icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lavazza
19. feb 2011

@cufinka Kde to berete takovou váhu?My vážíme v měsíci 3350g, malej hrozně málo přibírá po tom co tolik ubyl na váze ☹ Ale aspoň že přibírá.

lavazza
19. feb 2011

Mám takovej problém, za týden v úterý mi končí šestinedělí a je to tak asi týden co mě bolí podbřišek, doteď to bylo jen sem tam a od včera mě to začlo bolet pravidelně.Říkám si jestli nezajít na pohotovost do nemocnice o víkendu nebo si počkat na prohlídku u svého doktora.

ameliejulliette
19. feb 2011

@lolelole @kinsli Holky prosím poraďte, jak drobky vyndaváte z kyblíku? U nás to zatím umí jen manžel (a není mi schopen říct, jak to udělal), ale ráda bych to taky zvládla 😉

kostri
19. feb 2011

@misag23 neobliekas moc,ma este len dva tyzdne,postupne budes davat vrstvicky dole,ked budes citit,ze mu to uz staci 😉 velmi sa tesakujem,ze nemusis prikrmovat!!! 🙂 🙂 🙂 🙂

kostri
19. feb 2011

@lavazza mna tiez pobolievalo podbrusko,ako pri menzes,myslim, ze to nic nie je,horsie by bolo asi keby mas vyslovene krce,alebo horucku,potom utekaj na pohotovost

lolelole
19. feb 2011

@ameliejulliette jo tak to ti nepovím 🙂 pokaždé nějak jinak. Prostě ho vytáhnu a je to 😀 Vlastně obvykle nakonec umývame prdelku a to je v nějaké takové poloze jako na tygříka tak ho pak tak i vyberu, ale jak říkam, nemáme v tom zatím žádny systém 😉

kostri
19. feb 2011

@sjussi a co to,ze si musela odkrmit? 😕

kostri
19. feb 2011

@kinsli 😀 hodinu a pol nic? 😀 no,aka bola noc?som zvedava

kostri
19. feb 2011

tak u nas bola noc soplikova,Zuzanka riadne chrchlala,nedalo sa jej moc dobre spat,jedovala sa,ze jej sopliky zatekaju,nepomohlo ani ,ze som ju vyvysila,ani ze som jej sopliky vytiahla 😒 takze len tyzden vydrzat,odsavat,striekat kvapky a hadam to prejde a uz tak skoro nepride,lebo ved teraz sme sa ledva soplov zbavili 😒

kostri
19. feb 2011

@cara.m ty si teda! 😀 nie ze by si drchmala,ty ho budis! 😅 co by som ja dala za to,keby mi zuzanka tolko spinka 😉 ale ked hanka prvy krat tolko spala,tusim sest hodin,tak som sa furt budila,ze co s nou je,ze asi je chora alebo co 😕 😅 a tolko som ju obzerala a skusala ci dycha az som ju zobudila 😠 😀

lolelole
19. feb 2011

HURÁ HURÁ HURÁ musím se pochválit. Konečně jsme měli první den úplně BEZ PŘÍKRMU !!!!! Já jsem tak hrozně ráda, že si to ani neumíte představit 😀 A měli jsme dokonce 7 počúraných plenek, takže papal mlíčka snad dost 😉

janettan
19. feb 2011

@misha8 naša maličká dostala tiež to lehátko - zatiaľ v ňom vydrží len pár minút, ale celkom sa jej v ňom páči, myslím si, že čím bude väčšia, tým ho budeme častejšie využívať, hlavne kvôli tým zvukom a zdá sa mi aj dosť bezpečné 🙂

sirael
19. feb 2011

Ahojte baby, chcem sa Vas spytat, ako casto kupete svoje miminka? Mne este v porodnici povedali, ze sa maju kupat kazde tri dni a bez akehokolvek pripravku (mydla, samponu), ale uz sa mi to zda malo. Viete poradit, ci uz mam kupat castejsie a ci uz je v poriadku zacat pouzivat mydlo a detsky olejcek?

janettan
19. feb 2011

@sirael ja kúpem maličkú každé 2 dni - odporučila mi to detská lekárka, cez zimu to vraj stačí ... dieťa sa ešte tak nepotí ako v lete. Natieram ju olivovým olejom od Dr. Hoj a malej vyhovuje

kostri
19. feb 2011

@lolelole hurahura!!aj ja sa tesim 🙂 🙂 🙂

kostri
19. feb 2011

@sirael ja malinku nekupem,lebo sa jej to nepaci,kazde rano si nalejem do misticky prevarenu teplu vodu a handrickou ju poumyvam od hlavy po paty a potom poutieram uteracikom dosucha 🙂

janettan
19. feb 2011

@lolelole Blahoželám 🙂 už to bude len lepšie, všetko chce len svoj čas

zuzik28
19. feb 2011

@sirael My koupeme malou jednou za tři dny. Ale každý den jí houbičkou umyju pod pažičkama, pod krčkem. Zadek umývám houbičkou při každém přebalování. Do vody přidávám koupací olej Linola a po koupeli mažu krémem Atoderm PP anti recidive od Biodermy. Starší syn je totiž atopik a proto jsem začala používat tyto přípravky jako prevenci, aby malá ekzém nedostala také. Ale jinak vím, že pro miminka je opravdu nejvhodnější nepoužívat žádnou kosmetiku...ani do koupele, ani potom na mazání.
Pokud by jsi něco přeci jen chtěla tak určitě nedoporučuji používat žádné "reklamní" přípravky typu Johnsons atd., ale kvalitní kosmetiku z lékárny. Například značku Bioderma nebo Aderma...ty mají i různé mycí gely.

