icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

zuzkaro
26. jan 2011

@sova33 ahoj tak to sme potom mali skoro rovnako velke babatka (moj mal 3750g) a aj ja som mala tazsi porod ale nakoniec sme ho dako vytlacili ... u nas bol problem skor v tom, ze ja som mala dost slabe kontrakcie a tak sa mi nedalo poriadne tlacit a tak viac tlacila sestricka a aj manzel pomahal a tak ... nastastie maly ma az tak velmi nenatrhola a vsetko sa to zvladnut da 🙂

luuca1
26. jan 2011

@sova33 to fakt a ako rýchlo ti to prešlo?? ja mám pocit že ma zle zašili lebo mi to tahá odpredu jak hovado a vzadu ten tlak na konečník ani nehovorím, tiež si to mala???

zuzkaro
26. jan 2011

@luuca1 gratulujem k babatku a nech sa co najskor zotavis
a gratulujem vsetkym novym mamickam
ja podobne ako pisali albao a neliq dako nestiham chodit na net, vacsinou sa cely den krutim okolo drobceka 🙂

neliq
26. jan 2011

Ahoj holky, tak dnes mi došlo toto lehátko. A prekvapivo malý v nom normálne zaspal. Už spí hodinu! 🙂 a ja som sa konečne najedla 😀 Síce si občas zamrnká, ale aspon sa trochu vyspinká. Bohužial ho tam nemôžem maťcelý deň, ale aspoň si cez den budem môcť niečo porobiť 😀 jupíííí
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=8837138

zuzkaro
26. jan 2011

@albao ahoj tusim si sa chystala pouzivat latkovky 🙂 ako ti to ide? ja zatial pouzivam stvorce cez den a s tymi som uplne super spokojna a uz pomaly zacinam pouzivat nohavickove v noci tak uvidim ako na to pojde 🙂
a aj ja mam pocit, ze bud je mal na prsniku alebo ho prebalujem alebo sa ho snazim uspat 🙂 ale da sa ma aj dobre chvilky ked buva ako teraz aj 3-4 hodky a ma aj chvilky, ked je hore 4-5 hodin, aj ked to vazsinou doobeda a tak mi to velmi nevadi 🙂

inak dnes sme boli v poradni a odkedy nas pustili z porodnice tak sme pribrali asi 700g (za 14 dni) celkom slusne na to, ze maly je uz len na mojom mliecku 🙂

albao
26. jan 2011

@zuzkaro Ahoj! No teeeda, ty si vzorna s tymi stvorcami 😉 Ja sa priznam som sa do stvorcov nechystala, ze chvilu vydrzim na jednorazovkach a ked podrastie, pojdem na tie mensie kusky z nohavickovych plienociek. Nakoniec pouzivame uz latkovky teraz, len ich mam malo, kedze mala potrebuje denne tak 14 prebaleni 😀 Takze to kombinujem s jednorazovymi. Ale uz sa nam zacala cervenat prdelka z toho, takze dnes bola cely den len vo stvorci, zapnuta snapi sponkou a bez vrchnych PULiek a naaadherne sa prdelka vycistila! Uzasne 😵
Inak nasa malicka ma tiez podobne spinkanie - vacsinou spinka dlhsie (aj ked je to ten lahky "zajaci" spanok), ale obcas mam "maraton" a uz neviem co s nou od radosti 😀 Nastastie mame uz trosku nocny rezim - krmime a prebalujeme medzi 23:00 a 01:00, potom spinka krasne az do piatej, ked zase hodinku/dve krmime a prebalujeme a potom vstavame az o desiatej. Takze sa aj trochu vyspim, bala som sa, ze to bude horsie 😅 😀
No ale pekne priberate! Ja som zvedava, ideme zajtra na poradnu a mala dost podrastla na dlzku, tak som zvedava na miery 😉

albao
26. jan 2011

@neliq gratulujeeeeem 😀 Oddychni si 😉

zuzkaro
26. jan 2011

@albao jaj tak to sa na 14 prebalovani nechytame, my zatial tak 6-7 ked sa vybuva tak prebalujem, nejak ho to vlhko v gatiach netrapi a tak to celkom pekne ide 🙂 inak ked si tak vezmes 14 prebalovani denne len na jednorazovkach tak clovek skrachuje 🙂 🙂 tie latky su predsa len lepsie 🙂
s tym nocnym rezimom to mame celkom podobne, ulozime sa spat okolo 19:00-20:00 spinkame tak do 24:00-1:00 potom sa budime okolo 4:00-5:00 a vydrzime buvkat do dakej 8:00-9:00 noo ono to aj zlezi od toho ako sa mu buvka a ci ho neboli brusko, lebo sak veeeela papa a potom sa napapa vzduchu a neda sa mu buvkat 🙂

daniela1974
26. jan 2011

@luuca1 ahoj ahoj tak ako?

misha8
26. jan 2011

@luuca1 ahooj gratulujem k malinkej neboj zabudneš pri pohlade na princezničku a rodila si na antolskej??

