Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@verca84 našla, zrovna včera jsem studovala http://www.kojeni.net/prikrmy.php
@misag23 teda to je fakt brutal chudnutie...ale moze byt ze filipka po porode zle odvazili...mne sa to pri Pii tiez stalo a v nemocnici bola jedna rodicka,co jej babatko zapisali o kilo lahsie.....Ja mam malo mliecka a dokrmujem zatial sme 250 gr pribrali....a tak som chcela len kojit,no zial ako sa aj snazim a malu prikladam,mliecko jej nestaci 😖 .....Asi mi to priroda nedopraje....Kolkokrat mala cucka a cucka a po case sa zacne hmyrit a mrvit a tahat bradavku a mrncat a nozicky dvyhat.....a to uz viem,ze mliecko v prsniku doslo 😒 A tiez velakrat hned po 3-och tahoch zaspi,lebo sa unavi ,ze cucka a nic netecie......no a samozrejme sa po chvili zobudi zas od hladu
ahojte baby, ja len na skok, lebo moj drobec je take babo co nechce buvat cez den, a ak tak len na 1-2hod. inak chcem sa vas opytat kolko vam pribrali babatka za mesiac, lebo moja pijavicka pribrala 1400g ( a to sme len plne kojeni 🙂 )
a este nas sem tam boli aj brusko 🙂
ale inak je celkom OK
inak aj on ked zacne pit a v prsu je viac mliecka tak ho mame vsade ja hovorim, ze si v mliecku bahni tak si ho vypusta von kade-tade 🙂
ahojte Babulky!!!!
vcera poradna, mame 7. tyzdnov 4950 gramov, za 2 tyzdne sme pribrali 500 gr a boli sme pochvalene 😀 😀 😀 raj zlaty stred, ani malo, ani moc, keby to bolo viac, tak by to nebolo dobre pre srdiecko 😉 😉 😉 takze super!!!!
a dnes bol strasny den, mali sme kontrolu v BA na kardiologii, trochu malicku potrapili, nejprv, EKG (vyzliect, obliect) plac a ledva som ju ukludnila..... ☹ ☹ ☹ ☹ potom rontgen (vyzliect, obliect) plac a uz sa nedala ukludnit, taksom jej dala papat, bo uz mala cas, NEPOMOHLO a plac ☹ ☹ ☹ ☹ a nakoniec sa ako tak ukludnila, jemne zaspala v kociku a mali sme ist na ECHO srdiecka (vyzliect, obliect) ale bola velmi nepokojna a nekludna takze echo nevyslo, objednali nas o 2 tyzdnes tym, ze musi prist nalaco a ju uspia....... to bude zas zaujimave ☹ ☹ ☹ a kojila som na chodbe, ludia sa po mne pozerali, ze akoze co to tam robim ???? 😠 😠 😠 ziadny priestor na prebalenie a nakojenie, na chodbe zima a prievan v ordinaciach teplucko jak v saune, mala sa mi len potila..... som sa bala, ze mi ju ofukne a prechladne 😠 😠 😠 😠 uzase prisposobena nemocnica na vysetrovanie malych pacientov.....
to akoze ocakavaju, ze male 7. tyzdnove babetko necha takto zo sebou manipulovat bez protestov ??? to nas mohli rovno objednat na dnes na uspatie, ja som v podstate aj cakala, ze ju uspia, bo vtedy to je OK..... tak sa este raz prevezieme, vsak to mame za rohom, 250 km 😠
@janettan Večer kojím naposledy před sedmou hodinou, potom papáme mezi jednou a druhou hodinou a potom mezi čtvrtou a pátou...takže celkem dvakrát, což je myslím super. Dneska ji chci vyzkoušet probudit a nakojit než půjdu spát, abych si mohla dopřát těch 5 - 6 hodin spánku v celku. Tak jsem zvědavá. Pokud teda nebude řádit druhý prcek (jako dneska...koukala jsem s ním od dvanácti v noci do půl druhé na telku 😅)
@annmarie no moja tiež pekne priberá chvalabohu 🙂 ale je nekľudnejšia , plačlivá, menej spinkáva takže je to naročnejšie pre nás 😒 zatiaľ len zvýšená poloha , berieme bio gaiu , zatiaľ to zahusťovadlo nedávam do mlieka lebo mi negrcká stále . a na rukách na rukách na rukách ...a vy aký sirup beriete???
jinak gratuluji všem k drobečkům a přeji všem hodně zdravíčka 😉
dnes sa na mňa Laurinka prvýkrát usmievala 😵 😵 😵 😵
kočky čo dávate UM kakajú vam drobci každý deň????
