icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vikaki
5. feb 2011

@kostri fiiiha aka je krasna vasa dcerenka a velika uz

kostri
5. feb 2011

@luuca1 nasa hanka tiez skulila,do pol roka sa jej to upravilo
@vikaki dakujeme 🙂

sjussi
5. feb 2011

@kamusek ja mam prave strach z nejake horsi reakce ty osypky mne netrapi 🙂

jinak v utery jdu k holici damy a straaasne se tesim.tatka dostane odstrikane mlecko a pro jednou maleho nakoji on,sice pres flasku ale snad to pro jednou nebude vadit. 🙂

sjussi
5. feb 2011

@kostri je krasna 🙂

kostri
5. feb 2011

@sjussi dik 🙂
vsak vsetky vase deturence su nadherne 😵 ako som stihala,tak som pokukala fotecky 😉

lavazza
5. feb 2011

Chtěla sem se optat, když přijdete z procházky a jíte třeba po 3 hodinách a vaše mimča spí, budíte je na krmení nebo je necháte spinkat dokud se sami neprobudí?

kinsli
5. feb 2011

@verca84 Ahojky, my se máme dobře, ted jsme ve sputu, tak je to takový náročný, ale snad brzy bude líp. Jinak máme 58 cm a cca 4400g, večer ho zvážím 🙂 Jinak dnes jsme už přešli na pyžamka 3-6 měsíců 😀 od 0-3m už ho nenarvu 😅

sjussi
5. feb 2011

@lavazza ja nechavam spinkat,dneska vozila babicka a maly uz je doma a zatim spi 4 hodky ale uz se zacina vrtet

haniula
5. feb 2011

@lavazza nechávám malou, dokud se sama nevzbudí... někdy spí i pět šest hodin... sama se hlásí o jídlo...

cara.m
5. feb 2011

Já jak kdy ale když se déle spí a nevzbudí se, tak budím. Ale většinou se budí sám. S buzením úplně přestanu kolem cca 3 mšsíců. On když se vzbudí sám za delší dobu tak má šílený hlat a děsně brečí. Je to náš otesánek. 😀

loola80
5. feb 2011

@lolelole Jestli neni problém právě v tom, že kojíte 12x za den.. Nevim, těžko říct, ale u nás se to zlomilo jednou v noci, kdy se prsa konečně stihla nalít víc, protože jsme měli delší rozestupy. Jinak přes den, kdy jsme kojili častěji a ještě jsem odstříkávala, jsem měla prsa uplně měkký a asi moc netekly. A Nutrilon dáváte proč? není lepší odstříkaný mlíko? I když já jsem si pak řekla, že to zkusim aspoň třeba dva dny vydržet uplně bez příkrmu, protože mi připadalo, že jí ta stříkačka kazí, že už na ni jakoby čeká, ví, že se nemusí u prsa snažit, protože pak si vyřve "snadnou" stříkačku. No naštěstí se nějak zadařilo z prsou potřebné množství vyždímat, kdyby ne, asi bych se k tý stříkačce musela uchýlit. Jinak taky doporučuju web kojeni.net, je tam spousta rad, člověk zjistí, že stejný problém fakt řeší spousta lidí. No a hlavně se to všechno den ode dne mění, my máme dneska taky zrovna horší den, kdy Fanča furt řve a kojim po 1,5hod. a taky už zas začínám mít pocit, že jsem vypitá. Holt to nesmíme vzdávat a musíme si věřit, protože jak to tak vidim, uplně vyhráno ještě nějakou dobu nebude. Tak držim palce!🙂

neposedna
5. feb 2011

@ellahop ahoj 😀 😀 😀 DAKUJEME ZA KOMPLIMENTY!!!
Terezka je uzasna, ja by som operaciu a nasledne liecenie asi neznasala tak statocne, uz aj preto jej vlastne vsetko prepacim, moze byt akakolvek zla a nekludna, vzdy si spomeniem, ze DAKUJEM, ze je s nami a moze dorabat vlastne cokolvek 😀 😀 😀 ale len docasu 😀 😀 😀
a co sa tyka mojej statocnosti............ v takomto pripade by ziadnej inej mamine nic ine nezostavalo.... ty by si na mojom mieste reagovala rovnako..... ale Ti poviem, ze bolo to dost tazke, pozerat sa na nu a nemoct jej pomoct 😢 😢 😢 a preplakala som vela casu, len nikdy nie pri nej, pri nej som plakala len od stastia=ked mi ju dali prvy krat do narucia (po 2 tyzdnoch) a ked mi ju dovolili kojit 😀 😀 😀 😀
som si vzdy myslela, ze sa dokazem vcitit do podobnych situacii a dokazat sucitit..........ale opak je pravda....... mozes si len zhruba predstavovat, co sa v takychto pripadoch prehana rodicom v hlavach...... a to, ze sme tam videli babetka, ktore su tam 5-6 a viac mesiacov od narodenia ☹ ☹ ☹ ☹ vtedy som bola velmi vdacna, ze nas po 3 tyzdnoch pustili 😉 😉 😉 😉
teraz je uz SUPER a uzivame si malu so vsetkymi starostami a radostami 😀 😀 😀 😀

