icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
16. feb 2011

@kostri tak pijeme často ale zatím se u prsu nevztekáme, tak nevím 😀 uvidím jestli později bude něco horěího dle poznám zda to byl ted nebo ne 😀

janettan
16. feb 2011

Mamičky, prosím vás, užívate nejaké vitamínové doplnky?

ellahop
16. feb 2011

caute, tak ideme od lekarky maly ma zlateho stafylokoka v nosteku,,, nastastie mu to az take problemy nerobi, ale predsa.... zaujimave je, ze ja som mala toho isteho stafylokoka z tej rane po cisarskom,,,,tak len dufam, ze aj maly si to nedoniesol z nemocnice,, dufam koli tomu, ze to uz co je aby si ludia z nemocnic bacile donasali... 😠

haniula
16. feb 2011

Zapomněla jsem se pochlubit! Včera jsme byli s Markyšem na cvičení pro nechodící děti v Klubíčku, které pořádá charita. Malé se to moc líbilo. Hlavně když ležela na bříšku na gymnastickém míči a já jsem ji houpala 😀 . Byla tak unavená, že hned po krmení vytuhla... A to se skoro nehýbala, jen se koukala... 😀

cara.m
16. feb 2011

@ellahop jak jste to zjistili?

kostri
16. feb 2011

@janettan ja neberiem nic,len homeo na podporu tvorby mlieka

kostri
16. feb 2011

@cara.m potom napis,jak si zhodnotila kojenie 😀 😉

kostri
16. feb 2011

@haniula hehe,mala gymnastka 😀 😀 to sa detom paci to pohupovanie na lopte 😉 pojdete aj nabuduce,co? 😉

kostri
16. feb 2011

@ellahop tak to som zvedava,co na to dr,ze ci ste si to ozaj doniesli z nemocky obaja 😠 😠 😠 😖

ellahop
16. feb 2011

@cara.m maly mal soplik, a stale sa mu to zhorsovalo tak mu lekarka zobrala vytery a mal tam tu potvoru...

ellahop
16. feb 2011

@kostri tak to neviem lebo som sa jej to v tej rychlosti zabudla spytat,,, ja som to mala v rane po cisarskom maly v nosteku... mozno to maly chytil odomna a mozno ja od neho ked pojdeme na kontrolu skusim sa to spytat, ci jet o mozne

cara.m
16. feb 2011

@kostri no jelikož kojím co hodinu a než ho přiložím, tak to na nej tipuju snad to nebude až do toho 3. měsíce 😝

cara.m
16. feb 2011

@ellahop aha ☹ a co s tím bude delat?

markysek2
16. feb 2011

@cara.m moc pěkný článek o růstovém spurtu a snad poprvé kde někdo píše o dokrmení umělým mlíkem...docela mě to povzbudilo...docela ti závidím ten čas který můžeš strávit na netu já jen vždycky mrknu co novýho abych byla v obraze popř. se dozvěděla něco novýho a na víc není čas..jen když je manžel doma a není v práci

cara.m
16. feb 2011

@markysek2 já na něj koukám když malý spí nebo mi vydrží na klíně, ale už toho času je méně a méně 😒 a díky tomu se mi hodně věcí objasnilo 😉

haniula
16. feb 2011

@kostri jistěěěěěěěěěě!!! mě se tam moc líbilo i malé... lekce řídí fyzioterapeut a je to jen půl hoďka a pak kecáme další hodku s mamkama... takže to je to úplně nejlepší!! aspon nejsem doma mezi čtyřma stěnama... a malá si zvykne na lidi.... celou dobu byla zvědavá jak opice... 😀

haniula
16. feb 2011

Holky, ted mě napadlo. Nepotřebujete někdo kojící podprsenky?? Nosila jsem je minimálně. Jsou ve velikosti 90 E, D. Já je tu na nic nemám. Na ceně bychom se určo dohodli. dík za případnou odpověď. 😉

misag23
16. feb 2011

@cara.m Jak se vám podařilo kloboučky dát pryč? My s tím teď bojujeme, vždycky ho pět minut trápím a pak už to nevydržím a klobouček znovu dám. Zatím se nám to podařilo jen jednou se přisát bez kloboučku. V pondělí jsme byli na vážení a hodně zhubl, dneska jsme byli znovu a máme stejně jak v pondělí, nepřibral nic ☹ Tak máme ještě čas do pátku, pak bychom museli začít dokrmovat. Doktorka říkala, ať se právě pokouším bez kloboučků, že by si pak mohl vzít víc, že s tím kloboučkem se musí víc namáhat a pak mi u prsa usíná a tolik nevypije.

