icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

haniula
6. feb 2011

@stella231 ta je nádherná!!!!!!! gratulujeme!!!!!!

monik1
6. feb 2011

@misag23 Ahoj Miško, to je dobře, že už jste doma a moc mě mrzí, že jsi chytla horečky ☹ to máš zánět z kojení??? A přeju ať jizva přestane brzo bolet.. Představ si, že mi se rozjelo šití a dojíždím do porodnice na výplachy a prý se to scelí, naštěstí je to naprosto bez bolestí 😉 Jo a těším se na fotky Filípka 😎
@stella231 Krásná princezna, gratulujuu 😉
@sjussi Zuzi a holky jak aplikujete ty kapičky, když jen kojíte? To si mám kápnout na bradavku nebo na lžičku a nějak mu to nalít do pusinky??
@knedluska Mě malý taky neříhá a kolikrát se ho bojím položit, že se mi udusí ještě když tak ublinkává furt 😔 ☹

denne73
6. feb 2011

@stella231 no teda stella a u nás už patranie po tebe 😉 😉

denne73
6. feb 2011

@stella231 gratulujeeeeeeeeem. je nádherná 😉

denne73
6. feb 2011

@stella231 daj fotečky aj k nám damiana ti dá maličku do albumiku 😉 😉 😉

monik1
6. feb 2011

@knedluska Jinak já kojím někdy i častěji než po 2-3 hodinách.. Někdy chce třeba hned za 15 minut, prostě chce mezi tím odpočinout a pak chytne znovu hlad.. ale náš malý mě má kolikrát jako dudlíka, hlavně v noci by bez prsa neusnul a já jsem unavená na to ho uspávát s brekem další hodinu 😒

stella231
6. feb 2011

@nadja11 zhodila som vlastne len vahu malej a placentu ale mam dolu 5kg ... tak mi ostalo este 5 .. 🙂 to sa hadam časom spraví ! 🙂))) 🙄 toto je najhorsie to čakanie a odkladanie... aj so mnou tam lezali 2 takto čo nevedeli čo s nimi či čakat či ako ... ale uz boli v nemocnici aspon 🙂 tak drzim palce nech sa to rychlo rozbehne 🙂 a som zvedava na baby ako sa im dari ! lenkapetko by uz mala byt aj doma... ved rodila skor ako ja ? ...

verca84
6. feb 2011

@kinsli ahojky, ty brďo, tak to jste tak velicí. To my ještě dojíždíme 56. Ale taky postupně vyřazujeme. Některé jsou ještě celkem dobré, ale už sme pár kousků dali bokem. Holt rostem .My měříme 53 cm, a vážíme 4,18kg, takže se pěkně pronese. Ale co budu říkat až bude vážit 10kg. 🙂 My ted máme období, kdy papáme a papáme. Ale zatím je to v pho. Zase se mi rozjelo mlíčko, tak jsem ráda. už jsem se bála že ho v jednom prsu ztrácím. což je asi blbost. 😀 Ale ted zase odstříkám v pho i 150ml. Tak jsem ráda.. 🙂

verca84
6. feb 2011

@misag23 ahoj, taky jsme byli na císaři. Mě bolela rána první týden, ale pak to bylo lepší a lepší, hlanvě nezvedat nic těžkýho a nepřemáhat se. Příští týden bude zase lépe. Máš velkou jizvu, nebo jen maličkou. Já jim mám přes celou dolní část. někdo má jen tak 5 cm, a pak to roztáhli no a já mám přes celý spodek. Ale už je krásná a nevypadá to jak ze začátku. ☹

verca84
6. feb 2011

@haniula taky na jídlo nebudíme, malá mi po Nutrilonu spí i 6 hodin v kuse, většinou se přihlásí tak kolem 4 hodiny ráno a to jen tak kňukne, jako mámo vstávej je čas mi dát nášup. 🙂 Je to naše ňuňátko. 😀

verca84
6. feb 2011

@haniula jak jste dopadly s tou kilou? Už je to v pořádku?

haniula
6. feb 2011

@verca84 já taky nebudím... kýla je jakž tak... ale v poslední době příšerně řve v jednom kuse.... má nějakou vyrážku a ta ji šíleně svědí...

misag23
6. feb 2011

@knedluska Mě taky nebolí přímo ta jizva, teda občas v ní zatahá, ale to jde vydržet. Bolí mě spíš břicho nad ní. Ale dnes je to teprve týden po porodu, tak doufám, že se to zlepší.

nadja11
6. feb 2011

@stella231 urcite to pojde dole, hlavne ked sa koji tak to ide dost rychlo 🙂 llenkapettko uz asi aj tiez bude doma a nestiha... 😀 😀 😀

misag23
6. feb 2011

@monik1 Ahoj Moni. Vůbec nevím, z čeho ty horečky mohou být. Z kojení ne, prsa mě nebolí a ani nalitý je moc nemám. Ale mlíčko mu snad stačí. Kojíme tak po 3-4 hodinách a hlady nepláče. Uvidíme, jak budeme přibývat. Dočetla jsem se, že to může být k těm bolestem břicha. Zítra si asi raději zavolám doktorce, zda je to normální.
Jinak s odříhnutím máme taky problémy. Někdy si odříhne, ale častěji ne. Jak dlouho s malým čekáš?
To s tím šitím mě mrzí, hlavně že už tě to nebolí. Ať to máš brzy v pořádku.

