icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

romik123
15. feb 2011

@albao mě bohužel odstřikovat nejde asi špatná technika a za odsávačku vyhazovat penízky nechci 🙂,ale mě se podaří tak par lžiček nanejvejš do kafe by to stačilo tak musím spoléhat na Paju 🙂 však už máme krasné faldíky

romik123
15. feb 2011

@haniula však se ozvíva každé 2 hoďky a kolikrát je to zahul

majka07
15. feb 2011

@haniula sabíka taky dávám, nahřívám polštářek s pecičkama trochu se vždy uleví.
@misha8 nekadí každý den, prý až 4 dny nemusí, to nám bylo řečeno.
@kinsli no já odsaju tu 50 tak 1x denně, jinak je to bída, ale každá kapka dobrá 😉 ale řekla bych, že se mlíčko ztrácí 😒

kinsli
15. feb 2011

@majka07 každá kapka dobrá?? No jak u koho 😔 Myslím, že můj jídelnířek není uplně ideální ☹

@majka07 zkus homeopatika ricinus comunius 5 inch 😉

albao
15. feb 2011

@romik123 no ja by som na to nemala rucne trpezlivost. Vsak aj na odsavacke najprv zatlacim 20x naprazdno a az potom ide mliecko. To mala ma lepsi tah 😀 Ta niekedy tak roztaha ten prsnik, ze mlieko strieka aj ked uz pusti bradavku a ja si potom rychlo hadzem plienku cez prsnik, nech nemame cely gauc od mlieka 😀 Kym deticky rastu, nebojim sa o mliecko 😉

kinsli
15. feb 2011

@romik123 ty jo tak to je je pořádný jedlík 😵 My máme teď + 770g od propuštění z nemocnice a to bylo skoro před měsícem.

romik123
15. feb 2011

@kinsli tak se snad ještě u tebe rozpapká tys měla pořádného macíčka když byl v bříšku 🙂 mi byly takové male nic jen 3020 😀 tak teď asi doháníme

romik123
15. feb 2011

@albao já obdivuji každého kdo zkouší odsávat já na to nemám trpělivost zkoušela jsem to u holky a bylo to hrozné spíš jsem se víc navztekala ☹

kinsli
15. feb 2011

@romik123 mě se odsává hezky 😉 a je to fakt strašná úleva pro ty prsa když je úplně vyprázdníš 😉
Jinak já si to nepíšu, ale myslím, že teď už přibýváme hodně. Koukala jsem do blogu a mám 11.1. 4520g a dnes máš 15.1. a má 4720g 😀 A Váha je fakt čistá, před kojením a po mega náloži v plíně 😀

kinsli
15. feb 2011

@romik123 no jo proti nám to byl drobeček 😀 Ale koukej jakt to hezky dohání 😀 😀

monalis
15. feb 2011

@kinsli Dnes jsme také začali s nutra defense. Doufám, že to malé sedne. Uvidíme.
Zítra napíšu.
Zatim ahoj

kinsli
15. feb 2011

@monalis gratulace k měsíčninám 😉 Jasně zítra písni 🙂

majka07
16. feb 2011

@kinsli už je mám koupený 😉 Kolik měl Vojtíšek při narození?

u nás se přibírá taky krásně oproti M. to je lahoda. Terís měla při porodu 2100 a na 3 týdnech 2800 a Kajulík 2900 a na 3 týdnech 3800.

neliq
16. feb 2011

holky, čo ste odsávali alebo odsávate, akú elektrickú odsávačku používate? Malý totižto chce papať každú hodinku a vždy spapá aj tých 130-150 ml a moje bradavky sú už na tom dosť špatne a ručnou mi to dlho trvá a bolí z toho fest ruka a nechcem ho držať len na UM, ked mám moje mliečko.

vilca
16. feb 2011

Ahoj holky, náš Tomášek si asi zvykl usínat u prsa a dost to vyžaduje, i když je najezený... Jen to žužlá, občas potáhne, ale fakt to má spíš jen na to uspání... Když ho po chvilce zvednu, aby si odříhnul, tak se začne vztekat a zase otevírat pusu, že chce k prsu... Jde to nějak odnaučit? 😅 Od včerejška mu dávám heřmánkový čaj, sice ho pije, ale na to usínání chce prostě prso... 😕

haniula
16. feb 2011

@vilca ahoj!! zkusila jsi dudlík??? jo a na poštu se bohužel dostanu až zítra... nezlob se!!!

vilca
16. feb 2011

@haniula v pořádku, nevadí 🙂 Dudlík si občas vezme, ale většinou ho nechce a šklebí se, jako bych mu dávala kdovíco 😝 Všude čtu, že se má mimi nechat u prsu max. 20 minut, ale to u nás teda nefunguje...

sova33
16. feb 2011

@vilca Buď v klidu, u nás taky ne. Dokud se sám nepustí nebo u toho neusne, nejde odtrhnout. To pak do chvilky řve apod. A poslední dobou by byl na prsu snad pořád. Teď mi teda spinká,ale po dlouhém uklidňování, zpívání apod.Nejhorší jsou večery, to je strašné, od sedmi do jedné v noci spí max. 2 hodiny, zbytek prořve, když ho nenosíme nebo ho nenechám usnout u prsa. Ach jo.

