icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kostri
14. feb 2011

@kinsli no to mas v pohode 😉 zavidim.ja som dnes strcila starsiu s muzom k babke a na obed mi ju doniesol,ze jej je smutno 😖 😀 ale tu aspon dam teraz spat,no zuzanka neviem co bude robit ☹

vilca
14. feb 2011

@ajkalc teď tady přímo na našem Sab Simplexu čtu 69,19 mg účinné látky...tak možná existují různé koncentráty...

kostri
14. feb 2011

zuzanka aj dnes dava pol hodinove spanky 😒 a so zaspatim mame strasny problem ☹ ☹ ☹ nevie a nevie sa ulozit ☹ v noci pohoda,ale cez den ani za svet zaspat a ked konecne zaspi tak je za chvilu hore ☹

mimirinko
14. feb 2011

@vilca a ked maleho dokrmis, tak je spokojny? Mas dost mliecka? Ja musim dat z oboch, lebo mne prsia tvrdnu, pokial si nevytiahne z obidvoch.

mimirinko
14. feb 2011

@ajkalc aky obal ma ten tvoj sab simplex? asi bez toho slonika.

@vilca ty mas sab simplex so slonikom, ze? Myslim, slonik je na obale.

ajkalc
14. feb 2011

ale treba pozerat simeticon,ci ako sa vola ta latka.neviem.mne to tak lekarka vysvetlila.a ze sab simplex by sa nemal viac ako 3 dni uzivat.no kazdopadne treba vyskusat obidva a porovnat co zaberie 🙂
@mimirinko
@vilca

vilca
14. feb 2011

@mimirinko já jsem ho dokrmovala jen v porodnici, doteď byl v pohodě. Až teď asi poslední 3 dny a noci je to tak, jak jsem psala. Mám tady Nutrilon, tak se ho chystám vyzkoušet, aspoň si pak budu jistá, jestli to bylo z hladu, nebo jestli to má jinou příčinu.
A Sab Simplex mám se slonem 🙂

kamusek
14. feb 2011

@mimirinko Polštárek s pecičkama používáme od narození a je aspoň u nás k nezaplacení. Malinká sice moc na bříško netrpí, ale když to přijde, ohřeju v mikrovlnce a dělá ji to moc dobře. A taky pomůže, když je taková neklidná, tak jí ho taky přiložím a je moc spokojená....

mimirinko
14. feb 2011

@ajkalc mne ho sam doktor doporucil. a ked som povedala, ze mam espumisan, tak mi povedal len, ze kolko kvapiek mam davat. a je tam pisane pri kazdom kojeni a na tom sab simplex tiez pri kazdom kojeni. tak snad to nemoze ublizit.

@vilca sa teda natrapis aj ty, cooo? Kiezby tie deticky vedeli rozpravat, aby nam mohli povedat, co potrebuju. Takto musime len podla intuicie vytusit, ze o co asi ide. Moja mala teraz spinka. Napapala sa a som ju nosila na rukach, aby som ju uspala. Brusko nas hnevalo. Ale vydrzi spinkat tri hodiny, ked ju nakojim, v noci aj viacej. A taha z oboch prsiek, tak asi to tej mojej malej staci. Za chvilu by sa mala zobudit a bude hladna.

haniula
14. feb 2011

@mimirinko ted nedávno... malá má přes deset týdnů...

haniula
14. feb 2011

@mimirinko humana aby bříško nebolelo... je perfektní!!!

mimirinko
14. feb 2011

@kamusek A kolko to u vas asi tak stoji? Vobec nemam sajnu o cene. Ze ci sa to vyplati som chcela vediet. Vcera mi to poradila jedna kamoska, ktora ho ma doma. Ja som niekedy az zufala, ked vidim, ako sa ta moja malicka skruca od bolesti. Keby sa dalo, vsetku bolest by som zobrala na seba, len aby jej bolo dobre a bola spokojna.

kamusek
14. feb 2011

@mimirinko Kupovala jsem to u nás v drogerce DM a stálo to okolo 70,-! Takže v pohodě....Chápu a nejhorší je, že člověk třeba vůbec neví, co to maličké trápí a nemůže mu pomoct!

mimirinko
14. feb 2011

@kamusek tak ma to stve, ze jej niekedy nedokazem pomoct. robim, co sa da. masirujem brusko, cvicim nozickami, davam kvapky, nosim na rukach. iba pri noseni sa vlastne utisi. dnes som s jednou rukou varila, len aby mala neplakala. zena urobi aj nemozne, len aby mimi bolo spokojne.

kamusek
14. feb 2011
mimirinko
14. feb 2011

@kamusek poslem to muza kupit. Dnes uz ide aj do lekarne kupit feniklovy cajik a sab simplex a este ho aj do drogerky poslem. Uvidime, snad to malinkej zaberie. Diky moc 😉

sova33
14. feb 2011

@mimirinko Já ho mám taky z DM.

kamusek
14. feb 2011

@mimirinko Nemáš vůbec zač 🙂 Uvidíš no, snad pomůže. Já musím zaklepat, že u nás pomáhá 🙂

mimirinko
14. feb 2011

@sova33 a pomaha?

