icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

kostri
18. feb 2011

@zuzkaro mala tiez moc cez den nedrichme 😒 tak hodku a pol doobeda a mozno dve hodky poobede ale v intervaloch,cize raz tristvrte hodinu,raz desat minut,raz hodinu..

zuzkaro
18. feb 2011

@kostri ha to poznam, aj ked drobec ked sa mu podari, ako aj teraz, tak zalomi aj na 4 hodky :D normalne nechapem 🙂

zuzkaro
18. feb 2011

@zuzik28 no ma to niekto stastie 🙂 a ze sama zaspi v postielke, tak nasho musim najskor ucicikat a az potom ho dam do postielky, no co uz 🙂 holt nema kazdy take stastie, ale hlavne, ze nam drobec rastie a prospieva 🙂

ajkalc
18. feb 2011

@misha8 my sme si tiez kupili lehatko a maly sa nam nan vyprdol.on len na rukach.zavidim maminam,ktorym deticky polezia a zabavia sa sami.

misag23
18. feb 2011

Tak jsme dnes byli na převážení a od středy jsme přibrali jen 4dkg, ale paní doktorka říkala, že i to je úspěch, hlavně že už nehubne. Dokrm zatím dávat nemusíme, v pondělí jdeme znovu na převážení. Dneska kojíme snad každou hodinu a půl, to se nám ještě nestalo, ale jsem ráda. Delší pauzu jsme měli jen, když jsme byli venku a pak ještě dospával procházku, tak mi ho bylo líto budit.
Jak vás tady tak čtu, tak snad každá máme nějaké problémy s kojením. Taky jsem si myslela, že to nebude žádná věda, prostě přiložím a bude pít a ono tohle. Ale snad to taky zvládneme. Budeme se snažit.
Jinak koukám, že prcka asi strojím moc. Doma má bodýčko+dupačky, je v takový slabší zavinovačce a přes něho mám ještě deku. To je asi moc, co? Ale tchyně mi pořád klade na srdce, že musí být v teple, že se ještě nedokáže sám zahřát. Taky mu dávám látkový rukavičky, protože má pořád studený ručičky.

sjussi
18. feb 2011

@misag23 maty ma taky nekdy studene rucicky ale ja se ridim podle toho jestli ma teply tyl 🙂

cufinka
18. feb 2011

Tak se hlásíme z poradny a malá přibrala za 2 týdny skoro 600g ! otesánek malej 😀 takže vážíme už 4440g 😀

sjussi
18. feb 2011

@cufinka sikulka 🙂

lolelole
18. feb 2011

Tak my jsme byli dneska na kyčlích a všecičko ok 🙂 ale řeknu vám chudák doktor, celý den jenom řvoucí mimina 🤐 uff 😉

lolelole
18. feb 2011

Jinak k tomu kojení mně ješte napadá, že se mi hooodne moc osvědčilo malého před kojením zabalit do plenky, tak aby nemohl hýbat ručičkama. Poradila mi to doktorka, pořád nima šmatral kolem a rušilo ho to. Teď se hezky soustředí na to co má a papá. A když ho do té plenky před kojkou balím, tak hned začne otvírat pusinku jako vrabčáček, hold Pavlův reflex 😀

kamusek
18. feb 2011

@misag23 Gratuluju, že jste přibrali. Sice jenom trošičku, ale stačí, půjde to, uvidíš. No taky jsem se divila, že holky tak málo oblékají. Naše malá má taky bodýčko, dupačky a na to ještě slabší mikču nebo svetřík. A protože má studené ručičky a nožky, tak mi přikázala dávat doktorka rukavičky, ponožky a tenkou čepičku. Protože prý přes hlavu uniká nejvíc tepla. A taky ji samozřejmě přikrývám dekou, která je dost teplá. A ještě mi řekla doktorka, že bychom tady měli mít min. 22 stupňů. Máme 23-24 a i tak má někdy studené ručičky...

monalis
18. feb 2011

Všechny moc zdravím a doufám, že se Vám i miminkům daří dobře.
Mám malý dotaz. Co se vám osvědčilo na koupání. Malá nám při koupání stále hodně brečí. Už jsme koupili jinou vaničku, vyzkoušeli lehátko do vaničky a stále beze změn. Nevím, zda mám pořídit třeba kýbl na koupání nebo nějakou speciální podložku do vaničky.
Prosím poraďte.
Moc předem děkuji.
Pěkný večer.

kamusek
18. feb 2011

@monalis Naše malá je sice i ve vaničce spokojená, koupání se jí líbí. Ale ještě spokojenější je když ji např. přes den koupeme v umyvadle. Když se třeba víc pokadí 😀 Je to asi menší prostor a to se jí líbí ještě víc. Ale některé holky tady psaly, že v kyblíku to je lepší, tak nevím 🙂

monalis
18. feb 2011

@kamusek No, umyvadlo mě nenapadlo. Určitě vyzkoušíme 😉 . Děkuju za radu.

