icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kostri
9. feb 2011

@annmarie no riadny zaberak mas teda 😕 nezavidim 😖 nastastie,ze aspon nemate ten reflux.zuzka tiez ked mala sopliky,tak trosku vrackala,chrapcala v noci,nevedela poriadne spinkat,ukladala som ju navysoko,striekala kvapky do nosa,sopliky odsavala...nejako extra to nepomahalo 😝 asi po siedmych dnoch to preslo,ale spanie sa nezlepsilo 😀 😝
dufam ze skusku si zvladla 😉

ajkalc
9. feb 2011

@kostri ahoj.my mame rovnako deticky.nas sa narodil 2.1. a tvoja? ako spava tvoja mala?citam akurat,ze ste mali rezim a vsetko je teraz fuc.u nas je to presne tak isto 🙂 🙂 teraz si papa kedy chce.ziadne 3 hod.a spaval do deviatej rano.teraz vstava o siedmej,takze obedny spanok mame uplne posunuty.a kolko spavate do dna?teda za 24 hod?mne sa niekedy zda ze nespi vobec,len v noci.mne prespi tak 17-18 hod denne. v noci sa budime 3-4X. my sme na umelom mliecku.

annmarie
9. feb 2011

@haniula aha jasne, mmm no tak to ma potom nenapada len ze asi nema rada vodu 😀 😀 😀 mne mama vzdy spomina mojho brata, ten reval pri kazdom kupani kym nemal asi rok 🙂 tak dufam ze sa to u vas coskoro spravi...a co pupocek?

misag23
9. feb 2011

@kostri Sestřička nám říkala, že proti tomu nic moc dělat nejde. Zkusili jsme mastičku Pupík, ale zdálo se nám, že na ni nějak špatně reagoval (nevíme jistě, zda to bylo po ní). Celý po ní ztuhl a přestal úplně reagovat. Tak tu už nedáváme. Včera jsme koupili třešňový pecičky a nahřáli je v mikrovlnce a večer mu je dali na bříško. To se mu moc líbilo, byl po nich takový klidnější. Na kapičky musíme ještě chvilku počkat.
A teď už se cítíš v pohodě? Nebo rána ještě pobolívá?

@monik1 Tak to už se na něj taky těším 😒

lolelole
9. feb 2011

Holky, které dokrmujete, jak často vám dětičky kakají ? Všude píšu že má prcek kakat pomalu po každém kojení a my už jsme nic neudělali asi 3 dny ☹ tak nevím...máte to někdo podobně ?

kamusek
9. feb 2011

@monik1 No Moni, ona totiž většinou Domča celé odpoledne spinká a pak je 7 večer a má se koupat a jít papat a pak spinkat a ona ne a ne se vzbudit. Dobře totiž spinká po procházce. Tam se hezky nadýchá čerstvého vzduchu a pak chrní 🙂 Ale jinak je pořád zlatá. Přijde mi, že jsme ten sprut celkem přešly v pohodě. Plakat neplakala, jen pořád chtěla papat 😀

annmarie
9. feb 2011

@ellahop dakujem, nastastie som skusku spravila... takze hor sa do dalsieho semestra...sice prenasam, ale nie kvoli tomu ze som nespravila, holt neboli terminy, vsetky full obsadene 😒 no a zvladam ako zvladam...muzik robi a malinku mi nepomahal nik strazit, k tomu ozaj ta choroba alebo spurt...nastastie mi neni treba sa moc ucit a nechala som si take lahsie predmety... ti zavidim tak trochu ze ti ma kto pomoct s malinkym...nevravim inak, aj ja som unavena, ale ked mna ta skola tak bavi, asi preto mi to aj ide lahsie...drzim palce aby ti uz seminarku uznali a nemusela si nic robit kym nezacne LS... 🙂 🙂 🙂 🙂
@petah82 prosim ta, ako sa volaju tie homeopatika presne, dako som pozabudla a chcela by som ich uzivat...dakujem.

