icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

sova33
17. feb 2011

@lolelole A co ti ta poradkyně poradila?

lolelole
17. feb 2011

@vilca máš recht´, přístup některých sester k maminkám je dost děsivý 😠 Tak hlavně, že máte srdíčko v pořádku !!! Jinak my jsme měli spurt minulý týden - malý vyrostl za necelé 4 dny o cenťák a pořád se u kojení nervoval, chtěl pít pak zase nechtěl..no už se těším na 6 týden na dalšího spurtíka 😀

lolelole
17. feb 2011

@sova33 kojit jenom z jednoho prsu a ne déle než půl hodiny a pak jeste to prso doodsát( i když nic nekape tak 7 min odstávat). Malý byl zvyklý dělat si ze mně dudlíka a pít pomalu a spinkat u toho, takže to byl pro něj docela šok najednou takový přísny režim 😀 😀 😀 ale zdá se že to docela funguje, víc se teď snaží a hlavně jak ty prsa střídam tak se to jedno co nekojí hezky připravuje na další kojku. No uvidíme co na to řekne váha u pani doktorky, ale mám z toho docela dobrý pocit. Dokonce mi už někdy i u kojení vytvrdne což se mi stávalo jenom po dokrmení nutrilonem 😵

majka07
17. feb 2011

Hezké ráno
@kinsli nevím jestli si pamatuješ jak jsem si stěžovala u Mau, že nepřibírá, nj, taky měla při narození velkou váhu a v roce měla 8750, přibrala za rok přesně 4 kilča, ale hlavní bylo a je u každéo dítěte, že prospívá a je zdravé 😉 Holt blbé doktorské tabulky
@misha8 já měla cyklus v pohodě, teda když to vezmu u prvního prcka, teď ještě nevím že 😀

annmarie
17. feb 2011

bre ranko damy 🙂 nam Gastrotuss asi zabral 😀 som nadsena...malinka od vcera nevracala iba sa jej guclo pri grgani 😀 takze po podani sirup okamzity uspech 🙂 strasne som rada, konecne sa malinka netrapi, aj kyselina jej ustupila aj krce v brusku...ach, ale mi odlahlo...

misag23
17. feb 2011

@cara.m Mám malé bradavky, tak se špatně chytá. Navíc jsem po císaři a mlíko jsem měla až 4 den a do té doby mu v porodnici dávali příkrmy - myslím, že z flašky 😒 Tak se pak nechtěl přisát vůbec, byli jsme rádi, že nám to šlo přes kloboučky. Teď bojujeme s váhou, hodně zhubl. Zítra jdeme zase na převážení. On se u toho prsu vždycky vzteká než si ho vezme, teď poslední dva dny, i když má klobouček. Obdivuju tě za to, jak bojuješ 😉

misag23
17. feb 2011

@zuzik28 Pamatuješ si, jak vám to dlouho trvalo, než si zvykl bez kloboučku? My to taky zkoušíme, ale zatím to je boj. Poslední dva dny se špatně chytá i na klobouček. Vždycky spolu chvilku bojujeme, než si prso vezme.

cara.m
17. feb 2011

@misag23 já to měla taky bradavkama, jakou polohou kojíš?mi se nechtěl přisát a jedna sestra mi poradila fotbalovku 😉 dej si ho vedle sebe na polštář a zkus to, jestli si to nezkoušela 😉 já si piřídila domů výhu a před každým kojením a po jsem vážila, měla jsem přehled kolik toho vypil. po kojení jsem zbytek odstříkala odsávačkou, ta ta bradavky trochu vytahla

cara.m
17. feb 2011

@misag23 mam překlepy, pisu s malym na klině jak usne napisu vic

cara.m
17. feb 2011

@misag23 zkus tu teplou sprchu a v ní tu pradavku trochu povytahnout 😉 u fotbalovky se ti přisaje verim tomu 😉 já na ni nedam dopustit, zachranila mi kojeni

cara.m
17. feb 2011

@misag23 pradavku ne ale bradavku no budu psat radeji az maly usne aby vubec bylo jasne co jsem chtela napsat 😀

misag23
17. feb 2011

@cara.m fotbalovou jsme zkoušeli v porodnici, ale šla nám jen z jedný strany, tak to schválně ještě zkusím. Já kojím normálně v sedě a malýho mám na klíně. Je fakt, že to není zrovna nejpohodlnější. Mám i kojící polštář, ale moc nám to s ním nejde.