@kamusek dam vediet, uz som muzovi volala, nech ho po ceste kupi 🙂 podla jeho hlasu bolo zjavne, ze co vymyslam, aj ked nic nepovedal, ale bolo to zjavne 😠

kamusek
14. feb 2011

@mimirinko NO jo, chlapi, ten můj někdy reaguje stejně 🙂

monik1
14. feb 2011

ahoj holky, děkuju všem za rady 😉 Včera jsem teda zkusila použít tu stříkačku podle @haniula - děkujiii, protože já mu ten malíček dávala jen tak ke rtům.. no a včera mi po půlhodinovém kojení vypil ještě 40 ml stříkačkou, takže fakt má hlad ten můj bobišek malinký. A já ho nechávala tak dlouho trápit hlady a myslela, že je prostě ukřičený ☹ ☹ fakt jsem z toho špatná. Takže fakt radši dokrmit umělým než ho nechat plakat a spoléhat, že se laktace nějak upraví ☹ ☹

kostri
14. feb 2011

@cara.m @ellahop ja som tiez chcela zuzanke davat bio gaiu a v lekarni mi povedali,ze je to az od tretieho mesiaca 😕 ale neska jej ju idem uz aj kupit,lebo neviem,preco vecer tak plakava a cez den nevie spinkat 😖 sice cez den neplakava,je viac menej pokojna..ale te vecer ☹

monik1
14. feb 2011

@ajkalc Už máme vyřešené plenky, jak jsem ti psala o tom pročůrání až na bodýčko, tak musíme dávat pindíka dolů, já to předtím nehlídala a on byl třeba nasměrovaný do boku 😀 😀 😀

cara.m
14. feb 2011

@kostri můžeš to dát hned, u nás se píše že je to od měsíce, ale kvůli legislativě kukni na www.probiotickekapky.cz je tam poradna nebo jak to tam píšou a přečti si ty dotazy, maminky se tam na to ptají a tam to vysvětlují

cara.m
14. feb 2011

např. zkopírováno z těch stránek:
Otázka: Dobrý den, mohu podávat kapky 14-ti dennímu miminku??? Děkuji

Odpověď: Dobrý den, ano, Probiotické kapky BioGaia můžete dítěti podat bez obav již nyní. Neobsahují žádné pro tělo nepřirozené látky a naopak jsou vhodné již pro novorozence. Skutečnost, že jsou od 1 měsíce je daná legislativou České republiky pro doplňky stravy. V praxi se však Probiotické kapky běžně podávají nedonošeným miminkům a používají je na předních neonatologických pracovištích v České republice.

ajkalc
14. feb 2011

@monik1 😀 😀 😀 😀 no,chlapom treba ten pipik sledovat cely zivot,ze kde ho maju nasmerovany 😀 😀 😀 😀

kostri
14. feb 2011

@monik1 si obetava mamicka,nezufaj,este sa ti mliecko rozbehne a budes plno kojit 😉 ja som dokrmovala dva tyzdne Hanku a potom plne kojila do sest mesiacov a celkovo 18 🙂

kostri
14. feb 2011

@cara.m dik 🙂
neviem,ci nam to spanie upravi,ale aspon ten vecerny plac mozno zmizne
beries nieco na podporu kojenia?

cara.m
14. feb 2011

@kostri ale musíš vydržet, není to hned, chvilku trvá, než ty laktobacily ten zažívací trakt osídlí.
Piju kojící čaje, meltu, gravimilk. Ze začátku jsem po kojení hned ještě odstříkávala, ať se prsa pořádně vypumpují a pak napumují o to víc 😀 a často jsem přikládala. Někdy mám pocit, že mám málo mlíka, ale dle přírůstků malého je to jen můj pocit. No jak teď budeme mít spurtíka tak zase budu šílet, je mi to zcela jasné 😒

cara.m
14. feb 2011

a jak mi říkala doktorka, jsem jí jednou po vážení říkala, že jsem měla strach, že mám málo mlíka, že malý pořád brečel a vidím, že to tak není. A ona říkala, že se ty děti snaží tím prsem i utěšit - jak říkala, je to sladké, teplé a je to od maminky 🙂 tak to vyhledávají i když třeba nemají hlad.