Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@luuca1 to ti verim, moja sestra rodila podobne ako ty, maly bol velky a ona mala, rodila pod kyslikom, nechali ju velmi vytrapit, ale.... teraz ma maly 5 rockov a ona je opat tehotna. uvedomuje si co ju caka, a boji sa toho, ale uz nie tak ako vtedy ked to bolo cerstve.. neboj sa... malicka ti za to stala, a pomaly sa spamatas.. aj ked,,,, veru,, lahko sa pise, tazsie to mas urcite ako vacsina z nas.... drzim palce..
@sova33 Taky krásnej přírůstek váhy.. Tyjo, zníte všichni tak pohodově, jak vám miminka rostou a vy si je užíváte, já jsem teda dost uštvaná a vystreslá, z kojení - nejdřív příšerná bolest kvůli rozkousaným bradavkám, pak horečky z nalitých prsou, teď už se to spravilo a konečně nemám hrůzu z každýho kojení, ale zas malá nějak kašle na sání.. do toho ty hormony, nesmyslný záchvaty pláče.. No musim říct, že moje šestinedělí je zatím docela peklíčko, vy všichni zníte oproti tomu tak happy.. závidim 🙂
Tak u nás se taky krásně přibírá...malá přibrala za týden 290 g a vyrostla o 4 cm 😲 Takže zatím pohodička. Myslím, že to bude taky takový žroutík jako Ondra...ten přibíral ještě rychleji 🙂
Jinak zatím vše ok...krásně zvládám, dokonce mám pocit, že je to lepší než s jedním dítětem 🙂 Možná je to tím, že už je to podruhé, tak to člověk tak nebere. Nejsem tak vystresovaná jako poprvé, neberu si to tak tragicky a je to prostě lepší. Včera jsme byli poprvé na procházce. Celkem pěkně jsem zvládla nachystat obě děti i sebe, Ondra jel krásně s Kristý na kočárku a potom i hezky chodil vedle kočíku, pořád na malou nakukoval. Je to super...a takhle po sobě snad ještě lepší, asi z toho ještě nemá rozum, takže nežárlí, spíš je na malou hrozně hodnej, pořád ji hladí a pusinkuje, dává dudlíka a vyhazuje plínky. Tak snad nám to tak vydrží dlouho. Určitě to doporučuji...už se těším jak si spolu budou hrát 😀
@loola80 Neboj se, všechno se to stabilizuje...hlavně to chce ten klid a nestresovat se...ikdyž ono se to hezky řekne co? Taky jsem si s Ondrou přižila svoje...pořád řval, nechtěl pořádně sát, mlíčka asi málo...no hrůza. Pak se to zlepšilo a naráz bylo doma spokojené miminko. Držím pěsti a posílám hromadu pozitivní energie...
@luuca1 Ahojky! No nevím, jestli bys raději neměla zajít na kontrolu. Mě taky šili docela dost, taky je to dneska 2týdny. Taky jsem ze začátku nemohla vůbec na velkou a taky musím brát železo. Ale už je to o hodně lepší. Pomohli mi hodně takové ty mléka Activia. Z toho jsem šla pak líp na záchod a taky čípky Faktu (ty mi dali přímo v porodnici), ale samozřejmě, že prvních párkrát jsem na záchodě málem brečela, jak to bolelo. Ale asi to potřebuje se uvolnit a teď už chodím na velkou celkem v pohodě. Jasně, není to ještě jak před porodem, ale určitě o 100% lepší. A taky jsem si teď začala po doporučení mazat jizvu Bepanthenem a za 2dny je to opravdu rozdíl. Bolest ustupuje rychlým tempem 🙂
@luuca1 ja si myslim ze dva tyzdne je kratky cas na regeneraciu. ja som po porodode 5 tyzdnov a mam pocit ze som viac a viac unavena. dnes som s malym spala do pol desiatej, starostlivost o neho zvladam ale zabija ma nocne vstavanie .. uz ani neviem kedy som sa dobre vyspala.. 😒 vraj to ustupi po case.. 🙂
@loola80 Přidávám se k tomu, co říkala zuzik, hlavně se nestresuj, protože ten prcek to vycítí. Se mnou v porodnici ležela holka a malý jí nechtěl sát, měla velká prsa a on se prostě nechtěl přisát. Tak ho začala přikrmovat a pak i krmit odsátým mlékem, ale malý pořád řval jako tur. Tak ho sestra v noci na tři hodiny odvezla k nim na novorozenecké a malý tam do minuty usnul. Prostě u mámy cítil ten stres. A to i ta sestra říkala, když budete mít pocit, že nezvládáte, strčte mimčo manželovi nebo babče, tetičce nebo tak a na hodinku, dvě vypněte. Důležitá je totiž máma v pohodě.
