icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vilca
26. jan 2011

@mimirinko můj manžel mi včera řekl:"Ty nemáš vůbec žádné příznaky, že bys měla rodit, že? Vypadáš pořád stejně, nic tě nebolí..." 😀 Tak jsem mu řekla, že si opravdu nedělám srandu, když mu říkám, co mi všechno je 😀 Někdy mi připadá, jakoby najednou spadl z jiné planety 😝

vilca
26. jan 2011

Jinak teď řeším dilema... Dochází mi maliníkový čaj a já nevím, jestli má ještě smysl kupovat nový 😀

markysek2
26. jan 2011

ad kyčle......sono dělali už v porodnici a tam mi vrazili zprávu s tím že je tam vše napsané....a je tam široké balení 3 pleny...a na kontrolu jdeme právě až v 6 týdnech no uvidíme co řeknou tam..nechci to podcenit a pak se tím zbytečně trápit (hlavně sama sebe že jsem to udělala špatně...vážně nevím asi se zeptám příští týden doktorky kdy jdeme na převážení 😖 😖

daniela1974
26. jan 2011

ahojte, neviete nahodou co je s Luucou?

mimirinko
26. jan 2011

@vilca No, takze nie som sama, co ju muz takto komentuje 😀 To vie niekedy ale aj nastvat uz, sak on to nepreziva, nevie, co to je. Som zvedava, ked bude pri porode, ako bude tam reagovat 🙂
Ja som ten caj ani nepila, ani som ho nejako nezhanala.
Ale musim vam povedat, ze uz si kazdy den predstavujem taky scenar, praskne voda, ideme do porodnice, teraz prijem, vsetky tie procedury, bolesti, tlacenie,... Vsetko si to predstavujem, stale dookola. Zacina mi z toho riadne sibat!

misag23
26. jan 2011

@vilca @mimirinko Ten můj věděl, že jsem se skoro celou noc nevyspala a pořád chodila po bytě, tak byl dneska už taky trošku nervózní. Jinak je pořád samá srandička ... Ale nemá cenu ho držet doma, když se bolesti nestupňují.

mimirinko
26. jan 2011

@misag23
@vilca
Ten moj by doma ani ostat nemohol. Nastupil do novej prace, zatial je v skusobnej dobe, musi si spravit skusky, takze skor jak o 15tej v pracovne dni rodit nemozem 🙂

vilca
26. jan 2011

@mimirinko to je úplně normální, já poslední dny a noci taky pořád přemýšlím, jak to bude probíhat... 😉

mimirinko
26. jan 2011

@vilca ja uz som rozmyslala aj nad krstom, a dokonca ako budem chodit na zdruzenie, ked bude chodit male do skolky, ci skoly. No uz mi fakt z toho sibe 😎 To ked v noci nemozem spavat, to mi na rozum chodia vselijake myslienky. Niekedy sa az smejem, co mna vsetko napadne 😀

vilca
26. jan 2011

@mimirinko 😀

janettan
26. jan 2011

@janicac Ahoj 🙂 Blahoželám k synčekovi, prajem mu veľa zdravíčka a tebe rýchle zotavenie🙂 Má rovnaký dátum narodenia ako naša dcérka, my sme na vyvolanie nastupovali 10.1. a ukončili nám to tiež cisárskym rezom 12.1.

neliq
26. jan 2011

Ahoj holky, ani nám čas sem chodiť. Malý vôbec nechce spávať, celý deň je hore, takže len kojím, prebalujem a snažím sa ho uspať, čo väčšinou vôbec nemá účinok. Som rada, keď vôbec idem cez deň na wc 😒 hodím vám sem aspon nejaké foto, ako sme vyrástli. Ozaj a všetkým novým maminám gratulujem

albao
26. jan 2011

@annmarie jejda, aj my ideme zajtra na poradnu! 😀 A tiez som zvedava na dlzku a vahu. 😉 Nasa mala ma sice malinkate faldiky, ale vobec nie je tucnucka. Ona sa len nejak "vytahuje". Od narodenia ma dlhe nohy, takze nam sice body a kosielky 56 su este dobre, dupacky uz nie. No uvidime zajtra, aka je pravda s nasimi mierami 😝 😀

