icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

stanulka551
4. feb 2011

@ellahop ja si tiez myslim ze mam zapal lebo ma tam dole tiez bole hlavne ked idem na malu, mozno aj preto to pobolievanie v podbrusku. Tiez idem k lekarovi na buduci tyzden tak uvidim 😉 diky za odpoved

sjussi
4. feb 2011

@ellahop s tim vytokem sme na tom stejne,byla sem i ud na sestinedelni prohlidce tak mi dala cipky a 9 na kontrolu

mortishia333
4. feb 2011

@louherz
jeeej, parada 🙂)))))))))))))

baby, my odsavame tou rucnou odsavackou a je super, utieram obruskami, co mam na tvar plus kvapkam malemu Libenar - ten je na nezaplatenie 🙂

a krpec ma nieco cez tri kila, vo stvrtok ide opat na prevazenie, tak uvidime. bohuzial preto malo pribera, lebo ho nekojim - kvoli liekom, co beriem na srdce, a z mliecka , co papa - Nutrilon - pribera malo

sjussi
4. feb 2011

holky co kojite jak ste na tom s jezenim cokolady,orechu a pitim kakaa ??ja sem slysela ze ani jedno by se nemelo ze to zpusobuje alergickou reakci kdy otece dychaci trubice a hrozi ze se mimi udusi tak mam strach to jist,nevite jak to je?

lolelole
4. feb 2011

holky, potřebovala bych poradit : Mám málo mlíka - kojíme kazde 2-3hodiny, ale mlíčka nejak nepřibýva 😖 Malý si odemne vezme tak max. 20-30ml, někdy se nám povede ho po kojce uspat, někdy dokrmujeme. Myslíte že bych měla ješte mezi kojením odstříkavat co jde, nebo už se mi pak zase nestihne vytvořit mlíčko na další kojení ? Díky díky díky za rady

haniula
4. feb 2011

@lolelole zkoušej, odstříkávat... mlíčko se bude dále tvořit... čím víc budeš odstříkávat, tím víc se mlíčko bude tvořit...

knedluska
4. feb 2011

Ahoj holky 🙂
Tak jsme taky konečně doma i s naším malým uzlíčkem štěstí. Adélka se nakonec narodila císařským řezem, vážila 3.800 gramů a 50 cm. 🙂 Zatím kojíme, mlíčka mám dost a malá je hodňoučká. 😵

haniula
4. feb 2011

Holky, jsem z toho úplně v .... Malá má asi atopycký ekzém... Obličejík má úplně celý ohozený rudou vyrážkou, místy až suché boláky... Má to hlavně na víčkách a kolem očí... Vypadá jako by měla masku kolem nich... Potničky to bohužel nejsou, jak jsem se domnívala... My snad nebudem mít ani chvilku klid!!! Ledva se začne zatahovat pupík, metabolická porucha se nepotvrdí, tak zase tohle... Já už fakt nemůžu!!! Opravdu některým závidím, když čtu jak mimíška prospívají a nic je skoro netrápí... 😢 😢 😢

haniula
4. feb 2011

@knedluska moooooooooc gratuluji a přeju hoooodně zdravíčka!!!!!!!! 😵

sjussi
4. feb 2011

@haniula to nemusi byt ono,my mame taky nejakou vyrazku okolo oboci a na cele,rano to je jakoby suche a ze zacatku to jakoby hnisalo,melo to nazloutlou barvu,a dr rikala ze je to jen nejaky podkozni zanet a dala nam na to masticku

haniula
4. feb 2011

@sjussi to není ono, co máte vy.... bohužel vím, jak vypadá atopycký ekzém... a vypadá přesně jako to, co má Markyš na obličeji... já jsem s tím počítala na 99%, že to dostane, nebot jsem to měla i já a manžel jako dítě, ale nepočítala jsem, že tak rychle...

sjussi
4. feb 2011

@haniula juj tak hlavne at ji to brzy zmizi a co nejdyl se neukazuje

cara.m
4. feb 2011

@haniula Hani my to měli taky, mají to skoro všechny mimča, zmizí to neboj 😉 Nám na to doktorka poradila Infadolan, krásně to promaže a pomůže tomu zmizet 😉

cara.m
4. feb 2011

Jinak jsem na atb, ta bolest v kruku se mi děsně rozjela 😒 Tak snad to malý nechytí a já budu za chvíli ok, teď je mi dost mizerně.

