Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
ahoj maminky, můžu někdy k Vám nakouknout? Sice jsme měli TP na konci února, přesně 21., ale dvojčátka se narodila 17.1. a tak jsme lednový medvídci 😎
@misha8 ahojky, takze vam sa ten reflux potvrdil? no my ho mame taktiez, teda aspon sa s dr domnievame, ako mala nastatie nechudne, ale vracka aj 2 hodky po kojeni, a prosto ma vsetky priznaky refluxu...mysleli sme si vsak ze to ma so soplikov, lae kedze sa to nezlepsilo ani po ustupe soplikov, tak je to GER... ako to zvladate? a co vlastne na to beriete?dostali ste ten sirup?
dnesna noc sama katastrofa...malinka stale vrackala, uz som poriadne ani nevedela ze kolko zjedla a ci MM grca alebo UM, ja som mlieka tolko nemala, tak prikrm, palilo ju hrdielko, nechcela spinkat, furt len na rukach ci uplne zvislo bolo dobre...potom bola zasa unavena, no koniec...ledva od osmej spala styri pat hodin...len podriemkavala stale... nastastie potom okolo siedmej zalomila a vstala az o pol jedenastej....juj chudatenko moje, uz nech sa to grckanie zlepsi... ☹
@misag23 Rozhodně radím kaičky Bio Gaia. My jsme si užili své a sabík může člověk dávat jen 3 dny a pak se to opět může vrátit. Navíc Bio Gaia jsou kakpičky, které se mohou podávat stále, protože jejich obsah je pro tělíčko vlastní. Obsahuje laktobacily, které se nachází ve střevech běžně. Dokonce tyto kapičky doporučují brát těhotným ženám aby se u miminek předešlo po porodu prdíkům. Škoda, že mi to někdo neřekl, když jsem si stále stěžovala na šílené nadýmání v těhotenství. Následně trpěla malá.
Důležité je dát kapičkám čas, prý proto, že laktobacily musí střeva postupně osídlit aby se tam udržely.
Je to ale na zvážení každého.
Držím pěstičky ať je lépe 😉
@annmarie pokud přibírá, nemusí mít reflux 😉 my na to měli podezření taky, malý blinkal i tři hodiny po jídle 😒 tak jsme šli na utz, tam se nepotvrdil a paní doktorka mi tam říkala, že pokud reflux je, že ty děti na váze nepřibírají většinou 😉 Teď jak jsme starší, je to už lepší. Ale stejně ještě nemám odvahu dát malého na noc spát na záda, i když jak říká doktorka, je to jediná fyziologická poloho kojence, ale dávám na bok, kvůli blinkání
@haniula Ahoj, koukala jsem na diskusi o Sunaru Nutradefense a dost si ho tam chválíš. Chci se jen zeptat, zda pro Vás není toto mlíčko řídké. Mě po něm malá ublinkává, protože je dost řídké. Nevím, zda se ho mám pokusit trošku zahustit.
Hlavně ať chutná dál a stále pěkně přibýváte 😉
@kinsli Ahojky, na procházku můžeme zajít kdykoli. Nám procházky vycházejí tak po druhé hodině. Malá většinou o půl druhé hamá a pak vyrážíme. Dopoledne se sní z domu nevyhrabu 😒 To je na dlouhé lokte. Jinak válčíme dostatečně. Snad se už bude zlepšovat. Nechce nám přes den spinkat a rozhodně nechce ležet přes den v postýlce. Potřebuje vidět, co se okolo ní děje a hlavně musí být ve středu pozornosti 🙂 Takže doma nic přes den neudělám. Vždy čekám na manžela až přijde v pět z práce a pa můžu něco dělat. Třeba do půl desáté žehlit jako předevčírem.
A co vy? Jak se vám daří a co malá?. Určitě je to super chůvička a o malého ráda pečuje, že?
Holky koho to zajímá, v Sama doma je teď na chatu laktační poradkyně 😉
ahojte mamini, mam jednu otázočku, neviete či sa dajú niekde zohnať vzorky plienok ? ? ?
ahojte, vidim ze sa riesili kvapky na prdiky 😉 probiotikum Bio Gaiu nam tiez odporucili, aj ked je to len od 2 mesiacov, ale my sme presli na Infants Dophius - to mozu uz najmensi 😉 my sme dalej vyskusali na prdiky Infacol, Espumisan ale nam zabera jedine Sab Simplex a bereme aj homeopatika.
Inak Šimonko sa nam konecne naucil na dudlik 🙂 🙂 🙂 vezme si ho len tak 2 hodky po kojeni, skor nie, ale aj to je super, ukludnuje ho to ked uz nevie co zo sebou a aspon zaspinka 😀
prajem vsetkym pekne popoludinie 😉
baby, ako si tu zmenim ze uz mam babo? ukazuje mi to 46. tt 😒 🙄
@kostri známá dvojky kojila, já bohužel ne, odstříkávám a dávám do UM, mlíka mám málo, odsaju pouze nejvíc 50 V porodnici jsme zkoušeli kojit, ale unavilo je to tak, že už pak se nedokrmili ani stříkačkou a museli holkám dávat výživu sondou, takže jsem zůstala u odstříkávání a spravedlivě dělím 😉
Zdravíme všechny! Právě jsme se vrátili z poradny. V měsíci vážíme 3700g a měříme 56cm! Byli jsme pochváleni, za 14 dní jsme přibrali 400g 🙂 Jsme zdraví, jen na jazýčku se nám objevil nějaký bílý povlak, tak jsme dostali nějakou modrou vodičku a musíme dávat 3krát denně na dudlík. Takže budeme mít doma šmoulinku 🙂, protože to prý barví 🙂 Další kontrola zase za 14dní v 6.týdnech.
A v tom týdnu pojedeme taky na kyčle. Kontrolní sono kyčlí nám už dělali v porodnici než jsme šli domů a další právě v 6.týdnech.
@cara.m ahoj, dočetla sem že už si začla studovat příkrmy. můžu se zeptat, zda jsi našla nějakou dobrou adresu, kde je o tom pkně napsáno. já hledám na netu a nic moc. možná hledám špatně. děkuji za radu. uteče to jak voda a my budem přikrmovat, tak chci info dopředu. aneb ko je připraven není překvapen 😀
zdravíme Vás, po delší době jsem zpět. nějak mi chybí ted čas. dneska sme byly na kyčle a musím dávat preventivně široké balení. máme obě na písmenu A ale jedna je plus a druhá minus, prý je to hraniční. a ja se tomu chtěla vyhnout. snad to bobek měsíc vydrží. chjoooo ☹
Tak se hlásíme z kyčlí a máme to v pořádku a za měsíc kontrola znovu 😉
Závidím vám, jak vám mimi krásně přibývají. To o nás se říct nedá. Jsem zvědavá na zítřejší vážení. Zatím jenom kojíme, ale většinou u toho usne nebo si pak už jen tak dudá a moc toho nevypije. Myslím, že od zítřka budeme muset začít s dokrmem ☹

holky děkuju snad to bude ok ,všem tak\y přeju aby ste je měli v pořádku -už takhle máme starostí moc že? 🙂
@cara.m tak to je super že je máte v pořádku! Je krásný když je vše jak má být vid 🙂
@markysek2 nám dali v porodnici papírek z datumem kdy tam máme přijít 😉
@knedluska no nám je taky kontrolovali v nemocnici a nic nedávali tak jsem zvědavá.přeju at se nožky co nejdříve zlepší 🙂