icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kostri
6. feb 2011

@macina_k aj ja som to pocula o tom mlieku,vseobecne sa radsej odporucaju kyslomliecne vyrobky,ale nemam s tym skusenost,mlieko neznasam od malicka 😅 pokial mala nema problemy,myslim,ze ho mozes kludne konzumovat 😉

vilca
6. feb 2011

@vikaki ahoj, nějak se sem teď moc nedostanu, ne tak kvůli malýmu, ale spíš se musím mezi kojením věnovat Evičce, protože má chřipku, tak je s námi doma...gratuluju k narození holčičky, teprve dneska jsem si všimla, že jsi rodila den po nás 🙂 Tak přeji hodně zdravíčka 😉

vilca
6. feb 2011

@mimirinko jak jsi na tom? Už můžu gratulovat? 😉

vilca
6. feb 2011

Holky, musím se pochválit a pochlubit - už mám jen 3 kg nahoře...s tím kojením to jde krásně dolů 😵 Jinak mi připadá, že mi nějak mizí mlíčko...v noci se furt malej nedokázal přisát, prsa jsem měla měkký a jakoby vůbec nenalitý...tak nevím...a to piju hodně, jím pořád samý jogurty, piju kefírový mlíčka... 😕 Ale malej je spokojenej, spí 3-4 hodiny, v noci i dýl...tak třeba je to jen můj blbej pocit... 😅

sjussi
6. feb 2011

@vilca ja je mam taky porad mekke a nekdy ma maly problem se prisat,hlavne na prave ale mlicko asi staci protoze hezky pribira 🙂

misha8
6. feb 2011

baby nevyhadzali sa vam babatka ?? od jedla to asi nebude lebo je viac menej na UM bohužial :( ale okolo krku a na hrudniku sa mi vysypala drobunké červené vyrážtičky potničky to nie sú...možno z prášku ,?ale použivame ho od začiatku ....a čo s tým??? poradťe !!!!

monik1
6. feb 2011

ahooj holky, závidím vám že vám bobišci vydrží déle spinkat.. my max 3 hodiny spíme v kuse a to je výjimka, spíše zázrak... ale zatím to zvládáme a kojíme o 106 🙂
za týden přobral 160 gramů, takže vážíme 3620 gramů. Ale hoodně blinkáme a neumíme si po kojení odříhnout ☹

kitty33
Odpoveď bola odstránená
sjussi
6. feb 2011

@misha8 nas maly mel taky takove vyrazky alesamo to asi po3 dnech zmizelo.byli ale jen na krku a na hrudnicku a taky nevim z ceho
@monik1 my taky malokdy spime 3 a vic hodin.vetsinou jen tak 1,5-2 hodky

monik1
6. feb 2011

@sjussi Zuzi, to je hrůza, už aby se to spaní trošku srovnalo... Fakt závidím maminkám co tu píšou, že prcek spí i 4 hodiny, to je u nás naprosto nemožné.. Doktorka říkala, že ten náš malý má i větší hlad, když tak hodně blinká, že prostě některé děti jsou blinkací 😔

Holky, mamka dneska vaří kačenu, modré zelí a bramb.knedlík - jenom kojím - mám si dát i to modré zelí??? zatím mám v plánu jít suchou kačenu s knedlíkem 😝

sjussi
6. feb 2011

@monik1 taky si rikam,a uz se na to tesim.Maty sice neblinka nejak moc ale on malo vypije a usne a tim padem i castej papa 🙂
jeee kacenu bych si dala ale to zeli nevim,nevim. 😀 my mame svickovou 😀

janettan
6. feb 2011

@sjussi ja som bola konečne u kaderníčky v piatok a tatino dostal tiež odstriekané mliečko a zvládli to na 1 🙂

monik1
6. feb 2011

@sjussi Mňami svíčková, tak dobrou chuť 😀

Holky, pediatrička nám předepsala kapky VIGANTOL - 2 kapky denně od 15.dne života (což je nám dnes), prý to předepisuje všem novorozencům jsou to vitamíny na kosti.. Je tu taky někdo komu to Dr. taky předepsal??

