Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
zdravím holky, tak dnes psycho den 😖 ráno jsme vyrazili s Kačkou a malým do Interspáru, dala jsem ji do koutku
a šla s kámoškou na kafčo. jakmile jsme dosedly a objednaly tak se malý probudil no a já samozřejmě u sebe nic neměla 😒 No co na plat Intršpár neintršpár, koza musela ven 😅 Technicky to bylo docela náročný, jelikoz původně jsme měli jít na cvičení, tak jsem si vzala pevnou vystuženou bellindu ( minule mi obyč. protekla a byl to docela trapas 😅 ) tak jsem podprdku nahrnula až někde ke krku 😅 a nakojila. Hodinu tam ale samozřejmě kojit nebudu 😅 tak po cca 20 min. jsem ho šoupla do kočáru a docela dobrý. Vypila jsem v rychlosti kafčo a mazala do koutku pro Kačenku. Pak jsem šli ještě pro maso a honem domů. Malý spal tak jsem naklepala řízky a jako by to tušil, že potřebuji něco dělat tak jsem šla kojit, protože jsem v noci neodstříkávala a jedno prso jsem měla ještě plný. Zase asi po těch 20 min. jsem ho odstavila, že ho dokrmím když tak sunarem a ejhle zrada se stala. Po pouhých 2 kojeních opět neumí vzít flašku, myslela jsem si, že mě mrskne, co mi to dalo než se naučil z chlašky pít teď ho 2x nakojím a už ji zase vzít neumí 😠 Tak jsem mu dala alespoň 20 ml přes stříkačku. pak tak 2h spal když se vzbudil tak jsem ho nakojila, vzal si prso a kousek z druhého a spokojeně usnul. To bylo cca v 15:30-16h přesně nevím, ale teď je 19:30h a spí pořád 😀 Kačku jsem dala na hlídání Lukynovi. Předcházela tomu naprosto šílená hysteriská scéna, protože přišla Lukášova mamka a říká, jak to, že Kačenka pije z flašky z dudákem??? Tak Lukyn říká ona ji měla když spala v postýlce. A ona na to: Tak u nás tedy nemá flašku ani do postýlky. Tak ji ji vzali a začal takový řev, že to bylo slyšet snad i ve vedlejším vchodě 😀 Ta tak řvala, že se nemohla, že nestíhala ani dejchat 😅 Pak jí odtáhli do auta, Lukyn jel někam dělat elektriku a Kačku nechal u rodičů, no jak jinak 😠 😠 Volala jsem mu asi před půl hoďkou kde jsou a on v pohodě, že až to dodělá tak přijedou. Tak jsem říkala a co Kačenka vždyť musí jít spát, no nic prý až to dodělá tak se pro ní staví. No tak to bude super valenýn 😠 😠 Samozřejmě, že usne, ty s ní pak budou cloumat a budit ji, ta bude řvát jako tur 😠 No psycho ☹ Já bych si ji nechala, ale potřebovala jsem zajet do města na nákup a pro sunar. S Kačkou na nákup .... to je sebevražda 😀 😀 A mega vítr do peněženky, protože ona nutně potřebuje všechno, ale ve finále nesní stejně nic 😒 Letím, konečně se Vojtíšek vzbudil 😵
omlouvám se za román 😀 je vidět, že jsem doma sama 😀 😀
@kinsli drsný!! no na zabití!! já bych taky svou rodinu někdy vyfackala... teta vzala malé dudlík, že spinká tvrdě a nepotřebuje ho... ona je totiž proti dudlíkům... ale ona nespala tvrdě a asi po deseti minutách zjistila, že ho nemá!!! začala šíleně ječet a už jsem ji nemohla znovu uspat!!!! 😠 😠 chtěla jsem vraždit!!!!!
Dneska jsme byli na první kontrole po propuštění z porodnice a hodně jsme zhubli ☹ Po narození 3920g, při propuštění 3700g a dneska jen 3350g. Paní doktorka nám dala čas ještě do středy a když nepřibereme, budeme muset přikrmovat ☹ Nevím, jestli mám dost mlíka, ale malý hlady nebrečí. Ale někdy mi přijde, že mě jen tak cumlá a nic už mu tam neteče. Taky u toho hodně usíná. Máme pít z obou prsou během jednoho kojení, ale někdy už u toho prvního spí. Taky se špatně přisává bez kloboučku (i když dneska se nám to už jednou podařilo).
Prdíky nás taky trápí. Vyzkoušeli jsme zatím Pupík a třešňový pecičky taky nahříváme. Na chvilku ho to vždycky uklidní. Ale asi taky vyzkoušíme kapičky. Ty se dají koupit volně nebo je musím mít na předpis? A který myslíte, že jsou lepší Bio Gaia nebo Sab Simplex? Cena je teda nesrovnatelná. Nebo ještě nějaký jiný?