cara.m
19. feb 2011

@kostri no já se taky šla podívat, zda je v pořádku a byl. Ale nedalo mi to, už byl 7 hodin bez jídla a tím pádem by byl ještě více 😒 A říkala jsem si, že je ještě malinký na to, aby nejedl celou noc 🤐 No dneska se polepším a zkusím se překonat a nechat ho spát 😀 Ale dle mě to byla včera náhoda a dneska zase bude vstávat normálně 🙂 Bylo to beztak tím, že se přes den dokonale přejedl. Hele a když normálně kojím přes noc a najednou ne, tak prsa jsou pak napumpované že mám pocit že mi upadnou, co s něma pak? 😀

cara.m
19. feb 2011

@lolelole Suupeeeer, moc gratuluju, jste šikulkyyyy 😉

sirael
19. feb 2011

@janettan Dakujem za odpoved...🙂 Tak asi budem pokracovat este v tom trojdnovom intervale a budem natierat len olejickom po kupani...🙂

sirael
19. feb 2011

@kostri A pouzivas aj nejake kozmeticke pripravky?

cara.m
19. feb 2011

@sirael já Adámka koupu každý den kvůli rituálu, ale používáme jen vodu bez mýdla či helu. Já už gel používala, ale teď kvůli té suché kůži nemůžeme, takže jen jednou za týden ho použijeme na hlavičku. A natírala jsem ho už krémem co jsem měla pro něj, ale teď kvůli té suchosit používám Lipobasi co nám napsala doktorka na hodně suchá místa a na zbytek modrou indulonu.

sirael
19. feb 2011

@zuzik28 Prave mne ale v lekarni predali mydielko a sampon Johnson...☹ Olej mam olivovy, tak ten myslim je o.k. - tym som ju vcera po kupani natrela, ale tak teraz neviem ci to mydielko pouzivat alebo nie..... 😖

kostri
19. feb 2011

@cara.m nic,on ti ich bobanek potom vypapa,nebojkaj 😉 😀 no,tak prajem,nech si neska pospis 🙂 a cez den kojis aj dnes tak casto?ja neviem,zuzanka papa niekedy aj kazdu hodinu,ale ze by sa prepapala,to sa mi nezda,lebo v noci aj tak vstava kazde tri hodky 😒 😅 ona to zakazdym vakaka,ked ma prebytok 😀

kostri
19. feb 2011

@sirael nepouzivam nic,len cistu vodu

sirael
19. feb 2011

@cara.m Prave mne zasa detska lekarka povedala, natierat po kupani telovym mliekom, v lekarni povedali natierat detskym olejom a v porodnici povedali, nepouzivat nic. No tak a teraz si vyber.... 😒

markysek2
19. feb 2011

@lavazza a kolik jste měli při narození?????...my jsme měli 3320, při propuštění 3110g a v měsíci 3630g....taky se mi zdá že přibíráme málo a tojsme na příkrmech ☹ ☹ ☹, je fakt že začátku jsme přibrali za týden jen 70g 😢 😢 a bojím bojím aby mi příští týden doktorka neřekla že to je zase málo ☹ ☹ ..jinak podle počůraných plín 6-7 soudím že má dost mlíčka

ad koupání.......koupeme co 2 dny...mám mýdlo nivea baby normálně nažínce a mažu olejem nivea baby , občas při přebalování když si všimnu že se někde loupeme domažu , včera se nám začala loupat hlavička , namazala jsem olejem a vyčesala a dneska už je to pěkné 😀 😀 😀 ...já nedám na niveu dopustit 😀 😀

cara.m
19. feb 2011

@kostri no dneska jedl v sedm, pak o půl deváté, pak o půl jedenácté a teď usnul 😀 Chtěla jsem jet konečně s mužem do nákupního centra, něco nakoupit i malému v 68 protože nic nemáme, jsem si říkala, že tu budeme potřebovat až v létě a to jsem se spletla teda 🙂 Ale nerisknu to, budu muset zůstat doma než se malému ten režim zase upraví na ty tři hodiny Sebou ho brát nechci, když je ještě ta chřipková epidemie ☹

cara.m
19. feb 2011

@sirael no on každý říká něco jiného úplně ve všem 😠 to jsem už taky zjistila 😒