misha8
26. jan 2011

dnes poradňa : 53cm 3540g máme 7 týždňov 🙂

neposedna
26. jan 2011

@luuca1 tak to si si riadne skusila !!!!! teda tak sa seknut vo vahe, to je sila, mne predpovedali 3300 a mala mala 3620, takze sa celkovo trafili..... verim, ze to vsetko zle, co si zazila, ze na to rychlo zabudnes a budes si uz len uzivat "prijemne" starosti s malickou !!!! 😀 😀 😀 budem Ti silno drzat palce!!!!!!!

misha8
26. jan 2011

@verca84 ahoj máš pocit že ten pupík pomáha ???

misha8
26. jan 2011

@neliq je nádherný

luuca1
26. jan 2011

baby mali ste niektorá tiež bolesti v konenčníku po nástrihu, mám vážne problémy ísť na toaletu....

misag23
26. jan 2011

@luuca1 Gratuluji k maličké. Teda to se u tebe pěkně sekli s odhadem váhy a užila sis při porodu svý. Přeji ti, ať se ti rány co nejdříve zahojí a můžeš se jen těšit z miminka.

elzu
26. jan 2011

@luuca1 Moc ti gratuluji k miminku! Jsi hrdinka, že jsi to zvládla a vydržela!!! A kéž ti je co nejdříve dobře!!!

elzu
26. jan 2011

@kika87 Moc gratuluju!!! 🙂

elzu
26. jan 2011

Milé dámy, u nás stále nic... :(

januska11
26. jan 2011

@elzu ani u nás ani najmenší náznak blížiaceho sa pôrodu...a to sa hovorí, že druhé ide skôr...no prd...ani schody ani sex ani horúca voda nepomáha...dnes som odhádzala sneh skoro z celého dvora, malú stále vláčim na rukách a akurát ma všetko bolí...len brucho nie...

nadja11
26. jan 2011

@neliq moja prva tiez bola od malicka strasne zvedava, unavena na smrt, ale nie a nie zaspat, mama mi potom poradila, ze jej mam dat na tvar bavlnenu plienku, co som predtym nosila na sebe (vraj treba jej zhasnut svet) a to pomahalo, a spava s nou tak dodnes ze si ju zmoli pri lici a to mala uz 12 rokov 😀 😀 😀 , ked bolo moc teplo tak nosila pansku vreckovku na xichtiku

nadja11
26. jan 2011

@luuca1 skus si pri potrebe s malou vlozkou vzadu pridrzat a zaroven mierne "zatlacat" ten vencek, pripadne ze nepomoze, skusila by som anesteziologicku mast z lekarne lokalne natierat, niekomu pomaha aj dubova kora vyliata na vlozke, ale to je podla mna dost vlhka metoda, ktora zase nemoze prospievat epiziotomii( sitiu hradze), inac zostava uz len sekirovat lekara, aby ti nato nieco dal,a to co najskor a nenechat sa odbit, nieco na to urcite byt musi a vytrpela si si dost, tak nech nastartuje svoj profesionalny level a nech to riesi, ak by nechcel gyn. sla by som aj za chirurgom ☹

nadja11
26. jan 2011

@elzu ziadnu paniku do valentina byt von musi 😀 , treba len posunut cielovu rovinku 😎

albao
26. jan 2011

@zuzkaro fiha, iba 7 prebalovani do dna? 😅 To nasej malej zabke vadi aj mala cikanicka 😀 A tak po kojeni casto prebalime kludne aj 3x kvoli cikaniu a potom este raz kvoli kakaniu 😀 No ale co nespravim pre spokojny vyraz na zabkinej tvaricke 😵

kamusek
26. jan 2011

@luuca1 Měla jsem to ze začátku po porodu taky, ale já to spíš měla proto, že se mi udělali i hemeroidy ☹ Ale už to pomalu přechází....Taky jsem v porodnic moc nemohla na "velkou stranu", ale nakonec pomohli nějaké čípky od sestřičky a dneska už to jde líp. Sice ne ještě 100%, ale hodně se to zlepšilo!

nadja11
26. jan 2011

tak som sa dozvedela od rodiny o mojom porodnom plane: nemame rodit do piatka vecer, lebo si chcu pozriet v klude tisic a jednu noc! kedze tu markizu nechytame, tak na mna ser........, vraj vikend sa uz da v pohode dcerenka....mi zahlasi moja vlastna mama!!!! 😀 😀 😀 tak ich potom nelúb bandu 😅

kamusek
27. jan 2011

Zdravím holky. Chtěla jsem se zeptat, zda některá nevíte, kde bych na netu našla takové rámečky, kde vložím fotku mimča a okolo je např. čáp, dudlík nebo tak něco a můžu tam dopsat text, kdy se malá narodila, jak se jmenuje a tak. Chtěla bych to udělat pro nejbližší rodinu, ale hledám nějak zatím marně ☹ Děkuji moc za každou radu 🙂

nadja11
27. jan 2011

@kamusek nagoogluj si oznamenia o narodeni a malo by ti to vyhodit vsetky net firmy co to robia

kamusek
27. jan 2011

@nadja11 Děkuji moc za radu. Už jsem tak učinila a našla. Taky už jsem objednala a do 5dnů by to mělo být 🙂

silviaka
27. jan 2011

AHOJTE.VOLAM SA DOMINIKA A NARODILA SOM SA 20.01.2011 2600g,47cm.