Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@monalis Moc díky, určitě ho vyzkouším. Kde jsi ho koupila? Pak někdy vyrazíme s kočárky až vykoukne sluníčko. Jinak mě strašně pomohlo ruční odstříkávání, zkus to za to nic nedáš 😉 Dnes v noci už jsem odstříkávala 60 ml za těch 20 min. a to mi na dokrm stačí. Nechápu to proč netahá, když v porodnici krásně jedl. dr říkala, že kojit těch 7 min. max, že pak už stejně nepoliká jen dumlá, no jo jenže on zatáhne párkrát a spí 😠
Zkus zavolat Chvátilové má 3 návštěvy zdarma. ona nic jiného než já Ti asi nepoví, ale je mladá, sympatická, tak alespon pokecáte a poradí Ti jak cvičit na pánev 😀 To já potřebuji jako sůl, ale bohužel na to není čas 😒 Snad se naučí brzy pít a odpadne mi to odstříkávání, hlavně v noci padám na ústa 😒 Když se tu s tím babrám, abych měla alespon tu 60 ml po dalším koj.
@monalis Moc gratuluji k narození maličké 😉
víc jsem nestihla dočíst. Jakpak se máte? My se sžíváme s Domčou, první den z porodnice byl úplné zlatíčko a teď máme za sebou 2 probděné noci, kdy fakt plakal a chtěl být jen u prsa.. Teď spinká.. No, holky, je to pěkný záhul, fakt jsem v noci nezahmouřila oka, snad se to nějak srovná 😉
Mně se to mlíčko tvoří tak akorát, piju čaje Hipp a pak od Lerosu a mám vitamíny Laktavit. 😉 Dneska je malý oproti včerejšku o hodně klidnější.. snad si brzy vytvoříme nějaký režimek, zdá se mi, že má naopak den a noc ☹
@zuzkaro tak to je přesný, a ty to máš o to lepší, že máš první 😉 Kačka ta už všechno vnímá, říká, že chce udělat kozí čaj, popřípadě že si jde odstříkat 😅 No mazec, to až bude pak někomu vyprávět 😅
kravička je přesný název, nejlépe mě to jde odstříkávat když jsem na 4 😅 prostě když prsa jsou svěšená dolů, tak mlíčko kape i samovolně 😉
@skubanekka naša malá si tiež nevie odgrgnúť, z úst jej tak max. vytečie trošku mliečka .... tak ju vždy po kojení polohujem nabok ... bola som z toho mimo, ale potom som si našla na nete nejaké príspevky na túto tému a som rada, že nie je až tak iná .... Po okúpaní ju natieram olivovým olejom " Dr. Hoj" a myslím si, že jej vyhovuje
@llenkapettko No to si aj ja hovorim, do polnoci casu dost. Mozno si to este mrnusik rozmysli a vyberie sa na tento svet. I ked v brusku mu je asi dobre, ma tam teplucko, ma co papat, hladim ho, rozpravam mu, len asi uz mu tam je aj tesno. No bola som vo stvrtok na poradni a doktor povedal, ze krcok mäkne a ze sa uz pomaly zacina nieco rozbiehat. Ale ci som otvorena, nehovoril nic take, ze ste uz otvorena. Mozno asi len malinko, lebo nieco hovoril na spic prsta ci co to. Ja sa tomu nerozumiem 😒 No ale snad uz to dlho trvat nebude.
@nadja11 Krasna predstava, priam rozpravkova, hm, ale realita asi bude horsia 😒 No nechajme sa prekvapit.
A ty nemas ziadne zmeny na krcku, stale zatvorena si? Ja som tak bola pred tyzdnom.
@llenkapettko A ty si uz otvorena?
@mimirinko
tak to aj mne spomínal - ten špic prsta 🙂
Tak som sa z toho vytešovala a sestrička mi hovorí, že to nič neznamená. To bývajú aj ženy v 7 mesiaci 😠 no super
bruško ti už kleslo? lebo mne malý ešte nevstúpil do pôrodných ciest - dr. mi povedal, že má pohyblivú hlavičku. brucho mám strašne vysoko
@llenkapettko ale kdeze by mi kleslo, to stale nie. To jak everest ho mam, take je vysoko. Hovorim, ja to vidim az na buduci tyzden. Uz sa s tym postupne zmierujem 🙂
@mimirinko
tak to by bol ten lepší prípad - budúci týždeň 😅
lebo prenášať nás môžu nechať až 2 týždne 😖
@llenkapettko Ja myslim, ze je to riskantne nechat zenu prenasat dva tyzdne. Ved aj placenta ma urcitu zivotnost a plodova voda moze byt uz zelena, a to moze sposobit babatku infekciu. Nanajvys 5 dni a viac uz by som nenechavala.