annmarie
9. feb 2011

@kostri fiha, takze nic nezabralo, ale chvalabohu tie sopliky same zmizli...ani ja nevidim zatial ziadne zlepsenie, aj dnes mi riadnu sablu hodila so soplikmi 😒 ale aspon sa povozila v auticku a vtedy mi spala skoro styri hodky chudatenko 😀 aj ja ju davam na vysoko, dokonca chcem skusit aj vajicko bo dobre sa jej v nom spinka, ale aj tak je umrncana 😒 no nastastie som skusku spravila 😀 cize ak nebudem chciet, na poslednu skusku nemusim ist a prenesiem si 🙂

annmarie
9. feb 2011

babeny, mam otazocku...kojim a dokrmujem, no odsavacku ktoru mam nic moc (sem tam sa jej podari mi spravit modrinu)...chcela by som si kupit daku manualnu a odsavat aby sa mi zacalo viacej tvorit MM a momentalne maju u nas v lekarni akciu na Avent aj so sterilizatorom a s tymi nadobkami za 55 eur...myslite ze sa mi to oplati kupit?bojim sa ze to kupim a par dni na to mlieko stratim...co myslite?

kostri
9. feb 2011

@ajkalc ahoj 🙂 zuzanka je 28.decebra,tak sem vlastne ani nepatrim 😕 😅 ale od zaciatku tehotenstva som sem chodila(ako sa mi dalo)a mala som termin az 8.1.ale mala sa rozhodla ,ze pride skor 😉
no,aj ona vstavala tak pred deviatou,teraz uz o siedmej,napapa sa trosku si pospinka,zatial ja rychlo obleciem seba,hanku,naranajkujeme sa a je devat hodin -ideme von,doteraz spavala tak do 11stej-v kocari,neska horko tazko som ju tam udrzala do tristvrte.napapala sa,za chvilu zas,za pol hodku zas 🙄 😅 potom spinkala od 12 do pol druhej,papala,zas na tri krat.a sla spat o tretej.spinkala do stvrtej,papala zas na tri krat a od piatej do pol siestej spinkala v kociku-spi zasadne len v kocari 🙄 odvtedy uz tri krat papala.no takze uplne rozhadzany den.a to este teraz pri poslednom papani som musela vstat a pohupovat sa,lebo sa jej nepacilo, ze sedim 😅 tak isto som to mala aj s hankou
vecer zaspavala kolo osmej pol deviatej,teraz ani za svet este o pol jedenastej sa "trapime" a budi sa tak tri krat,ale ked sa napapa,prebali,nevie nanovo zaspinkat,tak to trva aj pol hodku,tuto noc som spala snad aj tri hodiny 😒
dokopy mi spava tak 6hodin za den a 9hodin v noci,ale to ratam aj ten cas co sme hore a su aj noci ked je nadranom hore hodinu a pol

kostri
9. feb 2011

@misag23 aj my pouzivame pupik,nam celkom zabera,tak nech vas prdiky moc netrapia 😉
rana uz chvalabohu ok 🙂 aj ty sa skoro vystrab 🙂

kostri
9. feb 2011

@annmarie k skuske gratulujem 🙂 vo vajicku som aj ja hanku mavala jeden cas,aj mi tam pekne zaspinkavala 🙂 len sa neodporuca mat dieta dlho vo vajicku,ked ale mne hanka inde nebola spokojna 😔