knedluska
16. feb 2011

Ahoj,
tak my máme asi stejný ,,problém,, jako vilca. Malá mi u prsa leží tak půl hodiny, průběžně u toho usíná, pak usne, tak jí dám do postýlky a ona si za chviličku vzpomene, že má ještě hlad, tak jí ještě další půlhodinu dokrmuju. 😖 Ale zase se nají a pak 3 hodiny vydrží. 😒

cara.m
16. feb 2011

Holky dáváte mimča spát na bok nebo na záda? Vím, že by se mělo na záda, ale mám pořád strach kvůli blikání tak dávám na bok a pořád se nemůžu odhodlat dát na záda 😒

cara.m
16. feb 2011

@misag23 zkoušela jsem, ať se chytne, zkusila jsem bez kloboučku, když se nechytl, dala jsem klobouček. A pořád do kola. Jaký máš problém? Nalitá prsa? Malé bradavky? Zkus ještě před kojením jít do sprchy a nahřát si prsa teplou vodou, taky jsem to dělala. A v porodnici, když jsem měla hodně prsa nalitá a odstříkat se nedařilo, tak mi jedna sestřička dala do podprsenky led obalený v papíru nebo v čem to ať to tak nechladí a nepoškodí kůži a spala jsem s tím, před kojením jsem zase nahřála a pomohlo to. Měla jsem to s tím ledem jen jednu noc, jak se prsa po porodu hodně nalila. Myslím, že by stačilo to nahřátí. Zkoušej, určitě se povede. Chce to pevné nervy. Já si s kojením taky užila svoje a někdy ještě užívám, když má malý svou "náladu". Chce to bojovat, vyplatí se to. Já bojuju 😉

ellahop
16. feb 2011

@cara.m dala nam kvapky do nosa pamycol.. treba mu nostek vycistit a vytriet tym pamycolom,,, a uvidi sa,, inak toto je bacil, ktory je vraj tolerovany,, pokial nerobi probley, tzn, keby nas ten soplik netrapil tak ten bacil tam moze byt a nebudeme si ho vsimat... 😒

haniula
16. feb 2011

@cara.m ona spí i na bříšku a v poho... navíc by jsi měla polohovat kvůli hlavičce...

cara.m
16. feb 2011

@haniula no já právě zatím dávám jen na jeden a druhý bok 😒 Na záda jsem ji dala teď a uspávám. Ale stejně ho pak asi zase podložím 😒 nevím jestli mi to strach dovolí, jít spát a nechat ho na zádech i když vím, že je to jediná uznávaná poloha pediatry 😒

zuzik28
16. feb 2011

@misag23 Já jsem Ondru kojila ze začátku taky s kloboučkem. Měla jsem malé brdavky, resp. takové nevytvarované. I přes ten klobouček se tím tahem bradavky postupně zvětšovaly...zkoušela jsem klobouček oddělávat a když to nešlo bez něj, tak jsem vyzkoušela přiložit zase další den. Ondra si je nakonec tak vytvaroval, že jsem mohla klobouček odložit. A to pak bylo to kojení o 100 % lepší...
Jo a taky by ti mohla pomoct odsávačka...ta bradavky taky pěkně vytáhne 😉

zuzik28
16. feb 2011

@cara.m Určitě neměj strach dát Adámka spinkat na záda. On si stejně otočí hlavičku na bok, takže kdyby blinkal tak mu to vyteče bokem pusinky. Ale jak píše Hanča tak to chce otáčet hlavičku na jednu a pak druhou stranu, aby se hlavička neslehla.
A ty nemáš monitor dechu?

cara.m
16. feb 2011

@zuzik28 no jo jenže on si ji někdy nechá i rovně 😒 monitor dechu mám, bez něj bych neusla 😒 ale už jsem to tady psala, jednou se mi stalo, že malého vytáhnu z postýlky, jdu přebalovat a monitor nevypnu a normálně blikal, jako by tam malý byl a alarm nespustil. Od té doby se to už nestalo, ale stejně už nemám tu jistotu. Pročítala jsem pak info na netu a zjistila jsem, že jemné otřesy můžou způsobit, že monitor jede že je vše ok a není např. MHD, zapnutá myčka, chůze kolem postýlky apod. Má se postýlka odizolovat, to už máma, ale jak dobře to nevím 😒

haniula
16. feb 2011

@cara.m pediatři toho nakecají... s prominutím... něco je použitelného něco ne... já jsem si třeba vybojovala očkování TBC... já myslím, že je to důležité a nechci nic podcenit... kdysi se na to neočkovalo a jak to dopadlo!!

verca84
16. feb 2011

@haniula ahojky, budeš Markétce naušnice nastřelovat nebo je nechaš píchat.. Já pořád nevím, naše Mudr. je píchá.. nevíš co je lepší?? děkuji

cara.m
16. feb 2011

@haniula já budu TBC očkovat, ale až později, teď naočkujeme základ a pak ho asi naočkujeme taky.