@kamusek no bola som u svojej gynekologičky aj som jej o tom povedala ale bohužiaľ mi poradila iba toľko že aby som jedla sušené slivky nakoľko ma železo zapeká a mám potom obrovský problém so stolicou, .... ale tie bolesti pri tom sú fakt hrozné.... neviem myslíš že by mi tam mohli vnútorne niečo narušiť?? lebo zvonku mám šitie mimo zvierača...len znutra neviem ako ma šili....
@luuca1 No klidně je to možné, protože mě v porodnici řekli, že mě nepustí domů dřív, než půjdu poprvé na velkou. Že se u porodu může poškodit buď konečník nebo močová trubice. Naštěstí se mi to podařilo den před propuštěním. Byla to šílená bolest, ale tím, že jsem se těšila domů, jsem to vydržela 🙂
@sova33 Úplně s tebou souhlasím. Máme v rodině taky holku, která má 3 měsíční holčičku a ona je taky pořád ve stresu a malá taky furt řve. A pak se vlastně ani netvoří mlíčko, protože u toho musí být žena v klidu. Mi se taky malá nechtěla přišát, protože mám malé bradavky ☹ Tak používám kloboučky a je to úplně v pohodě. Malá saje a přibírá jak divá 😀
Holky, chodíte s miminkami von aj v takejto zime?
Tehulky, ste tu este nejake, ci som tu uz len ja tehotna? ☹
Holky, jak jste se tu bavili ohledně toho konečníku, tak já jsem na velkou taky chodila se strachem, protože jsem docela dost krvácela z konečníku. Ted se to ale už uklidnilo, jsem totiž 8 tt po porodu, takže to chce asi jen čas...
@loola80 ano kojime. Ked ti spinka na prsniku, zrejme nevladze tahat, je este malicka. To robi aj moja. Existuje zopar trikov - pritlacaj si prsnik druhou rukou, aby malickej lepsie striekalo mliecko. Ked jej bude striekat lahsie, bude sa aj viac snazit. Dalsi trik je posteklit ju na usku, to ju tiez zobudi. A ked uz naozaj zaspava, tak ju dam odgrgnut a to ju zobudi a zase si vypyta papkat. A cim viac bude papkat, tym vam to pojde lahsie a cele sa to rozbehne 😉
Jinak dnes jsem měla docela krušnou noc... malou bolelo bříško... plakala bolestí i u mě, když na mě ležela... stále se kroutila a ne a ne si prdnout.... přitom čajík ny větříky vypila dostatečně.... já ji jen mohla poplacávat po plínce.... ta bezmoc, když nemůžete vlastnímu dítěti pomoct... usla až po třičtvrtě hodiny... spala celou dobu na mě... asi se jí pak ulevilo... ted tu ze spaní prdinká o sto šest, jako by v noci nic nebylo....
Ahoj holčiny, pls vy co kojíte - odříhne si vám pokaždé vaše maličké? Malá mi většinou usne u prsa a nic s tím neudělám, resp., když ji zvednu, tak se akorát ublinkne.. Mám trochu problém s tím, že mi dost pláče, tak se bojím, zda-li má dost mlíčka, ale vtšinou když nakojím, tak se hned ublinkne a pak zase brečí, že má hlad.. tak ji dám znovu, ale nevím, zda-li je to to nejlepší..:o((...
Jo a ještě pls jakou používáte kosmetiku - mám namysli olejík, nebo krémík? Já mám od nivei, ale malá má pořád suchou pokožku:o((.. tak není něco lepšího?
@haniula tak to nezávidím, je to hrozné, že není moc jak pomoci, ale malá to zvládla a Ty musíš také:o)). Oni prý miminka hodně rychle zapomínají, to jen maminka si vše pamatuje:o))..
@haniula no já nevím, docela bych se bála pokud by bylo -5... oni mimča jsou sice oblečené, ale dýchají do plic ten studený vzduch.. asi bych to nepřeháněla:o)).

My máme dnes 14 dní a byli jsem podruhé u doktorky. Jáchymek váží už přes 4 kila, takže za týden přibral přes čtvrt kila. Taky jsme poprvé vyrazili na procházku v kočárku, jel s námi i taťka a já jsem jenom klusala vedle, k řízení mě vůbec nepustil 😀