icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

markysek2
13. feb 2011

@cara.m @sjussi mě příkrm pomohl, před týdnem jsem přikrmovala každé kojení, teď přikrmuju odpoledne a na noc, v noci po kojení hned usne a spí 5 a pak 4 hodiny ( to by se sice nemělo, ale váha leze nahoru tak si myslím že si to můžem maličko dovolit 😉 ) a dopoledne zvládáme taky bez příkrmu, někdy i polední......takže zatím v pohodě, ale mohl by občas spát i přas den, dneska byl celé odpoledne vzhůru 😒 😒 ...ted jsme šli spát i bez příkrmu.
Ještě poznámka kojím z obou prsů, dneska jsem to zkoušela z jednoho, ale z toho prostě těch 80 co chce nedám ☹ ☹ ☹

cara.m
13. feb 2011

@markysek2 já taky krmím z obou prsů. A myslím si že v noci těch pět hodin pospat můžou ne? Dýl by prý neměli, ale těch pět hodin je max nebo ne?

annmarie
13. feb 2011

@kinsli ale aj to je fajn...mne sa podari odstrekat rucne maximalne dokopy z oboch prs dakych 100ml...ale zajtra uz idem kupovat tu odsavacku, pretoze mi prsia idu prasknut po uspechu s homeopatikami 😀 najvacsia sranda je ked odstriekavam a MM sa rehoce ze som jak daka dojka 🙂))

no, prepichovanie usiek sme prezili celkom dokonale, malinka len trosku mrnkla a pani doktorka nas chvalila 🙂 dokonca sme sa na svet po nasadeni nausniciek usmievali 😀 a co sa tyka grckania, momentalne dr vravela neodsavat soplik vyskusat ci to uz odznie samo a ci to vracania sa tyka hlienov alebo je to reflux...v stredu sa potom podla situacie uvidi co dalej, ak sa to nezlepsi, dostavame ten gastroneviem co na predpis... 😖

verca84
13. feb 2011

@monik1 ahojky, to vůbec nevím jak poradit. Jen to popsat takto: po příchodu z porodnice, se mi budila co hodinu, byli jsme s přítelem hotoví. Jak dny ubíhaly tak se začal rýsovat režim a dospěli jsme až k tomuto.. takže co můžu poradit. VYDRŽET. A hlavně si to tak nějak naplánovat a držet se toho.. my prvně koupali v 18hod. ale to bylo brzy, tak ted koupeme v 19:30hod., pak kolem 20hod. kojíme, a to vydrží do té 21:30 až 22 hod. a pak ji už dám 120ml. Nutrilonu a spinká mi až do té 3 hodky, max. 4 hodky.. a pak vstáváme až v těch 7 hod. záleží jak se probere.. Ale dneska mi vstala už v 1:00 hod., tak jsem byla v šoku, ale po papaání mi spala až do 5:30hod.. takže super.. pak se nám kojení posunulo na 8:30hod. ale pak sme jedli zase podle zvyku: v 11hod., v 13:30 až 14hod., 17hod., 20hod. a ted čekám na 22 hod. a budem krmit a huráá na spinkání.. 🙂) Jsme rádi, že jsme si už našli režim a jedem podle něj.. já ze začátku byla zoufala, a hodně jsem si poplakala.. hormony, nervy.. vše dokupy.. a udělalo to své 🙂) ted je to fakt pohoda... Taky ti bude tak krásně spinkat, dej tomu čas. 😉

verca84
13. feb 2011

@monik1 ohledně té stříkačky, aby jste tak nebojovali - dej určitou dávku, a pak tam nažeň trochu vzduchu (já jsem vždy trošek stříkla do pusinky apak sem ten vrch dotáhla opět nahoru a tam se udělá vzduchová bublina) a pak jak dáš mimču malíček do pusinky a začne tahat tak tahá i to mlíčko a jde to jedna dva.. malá to měla v sobě tak snad za minutku.. strašný jedlík je.. 🙂) a určitě ti bude po příkrmu spát déle.. je možné že něco tvému mlíčku chybí.. tak jak já se trápila, ale vyřešili jsem to příkrmem.. a spokojené sme obě.. nač se trápit.. (co si budem povídat, ted je na nás kladen velký tlak, KOJTE.. KOJTE.. ATD. ale když to nejde, nebo něco nám chybí, tak proč se trápit.. my byly taky krmene sunarem atd.. a jaké jsou z nás holky 🙂 ) takže se příkrmu neboj.. když se to budeš střídat s kojením, v poho to mimi bude brát.. já kojím a dávám večer příkrm a malá je v poho.. k prsu se přisaje krásně.. lahvičku také bere suprově.. máme Timmee Toppee - můžu jen doporučit.. 🙂

