Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Taky přikrmuju stříkačkou. I když s kojením už je to lepší, většinou navečer jsou kozeny už fakt nějaký prázdný a Fanča nemá trpělivost tahat, usíná, balí to.. ale jakmile vytáhnu stříkačku, vysosne jich klidně šest (po 10ml) během pár minut.. tak si řikám, jestli ji právě tou stříkačkou nekazim to sání.. že jako je zvyklá, že to ze stříkačky teče líp a pomalý prso ji pak nudí. Flašku radši už nedávám vůbec, tam to teče skoro samo. Co myslíš? Je jasný, že o hladu ji nechat nemůžu, ale řikám si, jestli neni lepší ždímat prsa dvě hodiny a snažit se ji u nich budit, než se uchýlit k tý stříkačce, která to třeba všechno kazí. Achjo 🙂
@mimirinko
@llenkapettko baby teda ja som na tom tak rovnako !!! dnes som mala termin ! a stale sa citim ok ! popijam alchemilkovy čaj ...chodim po schodoch hore dolu ako srna..pila som aj tonic (vraj to pomoze no neviem) a idem si dat horucu sprchu ! mohlo by to prist dnes v noci .... neprostestovala by som 🙂
@stella231
🙂 ahoj, a to pozerám, že už si druhorodička ..Tak to už by aj bolo na čase, aby to prišlo. Kedy ideš na poradňu? Predpokladám, že v pondelok. Mohla by si dať vedieť, ako si dopadla, či budeš aj naďalej chodiť svojmu dr. alebo už do nemocky.
S krčkom to ako u teba vyzerá? A prvý pôrod ako prebiehal?
Ja už ani spať nemôžem 😖
@loola80 to prso na ktorom som mala ten zápal tiež mám mäkké,ale keď ho stlačím tak mlieko tam je,zato ale to druhé mám veľké jak balón,tak najskôr dávam z toho slabšieho,aby sa dotvorilo a potom dám ešte z druhého,zatiaľ je malá spokojná,pekne spináva tak jej to stačí.A pijem meltu a čaj od Hippu.
Zdravím Vás všechny po dlouhé době..konečně jsme zpátky z porodnice. Naše zlatíčko syn Kvido se narodil 24.1., 3480g a 51cm. Porod byl úžasný zážitek, moc jsme si to všichni užili 🙂 Více se pak rozepíšu na svém blogu ale fakt to bylo krásny, rychlý a bez poraňení. Malý je hodnoučky, nemůžeme se na něj vynadívat, akorát nás trápi, že musíme i dokrmovat stříkačkou, protože máme málo mlíčka 😒 Tak se všichni mějte dobře, opatrujte miminka i bříška, pokud tady ještě nějaké zbyli 😀
@loola80 Reším přesně to samé - mám pocit, že ho ta stříkačka "kazí" ale zase ho nechci nechat o hladu. Zítra se musím domluvit s pediatričkou jak na to. Kojit chci hrozně moc tak snad se nám to podaří zlomit. Než měl žloutenku tak mu to hezky šlo ale pak jak byl kvůli žloutence slabý a spavý, úplně se nám to pokazilo 😢
@llenkapettko no ja mam taku doktorku ze naposledy som tam bola 5.1 a potom mi povedala ze mam prist az 2.2 ak neporodim ! tak uznaj ..a do nemocnice na monitory. kazdy tyzden ale tam mi prehliadky nerobia ! iba sono a prietoky mi spravili aj to na moju vlastnu ziadost lebo doktorka mi ani len nepovedala ze mam na to ist. este ze som druhorodicka lebo keby mali o mna takuto starostlivost pri prvorodicke tak ani poriadne neviem ze kade rodim! esteze v nemocnici kam idem rodit su strasne mily..a povedali mi ze pred porodom tie tyzdne by som mala byt vysetrena doktorom kazdy tyzden a nie raz za mesiac , ako som bola ja !
takze absolutne neviem ako s krčkom či aky mam tlak ..neviem nič ! prvy porod prebehol lahko, modlim sa aby aj tento porod bol aspon taky ako ten prvy 🙂 ak nie lepší ! .. v tu noc po termine mi prisli kontrakcie a doobeda som porodoila. čakala som ze aj tuto noc ma chytia bolesti , uz som mala tasky pri dverach . a ja sama doma 🙂) lebo rodičia sli zurovat na ples... ale nejak by som počkala do rana kym sa vratia 🙂 a nič. tak čakam a čakam chodim po dome v zupane... ani sa mi prezliekat nechce. a teda az v utorok ak dovtedy neporodim uvidime čo bude nasledovať. bojim sa prenasania vraj vyvolane porody su horsie ako normalne....