cara.m
9. feb 2011

@kinsli já je taky pořád studuju 😉

ajkalc
9. feb 2011

@kostri takze ti spi aj 15 hod. hm.ten moj tych 17 hod a myslela som,ze to je vela.on ked nespi,tak je protivny.jedine rano sa napapa a lezka a kuka aj 2 hod. este cez den je mily,ked sa preberie.ale vecer je uz protivny.len vrci a mrnci.aj ked je napapany,oddychnuty.neviem preco.ja si myslim,ze ked je dietatko prebalene,napapane,oddychnute, tak nema dovod mrncat.ja neviem,co s nim je.ci len proste nema rad tuto cast dna 🙂 ? a stym nocnym spankom je to ako u vas.on pekne papa az zaspi.dam ho odgrgnut,tak sa preberie.tak ho nejak udrlingam,az zachrape.a ked ho chcem dat do postielky,tak plac.tak zas drlingam 🙂 🙂 a ked sa toto zopakuje 2-3 krat,tak ja rezignujem a dam ho ku nam do postele.a vtedy je spokojny.takze monitor dychu nam je na prd ☹ ☹ takze ak ratam chovanie,drlinganie,toto trva skoro hodinu. a budi sa po dvoch hodinach.takze kym zaspim aj ja,tak na spanok mam tristvrte hodinku do dalsieho papania.a to este neratam moje akoze spanie,lebo on pol hod pred papanim si mrnka a stenka zo sna.takze rano sa budim,akoby som celu noc ani nespala.on aj dnes spal od deviatej do dvanastej,ale premrnkal ztoho dve hodinky.hrozne to jeho mrnkanie.

misag23
9. feb 2011

@annmarie Já mám manuální od Aventu a jsem s ní celkem spokojená. Využívala jsem ji hlavně v porodnici, aby se mi spustilo mlíko a teď s ní doma taky občas odsaju, když se mi zdají po kojení prsa ještě trošku nalitá. Sterilizátor do mikrovlnky od nich máme taky. Ale kupovali jsme to zvlášť.

misag23
9. feb 2011

@ellahop Můžu se ještě zeptat, jak ti vytlačovali ten hnis, dost se toho bojím. To ti dělali vždy jen v ordinaci nebo si musela ležet v nemocnici? A za jak dlouho se to dalo dohromady, ještě tě to bolí nebo už je to v pořádku? Koukám že si 6 týdnů po porodu.

petah82
9. feb 2011

@annmarie na podporu kojenia / homeo ricinus communi 5ch

sirael
9. feb 2011

Ahojte, chcem sa spytat, nakolko mam dvojtyzdnove babatko a citam tu, ze v troch tyzdnoch babatka prekonavaju sprut.....to je co? zmena v ich chovani?

misha8
9. feb 2011

máme potvrdený reflux ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

kinsli
9. feb 2011

@sirael no to do týdne poznáš 😀 moc nespí jen jedí, jedí a jedí 😀 😀

@annmarie odstříkávej ručně 😉 než se Ti mlíčko rozjede tak to s odsávkou stejně moc nejde ☹ Já odstříkám přední a další už musím ručně, to už odsávka nedá. Ale už moc ani neodstříkávám, malý měl koliky, když jsem ho podala jen ohřáté, pak jsem zkusila převařit a ok 🙂 Tak teď už na to kašlu, když je potřeba tak dokrmím sunarem, než bych riskovala další koliku.

kinsli
9. feb 2011

@lolelole my po narození strašně, teď už je to lepší tak 4x denně 😉

kinsli
9. feb 2011

@petah82 proč se nesmí vzít do ruky??? Já si je nasypu do dlaně a dám do pusy, nikdo mi neřekl, že nesmí přijít do dlaně 😕

