icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

vilca
16. feb 2011

@haniula jenže on ho pořád vyplivuje...a když se mu ho snažím pořád přidržovat u pusinky, aby začal dudlat, tak se naštve a začne křičet ještě víc 😅 Ale třeba si zvykne, asi to chce čas...

vilca
16. feb 2011

@lolelole my dáváme dudlík asi tak od minulého týdne, ale moc s ním úspěch nemáme (viz. výše) 😅

cara.m
16. feb 2011

@vilca zkoušela si různé druhy? Adík taky vezme jin určité, z počátku jen jeden.

cara.m
16. feb 2011

@lolelole no mi říkala taky sestra, že mám kojit max. 15 min, ale kojím do té doby, dokud malý polyká. Když už jen dudlá, tak kojení ukončím. Někdy nasaje vše za pět minut, někdy za 20, takže to nechávám na něm.

vikaki
16. feb 2011

@misag23 ja som citala ze klobuciky znizuju tvorbu mlieka lebo nie je priamy kontakt a babo silnejsie cucne priamo na holu bradavku....inak ci mas dost mliecka sa pozna lahko...napriklad ak sa ti casto premocia vlozky do podprsenky a ci pocas celeho dna citis prsniky naplnene......ja mam malo mlieka=na vecer uz mam prsniky vyzmykane jak handricka...len tak visia,uz nie su take plne a tvrde az po bradavku ako rano,necitit na nich uzlicky,proste ako pred tehu=prazdne....a vlozky do podprdy by som mohla nosit len na noc,ked spim na bruchu a tlacim na prsniky.....inak ich vlastne ani nepotrebujem.......a este sa to da poznat aj tak,ze ak mas dostatok mliecka,samo vyteka aj bez vytlacania a sania....

mimirinko
16. feb 2011

Nam ten sab simplex vobec nepomohol, len nam situaciu skomplikoval. Moja malicka mala po nom take krce, ze plakala ako o dusu, som myslela, ze ju uz ani neutisim. Vratila som sa opat na espumisan, a uvidime, co bude.
@vikaki ja malu nosievam zase otocenu bruskom ku mne a trochu jej ho telom masirujem. Ale teda mozem povedat, dnes v noci mi mala dala velmi zabrat a vcera cez den tiez. Uz som z toho zufala, az ma prehnalo.
Dievcata, ako pripravujete kminovy caj pre drobcekov, musim ho vyskusat. Diky moc

vikaki
16. feb 2011

@vilca u nas to je z dudlikom tak,ze mala si zvykla na brdavku,ktora je hrubsia a musi na nu poriadne otvorit pusu aby ju uchopila....zato ma problem si uchopit dudlik,ktory je mensi a ked ho aj uchopi,tiez zvacsa vypluje...manzel mi vravi,ze mam kupit vacsi dudlik,aby ju neplietol,ale ja nechcem....som citala ze na upokojenie je lepsie nechat babo prisat 2-3 krat na prsnik,nech sa babo ukludni.....no,ale pravda je ze na verejnych priestoroch sa to neda,tak mam poruke flasticku s detskym cajikom a to ju hned upokoji,ked si cucne cajiku

vilca
16. feb 2011

@cara.m a který bys mi tak doporučila? 🙂

vikaki
16. feb 2011

@mimirinko aj ten feniklovy od milupy je dobry...a ma ten isty ucinok ako rasca....ja pouzivam ten harmancekovy a tiez je fajn

vikaki
16. feb 2011

@vilca skus nejaky s okruhlou dudkou a nie anatomicky tvarovany......ja som taky davala pii,lebo mensi nechcela....

vilca
16. feb 2011

@mimirinko taky máme ten heřmánkový, je na bolení bříška a celkově na zklidnění a může se dávat i těm nejmenším prckům 😉

mimirinko
16. feb 2011

@vikaki ja mam od hipp ten feniklovy.
a ten harmancekovy od koho?
@vilca

vilca
16. feb 2011

@vikaki no on právě ten anatomicky tvarovaný ještě jakž takž občas podudlá, ale zkoušela jsem takový ten kulatý a ten nechce vůbec, úplně se s ním dáví...

vikaki
16. feb 2011

@vilca no ved,kazde babo ma ine gusto,tak skus nejaky anatomicky,bud vacsi alebo mensi,alebo skus vymenit silikon za gumu,proste,uvidis co jej pasne...inak kojene deticky casto nechcu dudku akonahle si zvyknu na prsnik......len aby si nezacali prstiky pchat do pusy

vikaki
16. feb 2011

@mimirinko u nas dostat ten harmancekovy len od milupy,tak neviem ako na sk,ale hadam aj hipp ma taky...?

