icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

macina_k
6. feb 2011

@sjussi tak to se u nás nestává, ale taky kojím v ložnici, jenže ta je hned vedle obýváku a malá má nějaký moc dobrý uši.
Ale zase dlouho spinká v kočárku na procházce, to se jí moc líbí. Jakmile ji zabalím na procházku tak za chvíli už spí a vzbudí se zase až doma. 😉

kinsli
6. feb 2011

@verca84 jé tak to je nádhera 😵 150 ml o tom se mi může jen zdát ☹ Já dala nejvíc 110 ml a to byla nějaká náhoda 😔 My jsme byli týden na flašce ( aby přibral ) dal asi 350g 😅 Tak už zase kojím a doufám, že mě to mlíčko ještě roztahá. Třeba od včerejška od odloledne si řekl o dokr 2x a jedl plácnu třeba 10x. měl se budit na 24h a už tam začíná pokvikávat 😀

nadja11
7. feb 2011

@macina_k nebezpecne by boli ak by mali farbu cerstvej krvi, hnedaste ako farba kavy a jej odtiene je v pohode, pokial nemas zvysenu teplotu, alebo pocas dna nepozorujes ze by sa ti krutila hlava by to malo byt v pohode, dolezite je aj pozoorovat ako vyzeraju tie "ocistky" co z teba vypadavaju von: ked ich je vela a velke kusy okamzite do nemocnice, ak len sem tam, je mozne ze su to este zbytky sliznice po porode a maternica sa ti pomalsie zavinuje... neviem ci si po sekcii, alebo spontannom, aj tam su rozdiely v cisteni.... ☹

lolelole
7. feb 2011

holky prosím vás - dostali jste již materskou za leden ? mne dorazila zatim pouze prosincová..je na to někdo stejne , nebo se někde stala chyba ? dííííky

zuzik28
7. feb 2011

@lolelole ahojky, mně teda mateřská chodí ve stejném termínu jako výplata...takže tuším k 10. v měsíci. Takže já mám zatím taky jen prosincovou, lednová bude na účtu teprve za pár dní 🙂 Podívej se kdy ti dorazila ta prosincová a lednová by měla dojít ve stejný termín. Pak až bych to kdyžtak řešila.

lolelole
7. feb 2011

@zuzik28 diky - mne práve dorazila ta prosincová jiz 12.prosince ( na MD jsem od 9.12) a v lednu zatim nic...radej si tam asi brnknu, jen jsem nechtela hned plašit 🙂

zuzik28
7. feb 2011

@macina_k já také ještě krvácím...už to není samozřejmě tak silné jako po porodu, ale je to pořád. Trochu nahnědlé, ale po kojo ještě normálně červené. Taky se mi to zdá už dlouho, ale prý je to normální klidně po dobu celého šestinedělí. Pamatuju si, že u prvního mimča jsem to měla trochu kratší, ale to snad nevadí. Neznepokojovala bych se tím a nechala to až na kontrolu po šestinedělí. Pokud to teda není opravdu hodně nebo třeba velké kusy.

zuzik28
7. feb 2011

@lolelole Prosincová ti dorazila hned 12. prosince? To je docela divné...To myslím nebyla mateřská, ale jen část peněz (buďto výplata, jestlï jsi chodila do práce, nebo neschopenka) od toho 1.12. do 9.12. co jsi nastupovala na MD. To by bylo možné. To by mohlo toho 12. přijít...ten zbytek (od 9. do 31.12) by ti měl přijít v lednu a pak celý leden až v únoru. Tedy za normálních okolností...

lolelole
7. feb 2011

@zuzik28 Tak je to tak jak říkaš 😀 Díky bohu už jsem měla bobky, že jsme něco udělali špatně a nebudu penízky 😅 ...pani říkala, že ten prosinec zadala do systému nějak predčasně 😉 uff

zuzik28
7. feb 2011

@lolelole Tak to mám radost za tebe 😉 🙂 Jo jo, teď, co budeme brát mateřkou, to bude dobrý, ale pak rodičák...no fuuuuj...já si teda osobně pohorším hodně (mám teď tříletou variantu). A teda 7600 kč na dvě děti, nic moc. To, že jsem předtím rodičák nevyčerpala celý (z těch dvou let jsem vyčerpala jen rok a půl) a nechala jim hromadu peněz, to nikoho nezajímá. No, sranda 🙂

lavazza
7. feb 2011

@macina_k já už mám jakoby takový narůžovělý výtok asi týden

lavazza
7. feb 2011

protože nám v novém systému nejdou nějak stahovat fotky, tak tady je pár fotek co nám malého fotila známá

monik1
7. feb 2011

@lavazza Ty jooo, nádherné fotečky, fakt krása, Miki je hotový manekýn 😵

monik1
7. feb 2011

@sjussi U nás je to stejné - čím víc lidí, tím je Dominik hodnější a spí.. v sobotu tu byly Danovy ségry s rodinama a Dominik trhnul rekord v obýváku spal skoro 3 hodiny a to tam bylo přes 10 lidí 😀
Jinak dneska taky trhnul rekord - spal od 3h do 6,20h.. Snad už se to bude jen a jen prodlužovat. Dneska dáváme první větší procházku, snad ho to unaví 😅
@misag23 Míšo, na odříhnutí čekám přes den třeba i půl hodiny, ale v noci to nevydržím a dávám spát na bok 😔 On fakt hodně blije, dneska jdu koupit takový sirup co mi poradila doktorka Gastrotuss baby 😒

monik1
7. feb 2011

@lolelole mě mateřská minule přišla 12.ledna.. takže teď jí čekám zase kolem 12.února 🙂