@stella231
Áno, vraj po vyvolávačke sú vačšie bolesti. Ale moja švagrina napríklad rodila dva krát, pôrod jej vyvolávali a porodila za 2 a pol hodky - pôrod úplne v pohode. Takže asi je to individuálne.
A ty, keď už máš jeden pôrod za sebou.....tak to bude dobré,uvidíš. Tie pôrodné cesty sú priechodnejšie.
Hlavne nestresuj 😉
Mňa si dnes svokra fotila - vraj posledný deň. Veď zajtra porodím 😀 Keby tak mala pravdu !!
Čo sa týka tej tvojej doktorky - tak to som ešte nepočula. Ja by som ju teda určite vymenila. Nemám na ňu slov.
Síce naše babky vraj k doktorom ani nechodili 😅 a nejak to prežili....ale predsalen je iná doba.
@monik1 ahojky, tak jakpak to zvládate? Nedávno si mi psala už aby bylo miminko s vámi a heledme se jak to uteklo a 14 dní po mě už máte uzlíček štěstí u sebe. Uteklo to vid. jak se cítíš po porodu. Už je to lepší?? Doufám, že kruh pomohl. kamarádka si po nástřihu pak skoro měsíc nemohla pořádně sednout. ☹
@lolelole ahoj, také jsem v porodnici a doma dokrmovala přes stříkačku. malá málo sala, takže se moc nenapila, spíše si vzala jen to přední mlíko a to není na hlad. Ale ted po měsíci se to hodně upravilo. už více saje, dokonce si už i po kojení odbrkne, což předtím vůbec nebylo, jelikož nebyla najezená. Nutrilon jí dávám jen večer, ale to aby spala, a nebudila se co 2 hodiny. jak po mléku. Dávám jí to přes flašku TT a k prsu se přisává hodně dobře, a neodmítá ho. Tak sem ráda.
@lolelole - chce to pevný nervy, to se upraví. Vím ze své zkušenosti, ze začátku jsem myslela že to vzdám a budem na UM, ale vydržela jsem přes stříkačku dokrmovat skoro 3 týdny a ted už malá saja jak Ďas. Takže vydržet a ono to půjde, chce to prostě čas a mimi nabrat sílu a pak bude papap jedna radost.
@llenkapettko
@stella231
@nadja11
Tak a stale som 2 v 1, v noci nic. Ziadne bolesti, citim sa celkom v pohode. Zacinam ist do minusu. Dufam vsak, ze sa to rozbehne do toho stvrtka same, lebo ozaj nechcem, aby mi ten porod vyvolavali. Takto by to same prislo, by to bolo ine ako ked by som tam isla s tym, ze no a teraz mi to vyvolaju. Dajte vediet, ako na poradni zajtra, ci sa nieco zmenilo alebo nie.
@verca84 Ahoj Verčo, jo máš pravdu, uteklo to jako voda a už mám malého v náručí 😉 U nás je to každý den a noc úplně jiné - třeba dneska byla fajn noc, vzbudil se 2x (sice jsme pak dlouho vzhůru, než nakojíme, převlečeme - většinou je počůraný až do dupaček, odbrkneme, tak jsme skoro 1,5 hodinu vzhůru). Ale minulé dvě noci byly strašné, to jsem fakt nezahmouřila oka.. Jinak mě má malý jako dudlík - prostě cucá bradavku a když mu ji vezmu, tak brečí ☹ Teď ho manžel uspává, od rána nemůže zabrat a přitom je nakojen, vykakaný.. No, prostě nevím.. ☹
A vy už máte s Vanesskou režim? Už je to lepší? 😉
@lolelole Moc gratuluju ke Kvidovi, ať je zdravoučký a dělá vám jen a jen radost 😉 A závidím bezbolestný porod 😉
@haniula Hani, u mě na příjmu byla doktorka Ema (ta mě pak i šila - úžasná "mladá slečna" vůbec bych jí netipla, že to je doktorka) a u porodu jsem měla PA jménem Nikola (blondýnka tak kolem 30let, příjmení jsem si nezapamatovala) a pak na samotný porod tam přišel primář a PA černovlasá-krátké vlasy kolem 50let. Koho jsi měla ty? Jinak fakt všichni tam byli úžasní 😉
@misag23 - Míšo, moooc ti držím pěsti na to zítřejší vyvolání (třeba k němu ani nedojde a už třeba večer pojedete), přeju rychlý a málo bolestivý porod, myslím na tebe 😉 😉 😉 😵 a držím moc pěsti.