cara.m
16. feb 2011

@vilca tak u nás se ze začátku chytnul jako jediný MAM Start - má silikonovou savičku - jak píšou sametovou - nevyklouzává z pusinky. To byl jediný, který si vzal a nevyplivnul. Zkoušela jsem ze začátku Suavinex, Difrax - jak fyziologickou tak anatomickou savičku. Teď už si sem tam vezme i ten Sauvinex a Difrax, ale pouze fyziologickou savičku. Některé děti zase chtějí jen tu anatomickou, my ji pliveme. Takže fakt zkoušet. Ale kamarádka mi poradila ten Mam z počátku a u nás se chytil 😉

vikaki
16. feb 2011

@vilca susedkyna dcera nechcela dudlik vobec a furt dudala prst a teraz ma zuby nasikmo dopredu ☹

cara.m
16. feb 2011

@vilca jakou máš velikost? zkus dáte ten plně nějmenší 🙂 já ty savičky porovnávala a v délce jsou fakt rozdíly, i když jsou určeny ty dudlíky pro stejný věk

cara.m
16. feb 2011

@vilca ten MAM má ale kulatou savičku, což čtu že vy nechcete. Tak zkus nějaký jiný, my máme doma 6 dudlíků 🙂 vzal si samozřejmě ten šestý 😀

mimirinko
16. feb 2011

@vikaki blbne mi net, a nic ine ako modrykonik mi nechce nacitat, takze ani vygooglovat si nic nemozem. som citala prispevky vyssie, a si pisala, ze klobuciky na bradavky znizuju tvorbu mlieka. tiez ich pouzivam, lebo mala sa mi na prsku osivala, mala krce v brusku a prsnik, ked bol taky naliaty mliekom, teda bradavka s dvorcom, nevedela ho chytit, tak som vyskusala tie klobuciky a z toho pije.

janettan
16. feb 2011

@lolelole my máme cumlík od 1. týždňa a malá je s ním kľudná .... 🙂

vilca
16. feb 2011

@cara.m no zrovna jsem napsala ségře, která mi jde dneska něco nakoupit do DM drogerie, aby tam nějakej dudlíček vzala...tak uvidíme, třeba se zrovna trefí 🙂 A jinak děkuju za rady 😉

cara.m
16. feb 2011

@vilca MAM v DM mívají 🙂 😉

cara.m
16. feb 2011

@vilca dej vědět, zda se ten koupený chytil 🙂 ale bude to pak úleva, až si ho vezme, to mi věř 😉
A myslím si, že s tím prsem je to spurtíkem 😉

vilca
16. feb 2011

@vikaki tomu se právě snažím předejít... zatím si tam ty prstíčky moc necpe, ale říkám si, že když chce dudlat prso, tak ho tím třeba trošku ošidím 🙂

vilca
16. feb 2011

@cara.m jak dlouho takový spurt trvá? 😕

mimirinko
16. feb 2011

@vilca co je to ten spurt?
@cara.m

cara.m
16. feb 2011

@vilca no píšou že max týden, my ten ve 3. a 6. týdnu měli jen pár dní a hlavně se to projevovalo večer. Uvidím jak bude vypadat ten ve 3. měsíci 😨 Prý je nejsilnější 😨

cara.m
16. feb 2011

@mimirinko je to tzv. růstový skok, kdy se miminko dožaduje většího pití bývá okolo 3. a 6. týdnu a 3. a 6. měsíce. viz "Dítě vyžaduje najednou kojení častěji, je neklidné a plačtivé – příčinou může být růstový spurt dítěte, který přichází ve 3. a 6. týdnu (a později ve 3. a 6. měsíci) věku dítěte. Tvorba mléka se zvýšeným potřebám dítěte rychle přizpůsobí (do 2-3 dnů). Určitě není vhodné podat v tomto citlivém období dokrm, narušilo by to mechanismy tvorby, trvalo by déle, než by se laktace přizpůsobila." nebo třeba "Těsně okolo 3. měsíce je lépe dítěti kvůli růstovému spurtíku častější kojení umožnit, ale pokud by trvalo déle než týden tak opět zkoušet intervaly natahovat, prso nabízet až jako poslední možnost." zkus si to dát do googlu, najdeš na to hodně odkazů 😉

cara.m
16. feb 2011

@mimirinko ta druhá věta je zkopírováná z popisu nočního kojení, ať to není matoucí