Je tu někdo kdo přes den kojí a na noc dává příkrm? Ten náš malý by na noc potřeboval trošku víc zabetonovat, ale nevím zda do toho jít 😖

lavazza
7. feb 2011

@monik1 ten náš taky dost blinká, několikrát mu to šlo i nosem, to byl hotový gejzír, když se nám to stalo poprvé a podruhé tak sem byla úplně v šoku, snad to bude i lepší, na noc ho dávám na bok,ale i tak na každé zavrnění sem vzhůru

monik1
7. feb 2011

@lavazza jo, to se člověk fakt bojí zda se nezadusí 😔 😔 A náš malý když má řvavou a řve jak tur, tak celý zmodrá a teď se mu ten jazyk v otevřené pusině přestane hýbat, to jsou tež nervy, než se nadechne 😝 🙄

cara.m
7. feb 2011

@monik1 Moni laktace se upraví, koj, příkrm nedávej. www.kojeni.net stránky k nezaplacení 😉

sjussi
7. feb 2011

@lolelole ja uz ji mam asi od 2.1.

haniula
7. feb 2011

Ahojte! Vrátili jsme se zrovna od dr. Atopycký ekzém to není, je to jen nějaká vyrážka. Dostali jsme mastičky proti svědění a zánětu. Mělo by se to rychle zhojit. Za dva týdny máme přijít na další dávku rotarixu. Jsem ráda,, že se nic strašného nepotvrdilo. Jinak váží 4700g (porodní váha 2700g, stáří 2měsíce). Je to už velký bobeček 😀 .

sjussi
7. feb 2011

@haniula no vidis to 🙂 tyy jo to je sikulka ze tak pribira 🙂

kostri
7. feb 2011

@sjussi my sme mali tiez vcera svickovou 😎
@monik1 myslim ze trochu kapusty si si mohla dat,ked je dobre podusena a s kminom,tak by to nemalo vadit
nasa zuzanka tiez spinka len hodku a pol max dve ,v noci tak tri hodinky vynimocne 😝 😀
@monik1 nam dr predpisal vigantol dve kapky denne do 1roku a kanavit dve kvapky denne kazdy mesiac do 1roku,vyrazticky ma zuzanka tiez,myslim,ze su to potnicky,snazim sa ju moc nebabusit a omyvam jej to cistou vodou,poutieram do suca a natriem rybilkou
@misag23 ja som mala uz druhy cisarsky,brucho bolelo asi tak dva tyzdne a este dalsie dva som mala problem trosku so zrychlenym vstavanim z postele,ked mala zacala plackat 😉 ale potom sa to stratilo,niekedy ma pichne v podbrusku,krvacala som asi dva tyzdne,potom tak s prestavkami trojdnovymi som krvacala jeden den,teraz uz nekrvacam,na bud tyzden idem na kontrolu po sestonedeli,prajem skore uzdravenie 😉 a gratulujem k babatenku 😵
@stella231 krasna baculka 😵

kostri
7. feb 2011

@monik1 ja dam kvapky na lyzicku,streknem tam mliecko a dam jej to do pusinky 😉 mne mala tiez negrga po kazdom kojeni,ked ti zaspinka,nevadi,poloz ho a ak sa zacne po chvilke mrvit,zdvihni ho a on si odgrgne,inak kojene babatka ,ktore kludne papaju,nehltaju,si zvycajne neodgrgavaju.hanka negrgala do troch mesiacov 😅 😉

kostri
7. feb 2011

@lavazza naaaadherneee fotecky 😵 😵 😵

misag23
7. feb 2011

@monik1 Moni, my to máme to samé, někdy to jde hned, někdy čekáme takovou dobu, v noci u toho pak usne, tak mi ho je líto budit a někdy ho taky uložím. A taky si často ublinkává. V noci jsme měli 2x škytavku a u toho taky pěkně řval.

misag23
7. feb 2011

@kostri Tak doufám, že mě to po dvou týdnech taky přejde. No, o tom vstávání z postele mi povídej 😉 Mě jen teď trošku děsí, že mám dosti vysoký horečky (v noci až 39, přes den to klesne kolem 37,5-38), tak se bojím, zda v tom nemohu mít nějaký zánět.

misag23
7. feb 2011

@lavazza Nádherný fotečky 🙂

macina_k
7. feb 2011

@zuzik28 Mně dorazila 5.12. a teď zatím nic. Čekám a čekám. Uvidíme, jestli nedorazí do středy, začnu to řešit ☹

macina_k
7. feb 2011

@lavazza Nádherné fotečky, malý je klučík jako bučík. Máš to úplně jako z fotoateliéru. Gratuluji ke krásnému synáčkovi 🙂

macina_k
7. feb 2011

@haniula máte krásnou váhu, už je to takový buclík
my jsme měli stejnou porodní váhu a dneska je malép přesně měsíc tak ji zkusím zvážit kolik přibrala