Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Holky, chtěla jsem se zeptat, jak je to u Vás s koupáním?? Vyvádí Vaše mimi taky strašně?? Já mám někdy dojem, že ji u toho vraždíme ☹ . Řve jak protržená a to na ni mluvím, hladím ji, zpívám, dělá pomalé pohyby a manžel ji po každé drží za ručku. Je to všude tak stejné?? Máte nějakou dobrou radu??? Děkuji za případné odpovědi a tipy.
takze nastastie sa nam reflux nepotvrdil...malinka zvracia s hlienov...sice je to tiez dost katastrofalne pretoze neviem poriadne papkat a ked sa napapka tak ju drazdia hlieny a vyvracia skoro vsetko, musime odsavat a dokrmovat UM...nespinkame poriadne, chrapcime a mala je nestastna, asi ju aj hrdielko pali od zvratkov...chuda moje... no hadam sa to spravi...dnes mi uz len raz vracala,,tak dufam ze zajtra vobec...no a to zajtra idem na skusku, musim ju spravit inak neprejdem do dalsieho semestra a na ucenie som nemala cas...ale nastastie sme aj napriek vsetkemu pribrali a mame 3,55 kg a nemusime balit nasiroko...ueeff som KO...
@haniula Koupete ve vaničce, nebo v kyblíku? My máme kyblík a je neuvěřitelný, jak je v něm malá spokojená. Řve spíš předtim, nemá ráda, když ji svlíkneme do naha, ale jakmile ji ponoříme, nasadí blaženej výraz a je po řevu🙂 Ale to je asi individuální, holt někdo možná není vodomil vůbec.. i když, měli by být, když ve vodě žili devět měsíců🙂
@haniula V kyblíku je podle mě dobrý, že je mimčo celý ponořený, takže mu není zima + je tam pěkně schoulený v poloze, kterou znaj z břicha. Záklon oni prej neradi, ve vaničce to pro ně může být dost nepřirozená poloha. Kyblík je asi dobrý pořídit ten speciální, je dělanej tak, aby se nepřevrhl atd., nevim jestli na klasickej kýbl se v tomhle dá spolehnout.
@macina_k je nádhetrná pusinka 😵 😵
holky co bojujete s potničkami tak nám zabralo potřít mateřským mlékem a na noc poťukat potničky imazolem ( obsahuje zinek a vysušuje 😉 ) dnes je téměř čistý zůstaly jen světlejší flíčky, ale ty snad brzy zmizí 😉
@haniula Taky bych šla do kyblíku 😵 malý je v něm mega spokojený, markétka jistě bude taky 😵
Jinak spurt byl u nás příšernej, jsem ráda, že je mo něm, ale ne na dlouho 😒 do 14 dnů je další 😀
@lolelole tie homeopatika 3x denne 5 tabletiek nalacno, min. 10 min pred jedlom, nesmu sa chytat rukami, vysypat z vrchnacika do ust a nechat rozpustit v ustach, su sladke 🙂 ja som mala a este kupim, uskodit nemozu a strata mlieka ma desi menej, odsavam, tak takto sa istim. ale myslim, ze pocas uzivania, bolo toho mlieka o nieco viac....
@annmarie ako zvladas skolu a malu, ja...no nic moc.... minuly tyzden som mala skusku a presla som vdaka spoluziackam, a mala som napisat seminarku, tak mi ju vratila,,, a mne sa uz nechce ju prepisovat, tak som tam co to pomenila a poslala ju naspat. som uz unavena.. domacnost, skola, babo a hlavne keby nebolo babiek tak neviem co... lebo muz.... no ze by aspon raz prisiel domov skor 😒 . hm, no co uz mam co som chcela.
ale celkovo ze by som prezivala nejake blaznive stastie... 😒 skor mam stres a som unavena.... a je mi luto maleho ze sa mu koli skole nemozem tolko venovat..ale da sa povedat ze dnes co som poslala tu jemne prepisanu seminarku mi skuskove skoncilo...
tebe zelam nech skusku das a ides do dalsieho semestra 😉
@haniula Hani, u nás koupání v pohodě, malý krásně kouká, to se mu líbí.. tak držím pěsti ať se to Markétce taky začne líbit 😉
@misag23 Náš Domík má ten spurt teď taky, potvrdila mi to i sestřička v ordinaci, taky to bylo jen to ležící spící miminko a ze dne na den změna jak hrom..
@macina_k Irenka je krásná 😉 Já mám někdy Domču místo televize, vydržím ty jeho ksichtíky pozorovat pořád, jsou boží 😀
Mamka má malého venku, tak mám chvílinečku čas a kukám na PC, kde je ten život v těhu, kdy se člověk jen válel, co? 😎 😀 😀 😀
@lavazza jo, jo to odpovídá 😉 dělají se prý od 3 týdnů. já myslela, že je to tím, že jsem mu dala jednou tepleší vodu a to prý vůbec ne, že to způsobuje nějaké vyplavování hormónu, ještě z těhotenství. Nám Řapík u Kačenky nepomohl ☹
Ono to když tak samo vymizí, ale řekla bych okolo 3 měsíce, už si to přesně nepamatuji.
@misag23 tak prajem nech sa rana skoro zahoji,dobre ze si sla k tomu dr,teraz sa uz rychlo uzdravis a bude dobre 🙂
ja prebalujem malu po kojeni,lebo pri kojeni mi aj tak nezaspi a pred kojenim strasne vyplakuva,takze je hore nohami cely panelak 😀 po kojeni sa tiez vacsinou pokadi 😉
co robite s malinkym ked ho v noci trapia prdky?
@monik1 my sme mali spurt v 3tyzdnoch a ododnesku ma mala spurt zas,to ma 6tyzdnov a to som sa akurat vcera tesila,jak uz mame pekne vytvoreny rezim a uz sa mi to aj podarilo nejako zladit so starsou Hankou,koli prechadzkam a jej poobednemu spinkaniu a zase som v kybli 😝 😀 ale tak isto to bolo aj ked bola Hanka malinka,ze ledva som si zvykla na jej poziadavky,uz ich zmenila 😉
s tym kojenim som to nemyslela zle,pre Hanku som aj ja bola cumlik 😒 no potom sa mi mliecko krasne rozbehlo,ono je dolezite aj stimulovat bradavku,aj ked netaha a nejde z prska mliecko 😉
@haniula nasa mala strasne vyplakuva pri kupani od zaciatku,tak ju vacsinou kupem len par krat za tyzden,inkody ju rano vzdy trochu narychlo oplachnem a to staci.alebo som skusala ju kupat tak,ze som si ju chytila tak,ze bola bruskom dolu a len pomalinky opatrne som sa jej prihovarala a oblievala vodickou,to sa jej pacilo
krasne ti malinka pribera a rastie 🙂 je to sikulka 🙂

@ellahop teda tak to sis taky pěkně užila. Hlavně že už je lépe, doufám, že u nás taky brzy bude. Já tam zatím k vytlačení nic nemám, ale taky mi říkali, že k tomu může ještě dojít. Mám to zarudlé a antibiotika beru od včerejška. Břicho bolí pořád, ale je to o malinko lepší. Doktorka mi dneska říkala, že mám ránu ledovat, tobě doporučovali teplo?