icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

mimirinko
31. jan 2011

@llenkapettko Dakujem, akurat obedujem. Dobru chut aj tebe a dobre nakup.
Mimochodom, ty este chodis sama von? Ja sa veru uz neopovazim, bojim sa, aby ma to niekde v obchode nechytilo. Tak som doma a ked pride muz, tak jedine s nim idem. Sama ani na krok. Tak zatial a daj vediet zajtra, ako si dopadla, ak by sme dnes uz nepisali. Zatial papa 😉

ajkalc
31. jan 2011

@llenkapettko no tazko mne radit,kedze som obchodna zastupkyna na pampers 😀 😀 😀 😀 ale ja si kupujem tie biele pampers premium.su vynikajuce na zachytavanie hovienok.su tenke,takze nevadia babetkam.ale absorbuju viac ako tie hrube konkurencne.a v DM teraz maju vynimocnu cenu.do konca aprila budu stat 11 E.to je taka cena,ze uff.normalna cena je okolo 17 E.

llenkapettko
31. jan 2011

@mimirinko
idem s mužom 🙂
nie, že by som sa bála ísť sama, ale vo dvojici ma to viac baví 😉
len si musím ešte chvíľu počkať, kým príde z práce
dnes tu určite ešte budem

llenkapettko
31. jan 2011

@ajkalc
na tie sa práve chystám do DM 🙂 a to mám z tej super ceny ešte aj zľavu 25% takže supeeer
nie sú ale trochu parfemované?

lavazza
31. jan 2011

@monalis Ahojky,gratuluju a přeju hodně zdraví.Taky sme rodili 18.1., ráno mě čekala vyvolávačka,ale stihli jsme to ještě v 0:32.

vilca
31. jan 2011

Ahoj holky, tak se po pár dnech zase hlásím 🙂 Ve čtvrtek 27.1. v 11:15 se nám po dlouhém a náročném porodu narodil Tomášek 😵 Měl rovné 4 kg a 52 cm, takže pořádnej chlap 😵 Včera nás pustili z porodnice domů, tak se zatím aklimatizujeme a zvykáme si na sebe 🙂 A taky si na něj zvyká Evička, protože je nachlazená, takže nechodí do školky (snažím se ji držet trošku od malýho, ale je to dost těžký...). Je strašně moc hodnej, vždycky ho nakojím a pak usne 🙂 V porodnici to bylo trošku divočejší, protože se mi vlastně mlíčko začalo tvořit až včera, takže jsem ho musela dokrmovat sříkačkou přes prst (ty větší děti prý mají víc hlad). No ale od chvíle, co jsme doma, mu krásně stačí moje mlíčko, takže to vypadá, že to bude ok 🙂
Nakonec jsme rodili v porodnici na Obilním trhu, protože v Bohunicích měli plno, takže nás tam poslali. No ale byli jsme vcelku spokojení a hlavní je, že jsme zdraví a máme radost z Tomáška 🙂
Jinak nestíhám to tady dočítat, takže všem novým maminkám gratuluju k miminkům a těm stále ještě čekajícím přeji rychlejší a snazší porod, než byl ten můj 😉

nadja11
31. jan 2011

@verca84
@haniula ahojte maminky! prave som sa vratila s porodnice(kontrola) a hned som si tam zobrala tieto tabulky:
Vek Davka
2 tyzdne 6x70ml
3 tyzdne 6x80ml
4tyzdne 6x90ml
2 mesiac 6x100ml
3mesiac 6x110ml
4mesiac 6x120ml
alebo 5x 150ml
ale stoji tu dodatok, ak vase dieta systematicky do prazdna vypije vsetky flasky a vyzaduje si dalsiu davku uz pred predpokladanym casom, musite mu pravdepodobne zarobit vacsiu davku.
Ja som ako prvorodicka nemajuca sancu vtedy o nejakych tabulkach zarabala malej flasu do plna a co nevypila som jednoducho vyliala 😀

mimirinko
31. jan 2011

@vilca Moc gratulujem! Myslela som si, ze uz si porodila, ked si sa nehlasila. Prajem vela zdravicka a aby bol maly stale taky dobrucky ako je teraz 🙂

mimirinko
31. jan 2011

@nadja11 No co, ako si dopadla? Horim nedockavostou 😀

ajkalc
31. jan 2011

@llenkapettko nam to nevadi.ja al Lenor pouzivam na vsetky prania a nevadi malemu.kedze predavam Lenor. a periem v Arieli 😀 😀 asi si zvykol v mojom brusku uz 😀 😀

vilca
31. jan 2011

@mimirinko děkuju moc 🙂 A držím palce 😉

annmarie
31. jan 2011

@llenkapettko
@mimirinko dakujem babeny...a malu beriem zo sebou bo teraz jak vselijak papka tak musim... no uvidime...mohol by sa zlutovat, pretoze aj dalsi moj plan skrachoval... dve skusky ktore som si odlozila na februar, dali v ten isty den termin a na tu istu hodinu,takze teraz bud alebo 😖 a mimi, tebe drzim palce nech ti vyjde teda ten jeden predmet.... 🙂

mimirinko
31. jan 2011

@annmarie Dakujem, vysiel mi, uz som sa dnes dozvedela vysledok 🙂 Daj vediet, ako si dopadla na skuskach.