@misag23 hups tak to je špatný ☹
350g je strašně moc ☹ Ve 3 týdnech by jste měli být na porodní váze, to je strop 😒
ale my to taky nedali 😉 ale zase nehubnul jen pomaličku přibejval. Jak jsem mu dala flašku a odsávala tak začal přibývat mega rychlostí 😀 před 17 dny měl 4200g a dnes 4720g
😉 Jenže teď už flašku nechytne ☹ tak jsem zvědavá na dnešní noc. kojila jsem teď na 3x 😒
prvně dal 65 ml za 20 min. a pak už to byly jen takové 5 min. dotucávačky 😀
@haniula naštěstí dobrý, přijela v dobré náladě a přivezla mi kytičku 😀 😵
koupila jsem ji v DM lahev s brčkem, byla nadšená jen ji pořád klopila a divila se, že nic neteče 😀 😀
@monik1 ahoj je to vlastne nevyvinutie svalu ktorý uzatvára žalúdok ( vývoj trvá niekoľko mesiacov po narodení )...ako hlavný príznak je časté grckanie ,čo je sprevádzané kyselinou ktorá dráždi pažerák a tým pádom je babatko nekľudné,plačlivé , menej spinká , časté čkanie, chrapot pri dýchaní.... ak nevracká môže ísť aj o skrytý reflux ale tá kyselina vystupuje a spôsobuje bolesť ...zistili nám to :((((
Hezké ránko holky....fuj, u nás se vstávalo zase v šest hodin 😖 teda Ondra...Týnka spala skoro do osmi.
Mám takový pocit, že nám to naše děvče nějak nebezpečně přibírá. Dneska jsem ji ráno vážila a nestačila se divit...naskočila tam číslovka 4600 g...paráda. A to máme ve čtvrtek 5 týdnů 😲 Ondra měl v šesti týdnech 5030 g tak to vypadá, že se mu Týnka bude chtít vyrovnat nebo co 😀
Ale trochu jsem s tím počítala, protože Ondra taky tak přibíral. A přitom opravdu jen kojím...od narození neměla nic jiného než moje prso, žádný příkrm...kojím po 2,5 - 3 hodinách z jednoho prsa, nechávám ji max. těch 10 - 12 minut papat...nevím už jak ji omezovat. Zítra jdeme do poradny tak uvidím jak se bude tvářit doktorka...
@kinsli Jak píšeš ve třech týdnech na porodní váze...tak to malá měla ve třech týdnech o půl kila víc 😀 (4060g)
@misag23 kapky Bio Gaia a Sab Simplex se určitě srovnávat nedají...ani cenou (Sab je dokonce na předpis za nějakých 36 kč, včera jsem ho brala), ani účelem. Sabík je prý jen na plynatost, prostě na prdíky. Kdežto Bio Gaia by měly odstraňovat příčinu těch prdíků. Jsou to probiotika, která obsahují střevům prospěšné bakterie a tudíž upravují funkci trávícího traktu...osidlují ho těmi dobrými bakteriemi, které jednak posilují imunitu dítětě (protože celá imunita vychází právě ze střev) a také zlepšují trávení, kakání...
Je možné dítěti podávat probiotika...od jednoho měsíce jsou k dostání např. lactobacílky baby, které se vysypávají do mléka (toto pokud nekojíš) a pokud kojíš tak je nejvhodnější, abys nějaká probiotika brala ty (miminku pak pomohou "propasírované" přes tebe). Potom nemusíš ani Bio Gaia kupovat...
@kinsli Taky jsem z toho špatná. Dnešní noc zase byl boj s krmením. Pořád se u toho vztekal, dlouho u prsa nevydržel. Ale pak se uklidní a usne. Tak kdyby měl hlad, tak by brečel, ne? Já už nevím, jak ho přimět víc pít.
Nezkoušeli jste někdo laktační poradkyni? Přemýšlím, že mrknu na net a zkusím nějakou vyhledat. Radila mi to včera i doktorka. Kdybych náhodou musela začít s příkrmem, jak je připravujete? Máte ohříváky na láhve?
@zuzik28 @cara.m @cufinka Holky, děkuji za rady s kapičkama. Zítra jdeme na převážení, tak se ještě zeptám doktorky, jestli už je můžeme začít brát.
@cara.m aj my sa takisto zakuckavame a potom, ked sa jej uz podari nadychnut,tak sa rozreve,ze:co to bolo? 😕 😀 😀 😀 a vcera som tu uz nenakukla ,dala som tie kvapky po kojeni 😕 nevadi?tam nepisu ,ze kedy sa to ma davat
vcera sme mali pokojny vecer(tri krat klop)ale pochybujem, ze to bolo hned z tych kapiek 😅 proste bol dobry vecer 😉 aj noc celkom usla 😉
no super,ze sa malej zacalo kupanie pacit!a nausnicky su nadherne 😵 😵 😵
aj vase babatka uz zacinaju tak zvatlat... nas tomasko to robi uz asi tyzden, najviac sa to rozbehlo cez vikend to sme boli u nasich a moja mamina a sestra na neho stale hovorili,,, hlavne sestra ta bola stale s nim ona je nar rizikovom tak spolu lezkali, a on tu nasu martinu doslova zere.... ked som tam ja a ona, tak ona u neho vyhrava.... 🙂 som rada, lebo mna zas zere jej synator.... 😉 no len teraz sme doma a maly saradsej rozprava s muzovou skrinou ako so mnou.... ma tam navesane tricka rozne farby a to sa mu asi viac rata ako mama 😀 ale je zlatucky,,,
maminky už ste byly s broučkama na kyčličkách? my tam jdeme dneska -doufám ,že je máme v pořádku a nebude muset dávat plínky navíc 😒
Dneska jdeme na převážení, snad už naposledy.Chodila sem do poradny každý týden, malý přibírá,ale málo.
Skoro po každém krmení má mlíko venku.Ale myslím, že mlíka má dost, někdy mi přijde, že je až přepitej.
Jak tady píšete o kapkách Sab simplex, tak nám zabírají a sem ráda.

@haniula Tak to je super!🙂 Já tu naši prdku uplně žeru, jak je v kyblíku roztomile usazená🙂