Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@lolelole Mně klystýr nedělali, prostě se to nestihlo, ale na porodním boxe mne cévkovali, protože jsem měla plný močový měchýř. Ale žádný pytlík jsem neměla. A bylo to lepší. Plný močový měchýř i plná střeva brání mimču aby mohlo ven.
Zkus si nechat napsat YAL, což je taková sada pro domácí klystýr, je to prý mnohem příjemnější. Ale je to na recept.
@lolelole klystýr je asi to nejmenší co tě u porodu může potkat 🙂 . Vůbec nic to není. Alespoň se pak nebudeš cítit trapně. Při porodu samotném bys celý obsah střev chtě nechtě vytlačila. A tvoje miminko by mohlo dostat ze stolice infekci. Něco jiného je samozřejmě rychlý porod, kde na klystýr není čas 😉
@macina_k Ja jsem se na ten Yal ptala v poradne - že by mi byl přijemnější - ale dr ho hned zavrhla, že prý se s ním člověk vyprázdnuje dlouho, ne uplne a cituji " moc vodnatě" a pak se právě stávají nehody při tlačení u porodu... ze prý bud klystýr nebo raděj nic 😒
mohu se zeptat - stala se ti "nehoda" když jste ten klystyr nestihli ?
@lolelole Asi ano, já jsem to moc nevnímala, protože mi praskli vodu tak to asi šlo všechno dohromady. Já jsem si řekla, že to nebudu řešit, že jsou to taky lidi, je to fyziologický a že se budu soustředit na miminko. A stejně mi pořád vyměňovali ty podložky, protože tekla ta voda.
Neboj i kdyby se ti stala nehoda, tak oni tě v tom nenechají a s největší pravděpodobností o tom ani nebudeš vědět, že se ti to stalo.
Ale výhodu to mělo, hned večer po porodu jsem šla na stolici a nemusela čekat jak dlouho.
holky, jen v rychlosti píšu, musím letět spát. Ted jsme se vrátili z pohotovosti, dělali mě kultivaci a krevní obraz
+ mi něco pívhli a dali antibiotika. zítra v 7h tam mám být. vypadá to na revizi dělohy 😔
fakt už toho mám docela dost 😠
mne pri prvej dcerke nedavali ani klystir ani holenie ani nastrih, nic sa pri porode neuvolnilo, porodna asistentka mi povedala vtedy ze nehody sa stavaju prave po klystire ked vytekaju este zbytky z toho klystiru. ale kedysi sa tradovalo ze dieta do h....bude mat v zivote stastie, tak by som si z toho nic nerobila. podla mna tam zazivaju horsie veci ako trochu blatka na ihrisku... 😀
@lolelole ja som z neho mala taktiez hrozu, no a pred operaciu akou je vlastne aj SC tak mi bolo povedane ze zaisto robia... :-/ nastastie ma prehnalo a tak nemuseli...ale kocka co tam bola so mnou a mala klistir, vravela, ze ono sa to da vydrzat...a inak ako co som sa aj bavila zo znamymi, tak s prepacenim 🙂 ale radsej porodit len babatko ako aj hovienko 🙂 🙂 🙂
Mala sa mi vyhadzala, co to moze byt, viete poradit, pomoooc ☹
@janettan tá je nádherná 🙂 gratulujem
@kinsli Peti drzim palce, nech si rychlo fit
holky jsem tu 😀 iniekce zabrala 😵 do rána jsem se vyčistila 😵 už nekrvácím vůbec ani při kojení 😀
holky co kojíte kolik vám děti vypijí??? Já ted zprovoznuji váhu, protože včera před odchodem z nemocnice malý už vypil 110 ml a to mi na týdenní mimonko příjde fakt mazec 😅 Takhle přežírat se nemusí, mám dobrou odsavačku tak zbytek odstříkám a budu mlíčko vozit na nedonošence 😉 Když jsem tam ležela s Kačenkou tak měla taky částečně mlíčko od dárkyn tak snad mi ted pomůžeme zase někomu jinému 😉
@kinsli Moc gratuluju k Vojtíškovi, je nádherný 😵 😵 😵 A z fotek jsem si všimla, že Kačke je úplně ale úplně celý tvůj muž 😵 😵
@lavazza tak to vyšlo bez vyvolávačky, super. Moc gratuluju k Mikuláškovi 😵 😵 😵
@lolelole s tím klystýrem nám říkali v porodce, že porodu jen prospěje, že prohřeje dělohu zevnitř 😉
@haniula držím pěsti ať se to Markétce rychle spraví 😉 😉

@monalis A kde vůbec budeš rodit? 🙂 tobě taky ať to vyjde!