kamusek
4. feb 2011

@sjussi Tak já jím čokoládu normálně. Sice jenom kousíček a né každý den, ale malá je v pohodě. Kakao ani ořechy jsem ještě neměla, tak to nevím, ale z čokolády fakt nic....

zuzik28
4. feb 2011

@haniula Snad to atopák nebude...pokud ano, tak držím pěsti, protože je to opravdu běh na dlouhou trať. Ondra ho má od 3. měsíce pořád, a to mu bude 20 měsíců. Zatím to nevypadá, že by to mělo ustupovat. Je to bohužel doživotní...myslím ten pravý atopický ekzém. Třeba to bude jen nějaká dětská forma nebo tak něco a bude to brzy dobré...

cara.m
4. feb 2011

@sjussi já ze začátku jedla čokoládu v kvantech - na energii. Ale pak jsem měla pocit, že z toho měl malý prdíky, tak jsem vysadila a zkusila ji zase teď a teď už je po ní v pohodě. Čokoláda se bere jako alergen, ale s tou trubicí to teď čtu poprvé. Ona se prý čokoláda radí i vzít k porodu, tak nevím 🙂

haniula
4. feb 2011

@cara.m neboj, nechytne, je dobře chráněn.... manžel je na hromadě dva týdny a musím zaklepat malá je furt redy až na ten ekzém...

haniula
4. feb 2011

@zuzik28 taky doufám... mě to zmizlo až v pubertě... a manželovi před pár roky... v pondělí jdem k dr. a chcu žádanku na kožní... bez ní od tama neodejdu... zatím to mažem lipolotiem...
@cara.m snad to bude ono....
@sjussi děkuji!!!

sjussi
4. feb 2011

@cara.m no ja to ted docela hledala i na netu a prej ani alergie na cokoladu neni jen na nekterou jeji slozku.tak tu zkusim a uz se moooc tesim ja uz od porodu vlastne cokoladu nemela.Nejvic prej alergizuji ale ty orechy tak ty moc zkouset nebudu 🙂
jestli uz tu nekdo orechy zkousel tak dejte vedet 🙂

haniula
4. feb 2011

@sjussi jak jsem ještě kojila, tak jsem ořechy měla v čoko a v poho... asi jak u koho... i s tou čkoládou... 😉

cara.m
4. feb 2011

@haniula zkus koupit v lékárně ten Infadolan - je to fakt super! Neboj bude to ono 😉 na vítání občánků to mělo skoro každé mimčo 😉

cara.m
4. feb 2011

@sjussi já zkoušela Studentsou pečet a to právě měl ty prdy, ale on je měl i tak, takže možná jsem si to jen špatně myslela. Teď jím čokoládu a nepřeháním to, ale raději bez ořechu, ale měla jsem Tatianu a ok 😉 Je třeba to po trochách vyzkoušet, počkat a uvidíš zda se osype nebo bude reakce. Takže zkoušet od každého trošku. Ale třeba jen tak ořechy bych si netroufla, v té čokoládě je jich pár

sjussi
4. feb 2011

@cara.m tak ja dnes vyzkousim 1 ctverecek a uvidim 🙂

cara.m
4. feb 2011

@sjussi zkus já tak pak taky začala. Jeden čtvereček, nakojila jsem a čekala, když byl ok, tak jsem přidala 😉 a dneska jsem snědla lentilky, jsem hotová z té nemoci, tak si musím dodat energii 🙂

sjussi
4. feb 2011

@cara.m taaak uz sem jeden snedla,tak pockam do zitra co to s malym udela 🙂

misha8
4. feb 2011

@lolelole skušaj odstrekovať ale nebud na nervy ak sa ti nebude viac tvoriť ja som ten prípad od začiatku som neodsala viac ako 2O-3O ml a je to tak doteraz ☹ ale už to neriešim lebo by som sa zblaznila ...

misha8
4. feb 2011

@haniula mne sa to ale nepodarilo takže nie vždy to platí .... 😒

misha8
4. feb 2011

@haniula my sme mali zasa také šupinky ako keby sa jej šupala koža nad obočím a čele a bolo to z tepla deckar nam dal mastičky a pomohlo

ellahop
4. feb 2011

trosku intimna otazka. ale tie, ktore nekojite, dostali ste uz menzes? lebo ja asi dnes ano, teda ak to je ono. dufam ze to nebude z toho ze sme vcera s muzom skusali.... a aj tak to nedopadlo koli tomu ze mam nejake bolesti a to som rodila sekciou 😒