Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@kostri jo a taky jsem dnes v noci zjistila, že i když spí na zádech a blinká, tak to vyblinká vedle 🙂 protože jak tak často pil, tak pak něco vyblil, protože nemohl usnout, jdu k postýlce, šáhnu na něj a spací vak mokrý, prostěradlo mokré. Takže mu to chudáčkovi už vyteklo. Ale pak usnul, když se toho přebytku zbavil 🙂
@kostri jj připravují nám zábavu ty naše miminka, takže já nevyspaná, jdu ho převlíct ráno, jdeme kojit, najednou rána, tak snad vykadil vše co za noc vypil 😀 jdu přebalit, mezi tím se mi počůral, takže znova převlíct a zase dokojit 😀 teď jsem ho odložila a rychle do sebe cpu jogurt s rohlíkem a čejem ať aspoň něco stihnu sníst. Ať už je tu manžel a může ho chvíli zabavit a já se najíst 😀
@vilca Přesne takhle jsme to měli předtím taky...ach jo..to kojení je fakt věda 😖 Ted to delam tak, že počítam plínky - má ich 6 denně, takže snad papá dost ( uvidíme pravdu pak u vážení 😉 )...a prostě ho uhoupu do ďalšího kojení, tak aby mezi nima byla alepsoň hodka kvůli trávení mlíčka. Jinak kojíme tak 12xza den. Nutroš se mi za poslední 3 dny povedlo srazit pouze na jednu dávku 60 ml kolem půl noci což ale dělám hlavne proto aby se mlíkarna trochu doplnila 😀 Ale fakt nevím, mně hodně pomohlo že jsem si popovídala s tou poradkyní a tá mi dodala jistotu že toho mlíčka mám prostě dost. Držím palce 🙂
@cara.m hanka spavala od narodenia v noci takto:prve dva dni prespala celu noc 😕 potom az ked mala rok 😀 potom sa budila dva krat za noc,kazde tri styri hodiny,potom sa mi budievala kazde dve hodiny a potom kazdu tristvrtehodku 😝 postupne to potom prestalo,ale bola som z toho riadne na prasky,byvala hore aj sedem krat za noc este ked mala pat mesiacov 🙄
odsáva nekdo elektrickou odsávačkou? Taky vás z toho tak šíleně bolí bradavky ? 🙄
@cara.m přesně ! nejhorší je, že jsem se tak hezky připravila na těhotensvtí a porod a fakt mi to všechno pěkně dopadlo ale na kojení jsem se vyprdla. Něco málo jsem si o tom četla ale fakt jen tak zběžně...jakože to je přirozený, to nemusím řešit. A teď postupně zjištuji jaké chyby jsem udělala již v porodnici 😒 Vlastně se mi postupně vyskládalo celý puzzle proč nám to tak nejde. Nejdřív jsem první den bllbka vypila půl litru džusu a maličký se z toho v noci hrozně vyházel, a nebyl k utišení tak mi sestra nabídla glukózu, na což jsem po 5ti hodinách vytrvalého pláče kývla. Cukr ho zapekl, takže nekakal a nevylučoval bilirubín a zhoršila se mu žloutenka tak že šel pod světlo. A to nám rozhodilo tu laktaci, prostě nenaskočila jak měla protože jsme byli od sebe a v stresu, tak se začlo dokrmovat...začal začarovaný kruh 😢 Jo a ješte jsem jako trubka poslouchala sestry, které radili kojit mlezivem na tom začátku jenom po 10 minutách každé prso kvůli rigádam na bradvkách. Což jak jsem si pak ověřila je blbost protože když je správně přisáty tak mohl být u prsa i hodku a bradavky byli ok. Tak si říkam, kdybych kojila hned víc, tak by víc papal a víc vylučoval a nemuseli jsme mít žloutenku a tak vůbec..kdyby, kdyby..no jo, příště už budu chytřejší a silnější matka a nenechám si do toho kecat ! 🙂
@lolelole jj přesně, já o tom taky nic nestudovala, přišlo mi to zbytečné. A najednou mi malého přinesli, porodila jsem v osm večer, přinesli mi ho o půl desáté ráno a on se mi neuměl přisát. Jsem bojovala a nic. Děsila jsem se každého probuzení, že ho budu muset nakojit. Nakonec mi jedna sestřička řekla, že bez kloboučků nenakojím a druhá vymyslela polohu, u které se mi chytne. Pak šel taky pod světla a já se děsila, že za tu půl hodinu ho nestihnu nakojit. No a doma se to srovnalo. Hodila jsem se do klidu, kojila a nakonec odložila i kloboučky. Ale když si na to vzpomenu, co jsem si prožívala ...

@kostri tak zprávy z domova 😀 v noci kojení cca po dvou hodinách, max třech - jinak spíme pět hodin normálně. TAkže buď máme spurt dříve nebo budeme mít dva 😝