mimirinko
31. jan 2011

@vilca Aj ja dakujem. Uz keby je to za mnou 🙂

annmarie
31. jan 2011

@mimirinko tak teda gratulujem 😀 ozvem sa potom, teda ze co bolo... no zvladla som aj horsie skusky a menej som vedela...
@vilca
@lavazza devcence gratulujem...prajem vela zdravicka

monik1
31. jan 2011

@vilca Vilčo, gratuluju moooc k Tomíkovi 😉 přeju hlavně zdravíčko. Já rodila v sobotu na tvé narozeniny 😀 Jinak taky jsme měli dlouhý a komplikovaný porod a taky nás nevzala porodnice, kde jsem chtěla původně rodit...

mimirinko
31. jan 2011

@annmarie Vdaka. A drz sa!

cufinka
31. jan 2011

@vilca jupíííí 😀 gratuluju mooocc 🙂 přeju hlavně zdravíčko a moooc mlíčka 🙂

kookaij
31. jan 2011

@vilca blahožélám a veľa zdravíčka a mliečka

kinsli
31. jan 2011

@loola80
To určitě není daný porodní váhou, sice ty menší přibírají rychleji, ale né že by ty s větší por. váhou nepřibírali vůbec. Já ted odstříkávám a koupila jsem malému sunar nutra desence, všichni si ho moc chválí. Zatím dávám MM do lednice, ale co s ním budu dělat netuším. Ted ho dávat malému asi nebudu, fakt jsem měla horor víkend kde jsem jen odstříkávala a tlačila to do něj a efekt je +20g. prostě směšný, tak zkusím UM snad začne !normálně! nabírat.
Kačka měla bebu a 17 dní dala necelé 1 kg 😀 pak už zase další měsíc jen 350g za ten celý měsíc. Kačka měla porodní 4000g a na roce 8600g s Vojtíškem bych se ráda dostala alespon na 10 kg.

kinsli
31. jan 2011

@vilca Moc velká gratulace 😵

zuzik28
31. jan 2011

@vilca Hrozně moc gratuluji k narození Tomáška. Je to teda kusanec chlapa. Ať jste zdraví a malý vám dělá jen samou radost.

monik1
31. jan 2011

@ajkalc jéé to je dobrý, že jsi obchodní zástupkyně Pampers 😀 jdu si teda trošku postěžovat 😀 já mám ty Active baby a Premium Care a obojí občas malý pročůrá, že je mokrý až na zádech.. ne vždy, ale celkem často.. ☹
Neměl někdo stejný problém a jiné plenky třeba sedly lépe a nebyly pročůrané zádíčka??

llenkapettko
31. jan 2011

@ajkalc
tak už som kúpila tie premium care - 1, 78 ks a vyšli ma asi 8,50 EUR 😀
ja mám kúpenú Lovelu a Batole, Ariel by som neriskla - to je veľmi silný prášok. ale keď malému nevadí, tak v pohode

llenkapettko
31. jan 2011

@monik1
na tie activ baby som aj ja počula, že ich deti ľahko precikajú

llenkapettko
31. jan 2011

@vilca
ja sa tiež pridávam 🙂
gratulujem

lolelole
31. jan 2011

@loola80 Ahoj tak už jsme po návštěve doktorky. Docela se rozčilovala, že v porodnicích sestričky kazí děti příkrmama. Říkala že si myslí, že bylo zbytečný mu ho začít dávat, že to chtělo jenom víc a víc kojit a přikládat. Půjči mi teď na den váhu aby jsme meli přehled kolik nakojíme, tak uvidíme zda se to zlepší. Dnes jsem již kojila podle toho co mi radila t.j. min. 8x denne a vždy kombinovat jedno prso delší dobu, pak druhé a pak znovu první aby se dostalo mimčo k zadnímu mléku. Prý vůbec nevadí, když bude u prsa déle než půl hodiny, prostě teď musíme několik dní jenom spát a kojit aby se rozbehla laktace. Jo nejdůležitejsi je kojit v noci, min. každé 3 hodiny, protože v noci prý nejlépe fungují ty správne hormonálné procesy. Takže dnes jenom kojíme pak chvilku spíme (ale ne moc dlouho, protože jak se moc nenají tak je hned brzy vzhuru) ale mám pocit že se to fakt lepší již mu dokonce i vyteklo po kojení trochu mlíčka z pusinky 🙂 takže to teče 😀 ...no držím palce at se vám to taky rozběhne.

neliq
31. jan 2011

@vilca jééj gratulujem. Mamine aj Tomáškovi prajeme vela zdravíčka 🙂

@nadja11 @verca84 ja si myslím, že je to veľmi individuálne. Môj malý pije už od 4 týždňa 140 - 160 ml. V 4 týždni to bolo tak 6x denne, teraz sa rozpapal a papá aj 8x za deň 🙂 Doktorka nám zatial nič nehovorila, že by papal nejako veľa. 🙂

sjussi
31. jan 2011

@vilca gartulujeme a prejem hodne zdravicka

monalis
31. jan 2011

@lavazza Tak to také gratuluji. Já byla ráda, že nemusim na vyvolání.
Přeji Vám hlavně hodně zdravíčka a společné lásky 😉