kostri
10. feb 2011

@ajkalc 🙂 u nas je to v noci tak isto,kym zaspinka,tak si mrnka a prdka a tak..a pred prebudenim to iste 😀 ale sa vyspime,co? 😅 neboj,hadam aj to pride.a v noci je to tak,ze sa zobudi,dam jej papat a ked zaspi tak ju polozim,ked spi dalej,teda len si mrnka to svoje so zatvorenymi ocami,tak ju necham,ona nakoniec zaspi,ale to je vacsinou len pri prvom prebudeni kolo pol noci,pri druhom prebudeni uz urcite aj prebalujem,niekolko krat ju pokladam a zas beriem k sebe,ona spava so mnou na posteli,takze sa nenabeham 😀 az kym pokojne nezaspi zase s tym svojim mrnkanim a vzdychanim a do troch hodin od prebudenia je zas hore.dnes to bolo aj s prezliekanim o siestej rano,lebo sa prepislala 😕 asi uz mame male plienky.
a to vecerne rososo mame aj my a vcera to bola teda katastrofa 😢 nijako som ju nevedela utisit,plakala s prestavkami od siestej do deviatej,kedy konecne zalomila a spala do pol noci.chudatko natriasala som ju na sto sposobov,nic nezaberalo.ale to su tie koliky,nie je to bolest bruska,ale jednoducho vecerny neutichajuci plac.babatka su mrzute,neutisitelne,vsetko co im ponuknes,zabera na par minut,az po par hodinach zaspinkaju..do troch mesiacov to zvycajne prejde,aspon u hanky to preslo 😉
http://dojcenie.wordpress.com/zivot-s-dojciatko...
to ti zavidim,ze ti maly vydrzi spokojne lezkat aj dve hodiny,zuzanka tak desat minut 😕 😅

kostri
10. feb 2011

@sirael rastovy spurt znamena,ze babatko si pyta ovela viac papat ako po ine dni,je nepokojnejsie,trva to asi dva tri dni,kym sa to upravi,treba vydrzat,ak kojis,treba castejsie prikladat,nemusis dokrmovat,ono si vlastne tym castym pytanim vytvara viac mliecka,ktore pri jednom dojceni potrebuje a potom mu bude stacit zas jedna davka aj na tri hodiny 😉 my sme teraz v spurte,vcera som dojcila zuzanku aj kazdu pol hodinku 😉

kostri
10. feb 2011

@annmarie este som ti vcera nestihla napisat,ze nadcha aj u dospeleho cloveka trva 7 dni bez liekov a s liekmi tyzden 😀 tak sa to hovori a u mna sa to zatial vzdy potvrdilo,jednoducho to po tom tyzdni odide a hotovo,my dospeli to prezijeme ,ale tie nase mrnata to maju tazke sa s tym popasovat a to nas na tom najviac stve 😖 ze by sme im pomohli ako by sa dalo,ale nic nezabera 😖

cufinka
10. feb 2011

Ahojky holky jak to děláte že máte ještě časík tu písat? 😀 já bych si vás tak ráda přečetla ,ale vůbec nemám na nic náladu ☹ . už sme všichni porodily? nebo ještě někdo má bříško? koukala jsem že ste tu psaly o tom gastrotuss baby -my sme to koupily ,od včera dáváme tak jsem zvědavá ,protože malá hrozně blinkala. A zmerčila jsem že ste psaly o těch homeopatikách na podporu tvorby mlíčka -taky beru od včera a zjištuju pozitivní výsledky 😀 jinak ještě k tomu piju čajíky a meltu 😉
moc vás s Nelinkou všechny zdravíme! 🙂

lolelole
10. feb 2011

Dobré ránko. Tak už jsem zjistila co je to maximální únava 🙂 V noci jsem v polospánku vstala k malému, vzala ho do náruče a pak jsem se koukla ještě jednou do postýlky a v strese budila manžela, že kde je malý, že v postýlce není 😀 😀 😀 Koukal na mně jak jojo, že ho přeci držím na rukou 😉 ufff

cufinka
10. feb 2011

@lolelole chuděrko 😀 to já zase měla ninulej týden opačnej problém - v noci se vzbudím a v domění že jsem před chvilkou kojila a malá nikde není ,jsem hystericky budila přítele že jí zalehl ,že někde musí bejt -a přítel říká ale vždyt jsi jí kojila před hodinou a je už v postýlce a spinká 😀

lolelole
10. feb 2011

@cufinka 😀 to nám tedy dávaj zabrat ty naše zlatíčka, co ? 😉 Ten můj bobek teď krásne spinká u mně v šátku, tak douffám, že mu to ještě aspoň hodku vydrží

vilca
10. feb 2011

@lolelole
@cufinka
😀 😀 😀