sjussi
13. feb 2011

@cara.m jenomze kdy uz si to konecne natahne,??v pondeli mame 2 mesice a stale se strasne casto budi,nekdy mam pocit ze lepsi uz to nebude a sem z toho nestastna ☹

haniula
13. feb 2011

takhle pasem koníky!! a to jsme narozeni předčasně 😉 .... trošku jste mě vyděsili, protože malá uchopuje jen prsty, ale nic jiného... ani ji nic jiného nezajímá... jen kouká kolem sebe a vše pozoruje.... včera měla na ruce takového plyšáka na suchý zip, ale vůbec ji nezajímal, jen ho žužlala místo ruky...

monalis
13. feb 2011

@misag23 Po dlouhé době jsem se opět dostala na diskusi a koukám, že řešíš probiotické kapky. Mi je užíváme od počátku 3.týdne. Malá stále plakala a nemohla vůbec spát. Byly nám doporučené i samotnou lékařkou.
Probiotické kapky Bio Gaia jsou u nás doporučované od 1.měsíce, ale třeba na Slovensku až od 3.měsíce. Dočetla jsem se, že je to podle toho od kterého měsíce jsou v dané zemi povolené výzkumy na dětech. Proto jsou kapky na Slovensku i levnější než u nás.
Snad jsem nějak poradila. Naší Jindřišce zabrali po necelých dvou týdnech.

haniula
13. feb 2011

@sjussi bude to lepší, až mu budeš dávat přesnídávky a jiné příkrmy... neboj!! ptala ses dr.? co ona na to??

sjussi
13. feb 2011

@haniula my sme tam byli naposledy v 6 tydnech a to mi rikala ze krasne pribira ze si asi vytahne malo a proto ji casteji ale kdyz pribira tak ze neni potreba davam prikrm akorat asi nepremyslela ze nervozni maminka ktera je nestastna z toho ze si ani neodpocine taky neni to prave orechove

misha8
13. feb 2011

@cara.m ahoj mne povedal deckár že ked mala soplík nemáme chodiť von lebo všetku energiu by minula vonku a je vlastne oslabená takže my sme boli poctivo týžden doma

misha8
13. feb 2011

@vilca skôr sa orientačne riaď podľa: 150 ml na kg vahy za 24hodín ... 😉

misha8
13. feb 2011

@monik1 nechcem ťa strašiť ale ked ti moc blinká a dosť plače môže to byť aj reflux :((( nám to tak začalo , skús po napapaní držať dlhšie vo zvislej polohe , nedavať na rovnú podložku hlavička trošku vyššie ...

misha8
13. feb 2011

@vikaki no ja som čo robila ako som sa snažila odsala som maxi 20 ml a tak to aj dopadlo už sme na UM ale nezbláznim sa z toho , bola som smutná ale ked to nejde tak to nejde .....

vilca
14. feb 2011

Ahoj holky, dneska jsem zažila nejhorší noc od návratu z porodnice... Malej usnul až ve 22:30, do té doby byl pořád u prsa... Pak se probudil v 1 ráno a s přestávkami byl u prsa do 3:30 🙄 Pak se probudil v 6, u prsa byl do 7:30 a teď spí jako andílek... U kojení se vztekal, a jak jsem mu vyndala prso z pusy, tak hned strašně křičel... Připomnělo mi to stavy v porodnici, kdy jsem ještě neměla mlíčko a musela jsem dokrmovat... Tak jsem si teď nachystala Nutrilon a zkusím mu ho po dalším kojení dát. Je mi úplně hrozně, jsem vyčerpaná a pořád se mi chce brečet...prostě psycho... ☹

haniula
14. feb 2011

@vilca jej!! tak to tě moooc obdivuji!! já bych už ten nutrilon dala hned v noci... snad to bude v pořádku!! držím ti palečky!!!

vilca
14. feb 2011

@haniula děkuju, budu to potřebovat...snad se to spraví... 😕

cara.m
14. feb 2011

@vilca takové noci znám, je to zápřah. koukám i dle veku ze budete mít asi spurtíka viz. me oblibene kojeni. net "Dítě vyžaduje najednou kojení častěji, je neklidné a plačtivé – příčinou může být růstový spurt dítěte, který přichází ve 3. a 6. týdnu (a později ve 3. a 6. měsíci) věku dítěte. Tvorba mléka se zvýšeným potřebám dítěte rychle přizpůsobí (do 2-3 dnů). Určitě není vhodné podat v tomto citlivém období dokrm, narušilo by to mechanismy tvorby, trvalo by déle, než by se laktace přizpůsobila."