misag23
6. feb 2011

@verca84 Tak týden to máme dneska, tak uvidíme, zda se to bude zlepšovat. Já teda 5 cm taky rozhodně nemám. Je celkem velká a zatím moc hezky nevypadá ☹

lavazza
6. feb 2011

@monik1 my to bereme taky,ale jen 1 kapku denně

kamusek
6. feb 2011

@monik1 Jojo, máme to taky....je to proti křivici a dává to aspoň ta naše všem novorozencům. A prý se to bude brát až do 1roku života. Tak taky dáváme poctivě 🙂

annmarie
6. feb 2011

@misag23 ahojky no ja som vyše mesiaca a jazva ma uz skoro vobec neboli...a to pobolievanie v brusku je vacsinou zapricenene ak sa premahas alebo sa ti zmensuje maternica...ja som to tiez mala ale z tyzdna na tyzden mi je lepsie...tak este raz gratulujem a prajem vam obom vela zdravicka a tebe aby si sa dala co najskor do poriadku...jaj a k tomu odgrgnutiu, vravi sa ze z materskeho mlieka ak len kojis nemusi babatko zakazdym odgrgnut...

annmarie
6. feb 2011

asi sme chore 😢 mna chytaju priedusky, co vobec nie je dobre a uz dva dni mi malinka dost grca tak sa obavam ze asi mame ten reflux ☹ ☹ ☹ zajtra sme mali ist len na UZ noziciek do nemocnice, ale rozhodla som sa navstivit aj detsku nech malu odvazi a nech poradi osobne co s tym...dost sa bojim ze to bude ono, pretoze vsetky priznaky refluxu sme dnes prezili...no drzte palce nech je to len dajme tomu mojou stravou, nerada by som malinkej davala take zahustovacie lieky 😒 a ja?bolo mi povedane ze nista nesmiem aspon kym nemam vysoku teplotu...lenze ja ked som chora teplotu skoro vobec nemavam a preto sa mi to taha aj tri tyzdne 😒 a k tomu by som nerada dostala ATB, co je taktiez dost komplikovane pretoze som na vacsinu alergicka 😖 asi ma s prepacenim mrdne....som uplne znicena...mala je nepokojna a ja chora...

macina_k
6. feb 2011

@monik1 Naší malé taky Dr. předepsala Vigantol (1xdenně 2 kapky) a ještě Kanavit (1xtýdně 2 kapky)

macina_k
6. feb 2011

@stella231 Krásná, a jak jí sluší ten baretek. A s maminkou samozřejmě jí to sluší nejvíc.

macina_k
6. feb 2011

Holky jak dlouho jste krváceli po porodu. Já jsme rodila 7.1. a pořád mám krvavé očistky. Ne tak jako na začátku ale mám. Přitom už bych je měla mít bezbarvé, ne? Taky ze mne občas vyjde kus krvavý, ale zhnědlý. Máte to některá taky tak? Myslíte, že je to normální? Vy co jste nerodily poprvé můžete poradit prvorodičce, prosím? Mám jet na gynekologii do porodky nebo to mám nechat až půjdu po šestinedělí ke svému gynekologovi?
Díky moc.

sjussi
6. feb 2011

@monik1 Moni ja mu otevru pusinku,kapnu a jdu kojit 🙂

sjussi
6. feb 2011

@macina_k mne pri propousteni rikaly ze by meli byt uz jen nahnedle nebo pruhledne a krvave jen po kojeni

macina_k
6. feb 2011

@monik1 Mně říkala dr. hodinu po kojení. Nakapat na lžičku a přidat mateřské mlíčko. Koupila jsem takovou silikonovou lžičku pro kojence, protože tu kovovou malá nesnášela. Otevřu jí pusinku a šup tam s tím. Než se vzpamatuje tak to polkne a je to 😉

macina_k
6. feb 2011

@sjussi Díky moc. Tak to musím vypozorovat kdy se mi to spouští, jestli jen po kojení nebo i jindy. Ale já kojím dosti často, asi tak po 2 hodinách. Malá u toho vždycky usne a je ne probuditelná. Vyčtené fígle na buzení nezabírají 🙂

sjussi
6. feb 2011

@macina_k my sme to same,ja muzu delat co chci a pan si spi.jenze malo vypije a pak je bry vzhuru ☹

macina_k
6. feb 2011

@sjussi přesně mi mluvíš z duše, a když přjdou ty tetičky a strýčkové a příbuzní tak je celá rozrušené z toho množství lidí a púije ještě míň, protože je taky slečna už zvědavá. Musí vědět co se kde šustne 😵 No jo ženská 😀

sjussi
6. feb 2011

@macina_k tak ja kdyz nekdo dojde tak kojim v pokoji kde sem sama,ale jistila sem ze cim vic je u nas lidi a je vic hluku tim delsi dobu Maty spi 😀 zajimave ze 😀