Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@mimirinko
mám dnes taký zvláštny pocit ..akoby sa mi strašne zväčšilo brucho od včera, mám ho hrozne ťažké a veľké....aj kríže ma príšerne bolia 😖 maličký sa mi tam stále prevaľuje 😅
sama som zvedavá, čo to znamená 😉
možno iba to, že som pekne pribrala 😀
@llenkapettko A este ti nekleslo? Aj ten moj mrnusik je dnes akysi prlis akcny, je to take mile, tesim sa z toho. Len mu stale dohovaram, nech uz ide von, ze ho uz cakame a nic 😀
@mimirinko
nekleslo 🙄
ani tebe ešte nie??
@mimirinko
@llenkapettko ja mam tiez taky divny pocit, ale u mna je to opacne: v bruchu ticho, len tvrde ako kamen, skusala som ju uz aj budit a nic, len co mi este viac stvrdlo. na wc som bola uz tak casto ze len ja som dnes minula jednu rolku sama 🙂 . doma hlasim, ze uz mozno dnes v noci ☹ a zahlasia mi: no figu borovu dneska ide Bruce Willis!!! 😠
@nadja11
😀 no pekne
inac, keby ste ma videli, si myslite, ze idem do divadla: uz rano som zhodila zo seba teplaky a muzove stare roztrhane tricko, realita poobede: (ach tak, este som im vyvarala, bedarom!!!) vlasy umyte, natocene, vycesane, make up naplacany na ksichte( styl- to takato som aj rano po prebudeni... 😨zlatko 😀 ), spodne pradlo ako dama k "tyci", pedikura vykonana, oblecena ako senatorka........moji spolubyvajuci na mna len krutia hlavou z gaucov a myslia si svoje.... 😀 , stary sa smeje, ze som zabudla este na podväzky, kricim naspät, take na vorvane nemame....ale inac si pripadam normalna, tehotna zenicka, ktorej najväcsiu starost robi momentalne epiziotomia, a povrch poporodnych vloziek, aby nedriapali.... 😀 😝 ale to im tu vykladat negramotnym predsa nebudem...
@llenkapettko Nie, nekleslo. Nic sa nedeje praveze 😒 Ale hovorim si, vydrz, uz o chvilu (dufam) budes mat mrnuska u seba, co je to oproti tym dlhym mesiacom par dni navyse, no nie?
@nadja11 Vynimocne som sa dnes aj ja namalovala, inak byvam nenamalovana, neupravena, v muzovych obrovskych teplakoch, v tielku a svetri, s vlasmi v celenke, totalne "sexi" 😀 A este mam take mega hyper maxi velke tusim psie alebo mysacie papuce (neviem definovat to zvieratko, ktore predstavuju). Takze krasavica 😎
A vobec necitis pohyby? To by si mala min. 10 pohybov za den pocitovat. Ja by som bola v strese, ak by som malicke necitila. Aj v noci ho hladim a on mi odpovie mrvenim sa.
@llenkapettko no len najhorsie je ze u nas v meste je jedina..a zase koli gynde kazdy raz dochadzat 25km... no je to take... ako uz som nad tym viac krat rozmyslala... este ze 1 tehu som mala komplet starostlivost v taliansku .
no aj ja dufam ze tento porod bude lepsi ale to nie je pravidlo ze ked mam druhe ze to bude lepsie... stress je stale rovnaky.. 🙂 aj ja som sa fotila pred 4 dnami ..vraj hadam posledna...ale takto by som este aj pol albumu zaplnila tymto čakanim ! 🙂)) a ake mas meno vybrate pre chlapčeka ?
@mimirinko no dam vediet az v utorok vtedy mam az poradnu !!! teda dufam ze nedam vediet..ohlasim sa az po prichode z nemocnice 😀 uz som sa dnes 2x sprchovala na krize horucu vodu ..este pred spanim pojdem raz ...či sa to spusti... alebo ako! a maly sa ma kazdu chvilku pyta..kedy uz vyberieme to babo !! 🙂) uz začiname byt nervozny obaja 🙂
@stella231 No veru, to ti verim, ze si nervozna, lebo ja veru tiez. Ale ty zase vies, do coho ides. Syna si porodila skorej, na termin, ci si prenasala? Myslis, ze to pomoze ta sprcha? Ja som akurat vysla zo sprchy. Mozno by pomohla kupel, nie? Ale aj tak sa bojim, ze co ked mi odtecie voda vo vani plnej vody a nedojdem na to? Alebo co ked pojdem na zachod a budem curat a odtecie voda a ja nebudem vediet? Tak taketo veci mi napadaju. Hovorim si, mne uz sibe 😒 ☹
@nadja11
@mimirinko
ja už sa konečne teším na deň, keď budem bez brucha a budem môcť obliecť čokoľvek z mojej garderóby 😀
také papuče mám aj ja - slonov s veľkým chobotom a ušami, k tomu vyťahané tepláky ...úplná paráda 😝
make-up naplácam každý deň, lebo by som sa na seba ani pozrieť nemohla 😎
ale mám taký pocit, že polovica mojich vlasov je v prde.y - také redšie ich mám 😢
@llenkapettko Ja som mala vlasy dlhe pod prsia. V auguste som si ich dala skratit po ramena do postupky (vid foto profilove) kvoli hromadnemu vypadavaniu. Normalne mi uz zacalo preskakovat a som si myslela, ze ved ja plesatim. A teraz v januari, nie je to tak davno, som si vlasy dala ostrihat po bradu. Takze tak. A tiez sa na seba niekedy nemozem pozerat, vyzeram hrozne - vyrazky ako pubertiacka, bleda ako stena, ale hovorim si, pokial zrkadlo nepraska, je to este dobre 😀
@stella231
Máme vybraté meno Alex 🙂
Lepšie povedané, vybrala som ho ja. Muž chcel Jakuba. To som ale zatrhla. 😉
@stella231
tebe sa páčia aké chlapčenské mená?
a už ste sa rozhodli pre dievčenské ?