cara.m
14. feb 2011

já už se psychicky připravuju na tříměsíčního, ten je prý největší 😝

vilca
14. feb 2011

@cara.m kojení je prostě věda...i kdybych měla 10 dětí, tak by mě to vždycky překvapilo... 😅

cara.m
14. feb 2011

@vilca jj to je 😉 a každé dítě je jiné 🙂 já si kdysi myslela, že dám dítě k prsu a ono bude pít a bude to super 🙂 a prdlajs, v porodce jsem brečela, protože nechtěl sát, pořád spinkal, až doma jsme se rozkojili, a pak jak přišly spurtíky, tak byla další krize. Už jsem si říkala, že má hlad, ale pořád jsem si říkala, že tělo ví co dělá a už jsem si i říkala, zítra koupím UM ať mám do zásoby. Nekoupila a upravilo se to. Raději ji doma nemám, kdybych jí doma měla, tak bych ji možná v noční krizi při spurtíku dala. Studuju pořád ty stránky, co jsem Ti dala, jsou fakt k nezaplacení. Ono pořád je totiž něco, buď je spurtík, nebo blinkání, nebo nevím jak často kojit atd. atd. Takže jak píšeš, kojení je fakt věda a je to někdy pořádný tlak na psychiku.

ellahop
14. feb 2011

@monalis my sme zo slovenska a nas tomasko tiez papa bio gaiu asi od 3 tyzdna. neviem ci mu zabera, lebo sme nakoniec museli prejst na nutrilon comfort...u nas stoji bio gaia 10 eur...co je dost vela a uz papame druhe balenie, plus ten nutrilon comfort, tak mam drahe babatko..ale hlavne ze je spokojny a pekne kaka, lebo tie tvrde gulicky co kakal dovtedy to bolo strasne..

cara.m
14. feb 2011

@ellahop u nás stojí ty kapičky 630,- Kč, ale zabírají nám a to je hlavní 🙂

@vilca ty už to máš zvládnuté, ale já včera začala studovat příkrmy. I když je ještě čas 4 měsíce, ale uteče to jak voda. A to mi teprve přijde věda, nebudu vědět kolik toho dávat apod. Hrůůza 🙂

vilca
14. feb 2011

@cara.m už studuješ nemléčné příkrmy? Ty jsme tenkrát s Evičkou zvládly úplně v pohodě, řídila jsem se podle toho, kolik toho sní. Sama si vzala tolik, kolik potřebovala 😉

ajkalc
14. feb 2011

@ellahop ahoj.aj my sme na na bio gaya.aj na comforte.ale mne sa zda,ze ho ten comfort tak nezasxti.my sme furt hladny.v noci pyta po dvoch a pol hodinach.a tu polhodinu preplaceme.musime dodrziavat hod interval,lebo strasne rychlo rastieme.

cara.m
14. feb 2011

@vilca jj studuju Bylo to v Sama doma, tak mě tak napadlo to už jít prostudovat. To víš, kdo je připraven, není překvapen 😀 TAky to tak budu řešit, u kojení to tak taky vlastně je, protože člověk do prsa nevidí 🙂 Si někdy říkám, že by bylo fajn, kdyby bylo průhledné, ať vím kolik tam toho je a kolik pije 😀

vilca
14. feb 2011

@cara.m no přesně, tím by byla myslím věšina problémů vyřešená 🙂

lavazza
14. feb 2011

Jak se jmenují ty homeopatika na podporu kojení?Nevíte někdo?

vikaki
14. feb 2011

@mimirinko ahooj,no,aj my sme Piu museli nosit na rukach ked mala tie bolesti bruska a to tak ,ze bola chrbtom otocena k mojmu hrudniku a hlavickou kukala dopredu,len vtedy sa ukludnila a neplakala.....no,ale fakt to trvalo len 2 tyzdne......to zalezi asi aj od dietatka kolko to trva,niektore deticky to mozno veru aj maju dlhsie.......Lukia mala tiez mierne zapchy,tvrde kakanie,ale volala som detskemu a on mi povolil jej davat mliecko pre deticky so zapchou=take specialne=je to ako tekuty gel=Frisolac comfort....a odvtedy mala pekne kaka=raz za den.....Mi to pripada akoby v tom mliecku boli zele gulicky=ako rozmiesane psyllium.....hlavne ze to zabera.Lukia sa denne budi po 3-och hodinach=ak je dobre najedena.....potom ju nakrmim a zas spi....vlastne pocas dna je asi len vyse hodinky hore...stale spi.....no a v noci sa budi 2 krat

vilca
14. feb 2011

@vikaki ahoj, ty kojíš, nebo přikrmuješ? 🙂