Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@monik1 ahoj, no my to máme so spaním aj papaním rovnako, v posledných dnoch malý papá aj každú hodinu a štvrť a ked nepapá je ohen na streche a nespí skoro vôbec. Celkovo ked zrátam jeho spánok za celý den aj tie slabé polhodinky, čo si zdriemne, tak je to max. 7 hodín 😒 úprimne som už z toho na prášky. Jediné kde vydrží ako tak spať, je keď je vonku v kočiari. Doma kočiar nezaberá. Aj teraz ho svokra zobrala aspon na hodinku von, aby som si mohla oddýchnuť, lebo je hore už od štvrť na 3 ☹ Inak ja už dokrmujem 2x denne Nutrilonom, lebo to mlieko sa teda nemá kedy vytvoriť, teda aspon nie také množstvo,ktoré by mu stačilo. Dnes ideme na kontrolu, tak som zvedavá, koľko budeme mať, lebo sú mu už skoro všetky vecičky malé, dokonca už nosíme niektoré 68.
holky mne se na spánek výborne osvedcil satek - jen ho tam lupnu a uz spíme 🙂 ale každe mimi je jiné...dnes prvne zkousíme Hacku a vypadá to ze bude taky fungovat super... 😅
Nemáte nekdo zkusenost s homeopatikama Ricinus communis na tvorbu mléka ? Jak je užívate ?díky
Ahoj holky, dneska jsme byli poprvé u dětské doktorky v poradně 😵 Tomášek váží 4060 g, když nás pouštěli z porodnice, tak měl 3780g, takže přibral 280 g za nějakých 9 dní. Ani nevím, kolik by teď měl přibírat, ale doktorka říkala, že je vše ok, takže je to asi dobrý 🙂
@monik1 Moni, my jsme měli včera taky takový záchvat, úplně jsme se s manželem oba lekli, co se děje. Bylo to u přebalování, najednou sebou začal hrozně cukat (asi mu zaskočilo) a pak úplně ztuhnul a vůbec nereagoval. Tak jsme s ním zatřepali a pak to bylo naštěstí dobré. Jen nebyl modrý, ale maličko zezelenal. Před tím jsme mu namazali bříško Pupíkem, tak mě ještě napadlo, zda nemohl mít nějakou alergickou na to, ale když jsem dneska ráno volala doktorce, tak říkala, že to je nepravděpodobné.
Holky, jak často mimi přebalujete? A kdy - před kojením nebo po? Náš se vždycky na kojení vzbudí a to už je za chvilku řev, tak to ani přebalit nestihneme a po kojení zase většinou usne. Tak nevím, co je lepší, jestli přebalovat před v pláči nebo ho zase budit po kojení.
Jinak já jsem včera musela večer na pohotovost. Mám zánět v jizvě - dostala jsem antibiotika (naštěstí při nich můžu kojit) a mastičky na mazání - tak snad se to brzy uklidní, mám to celé zarudlé.
@misag23 Míšo, držím pěsti s tou jizvou, člověk nemá chvíli klid, že? 😔 No, já ho chodím furt kontrolovat, když spí, taky mám strach ať se nezalkne nebo něco.. Jinak nám v porodnici říkali přebalovat před kojením.. Domík se při kojení stejně vždy pos..., tak většinou přebaluju před i po. Ale po kojení už vždy spí a to přebalování ho zas probere - prostě začarovaný kruh
@neliq Ten náš malý taky spí nejlépe v kočárku. Dneska jsem byla u Dr. kvůli tomu jeho řevu a věčnému kojení, tak Dr. říkala, že se jí to nelíbí, že chce být nonstop u prsa, že se mi ani nestihne udělat mlíko.. Takže máme doporučeno - kojit 20 minut a potom dokrmit umělým mlíkem - ať se na chvíli vyspí, zaplní žaludek, mi se mezitím vytvoří mlíko a až si zvykne dýl spát, tak budem zas jen kojit.. Jsem upřímně celkem ráda, protože jinak za celý den neudělám ani Ň, dneska jsem šla na WC a malého jsem si dala do autosedačky a kukal na mě, prostě neudělám takhle vůbec nic...