neposedna
5. feb 2011

@sjussi
@kamusek
som rada, ze som nasla dalsie, ktore neriesia jedlo..... ja som sa tiez trocha obavala, ci sa neosype, ale ved by to preslo 😀 😀 😀
myslim, ze vseobecne nie je moc dobre tie babetka az tak urputne pred vsetkym branit, budu potom moc nachylne, moja zvladla aj zabijackovu kapustnicu (tu ja zboznujem!!!), aj tlacenku a varenu podhrdlinu opaprikovanu (totalne mastnu 😀 ), bo sme mali zabijacku a ja som sa nemohla zucastnit ☹ ☹ ☹ ☹
aj vecicky niektore som uz prala v beznom prasku, by si jej koza moc nezvykla na detske a jemne 😀 😀 😀

inak babenky, ja kremujem malu po kupelo excipial-om, bo mi ho odporucila lekarka, ale ked sa mi zda, ze ma suche ruky a nohy, resp. ked sa jej lupu, tak nabehne modra indulona a je po probleme 😀 😀 😀 tiez mi to odporucala lekarka
a uz aj do kupela pridavam trochu detskeho sprchoveho z DM drogerie, ich produktovu radu a zatial sme OK!!!! ale pridavam len kazdy druhy raz a ani nekupem kazdy den.....

neposedna
5. feb 2011

pozeram, ze riesite budenie cez den..... ked sa vratime z prechadzky, tak ju po max. 3,5 hod zobudim, ae uz spala aj 4 a nic sa nestalo, priberat pribera...... takze v pohode
v noci ju nebudim, ale ona so kotuha v noci pyta papat kazde 3 hod a niekedy aj menej, tak nemusim riesit problem s budenim 😀 😀 😀 skor sa mi stava, ze sa zobudi kolo 4tej rano, prebalime, napapame a potom je hore tak do pol 6..... niekedy ja v klude spim a ona si kuka v tme v postielke a niakedy je placliva, vtedy spi pri mne v posteli a kazdu chvilu vypluva cumel a ja jej ho vraciam 😀 😀 😀 no bavkame sa spolu 😀 😀 😀
inak ako ste na tom s drzanim hlavicky? moj drobec na brusku moc nespolupracuje s drzanim hlavicky (v pondelok bude mat 6 tyzdnov), ale ked ju davam odgrgnut na moje plece, tak tu hlavicku dviha drzi aj peknu chvilu 😀 😀 😀 😀 celkovo sa jej na brusku moc nepaci ☹ ☹ ☹
a este jedna otazka, mozno trochu predcasna, ale sledujem nazory:
uz ste uvazovali, kedy zacnete prikrmovat? myslim prikrmovat zeleninkou..... budete cakat do 6 mesiaca, alebo skor?
ja malu zatial na 100% kojim a zvazujem, ze od ukonceneho 3, mesiaca, resp. od ukonceneho 4. mesiaca by som uz chcela skusit raz denne podavat parenu zelennku, resp. slabucky vyvar neochuteny so zeleninkou.... mam pocit, ze uz v 3. mesiacoch ukoncenych jej bude iba moje mliecko malo.....
viem, ze vsade sa pise, ze do 6. mesiacov mliecko staci, ale aj mna mala zacala prikrmovat od 3. mesiaca a vsetko v poriadku...... som zvedava na vase nazory a postoje.... 😀 😀 😀

sjussi
5. feb 2011

@neposedna ja zacnu az od 6. mesice pokud bude vse ok 🙂

sjussi
5. feb 2011

vite co je zajimave.mam doma odsavacku a bud s ni neodsaju zadne mleko nebo jen treba 10ml a rucne mi to jde jedna basen 😀

kinsli
5. feb 2011

@lavazza Jak byl nakonec malý velký??? Vím, že jsme si hodně psaly, že jste měli být taky větší 😀

macina_k
5. feb 2011

@nadja11 děkuji moc, už vím co myslíš, to jsem cvičívala ještě před těho, je to dobrý cvik, tak jdu do toho 🙂