@monalis Zítra v 14h máme být u dr. Tak můžete vyrazit s námi 😀 a pak někde zaprocházkujeme 🙂 Nebo spíš by jsme se sešly třeba u Alessandrie až půjdeme od dr. 😉 U nás to tak nějak jde, jak kdy doma topho přes den taky moc neudělám a o to to je horší, že Lukyn se příjde domů tak akorát vyspat 😖 A podle toho to tu tak někdy vypadá 😀
@majka07 S tím jsme bojovali taky 😉 Ale teď už se snad jakž takž mlíko rozjelo. Nejsou to žádné litry ale přes tu stovku tam bude a to mu musí stačit. Když udělák příkrm tak když už si vezme tak jen tak 10 ml. Tak se to ani nevyplatí dělat 😉 UM dávám na noc, abych se alespoň vyspala a hlavně aby se mi nalila pčes noc prsa 😀 a mohla jsem kojit vždy jen z jednoho. Tedy večer to už nedám, to už jsem vyždímaná tak kojím z obou. Teď jsem po kojení odstříkala 60 ml 😉 Tak mu odstříkám ještě než půjdu spát a může mít i přes noc moje 😉
@monalis jasně písni, taky se budeme těšít 🙂 My zítra máme docela našlapáno, dopoledne cvičení v Interspáru, v 14h k doktorce a v 17h cvičení v solné jeskyni 😉
@monalis Dnes tu byly kámošky, jedna má dvě děti a to byl fakt masakr 😀 Ještě teď není úplně doklizeno, vypadalo to tu jako by to bouchla puma 😅 Do toho měl chudák malý koliku, debil jsem si mislela, že je rozhozenej z toho jaký je tu šrumec a ono mu bylo špatně 😔
Co papáte??? já dávám na noc Sunar Nutra defense
Dobrý večer mamky tak dnešní kontrola u dr. na 5 týdnech a 4 dnech má Pája 4720g a 56 cm za 14 dní přibral 710g 🙂 prý jestli nekrmíme 30% šlehačkou hihi 🙂 mám radost že je vše ok 🙂
@neposedna tak presne takto si kamaratka uhnala zapal prsniku - kojila na Kramaroch malickeho, lebo uz velmi plakal a jej na chladnej chodbe ofuklo prsnik. Drzim palce, nech vam vsetky tie vysetrenia dobre dopadnu 😉
Jejda dievcata, ja sem vobec nestiham chodit. Mojho maleho pampusika stale nieco zaujima, tak jej robim sasa 😵
@lolelole jejda, tak to nie je Hanicka jedina co podrastla 4 cm za 3 tyzdne od porodu! To som rada! Uz som si zacinala mysliet, ze ju v porodnici zle zmerali 😀 To s mlieckom som ale nezachytila - ty si nemala mliecko na zaciatku? My sme dokrmovali len 2. a 3. den po porode, potom som uz trapila malicku na prsniku a dobre sa to rozbehlo. Tak zelam nech sa to rozbehne 😉

Ahojky, tak my jsme taky byli na kontrole a prcek vyrostl od porodu 4 cm!! Za tři týdny. Kde se to zastaví 😀 Ale nepřibýva tak moc ideálně. Pouze 20g /den..ale přikrmovat více se mi zatím nechce. Jsem ráda, žese mi daří alespoň trochu rozjíždet tu mojí laktaci, tak to nechci kazit. S dr. jsme se zhodli že je důležité, že alespoň něco nabral.