Nemate niekto problem s novorodeneckym akne? U nas to bolo najprv iba zopar vyrazok, ale teraz to ma horsie ako 12rocny pubertiak ☹ Esteze ideme zajtra na tu poradnu, lebo uz stracam trpezlivost a rada by som ju toho zbavila 😢

albao
26. jan 2011

@neliq To poznam, prave som doranajkovala 😀 😅 Ta prva fotocka je akoby nasa Hanicka 😀 Uplne rovnaky vyraz tvare! 😀 Mas krasneho synceka, zelam vela spanku a oddychu 😉

neliq
26. jan 2011

@albao a čo u vás zaberá na uspinkanie, lebo ja už neviem, ako by som ho donútila spať 😒

annmarie
26. jan 2011

@albao mozno z vasej malinkej bude nova sklenarikova 😀 ani natalka nie je tucnucka, ale tie faldiky su na zozratie 😀 😀 😀 tak si zajtra nase deturence porovname 🙂 v podstate ste o jeden den starsi... to s tym akne ma mrzi, dufam ze sa vam to spravi co najskor, my mame zasa problem s potnickami, ale len za uskami...jedna zmizne, druha vyrasi 🙂 a popritom nie je ani naobliekana ani nemame doma moc teplo... a inak musim sa pochvalit...dnes sme iba raz dokrmovali, a to v noci o polnoci...mozno sa mi nakoniec to mlieko spravilo 😀 teda dufam...

annmarie
26. jan 2011

@neliq krasne narastol teda 🙂 take dni ma aj nasa mala 🙂 co uz mame zvedave deturence 😀 😀 😀 tak teda prajem aby viacej spinuskal aby mohla ist mamka pokojne aj na vecko 😀

albao
26. jan 2011

@neliq no hlavne musi mat suchu plienku, plne nakojena (niekedy ju zufala necham zaspat na prsniku) a v teplucku. Znie to primitivne ale nie je to jednoduche, lebo ona je schopna pocikat 3 plienky za sebou a potom sa este pokakat a potom je uz zase hladna a z mliecka jej treba zase cikat a kakat 😀 😝 A tiez niekedy skusam s nou zaspat tak, ze si ju velmi tesne pritulim k sebe, lice na lice, rukami ju objimam aby mala tesno ako v brusku a to niekedy na nu zabera, citi sa "istejsie" a zaspinka. Potom jej uz mozem zdrhnut a zehlit, jest a tak ... Alebo skus este monotonny zvuk - u nas napriklad tecuca voda a stary hlasny budik. Niekto skusa vysavac a poznam jednych, ktorych dieta zaspava zasadne len v aute 😀

albao
26. jan 2011

@neliq jej, a par razy mi zaspala tak, ze som ju zobrala "na levika" a s nou chodila po byte. Mala som jednu ruku volnu, takze som si nejake drobnosti mohla porobit, a ju to kolisanie pri chodzi uspalo 😉 Ale vzdy je to experimentovanie, co kedy zaberie 😀 Snazim sa, aby zaspavala sama, ale nie vzdy to ide.