cara.m
6. feb 2011

@monik1 jj ty kapičky se berou 😉

annmarie
6. feb 2011

ahojte babenky, dako vas nestiham citat, malinka nas dost zamestnavala posledne dni 🙂 a zasa jak naschval pred skuskou.,..ako keby vedela ze sa mama musi sustredit na ine tak ona pyta pozornost 😀

dufam ze sa vam vsetkym dobre vodi, malinkate deturence mate zdrave a rastiete do krasy... ja som daka nachcipana 😒 tak si pri malinkej davam pozor a ozaj som s nou za cely vikend bola len ked kojim... ostatne zaobstaraval muzicek s babkou 🙂 dufam ze s to spravi co najskou, pretoze by som bola velmi nerada keby mi to preslo na priedusky... ( a to mne skoro vzdy) tak cumlem ostosest homeopatika, glogcem slanu vodicku, cajikujem a podobne...

misha8
6. feb 2011

@monik1 vigantol berú všetky miminká 😉

zuzik28
6. feb 2011

@monik1 Nám je taky MUDr. předepsala...už Ondra je bral...berou se 2 kapky denně až do jednoho roku.

vikaki
6. feb 2011

@vilca jeeej gratulujem aj ja vam,tiez som si na teba myslela,ale akosi som uz nebola v obzore kto porodil a kto nie,kedze nemozem sediet a pc zapinam len nachvilu,necitam moc dozadu co kto napisal....my sme tiez momentalne vsetci nejaky chorlavi,Pia sople,moja mamka kasle a mna pobolievalo hrdlo,takze aj Lukia chudiatko zacala posoplievat a celu noc bola nepokojna...No vidis tsak nakoniec si ma s tym porodom este aj predbehla 😀

janettan
6. feb 2011

@loola80 ten web o kojení obsahuje skutočne dobré informácie. dik, že si ho tu dala 😉

kitty333
6. feb 2011

Dobrý den, mám takový dotaz, koupila jsme si před nedávnem kombinovaný kočárek King na stránkách www.kittykocarky.cz a chtěla bych nyní koupit kočárek Smart který je skoro totožný, nemáte ale někdo se Smartem zkušenosti? S kočárkem KING jsem nadmíru spokojená a vzhledem k té ceně (kolem 4tis) za nový kočárek chci opět koupit od této firmy. Děkuji

knedluska
6. feb 2011

@monik1 - mě malá taky vůbec nechce odkrkávat. Ublinkávat teda neublinkává, ale prostě si neodkrkne, ať dělám, co dělám.
Holky, kojíte i častěji, než třeba po 2- 3 hodinách? Mě právě dr. říkala, že častěji kojit nemám, že nestihne strávit všechno mlíčko a že jí mám nechat vybrečet. Tak nevím, co myslíte?

sjussi
6. feb 2011

@monik1 jj my je bereme taky ale jen 1 kapku

stella231
6. feb 2011

@mimirinko
@lolittka
@nadja11
baby tak uz som doma aj s linduškou ! mala sa narodila o 00.20 , 2.2 2011 🙂)) veru dala som si okolo obeda horucu sprchu, kontrakcie mi presli potom sa vratili o 16 a ja som nevedela či čakat či ist či čo robit.. tak som sa o pol 19 večer vybrala teda do nemocnice , no čo vsak prinajhoršom ma pošlú ešte domov. a uz si ma nechali . Kontrakcie boli otras, nedali mi ani epidural, lebo nebolo toho kto by to pichol...ale ani by uz nestihla zabrat...mala vysla mega bleskovo rychlo von.Ani sme sa nestihli spamatat 🙂))) 😀 😀 😀 Tak uz si gazdujeme doma . Foto doložím 🙂))

