Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@ellahop ja nekojim a zatial nie, ja som sa este neodhodlala skusat tulkanie s drahym, aj ked uz sa pytal ci mozeme, ale ja sa dako na to este necitim 😒
@ellahop ahoj ja som rodila sekciou , nekojím, šestonedelie som mala 4 týždne 🙂 a menzes som dostala tiež už , dosť som krvacala oveľa silnejšie ako pred oteho...a čo sa týka toho nevydarenia možno si bola len suchšia ....ževraj sa to stáva tesne po šestonedelí potom sa to upraví 😉 😉 😉 😉
@lolelole Já ti nevim, všude raděj odstříkávat, odstříkávat, ale mně se to neosvědčilo. Dokud jsem po každém kojení odstříkávala, měla jsem pak při dalším kojení úplně měkký prsa a malá nedokázala nic vysát, já jí ždímala prsa do pusy, ale nic moc asi neteklo. Když jsem s tim přestala, mám prsa nalitý mnohem víc a prdka hltá jak blázen. Až jsem musela přestat pít kojící čaje, protože ze mě teče mlíko proudem. Tak nevim, asi bych radila dát tak nějak na intuici. Jestli máš tak jako já pocit, že jsi po odstříkávání "prázdná", zkus neodstříkávat, podle mě tu laktaci stejně nejlíp rozjede dítě, když pěkně saje. Jo a ještě něco: ten zlom přijde z minuty na minutu.. víš, že jsem tu taky skuhrala, že nemám mlíko, a šup, najednou člověk řeší problém opačnej🙂 takže nevzdávat!🙂
@sjussi ahojky!!! tak ja si zatial nejak extra nedavam pozor na stravu 😖 😖 😖 mala zatial zvlada v pohode, bez nejakych extra problemoc, sem tam trosku problemys prdikmi, ale inak sa da 😀 😀 😀 vac-menej fungujem na sladkostiach a cokolade 😖 😖 😖 co viem, ze nie je dobre, ale nic ine mi nechuti..... a idem z extremu do extremu, bo striedam slane a sladke (raz cokoladu, potom chipsy a slane tycinka a zas dookola ) a oriesky...... mala som nakupene na vianoce, kedze ma mala predcasne vytiahla do nemocnice, dobiehala som si deficit a dojedla som ich teraz 😀 😀 😀 a okem mojej miernej zapchy ziadne vyrazky ani prehanky ci zapchy u malej 😀 😀 😀 takze asi tak a to som luskala mandle, lieskove orechy a vlasske orechy 😉 😉 😉 beriem to tak, ze z kazdeho roska troska..... nechcem to ani prehanat ale ani sa obmedzovat, bo mala by potom mohla byt alergicka prave preto 🙂 🙂 🙂 🙂 takze vsetko a s mierou 🙂 🙂 🙂 aj citrusy som rochu jedla, sem tam mandarinku a v pohode 😀 😀 😀
Ahoj holky, jdu vás rychle pozdravit.
Hani, když se se.. tak se se.., nám se taky nedaří.. Mně se rozjelo šití, můj Dr. mě dnes poslal do porodky znovu na sešití, v porodce řekli, že to nechají tak, že se to scelí, ale musím chodit každý den na výplachy... Do toho má manžel od středy dovolenou, aby mi pomáhal s malým a chytnul opar, tak k němu nesmí 🙄 🙄 🙄 no, prostě na pytel.. Ještě, že je malý zlatíčko 😉
@loola80 Ahojky, děkuji za povzbudivá slova 🙂 Kéž bys měla pravdu. Mám ale pocit, že mám toho mlíka míň a míň i přesto, že kojíme 12x za den. Jenom mám dotaz : Když sis vzala malou do postele a jenom jste kojili bez příkrmu, neplakala ti hlady ? A měli jste tech 6-8 pročuraných plínek ? Jak dlouho jste praktikovali to "postelový nonstop kojení" než se to rozběhlo ? My s tím máme trochu problém, protože když malého nechám u prsa déle - někdy i kolem hodiny, tak mám pocit, že se tým unaví a je ještě hladovější než na začátku a nakonec musíme dát nutrilon, protože je mi ho jednoduše líto ☹ ☹ Tak nevím co s tím ...