vilca
16. feb 2011

@sova33 to jsem ráda, že v tom nejsme sami...teda ne, že bych vám to přála 😅 Nejhorší na tom je, že já jsem taky ráda, že se mu u mě líbí a že je spokojenej... Jenže mám strach, že si na to tak zvykne, že bez toho neusne... 😒

lolelole
16. feb 2011

holky dávate již dudlík ? Od kterého týdne ? My jsme měli děsnou noc ☹ Včera jsem po dohode s laktační poradkyní začla aplikovat její navržený postup, t.j. kojit jen z jednoho prsu, max. pul hodiny a pak odstavit a připadne zacpat pusu dudlíkem a dané prso jeste odsát. No malý byl z toho celý špatný, je zvyklý pít i hodinu i více, protože se na prsu desne fláka, takže byl hladovej, jen co usnul byl zase vzhuru 😲 a nervozní a uplakaný..no užili jsme si. Ješteže ted spinka jiz 2 hodinu (nakonec jsem nevydržela a dala jsem mu nutroš 😢 ) Nevím celkem jsem z toho postupu nerovzní a hlavne mi prijde divný ze fakt kazdy radí neco jiné. Být v posteli celý den s prckem a neomezovat ho na jedné strane a na druhé tohle. A v porodnici nam dokonce ríkali maximum 10 min na jednom prsu..čert aby se v tom vyznal...

lolelole
16. feb 2011

@vilca k tomu odríhnutí, ptala jsem se pediatričky a říkala, že pokud mi prcek na prsu usne tak ho nemusím za každou cenu budit na odrihnutí, abych ho pak nemusela hodinu uspavat...ale fakt je ze mam vypozorovany, ze mu neodrihnuti nevadí, netrpí ani na prdíky ani na bříško..tak nevím jak to ma tvé maličké

lolelole
16. feb 2011

@albao My jsme meli žloutenku a malý byl tretí a čtvrtý den po porodu pod svetlem ( byl to desny stres -vzit jsem si ho mohla jenom na pul hodiny a to jsme se museli stihnout prebalit, nakojit a poňunat a hned musel zase zpatky) takže laktace nenaběhla tak jak by měla a mlíka mám proste malo. Delali jsme všechnomožne nemožne aby se to zlepšilo a je to trochu lepsi ale pořád to není na plné kojení. Večer máme prázdno ☹ Co bych dala za to aby mi mlíko z prsu kapalo 😀

monalis
16. feb 2011

@kinsli Moc děkujeme za gratulaci 😵

haniula
16. feb 2011

@lolelole dudlík máme od druhého týdne a pomáhá nám k utišení i k šidění... hlavně v noci ji ošidím na další dvě hodiny... 😉

haniula
16. feb 2011

@vilca sestřence pomohl dudlík... malý taky chtěl být u prsa...

albao
16. feb 2011

@lolelole aha, tak to pokazili tou zltackou. My sme mali tiez zltacku, ale ja som odsavala mliecko a to jej potom davali. Len raz sme kojili na prsniku, inak zial z flasky 😒 Nastastie si na to nezvykla a ta laktacia pocas tych 2 dni sa udrzala. No urcite si to uz vsetko skusala, ale rascove caje si robis? A prikladas casto? Nech chvilku taha naprazdno ... Ale to asi vsetko robis. Drzim palce! Hlavne vela odpocivaj, to je dolezite pre mliecko 😉

cara.m
16. feb 2011

@lolelole my jsme byli taky pod světlem kvuli žloutence, nosili mi ho taky na 1/2 h ale je na kojeni, přebalovali oni, Přeju at se laktace brzy rozběhne

cara.m
16. feb 2011

Jinak my jseme asi do spurtase, i když mi to přijde ještě brzy 😨

vilca
16. feb 2011

@lolelole to je hrozný, jak se ty rady laktačních poradkyň liší... 😖 Zrovna jsem si četla na kojeni.net, že se má mimi přikládat tak často, jak samo chce... A teď ta tvoje poradkyně... Na to bych každopádně neměla nervy, vzít mu prso a nechat ho křičet, možná fakt i hladem, protože když u toho usne, tak se určitě nezasytí za tu chvilku tak, jak je potřeba... 😕 Koukám, že jsou ti naši broučínci zhruba stejně staří...možná je to jen ten růstový spurt a zase se to upraví... My jsme sice žloutenku neměli, ale hned po porodu se ukázala nějaká srdeční arytmie, takže byl vlastně celý první den i noc v inkubátoru napojený na EKG... Už jsme byli minulý týden na kontrole a prý to bylo jen tím porodem a už je to v pořádku. Ale když byl v tom inkubátoru, tak jsem ho musela kojit jen v určitý čas - když jsem náhodou přišla o 20 minut dřív, tak mě k němu nepustili (dost hnusnej přístup, byla jsem z toho na prášky)... Takže jsem za tu dobu, co tam ležel, kojila jen 3x, což se projevilo na pozdějším nastartování laktace. Po návratu z porodnice to vypadalo, že mám už mlíčka dost, malej byl spokojenej, ale teď poslední 3 dny mi dělá to, co tvůj malej. Já ho teda ale přikládám, jak si řekne... A připadá mi, že je to dneska o chloupek lepší - ráno si trošku poplakal, ale jinak celý dopoledne spal a vzbudil se po 2,5 hod. Tak to nechci zakřiknout - aby to pak nepřišlo třeba v noci 😅 A jinak včera jsem mu začala dávat heřmánkový čajíček a připadá mi, že si po něm vždycky krásně odříhne, když to nejde hned po kojení...

cara.m
16. feb 2011

@lolelole já dudlík oddalovala, nakonec jsem ho dala ve 3 týdnech a děkuji za něj 😀