
@cufinka Velliká gratulace, tak se nám to tady hezky rozrůstá
@sova33blahopřejeme a hodně štěstíčka a zdravíčka přejeme
@monik1 @mimirinko Holky, já bych raději taky kdyby mi praskla nejdříve voda a bylo to jasné. Takhle se bojím, že to nepoznám, jestli to jsou pořád poslíčky nebo už kontrakce.
Moni, my jsme zatím taky koupili dva balíky jedniček a dva dvojek a máme už i jedno velké trojek. Taky nevím, kolik těch malých nakoupit. A hlavně nechci všechny od jednoho druhu, kdyby se po některých malý náhodou osypal.
@vilca já tam mám jenom dva grafy. Horní ozvy srdíčka a dolní stahy dělohy.
@monik1 Zaleží dost na tom, jak bude mimí veliké. My jsme měli při narození 2760 g, takže jsme používali od začátku velikost 2-5 kg a používáme je pořád. A od úterý jsme doma z porodky a už jsme spotřebovali 3 balení plen po 43 ks a máme načaté 4. balení a půlka je už pryč. O větší velikosti zatím ani neuvažuji.
@misag23 presne toho sa aj ja bojim, ze nebudem vediet, ci su to kontrakcie alebo co vlastne. Nejako som mimo, co si kupila, ake balicky? Nepostrehla som to dozadu.
Tie ozvy srdiecka to su vlastne na papieri dva grafy, ten horny je srdiecko a ten druhy je stahy? tak to mam chapat? Lebo doktor mi nic nevysvetlil, len povedal, ze srdiecko pekne bije. Tak som z toho jelen teraz, ked tu vsetky hovoria aj o tom, ze ziadne stahy nemali ci mali na grafe.
Ahojte...tak ja sa už neviem dočkať a zároveň už nervozita stúpa...vo štvrtok ráno idem do nemocnice a v piatok ráno by mala naša maličká prísť na svet cisárskym, ak sa nebude pýtať skor 😅 ...dúfam, že nám všetko dobre dopadne 🙂 chcela by som sa spýtať mamičiek, ktoré išli takto plánovane do nemocnice, čo by som si asi tak mala v ten deň dopredu vziať na papanie?? Aj ked si myslím, že nič do seba nedám 😨 hádam nejaké piškóty, jogurty,ovocie???
@zuzik28 gratuluju ke Kristýnce 😵 😵 přeju hlavně zdravíčko 😉
@macina_k @misag23 Holky, děkuju za odpovědi na ty plínečky. Marci, teda těch 1 jste už spotřebovali hafoo 😕 😕
@vilca Já se taky snažím být celý den na nohách a něco dělat, jak jsem už psala, furt uklízím a takhle každodenně vyleštěné kohoutky v koupelně jsme už dlouho neměli 😀 😀 A já mám na monitoru taky jen dvě křivky - horní je srdíčko malého a dolní jsou moje stahy dělohy - u mě skoro rovná čára, sem tam něco, ale prý je to hrozně malinko...
@monik1 já to právě rovné nemám...kdybych měla USB, tak bych sem dala fotku, ale bohužel... Já jsem hrozná - doktorka mi vždycky řekne, že je vše v pořádku, už se to chystá...a já nejsem schopná se jí zeptat, co ty jednotlivé křivky znamenají...vždycky mě to začne zajímat, až se na to v klidu podívám doma...
@monik1 No my přebalujeme každou chvilku, malá se zbavuje žloutenky a to žluté barvivo (bilirubin) vylučuje močí a stolicí (aspoň já si to tak vysvětluji) a je podle mne dost agresivní. Nechci aby měla nějaké problémy, opruzeniny a bolístky tak raději přebaluji i když tam má jen načůráno. Samo, že ty "míchaný vajíčka" přebalujeme taky každou chvíli. Ale jsem ráda, aspoň mi netrpí na bolesti bříška, raději budu pořád přebalovat než se nervovat proč malá pořád brečí, proč se kroutí a zkoušet všechno možný co by jí mohlo pomoct.
@mimirinko Balíčky plínek 🙂 jj, přesně tak. Horní graf je srdíčko miminka a spodní jsou děložní stahy.
@monik1 Taky myslím, že hodně záleží, kolik bude mimi vážit. Počítám, že ten náš bude asi o něco větší. Tak zatím už žádné kupovat nebudeme. Až nám dojdou, tak vyšleme tatínka 🙂
@vilca já jsem byla na monitoru ve čtvrtek a taky jsem ji neměla úplně rovnou. Ale doktorka mi do zprávy napsala klidový záznam. Ukazovala jsem to kamarádce, která už má porod za sebou, tak říkala, že abys rodila, tak to musíš mít všechno na 100 podle toho grafu (a to jsem měla jen jednou). Jinak asi 4x na 70 a ležela jsem tam asi 20 minut. Jaký tam máš hodnoty, ty?
@misag23 yo, plienky, aha. A to co su za cisla ze 1, 2, 3? Plienky take jednorazove su na kg, nie? Ja si pripadam jak blbec, ja vobec neviem, co myslite 😒 Som to ja truba riadna, cooo?
Hm, no ja tam veru nemam ziadne take burlive vykyvy na tych krivkach. A navyse, doktor si tam nieco nacarbal pod graf a vobec ani netusim, ze co. Ti doktori pisu strasne skarede, neda sa to ani len precitat po nich 😠
@mimirinko Jedničky 1 - jsou pro mimi 2-5 kg. Dvojky 2 - jsou pro mimi 3-6 kg. Trojky 3 - jsou pro mimi 4-9 kg.
Já mám zatím samé Pampersky, doufám, že budou malému vyhovovat.. Teď jsou plínky v akci i v Tescu ty zelené Tesco, ale zatím dám radši přednost těm Pamperskám a uvidíme 😉
A jinak taky netuším, co je ta třetí křivka
@monik1 Moni, třeba ve středu na kontrole už tam budeš mít větší hodnoty. Já taky doufám, že se to bude stupňovat. Jdu ve čtvrtek.
@vilca Myslím, že to zatím nic neznamená, když mně tam napsala klidný záznam. Taky když jsem to viděla, tak jsem si myslela, že to je už pěkný, že budu brzy rodit a ono nic.

@mimirinko no právě...když si vzpomenu, jak jsem byla včera večer k smrti unavená, tak nevím, jak bych třeba v noci zvládla porod... 😝