@mimirinko
len musíme brať ohľad aj na našich chlapov, aby sa nám nezapozerali do krajších a štíhlejších 😀
ja som občas až udivená z toho, aby mi muž hovorí ako som pekná, ako mi to svedčí...a že som sexi 😀 (pravdupovediac pri týchto slovách mám pocit, že mi to hovorí len aby som sa cítila dobre -ja si teda sexi nepripadám ani len náhodou 😝 )
s pleťou problém nemám, dokonca nechty mám také pevné ako nikdy pred tým.....len tie vlasy ..juj ☹ aj ja som išla z dlhých do kratších....možno časom ešte skrátim
farbíš sa teraz, keď si tehu??
@mimirinko maly sa mal narodit 21.4 a ja som si o 22 druhej večer dala horucu sprchu a o pol 2 v noci potom prisli kontrakcie a doobeda sa narodil ! a ked odteka pldovoa voda to citis !!! to ako keby sa ti taka zatka v tebe uvolnila... taky zvlastny pocit .. smiešny ! 🙂 to sa neboj ze nezacitis ..a vo vani by si to aj videla lebo plodova voda je malokedy čira ako voda... ja som ju mala dozelena 🙂) čo neni dobry znak... ale nakoniec bolo vsetko ok !
@llenkapettko 🙂 aj mne sa velmi pačilo alex 🙂 asi by som dala aj ja keby to bol chlapček..ale ja uz mam chlapčeka doma velmi som tuzila po dievčatku a este stale nie sme rozhoduntí nechala som to na syna 🙂 a ten raz povie tak a raz tak ...raz ze mame v brusku Lindušku a raz Timejku 🙂 no motačik je.... tak uvidime ... ked ju zbadam mozno ma osvieti ! 😀
@llenkapettko
@mimirinko
@nadja11
inak ked ste sa dnes rozpravali o tom fintení tak aj ja som sa ofintila ..oholila 🙂 , vlasy som si zafarbila 2dni dozadu , vyzehlila, namaľúvala (ako hovorí ta martinka z turca) .. nech som cica mica do porodnice 🙂)))) sice ako velryba ale k svetu 🙂)) no ale asi sa aj zase odmalujem a pojdem spat s bruchom 🙂
@stella231
my sme aj nad Tobiasom rozmýšľali .....ale potom sme ho vyškrtli zo zoznamu, lebo keď som to povedala mame, tak tá na mňa pozerala, že to v živote nepočula...že ako mu má hovoriť...a nech dám nejaké iné...a bla bla
vlastne od začiatku som si do mien pre malého nechala kecať od celej rodiny a kamarátok - pri druhom to určite neurobím
Keby to bolo dievčatko - tak Nina
máme dlhé priezvisko...tak preto tie krátke mená. aj pokrstiť ho dáme Alex
to rozhodovanie je ale ťažké - som zvedavá pre ktoré sa rozhodneš ty 🙂
@mimirinko
@llenkapettko normalne chodim doma najcastejsie v pyzame/ posledne tyzdne urcite/, lebo preberat som sa zacala az okolo 14.00, to len poslednou dobou mi zacalo vrtat v hlave, ze co ked to na mna pride, zavolam sanitku a oni potom zhliadnu to co ich tu bude cakat, a povedia ze fetacky do sanitky neberu..? ked odtecie plodova voda to budes urcite citit, lebo je to pocit, ako keby si bola protipoziarna ruzica a zahajila hasenie 😀 a okrem toho to ide odinakial a to aj citis ze to nebolo cikanie, lebo tento prud nevies obmedzit ani zastavit...na vyvolanie porodu sa pouziva takisto drazdenie bradaviek, len ako pozriem na toho mojho, mala by som ine chute, ale urcite by to nebolo trenie bradaviek... 😀 a po takej dlhej dobe bez...si to ani neviem predstavit, ako by som ho asi mala nato nahovorit 😀
@llenkapettko no ja som bola rozhodnuta pre Vivienne ale presne ako ty som si nechala kecat od vsetkych okolo takze Vivienne som vyškrtla..a s Tobiaskom to bolo take ako hovoris .. Dedko ho volal Dobiaš, a ked zabudol ako sa to vola tak Móricko 🙂 a starká so starkým ho volali Tadeáško 🙂 ale teraz uz si zvykli v pohode...
a aj ja mam dlhe priezvisko a este aj na A takze Alex A je tak komplikovane vyslovovatelne... no uvidim aj ja čo to bude ta moja princezná 🙂
snad posledna foto 🙂))
@llenkapettko
@stella231
@mimirinko pre chlapca sme chceli patrika, alebo olivera, pre babu ( a to si ideme pre nu teda coskoro) sme sa doteraz este nerozhodli, mne sa paci Karolinka, muzovi Leonie a dcere Annabela alebo Elisa. uvidime, ked ju uvidime, ale najprv to bude urcite Cuckadlo.... 🙂
@nadja11
tak Paťko sa mne tiež páči...ale iba mne, nikomu inému z rodiny 🙂 teda vlastne okrem segry
jednoznačne Karolínka 😉
@stella231
pekná fotka 😉 taká nahodená som nebola za celé moje tehotenstvo 😀
@stella231
to s tým Dobiášom a Tadeášom je dobré 😀 a že Móricko.... 😀
viem si to živo predstaviť

@monik1 Dakujem 😉 A malicky je velmi pekny 🙂
@llenkapettko Tak to som zvedava, ci ti to vyjde tak, ako si si to naplanovala 😀