@sova33 @haniula My většinou taky přebalujeme po kojení, protože mi ho je líto před budit a když se vzbudí sám, tak už chce jíst, jinak je řev.
@monik1 Moni, děkuji. Máš pravdu, já jsem se těšila, že až mě pustí z nemocnice budu si užívat malého a teď se spíš tatínek stará o nás o oba (hlavně o víkendu, to jsem byla úplně neschopná). Držím pěstičky, ať vám malý po dokrmu spinká a je klidnější. Já to nechci zakřiknout, ale my zatím hodně spinkáme. Hlavně přes den - to jen nakojíme, přebalíme a pak tak 3 hoďky vydrží. Horší je to v noci. To ho trápí prdíky, tak to pak pláče.
@misag23 taky držím palce, ať se ti ta jizva spraví a ať se můžeš naplno věnovat malýmu 😉 Jinak v porodnici mi taky říkali, že mám přebalovat před kojením, ale musela jsem to přehodnotit. Jak píšeš, malej taky krásně spinká, takže se opravdu budí, až má fakt hlad. A to je řev jako blázen 😀 Nemám to srdce ho trápit přebalováním 😅 Takže většinou nakojím z jednoho prsa, pak ho přebalím a pak se dosytí z druhýho prsa 🙂 Je to věda... 😝
@misha8 ahoj, nam nepovedali ze nekojit, ja som ho nakojila v cakarni na detskom prijme, lebo to reval a asi tak za 2 hod ako pises, nas zobrali na sono, kde nam robili vysetrenie. Tam som ho musela tesne pred vysetrenim nakojit a hned sup s nim pod sono. To aby Dr mohla vidiet, ako sa mu to mliecko vracia spät :(
my prebalujeme väcsinou pred kojenim, ak to ustriehnem ked sa prebera. Velmi sa snazim, lebo po kojeni, sa mi vzdy dogrckal, ked som ho prebalila. no niekedy ked sa po kojeni zakaka, tak to ho musim prebalit, davam hodne pozor aby som s nim velmi jemne manipulovala, ale vacsinou to nestaci a on sa aj tak zagrcka 😠
Tak my přebalujeme před kojením, protože nám to takhle říkali v porodnici. Ale u kojení se většinou stejně pokadí, takže přebalujeme pak znova. A to je spotřeba plenek. 😀
@knedluska Taky jsem ze začátku přebalovala před kojením. Taky nám to tak říkali v porodce, ale už jsem přešla na to, že přebaluju po kojení. Přesně jak říkáš, malá se totiž taky většinou po kojení pokadí, takže musím přebalovat znova. Takže mám práci ušetřenou. Před kojením přebaluju pouze tedy, když už by malá měla papat a spinká a musím ji vzbudit. Jí totiž strašně dlouho trvá, než se probudí 🙂 Takže to přebalování jí to pomůže urychlit 😀
ahoj tak jsme dneska byli s Kubíčkem na převážení u paní doktorky...při kontrole ve třech týdnech, jsme za 10 dní dali jen 70g..bylo mi doporučeno kojit opět z obou prsou, nakonec to dopadlo tak že dokrmuju a za 4 dny dal 230g, z toho byla paní doktorka nadšená a to jsem tam šla ze strachem, že dostanu že jsem se s příkrmem neporadila, ale byl víkend...zatím se ho snažím udržet na kojení půl hodiny, i když odpolednae je to náročné hodně se vzteká, doufám že u kojení vydržíme aspon do konce šestinedělí...odsávat nebo mít ho na prsu celý den není nic pro mě...takže ty které to dělají smekám 😀 😀 😀
jedna věc mě dostala, že 3 týdennímu miminku stačí 50g (ml) mlíčka a mi dáme i s příkrmem ted 60-70g (ml)
ad přebalování...přebaluji před kojením no a občas když se hodně po...tak po kojení ale to je cca 1-2 x denně
@monik1 no my už dokrmujeme niekoľko týždnov, tiež kvôli tomutonám doktorka doporučila dokrmovať. Akurát dnes sme boli na kontrole, tak malý má 4570g a doktorka vypočítala, že denne vypije vyše litra mlieka, čo je teda dosť, tak aspon dvakrát denne dokrmujeme. Tiež praktizujem chodenie na záchod aj s malým. Kúpili sme kresielko a tak ho ta dám a niečo si porobím, už som sa tak aj sprchovala 😀 a malý sa díval 😀 Ale nevydrží v nom dlho, tak max. hodinu a potom je zase hladný.
