Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@mimirinko
ani náznak 😠
lenivcovi sa vôbec nechce...asi bude po tatovi 😎
@skubanekka ahojky, ani moja mala si neodgrgne pokojeni, takisto zaspi na prsniku, jedine, co spravim je, ze ju dam co mozno do najkolmejsej polohy a chvilu tak s nou pockam, ci si neodgrgne resp. nej nevysoti mliecko, ekedy si slabo grgne, niekedy jejnieco vytisne mlieckaa po nejakych par minutkach ju polozim spinkat do postielky, ale este asi 5 min. pocuvam, ci nahodou negrcka.... zatial to bolo zdy ok a to mame pomaly 5 tyzdnov 😀 😀 😀 viac mamiciek mi uz spominalo, ze po materskom mliecku si babo malokedy odgrgne, ze po umelom skor...
@llenkapettko Třeba to budeš mít za sebou ještě dříve než já 😉
@neliq ahojky.... ja som tiez dlho dnes uvazovala, ci idem von, ale kolo 11tej vyslo slniecko, merala som teplotu von, bolo -5, tak som ju naobliekala, riadne zabalila do fusaka a cez kocik este prehodila deku anechala eln maly priestor na vymenu vzduchu a boli sme na 45 min. von ale len po slniecku..... mala uzasne spinkala a vobec nebola studena.... myslim, ze ani prilisna starostlivost a obava nie su dobre, ja viem, ze nechceme, aby bol drobci chori ale aj otuzovat treba trochu 🙂 🙂 🙂 keby sme nesli von, tak ju na 20 min zoberiem zababusenu na alkon, ale tam mi vtedy nesvietilo slniecko, tak asi v kociari na slniecku to bolo lepsie.... 😀 😀 😀
ozaj babenky, tie co mate dievcatka ( a teda aj co mate chlapcov, ak mate skusenost resp. nazor 😀 😀 ) kedy mate v plane prepichovanie usiek na nausnicky? ja sa chcem v pondelok opytat doktorky v poradni, kedy nam odporuci a pre istotu si aj vydezinfikovane nausnicky zoberiem, o som rozhodnuta dat prepichnut uska u doktorky nie nastrelit v zlatnictve, tak som zvedava na Vase nazory 😀 😀 😀
@neposedna já bych nepichala 😖 Jednak je to bolestivý a musíš se o to moc strat 😖 Kámoška nechávala píchnout, a fakt dlouho jim uška hnisaly 😒
Když to necháš nastřelit, tak je to bez bolesti, prý to jen brní, ale je to bez krve, starost žádná a za 3 týdny vyměníš nastřelené za svoje 😉
holky co kojíte, jaké máte ověřené čaje na podporu laktace?? Mě prsa bolí jak čert, jsou nalitá, ale je v nich prd 😠
takže kojím a dokrmuji.
@loola80 vítej do klubu 😉 Já Tě stresovat s váhou fakt nebudu 😉 Mě malý začal nabírat až po příkrmu. Ne vždycky si ho vezme, měli jsme být ve třech týdnech na porodní váze, ale to fakt nejsme, přibral za 12 dní 250g a to ještě 145g od pondělka. Protože to už jsem se neštvala a po kojení se do něj snažím nacpat příkrm stříkačkou. Když má dobrý den tak si vezme i z flašky, ale ona je ta stříkačka možná i lepší. Pomalu tahá a z flašky to je doba, než dá třeba 20-30 ml. stříkaškou to má hned v sobě 😀
Až nyní jsem se dostala na net, tak oznamuji, že 18.1. se nám narodila HOLČIČKA JINDŘIŠKA.
Byla jsem ráda, že to stihla ještě před rizikovou poradnou a že jsme se vyvarovaly vyvolávání porodu.
Jinak doufám, že vy ostatní jste s miminkama v pořádku a přeji všem hlavně HODNĚ ZDRAVÍČKA 😉
@neposedna ja prepichovat nechcem dat, sa mi to zda byt take drasticke, krv a potom sa musis o uska poriadne starat a dlho...ked tak nastrelit, je to rychle, uska nekrvacaju a co sa tyka bolesti, tak je vraj iba v okamihu prestrelenia aj to skor ako take mraavcenie... my sme aj strasej dali nastrelit, aj mladej dame a robi to jedna sestricka vedla nasej pediatricky co je dalsia doktorka...takze v ziadnom studiu, alebo zlatnictve... ale na druhej strane vraj nastrelovat je idealne v takom 4tom mesiaci, skor nie
@ajkalc vďaka, presne na tie probiotika som sa chcela opýtať aj nášho doktora. inak my máme asi jediného detskára - muža širikoďaleko 😉
@nadja11 Tiez si hovorim, ze februar nie je zly a 2.2. sa aj mne paci. Mna by si vo stvrtok 3.2. uz v porodnici nechali, to idem na poradnu. A v piatok 4.2. mam narodeniny, takze krasny darcek by to bol 🙂 Jeeej, tak to funim aj ja, hlavne ked sa mam pretocit v posteli na druhy bok, obut si cizmy alebo natiahnut na seba ponozky, povedala by som, ze je to vrcholovy sport, a medailu by som si zasluzila 😀
@llenkapettko No uvidime, ako to nakoniec dopadne. Kedy mas poradnu?
@mimirinko
no vidím, že dnes si sa prehupla do 41 tt.... 🙂
no pekne....ale do večera času dosť 😉 budem držať palce
ja mám poradňu v utorok, a to tiež už budem v 41 tt
každý večer keď si líham do postele, tak dúfam, že to príde
keď sa ráno zobudím...tak si poviem ...sakra, zase nič
ani poslíčkovia nechodia. dnes musím niečo podniknúť, nech mi ten deň rýchlo ubehne.
@mimirinko
ozaj a otvorená už si?
@mimirinko
@llenkapettko uz sme tu medzi poslednymi, a vyzera to u nas tak, ze uz mozeme prispievat aj do februaroviek 😀
stale zatvorena, bez kontra, mala sa sem- tam pohne, hlavne vecer ked si lahnem a zaspavam. aj sa tesim kedy to uz zacne, ale aj mam strach ake to zase bude tentokrat. predstavujem si to tak, ze do porodky pridem o cca 11.00 s odtecenou vodou, kontra kazdu minutu, sestricka na mna zreve, ze kde som bola doteraz 😀 , lebo budem otvorena na 9 prstov, o 11.30 je mala na svete a ja dostanem o 12.00 obed 🙂 bez sitia a traumy ma prevazaju na 600nedelie o 14.00 kde sa uz na mna usmieva kavicka a zakusok.....tak, a potom sem blondinka dopisem ako vyzerala realita 😅
@neposedna Mám podobrý názor jako holky tady. Raději nechám nastřelit...dělá to prý nějaká doktorka, ve zlatnictví bych to teda malé nenechala udělat. Já teda ale ne dřív jak ve třech měsících...ale vím, že někdo má naušničky už v 6 týdnech...Moc jsme ti asi nepomohly co? 😅 🙂
@kinsli ověřený kojící čaj nemám...je pravda, že jsem dostala hromadu druhů, ale nepiju žádný. Já spíš to caro.
@nadja11 😀
tak aj ja čakám takýto priebeh 🙂
potom si napíšeme realitu 😉
@monalis
gratulujem a želám veľa zdravíčka 🙂

@mimirinko u nas nic, len funim ako jezko, ale to asi nebude predzvest, ze? a uz si hovorim, ze 2.2.2011 tiez nie je skaredy datum, tak si to tak posuvam, aby som nestresovala 😎