lolelole
6. feb 2011

@loola80 díky za ten odkaz - prostuduji to ! Vždy jsem myslela že kojení pujde naprosto prirozene, že není co řešit ale koukam, že opak je pravdou. Kojili jsme 12x denne protože to vyžadoval malý - už se nějak probral ze žloutenky a začal být hodně aktivní. Možná chtěl tolik i proto, že se nikdy pořádně nenajedl a když usnul tak max. na hodku a pak se zase budí hlady ☹ Proto dávam ten nutrilon - když je nejhůře - ale za celý den to je tak medzi 50-100 ml, takže ne mnoho. Mlíčko již po kojení nejde odstříkat , takže musíme dávat UM. Snad se ti Fanča hezky umoudří. Neztrácim naději, hlavní je že alespon trochu mlíčka již od nás ty prťata vysosali 😀

misag23
6. feb 2011

Ahoj holky. Tak už jsme konečně doma z porodnice. Pustili nás už v pátek, ale dřív jsem nebyla schopná sem napsat. Jak vám psala Monča - Filípek se narodil 30.1.2011 ve 20.50, 3920g, 53cm - nakonec císařem. Po celodenních bolestech jsme se s doktory domluvili na císaři, protože se zastavilo otvírání a hlavička nesestupovala směrem dolu. Jsme rádi, že už jsme doma, ale včera nám nastali dost komplikace - večer mi začala stoupat teplota a vyšplhala se až na 39,5. Nebyla jsem schopná vůbec ničeho, naštěstí máme šikovného tatínka, tak se staral o mě i o Filípka a zvládl to perfektně. Nosil mi ho jen na kojení. Bylo mi řečeno, že teplota naštěstí není důvod přestávat kojit. Po obkladech teplota trošku ustoupila a dnes se pohybuje něco přes 38 a cítím se i o něco lépe.
Holky, chtěla jsem se zeptat těch, co rodily císařem. Jak dlouho vás bolela rána? Mě to pořád dost bolí, ne celý den, ale vždycky mě na chvilku chytnou takový bolesti, který třeba po půl hodině přejdou. Není to jen přímo v jizvě, ale i v břiše. Taky vstávání z postele je dosti bolestivé.
Naštěstí Filípek je hodné miminko, zatím hodně spí a pláče jen když ho trápí prdíky.

haniula
6. feb 2011

@monik1 ahoj!! my to máme taky!!! žádné účinky mimo nesleduji...

knedluska
6. feb 2011

@misag23 - mě rána ani nebolí. Ale od včera mě bolí břicho jako vevnitř. Nevím, jestli jsem to nepřehnala s procházkama a jestli to není tím, že se třeba děloha zavinuje zpátky. 😕 Ale není to moc příjemné.

nadja11
6. feb 2011

@stella231 gratulujem!!! skoda, ze si nestihala epi, ale zase mozno aj dobre, mozno by ti to aj spomalila....Museli ta aj nastrihavat, ked hovoris ze to bola bleskovka? a ozaj napis kolko mal batoztek 🙂 , ja som tu ostala uz posledna z tehu 😠 lolittka aj mimirinko zatial este nevieme, ale od stvrtku tu neboli....takze asi tiez uz hadam nieco maju 😀 prajem pekne 600nedelie a nekomplikovane babatko 😉

stella231
6. feb 2011

@nadja11 😀 veru dobre ze som nestihla aspon som usetrila 😀 😀 Linduska mala 3680 a 53cm riadna baba. nastrihli ma 2x pripajam aj fotky
a tebe co povedali, otvaras sa ? ci nie? ci ako?

nadja11
6. feb 2011

@stella231 to je ale kopecka k ucuckaniu!!!! zlatunke babatko, a hubicku ako fazulenku 🙂, a maminka sa mi zda tiez uz schudnuta, ci? ja som od 3.1. stale len na spic prsta, mala nie je dole v kanali a na ctg ciarecky ako potocik, bez kontra 😉 takto si ma budu pinkat az do 14.2. teda vzdy v pondelky a stvrtky kontrola ctg a prietoky az do toho 14.-ho a potom sa vraj uvidi... ale bbola by som radsej kebyze sa to rozbehne same....