@loola80 no ja som na temu odsavanie a kojenie tiez debatovala s doktorom a tiez mi povedal ze prvych 40 dni je dolezite stale prikladat babo na prsnik a aj ked zaspi nechach cuckat......ked spi,je dobre medzicasom aj odsavat aby sa zvysila produkcia...lebo vraj po 4o.dnoch sa rychlo strati mlieko ak sa dietatko nepriklada.....nasa mala je uz celkom popletena,lebo davam aj z flasky odsate,aj kojim,lebo jej nestaci .........doktor vravi,ze je lepsie mlieko podavat v tom pripade pipetou alebo striekackou,aby sa dieta nemylilo a potom nevedelo chytit bradavku...skusala som to pipetou,ale potom vzdala,lebo to boli velke hlty a malej sa to zle prehltalo...tak zatial kojim a prikrmujem flaskou....fakt je to trosku obtiazne,trva,kym mala pochopi,ci ma bradavku alebo dudlik,ale da sa....
@misag23 ja som mala tiez zapalenu jazvu a dostala som do nej hnis, takze mi to vytlacali a mala som aj vyvod na ten hnis, strasne to bolelo a bolo o horuuuce. mala som tam stafylokoka, takzvanu nemocnicnu baktreriu, ktoru som si vlastne z nemocnice doniesla.. ☹ a vraj som nebola v nasej nemocnici prva.. no co uz.. zelam ti nech sa ti to dobre hoji, ja som vybrala dve balenia antibiotik a potom som si to natierala betadinom... a hlavne si jazvu udrzuj v teple
@kamusek Ty Kamčo, jak to děláš, že máš tak hodné dítě, které musíš dokonce budit?? 😀 😀 😀 Ale abych našeho Domču jen nepomlouvala, tak musím říct, že odpoledne už je lepší a spinká - asi se zlekl, že mu chce dát maminka příkrm 😎 Ale sestřička v ordinaci říkala, že je to ten růstový spurt, protože do soboty byl naprosté zlatíčko, které spinkalo, až v neděli se to nějak pokazilo a včerejšek proplakal celý 😔
@neliq Tak vy teď máte asi ten růstový spurt v šesti týdnech, viď? No jsou ti naši kluci podobní..
my sme sa dnes tiez vratili z kontorly, maly ma 4680g. 56cm, hlavicka 38cm. bohuzial ale je nachladnuty tak sme dostali sirup proti hlienom a musime odsavat soplik a pani dr. mu vzala z hrdielka aj z nosteka vyter, dufam, ze tam nebude ziadna bakteria...

Holky, vy co píšete o odsávání: odsáváte, abyste zvýšily tvorbu mlíka, nebo proč? Já jsem odsávala, když jsem měla pocit, že mám mlíka málo a taky se malá občas neuměla přisát, tak jsem radši dělala zásoby pro případ, že bysme museli dokrmovat, ale hned jak se to zlepšilo, jsem s odsáváním ráda sekla, dost mě to prudilo kromě kojením zabíjet čas ještě tímhle. Nevím ale, jestli neni dobrý ještě třeba do konce šestinedělí odsávat, aby se ta produkce zvýšila? Prý na konci šestinedělí, když přestanou makat ty "mlékotvorný" hormony, se stává, že mlíko přestane stačit.. Co myslíte?