@mimirinko
Tak to si aj ja myslím...ale dr. asi nepresvedčíme o našej pravde 😒
Je to aj zbytočné, lebo dieťa je dávno donosené. Ale je to individuálne od jednotlivých dr. Ako tak však sledujem baby tu na koníku, ktoré sú v 42, prípadne v 43 tt...tak nechápem, prečo to tak dr. naťahujú.
Iba sa potom zbytočne natrápime 😢
@llenkapettko 9 mesiacov je velmi dlha doba. A to budme rady, ze nie sme slonice. Tie nosia mlada skoro 2 roky 😀
@mimirinko
asi tak 😀
@kinsli Čaj se dá koupit v lékárné. Na Slezským u stavebky ti ho klidně objednají, ale seženeš ho i jinde. Jinak já také odstříkávám, ale mám opravdu málo mléka. Nejvíce ho mám dopoledne. Jinak už jsem vyzkoušela vše a s laktační poradkyní jsem v kontaktu. Nejvíce zabral ten čaj. Dělám si ho tak čtyřikrát denně do velkých sklenic.
Jinak na projížďku s kočárky se těším. Jen aby už skončilo období chřipek atd. Určitě si pak dáme vědět.
Zlom vaz v kojení 😉
Moooooooooooooooooc všem děkujeme za přání k zdravíčku. Je to asi to nejdůležitější 😉
@monalis s Bubeníkovou??? s tou jsem si psala 😉 My ted vstupujeme do toho růstového sputu, no to bude něco 😖 bradavky mám už popraskaný tak se docela bojím zánětu ☹
o chřipkách mi ani nepluv, obě děti kašlou a Vojtíšek je i pěkně nastydlej ☹
Holky co dáváte na rýmu, kašel?? Mě dr říkala na kaěel cibulový čaj, ale ten ani nevím jak se dělá, tak jsem mu párkrát dala 3 mil. šťávy, ale moc to do něj nechci cpát, aby ho nebolelo bříško.
@kinsli Ne, ne u mého gynekologa dělá sestra a ta je i laktační poradkyně. Tak s ní jsem v neustálém kontaktu.
Jinak čaj od Lerosu jsem také pila. V porodnici to byla záchrana aby nás vůbec pustily obě domů, protože malé mé mléko nestačilo a musela být na příkrmech. Určitě je to dobrý čaj a také pomáhá. Pokus se ale sehnat ten od weledy ten mi pomohl ještě víc a dokonce mi ho doporučily ženské sestry v porodnici. Dětské sestry mě jen stresovaly a poradily akorát tak pít 4l vody denně, což mi nedělalo dobře na ledviny a močový měchýř ☹ . To už mi spíš byly schopný poradit holky sanitářky a z kuchyně 🙂
@mimirinko
@llenkapettko
na poslednej kontrole 3.1. som bola na jeden prst otvorena, ale doki hovoril, ze to moze byt za den, ale aj za 3 tyzdne 😉 , no uvidime, v pondelok sa mam kazdopadne hlasit( termin) a uvidime...
a co sa tyka slonic...tie maju aj vacsiu prdel, tak si to mozu dovolit 😀
Ahojky holky, četla jsem, že probíráte naušničky, nastřelování či propíchnutí...
Naší malé jsme je daly když měla cca 4 týdny. Přišla k nám paní domů a malé ouška propíchla ( porodní asistentka/sestřička přímo z porodnice - která to dělá několik let ). Kája byla úplně vpohodě a krve moc neteklo. Prý více krve teče, když děcko přitom hodně řve - krev se žene do hlavy... Při prvním vpichu trošku více zařvala a pak už dobré. Za chvíli neměla o píchání ani tuchy. A stále, i teď, jí dírky mažu Framykoinem. Dokonce jsem nemusela mít naušničky v ničem naložené. Jen je postříkala jakousik dezinfekcí a bylo.
Než jsme jí je daly propichnout, četla jsem si o tom hodně na netu. Co člověk, to jiný názor. Někde píšou, že až po očkování, jinak neee. Jinde, že klidně v šestinedělí, nebo hned v prvním týdnu po porodu... Nevím. Mi to v porodnici nabídli, že přijdou píchnout v šestinedělí k nám domů, že je to i lepší pro malou. Od malé doktorka, když zjistila, že máme už naušničky v ouškách, tak se jí to vůbec nelíbilo, že mělo být nejdříve očkování... takže pěkný zmatek teda... Opravdu, těžko říct, co je lepší nebo správné.
Ale co, naušničky už máme, malá to zatím snáší dobře, stále mažeme, dokud je mast a trošičku to má kolem dírky červenější, ale to jen proto, že jí je občas protáčím. Když to udělám jen ráno a večer, tak má ouška vklidu.
🙂
Jiank gratuluji těhulkám, z kterých jsou už maminky!!
Už sem nestačím tak často koukat, jak je chvíle, tak se snažím aspoň dočítat 🙂

@monalis gratulujem k Jindriske a zelam vam vela zdravia a mliecka 🙂