macina_k
5. feb 2011

nevím co je na tom pravda, ale někde jsem četla, že prý máma která kojí nemá pít mléko, protože to miminka nadýmá
Neslyšela jste to taky některá? Já se můžu po mléku utlouct, denně vypiju minimálně litr studeného mléka plus to co si liju do melty

macina_k
5. feb 2011

@neposedna já si představuji,m že začnu až od ukončeného 6. měsíce pomalu zeleninka vařená a rozmačkaná tak jen jednou denně trošičku (jedna lžíce ze začátku) a uvidím jak se to bude líbit. Kašičky a ovocné pyré až někdy od 9. měsíce, přece jen v ovoci je ovocný cukr. Pokud bude malé stačit moje mlíčko tak to asi nebudu příliš řešit, když samozřejmě bude přibírat.

macina_k
5. feb 2011

@sjussi Taky jsem ze začátku měla problém, ale chce to vydržet a zkoušet. Ono to chvíli trvá než se to rozjede i s odsávačkou. Je dobrý ( to pomohlo mně) nahřát prso teplou vodou nebo teplým obkladem (můžeš ho tam mít i v průběhu odsávání) nebo rozmasírovat a masírovat i v průběhu odsávání. Mám elektrickou odsávačku a po chvíli odsávání, když pozoruji, že to teče méně tak ji na pár vteřin dám na malý výkon a pak zase přidám. To zabírá.

macina_k
5. feb 2011

@neposedna Modrá indulona - SUPER, taky ji používám, lepší než některé dětské krémy a oleje. A taky slunečnicový nebo olivový olej z lékárny.

sjussi
5. feb 2011

@macina_k tak to slysim poprve,ja myslela ze prave mleko a mlecne vyrobky se maji konzumovat

macina_k
5. feb 2011

@sjussi Právě proto se ptám. Taky jsem si to myslela. Ale neodradí mne to, mléko mám ráda a nevšimla jsem si, že by malá měla nějaké větší problémy. Sem tam rošku prdíky, ale bez nějakých bolístek. Ale poradila mi kamarádka, že je výborný BIFIFORM, probiotika od ukončeného 1. měsíce.

sjussi
5. feb 2011

@macina_k ja to vyzkousim,prave mov neodsavam,jen kdyz si potrebuju neco zaridit 😀 a jelikoz chci k holici tak se musim snazit 😀 😀 😀

sjussi
5. feb 2011

@macina_k tak kazde mimi je jine stejne jako lidi.ted sem si vzpomela ze moji mamku dycky nadymalo mleko 😀 nam na prdiky zabiraji BABYCALM

lavazza
6. feb 2011

@kinsli při narození měl 3290g a 49cm, doktor odhadoval kolem 3kg

kostri
6. feb 2011

@lavazza ja malu nebudim,lebo nespi cez den dlhsie ako 2hodiny 😀 😉

kostri
6. feb 2011

@neposedna ja som si pri hanke davala strasny bacha,co sa jedla tyka a aj tak vyskakovala do troch mesiacov,plakavala cele dni ☹ tak som si povedala,ze v jedla to nebolo,lebo ozaj som jedla len maslovy rohlik,aj to dvojdnovy,aby malu nenafukovalo,cestoviny s tvarohom,zasmazene polievky..a to bol hadam cely moj jedalnicek 😀 😝
malu tiez natieram excipialom a modra indulona je dobra uz roky rokuce 😀 iba moj muz ma vyhrady,ze mala smrdi jak jeho babka 😕 😅

kostri
6. feb 2011

@neposedna hehe,aj nasa mala sa budi kolo stvrtej a potom je tak hodku a pol hore a tak isto sa bavkame s dudlikom jak vy 😕 😀 😀 😀
hlavicku drzi tiez pekne pri zvislej polohe,ked odgrgava,takisto na brusku uz pekne dviha a plazi sa ,skor ked ju taham za rucicky k sebe,tak jej hlavicka mierne pada,tie predne svaly na krku ma trosku slabsie,musime pocvicit 😉
a prikrmovat pokial sa nic nesane,zacnem od ukonceneho siesteho mesiaca,ako hanku.v tretom mesiaci by tvoje mliecko malo malej stacit barsjako,len sa moze stat,ze budete mat laktacnu krizu=mala si bude menit mlieko,mozno bude pytat prsko aj kazdu hodinu,ako mne hanka,do troch dni sa to ale upravilo a znova sme sa vratili k nasmu 😉 a prsia som mala vtedy uplne jak vechtiky,jak keby v nich nic nebolo,ale kazdu hodinku sa napapala a bolo 😉