@mimirinko taky přeju ať už máš porod za sebou, držím pěsti 😉
@mimirinko
Ja mám poradňu v utorok. Dám vedieť čo nové. Tajne však dúfam, že sa tej poradne už nedočkám 😉
@loola80 Já už pomalu rezignuji ☹ Fakt jsem už unavená 😢
Přes noc mám fakt mega nalitá prsa, přes den nic moc. Já ho tu hanila, že málo tahá, ale asi bude spíše zakopaný pes v tom, že víc mlíka tam není. Zkouším odsávat ted přes den a každých 30 min. ze sebe vyždímu 20 ml. Takže dávku v klidu odstříkám, má to jen jeden háček, já když mu to dám přes stříkačku tak ho tak přecpu, že je neprobuditelný 😔 Ted máš skoro 15h a co si vzpomínám, tak jedl pořádně v 9h pak něco málo jsem do něj nacpala po 12h a ted spí. Dr. řekne budit, ale at si to jde zkusit, fakt se vzbudit nedá, a když tak stejně netahá a nemám to do něj jak dostat ☹ Fakt mě z toho švihne, Až v týdnu příjde dr. a zjistí, že opět stojíme na váze tak mě asi pěkně vydrbe, ale já s ním prostě nic neudělám. Ted budu čekat a doufat, že se vzbudí co nejdřív a bude mít hlad.
Flašku bych mu klidně dala, ale mě ji nechytá, jen výjmečně, párkrát potáhne a usne. Ted chci zkusit, vyndala jsem z prenatal boxu, lahvičku od nuka, je s nějakým novým systémem a má dírku i nahoře, tak podle mě když mu tam půjde vzduch tak mu to bude téct rychleji.
@lolelole My jsme byli v porodnici pod světli týden ☹ Ale i při žloutence co 3h jedl, a docela hezky tak 50-60 ml na tom týdnu. Ted do něj něco dostat je souboj o zlatý nerv. Prso mu už moc dávat nebudu, on se tím hrozně unaví a pak ani nejde dokrmit, v noci tu šaškuji klidně 1,5h než do něj alespon těch 60 ml dostanu.
@monik1 já mám zase problém, že spí pořád 😀 Budila jsem ho v 11:30h vzal si fakt minimum, tak okolo 40 ml a pořád chrápe, on je fakt neuvěřitelnej 😠 snad ani nebrečí hlady. jen když se vzbudí tak hejkne ale když ho vyndám z postýlky a jdu přebalit tak kouká a ani nešpitne a to i v noci kdy se budi na jídlo až tak po 6h.
@monik1 nas maly bol tiez v pohode.pekne spinkal.ked nespal,tak lezkal,kopkal,obzeral sa.a v noci vydrzal 3 hod spat.a teraz sa budi kazdu hodinu a pol.napapa sa a kym ho uspim,tak prebehne hodina.takze na spanok mam asi pol hodinu.ja som uz taka unavena,ze sa bojim,aby som mu daco neurobila.viem,ze nic mu neurobim,ale myslienky mam rozne.a cez den?uz vobec sa nezabavi sam.a starsne malo spi.je proste strasne zly.nevieme co mu je.koliky to nie su.uz sme zufali z neho.
@verca84 nas doktorka stale vadi,ze to je vela.ze dieta ma denne spapat 150 ml na 1 kg vahy.takze nam to vychadza teraz 77 ml 8 X denne.ale nas maly spapa urcite viac. ked sme prisli z porodnice tak mal 2800 gr.teraz ma 4120 gr.takze za tri tyzdne pribral 1320 gr.a ze to je vela.ze mu nemam davat tolko vela papat.a co mam robit,ked furt vresti,ze je hladny
@ajkalc ty jo tak to máš místo mlíčka smetánku, ne??? 😀 😀 My máme opačný problém za 3 týdny cca 270g. Jenže to je přesně o tom, že jste žravý a my spavý. Dcera taky první 3-4 měsíce prospala a malý je to samé, ale dcera narozdíl od něj prospívala 😔
@monik1 Tak super, vzbudil se po 15h nechala jsem ho asi 5 min. křičet, aby se pořádně vzbudil a flašku si vzal 😵
než opět usnul tak stihnul vypít cca 80 ml, super 😵
Takže už žádné hokusy pokusy, budu odstříkávat a dávat mu to přes flašku, už tu má odstříkáno na noc 105 ml 😀 Tak ještě se musím přisnažit, ted jsem odstříkala 30 ml, tak je to každou půl hodinu jiné. Před tím 2x po 20 ml po půlhodině. A odstříkávám tak 5 min.
my máme nádchu kýchame ((((

@kookaij Taky mi hodně pomohl ten tvaroh. A před kojením naopak dlouhá teplá sprcha a snažila jsem se ty tvrdý prsa rozmasírovat. Teď bych naopak potřebovala, aby se mi trochu víc nalily. Mám je pořád měkký a asi to pak malý blbě teče:(