zuzik28
17. feb 2011

@misag23 Myslím, že to bylo v řádů dnů, možná týden a kousek. Ale žádná hrůza to nebyla. A nemá třeba Filípek trošku zkrácenou uzdičku pod jazykem? To bývá totiž taky důvod toho, že děti špatně sají. Jak to Ondrovi fikli tak to šlo hned lépe...

cara.m
17. feb 2011

@misag23 mi to takhle taky nešlo, zkoušej tu fotbalovku, určitě se povede, my byli malinkatí, žlutí, slabí a přisáli jsme se 😉

vilca
17. feb 2011

@cara.m holky, co je to ta fotbalovka? 😅

cara.m
17. feb 2011
vilca
17. feb 2011

@cara.m aha, díky, trošku jsem si to myslela 🙂

misag23
17. feb 2011

@zuzik28 A jak to poznám s tou uzdičkou pod jazykem? To Ondráškovi řezali?

misag23
17. feb 2011

@cara.m Teď jsme to zkoušeli, tak na pravý nám to šlo, ale na levý moc ne. A kojíš s koj. polštářem?

zuzik28
17. feb 2011

@misag23 To nepoznáš ty, ale doktorka ORL. Nás tam poslala dětská na poradně. Říkala, že se jí zdá, že to mají kratší tak raději na konzultaci na ORL. Tam to paní doktorka jednoduše štřihla. Nic to není a u nás to byla ku prospěchu kojení. Malá ji má taky kratší tak půjdeme opět na "zákrok" 🙂 Ale té to kupodivu při sání nevadí.
Pokud ti ale doktorka nic neřekla tak to asi budete mít v pořádku.

cara.m
17. feb 2011

@misag23 jj ze začátku jsem ho neměla, tak jsem si rolovala peřinu a dávala ho na peřinu 😀 taky se mi chytal ze začátku spíše jen jednoho, měla jsem tu bradavku trochu lepší než na tom druhém, ale přikládej, on si ji vytahá. A zkus ji před přisátím trochu vytvarovat, ono to půjde uvidíš, musíš tomu věřit 😉 já tenkrát propadala panice, ale nakonec se to zlomilo a to byl malý vzteklounek, takže když hned neteklo nebo to nešlo, začal ječet jak tur

cara.m
17. feb 2011

@misag23 vždy jsem měla přichystaný vedle klobouček, zkusila jsem bez, když se nechytl, začal hned brečet, no spíše řvát, rychle jsem nasadila klobouček. Jsem se u toho vždy zapotila, ale bylo to lepší a lepší a teď už ani nevím, kam jsem ty kloboučky schovala 🙂

misha8
17. feb 2011

práve sme spapali Rotarix vakcínu....

cara.m
17. feb 2011

@misha8 a chutnala? nám moc 😀

misha8
17. feb 2011

@cara.m aj ano už bola hladnáááá ja som jej nedala dlhšie papať aby mi to nevygrckala to by bola drahá.... 🙂 kedže mame ten reflux

misha8
17. feb 2011

@cara.m a kedy sa dáva ta druhá ????nevieš??

cara.m
17. feb 2011

@misha8 za 4 týdny 😉

cara.m
17. feb 2011

@misha8 no já z toho blinkání měla taky strach, ale zůstala nám v bříšku 🙂

zuzik28
17. feb 2011

Holky, vy jste dávali Rotarix? Já právě přemýšlím jestli nechat dát nebo ne. Někde jsem totiž četla, že u kojených dětí to nemá vůbec význam. Tak nevím a teď tápu...

misha8
17. feb 2011

baby a ako ste na tom s bruchom ??? od plochého daleko 😠