@annmarie no skvele s tym dokrmovanim! Inak my sme dokrmovali este v porodnici. Strasne plakala druhy den a so sestrickami a s pani doktorkou sme skumali, co jej je. Nakoniec sme vsetko vylucili a ostalo nam, ze je hladna. A kedze mliecko sa spusta na treti den, tak sme jej dali UM. Vsetkym skoro vypadli oci, ked na jedno glgnutie stiahla skoro celu davku 😀 Ale tiez sme ju takto pekne presuvali na moje mliecko, a od stvrteho dna sme UM nepotrebovali 😉 Nech vam to pekne vydrzi 😉 A zajtra uvidime ako nam nase baculate modelky narastli 😵

vilca
26. jan 2011

@neliq zkoušela jsi malého uspat třeba v kočárku? Vím, že některé kámošky i doma uspávaly mimi v kočárku, protože jinak nechtělo usnout... 😉

neliq
26. jan 2011

@vilca jasné, čo som ja už navozila v kočiariku, občas to pomôže a ked nie, tak aspon neplače, ked ho kočíkujem, čo väčšinou,ked je v postielke, tak plače vždy.
@albao tak nosím ho aj ja,už ma až chrbát bolí, ja skúšam všetko možné, aby zaspal, už som s ním aj tancovala,aj hudbu mu púšťala - tancovanie s hudbou zabralo, ale len na to,aby neplakal, na spánok zatial nezaberá nič ☹

kika87
26. jan 2011

Tak naša Sofinka prišla na svet 21.1.2011 s mierami 49 cm a 3040 g všetkym nam robi obrovsku radost 🙂 🙂 🙂

luuca1
26. jan 2011

ahojte 13.1.2011 som porodila krásnu dcérku Emmku 4150 g a 53 cm.... 18.1.2011 nás pustili domov ale spamätávam sa z porodu ktorý bol pre mňa peklo....

sova33
26. jan 2011

@neliq Tak to ti nezávidím, náš prcek má přes den vždy jedno takové představení, kdy mě nenechá tři až čtyři hodiny vydechnout, ale jinak spinká hezky. Známí zase používali autosedačku na houpání, jinak žádnou radu nemám.

neposedna
26. jan 2011

@kika87 GRATULUJEM!!!!

neposedna
26. jan 2011

@luuca1 GRATULUJEM!!!!! ked budes mat chvilu cas popri starostlivosti, napis podrobnosi o porode, co bolo pre teba peklo???? teraz si trosku oddychni, ak sa da, a uzi si malu 😀 😀 😀

sova33
26. jan 2011

@luuca1 Gratuluju, vidím, že jsme porodily ve stejný den, ale vaše míry a váhy nás teda trumfly. Mně pustili už 16., což byl pro mě dost šok, protože jsem sotva lezla.

luuca1
26. jan 2011

@neposedna ahoj no mala spinka.... no ja som mala príšerný pôrod, zle mi odhadli váhu na 2990 a mala mala 4150 takže ma dokonale potrápila, ešte aj ju chúdatenko museli ťahať pumpou a mne pri tom natrhla maternicu takže som stratila dosť vela krvi, na druhý deň mi podávali 3 transfúzie a nehovoriac o tom že som zašitá až neviem kde a plačem keď idem na záchod... v deň keď som si myslela že nás pustia domov tak mi robili kontrolné sono a vraj sa mi nečistí maternica takže ešte v ten deň ma za celkovej anestézy museli vyčistiť, poviem ti že tých 6 dní v nemocnici som prežila peklo a každý deň som plakala..... teraz som už doma ale stále mi je do plaču keď si na to spomeniem a aj od tých bolestí...

sova33
26. jan 2011

@luuca1 Tak to jsi teda zkusila dost, mně malého měsíc před porodem vůbec nevážili, po porodu měl váhu 3740g a vylezl jen taktak, málem už mě chtěli vézt na sál. Chudáček měl úplně modrou hlavičku, naštěstí už mu to slezlo. Šitá jsem byla taky odpředu do zadu a o tom breku na záchodě mi ani nepovídej. Stála jsem v nemocnici ve sprše a brečela, protože jsem nemohla nic. Doma to bylo ještě horší.

brego
26. jan 2011

@loola80 Ahoj, my jsme byli na P1 a taky si nemůžu stěžovat, všichni byli moc fajn.