kinsli
18. feb 2011

@monalis my jsme s kyblíku stračně spokojený 😵 Nechceš ho třeba na den, dva půjčit a vyzkoušet?? Aby jsi ho nekoupila a malá nebrečela stejně 😉

kinsli
18. feb 2011

@lolelole To schválně vyzkouším 😉 Takhle jsem balila malého na spaní v nemocnici a ještě chvilku doma, teď už spí s ručičkami do U 😀 ( vzdávám se )

lolelole
18. feb 2011

@monalis my koupeme jenom v kyblíku a nedám na něj dopustit. Prdolce se to moc líbi 🙂

lolelole
18. feb 2011

@kinsli Ja ho tak taky občas nechám spát a přijde mi že když je "svázaný" tak spí vždy déle. Teď ho jdu budit po 4 hodinach, což je na nás fakt mazec. Nevím, nejdřív mi to přislo takové drsné ho tak balit, ale asi to dětičky fakt mají rádi, že jim to připomína dělohu...

monalis
18. feb 2011

@kinsli To já bych ho asi stejně koupila, když tak ho pak využiji jinak nebo ho prodám. Prostě ho jdu zítra koupit. Po dnešním koupání to prostě musíme zkusit. Ale děkuju za nabídku. Vždyť by ti chyběl, kdybych si ho půjčila.
Doufám, že třeba příští týden vyjde ta procházka. Netuším teď jaké má být počasí, ale snad to půjde 😉

monalis
18. feb 2011

@lolelole Podle fotky opravdu spokojené miminko. Jdu koupit kýbl 😀
Děkuju za radu.

kinsli
18. feb 2011

@monalis Tak bych ho vykoupala ve vaně 😉

holky jsme totálně mrtvá dnes dopoledne koj po 2 hodinách a odpoledne už po hodině a méně 🙄
Ať žije spurt 😀

kinsli
18. feb 2011

@monalis Jasně procházku dáme 😵 ale až asi další týden, tak do úterka jsme zabitý to budu ráda když si odskočím na záchod 😅 a pak st-pá čekáme návštěvu, ale to nevím jestli to dám jestli se 4-5 dní nevyspím tak to asi zruším to bych fakt nedala ☹ Zrovna to vyšlo tak nevhodně ale časově to fakt vychází 6 týdnů nám bude za 2 dny 😀

cara.m
18. feb 2011

@kinsli přesně 🙂 jsem zvědavá, jaká bude noc

kinsli
18. feb 2011

@cara.m taky zrovna bojujete??? 😀 😀 Vy jste si přidali jeden na víc ne 😀
6- týdenní už musíte mít za sebou a 3 měsíční je ještě daleko.

cara.m
18. feb 2011

@kinsli no právě, taky mi ten 3. měsíční přijde brzy, tak asi budeme mít dva či co 😀 to zjistím až budeme mít 3 měsíce, jeslti budeme mít dva (to víš, chceme to dohnat tak růstově skáčeme jak diví 😀 ) nebo nám prostě přišel dříve. Ale chování zcela odpovídá. Tak jen doufám, že ho máme předčasně a ten už nebude další 😝

misha8
18. feb 2011

my máme dnes 10 týždňov 🙂 🙂 🙂

kinsli
18. feb 2011

@cara.m no to jo však už jste nás předehnali 😀 Minimálně ve váze, v cm asi ne 😀
hele už je to skoro hodina a půl a nic 😀 tak já půjdu spát a budu doufat, že se patřičně přežral přes den 😀 😀

sjussi
18. feb 2011

tak sme dnes pred spanim museli prikrmovat,maly jedl a zacal se vztekat,tak sem si rikala no nevadi prilozim ho k druhemu prsu,a po chvilce se vztekal i u druheho,tak to slo hodinu.Nakonec sem stratila nervy a udelala mu trochu nutrilonu a vyzahl 50ml a spi 🙂

cara.m
19. feb 2011

@kinsli tak Ti povím, že my se přes den přežrali 😀 teď ve tři jsem vstala a malý od osmi spal a nic. Jsem hrozná, ale začala jsem do něj nenápadně dloubat, mi to přišlo přostě na tak malé mimčo hodně sedm hodin bez jídla a bylo by více, kdybych ho já otravná matka nevzbudila, chudáček, ale nedalo mi to no 😝 Jsem se i lekla, že mě do té doby nevzbudil. . Tak se trochu probral, nasosal a už spí. Jen ještě chvíli vždy čekám, než pořádně zabere a půjdu spát. Jen nevím, jestli mi prsa neupadnou do rána, protože tohle fakt neznám zatím 😨

lavazza
19. feb 2011

@misag23 My taky máme pořád studený ruce, většinou mu dávám body a dupačky a pod těma má ponožtičky.A někdy ho radši přikreju.Tchýně mě taky pořád tvrdí abych ho pořádně oblíkla.Jenže ho nechci oblíkat zas moc.