@kinsli ahojky, taky to tak dělám. Poslední dva dny ale nějak málo mlíčka teče. Mám necelých 100ml. CCa tak 70ml. k A třeba zjednoho neudělám ani 20ml. Prostě nevím co se ted děje.. ALe tak vždy to Večer Nutrilon. To bych nedávala. A jak se vám daří? CO prcek, už určitě zase porostl. TO vidím na naší princezně jak roste. Už má 4.18kg, tak, se docela pronese. 🙂
@haniula Můj brácha měl taky jako malý atopický ekzém a pomohlo mu, když mu mamka dávala do vody olej Penahthen. http://www.theuerland.cz/penaten-olej-500ml Pár kapek. A jemu to opravdu zmizelo. Bohužel se mu to změnilo v pozdějším věku na alergii na pyl. Někdy to tak prý bývá ☹
@neposedna Tak to s tebou souhlasím. Já taky jím od všeho trochu. Taky nechci nic přehánět, ale zase úplně nic nejíst, to taky ne. Taky jsem už jedla oříšky i čokoládu a ovoce a všechno v pohodě. Jen jsem zjistila, že moc mastné jídla malá nesnese. Měla jsem trošičku jitrnic ze zabíjačky a to se malé moc nelíbilo. Ale jinak opravdu z každého trochu. Doktorka mi sama řekla, že nevadí, když se trochu z něčeho osype, že aspoň budu vědět, na co si mám dát pozor a osypky zmizí (pokud jsou z jídla). 🙂
Holky, myslíte, že mám malou namazat olejíčkem? Loupe se jí všude kůžička. Ale zase dr. říkala žádnou kosmetiku. 😕
ahojte maminy
hlasim sa po dlhej prestavke,jelikoz som vas nestihala citat a prispievat uz vobec nie,co ma mrzi a najma ma mrzi,ze ani teraz vas velmi nemam cas citat,lebo by som rada vedela,ako sa vam vsetkym vedie.iba obcas sem nakuknem,precitam par najnovsich stranok,pokial mi to deti dovolia 😉
nasa Zuzanka sa narodila 28.decembra s vahou 3500gr a 52cm.na mesacnej poradni mala peknych 4670gr a 57,5cm 😎
papa statocne,v podstate je spokojna,noci mame kadejake,raz sa zobudi kazde tri hodiny,zaspinka po napapani,inokedy zas po nakojeni nevie zaspat,sme hore aj hodinku a pol..alebo sa budi castejsie..
co sa tyka mojej stravy,jem vsetko doradu,aj strukoviny,mala som uz aj kapustu,ale len trosku,vynechavam len papriku,lebo ta mi vadila aj pocas tehu a teraz som si to tiez vyskusala,ze Zuzanke moc nepasuje
citrusy jem skoro kazdy den,mandarinky,pomarance,aj pomelo som uz mala..zatial sa mi mala z nicoho nevysypala,ani z jahodoveho lekvaru,medu,cokolady..oriesky som este neskusala
blahozelam vsetkym maminkam-myslim ,ze uz vsetky mate pri sebe svoje pokladiky,ci su tu este nejake februarovky? 😉
nasa babulka 🙂
ahojte baby vám sa pekne hoji ta epizotomia???? mna to stále bolí a hore sa mi to nie a nie zceliť... a to sa sprchujem po každej potrebe a 2 x denne sedím v repíku... bola som aj u lekára a ten mi tam v stredu pichol nejakú injekciu ale mám pocit že ma to viac začalo boliet a tuším mi to trochu očervenelo a zahnisalo, ja už neviem čo robiť.... ja musím mať furt niečo...

@haniula maja mala ma tiez take vyrazky na tvaricke a na vieckach, ja myslim ze je to ok, len si ma teraz naplasila lebo som si bola ista ze je to ok