icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

ellahop
20. feb 2011

@lolelole moje babo bolo tiez take, po case sa to zlepsi, radsej ho zvykam na ludi aby nebol neskor utiahnuty a ustrachany 😉

ellahop
20. feb 2011

@cara ja ho nechavam spat ako je mu prijemne,, 🙂

neposedna
20. feb 2011

ahojte krasky maminky!!!
konecne som vas stihla apson trochu podocitavat, bo tento tyzden bol tazky, najprv a nepodarena BA apotom prepichovanie usiek a mala mi to dala vyzrat 😀 😀 😀
pride mi, ze prepichovanie je lepsie ako nastrelovanie, ja sama mam 3 nastrelene a neviem si predstavit, ako by som jej ich menila, sama sebe mam problem, takto pri prepichnuti chvilu plakala, ale skor od jedu, ze jej drzia hlavicku nez od bolesti a bolo, doma teraz mazema mastickou a pretacame a vobec nic, ani nemukne 😀 😀 😀 a aspon 3 roky jej vydrzia (pokial nebude taka sikovna ako ja, ze som ich lamala a stracala 😀 😀 😀 )
s tym kojenim mate pravdu, malo by to byt to najprirodzenejsie a je to skoro najkomplikovanejsie 😠 😠 , mala ma teraz obdobie, hvilu si popapa, potom odgrgne, potom reve asi 10 min a nevie sa prisat a potom sa konecne prisaje a dotlaci a zaspi ☹ ☹ ☹ tak sa trosku trapime ☹ ☹ ☹

vikaki
20. feb 2011

@kamusek ty kedze mas mliecka haba-dej,samozrejme ze ti klobuciky nevadia......mne sa mala tiez zle prisava,pretoze ju koli malu mliecka musim dokrmovat a je pomylena =raz flaska,raz prsnik......aj ja som si koli tomu chcela kupit klobuciky,ale po tom ako som si o nich precitala na nete,som si to rozmyslela.....Tie sa odporucuju vraj az po sestonedeli ,kym sa riadne rozprudi tvorba mliecka......Keby som mala ale mliecka dost,ako vy,tiez by som si ich zaobstsarala,len sa teraz bojim,ze by mi mliecko celkom zastavili,kedze ja uz teraz mam strasne malo....

vilca
20. feb 2011

Ahoj holky, tak Evička je zase nemocná - po týdnu chození do školky... 😒 Jenže je nemocný i manžel a připadá mi, že i v Tomáškovi to nějak chrčí... ☹ Asi se zblázním...

vikaki
20. feb 2011

@neposedna ja vam zavidim tie nausnicky......U nas zvyknu prepichovat az po jednom roku.ked sa mi narodila Pia chcela som jej dat prepichnut a doktor sa na mna dival jak na sprostu......Tak som jej dala prepichnut uska az po roku,nech ma tu neohovaraju

vikaki
20. feb 2011

@vilca ahoj aj mne mala vcera pia teplotu,ale dnes je ok,ani nekasle ani sople nema,nejak to tu tak deticky zahadne chyta,jeden den a je dobre

haniula
20. feb 2011

@vilca Malá je taky nemocná! Má zvýšenou teplotku, chrčí a má ucpaný nos... Na pohotovosti se na mě dr. koukala jak na debila, když jsem řekla, že nemám odsávačku do nosu... A připadala jsem si tam jako, že si vymýšlím... Malá ji ta chrčela a ona se ptala na ten pupík a vyrážku... Jako proč je to zalepené a zda ji to mažeme... 😠 😠 😠

haniula
20. feb 2011

@lolelole malá je zvyklá na velké sešlosti a je úplně v poho... spinká, papá úplně normál... narodila se 4.12. a na svátky jsem byla s ní u mamky, kde bylo asi 1ř lidí a vše v poho... i ted na dědové 70tce... možná to byla náhoda...

janettan
20. feb 2011

@misag23 aj my ho máme 🙂

janettan
20. feb 2011

@kostri najskôr sme mali tú klasickú, ale zdala sa mi slabá, tak sme v lekárni za 10 ečiek kúpili na vysávač a soplíky šli lepšie von

markysek2
20. feb 2011

@kostri kurzy plavání ne, ale má rád vodičku, tak si hoví na lehátku ve vaničce a kouká kolem sebe a i když předtím řve jak tur tak ve vodě se hned zklidní, prostě vodník po mamince 😀 😀 😀

janettan
20. feb 2011

@cara.m máme rovnaký problém 😒 práve som pozerala na nete polohovací vankúšík - také srdiečko, asi ho aj dnes objednám

cara.m
20. feb 2011

@janettan můžeš mi dát odkaz?

cara.m
20. feb 2011

@kostri noooo a ještě se spurtíkem pokračujeme, kam nám ten kluk až poroste? 😀 ale normálně noc zase super, usnul po koupání - kolem půl deváté se ududlal dudlíkem 😀 a vzbudil se ve tři ráno a pak v sedm hurááá. 😀

kinsli
20. feb 2011

Ahojky holky, také máme odsavařku na vysavač a je fakt super 😵

Jinak dnešní den jsme si fakt užili 😵 chrupka do 9h pak jsme se pomaličku vykopali a zajeli do Hornbachu,
Lukyn věl všera třicetiny tak si vybral nějaký krám za 3000,- 😀 No co hlavně, že je spokojenej, snad mi na to něco přidá mamka 😉 Pak jsme jeli na oběd a fakt bomba 😵 Dala jsem si těstoviny s kuřečém masem, špenátem a smetanovou omáčkou, Bylo to výborný, dofám, že Vojtíšek nebude mít jiná názor 😉 Jinak to je docela jedlík, vázila jsem si ho než jsme odjížděli a po příjezdu domů abych věděla kolik zbaštil, a on si dal k obídku 60 ml, po příjezdu domů cca 30 min. po koj zvládl dalších 50 ml, a ještě se nechal cca 35 ml dokrmit 😀
Ale zase než jsme jeli tak si dal jen 50 ml a přes noc pije 60 ml. Moýná trošku víc, máme sice váhu s přesností na 5g
ale už se mi stalo, že když jsem ho zvážila před dokrmem a po dokrmu tak že to třeba o 10g neodpovídalo, ale vždy do mínusu, takže vím, že minimálně co ukáže tak to určitě v bříšku má 😵

@kostri Kačenka většinou vstává v 7:30h, v pondělí třeba v 9:10h, ale to byla fakt vyjímka 😉
Ale já ji zapnu televizi, dám mlíčko a kouká na pohádky 😉 Dnes mě chudám přišla v 9h vzbudit, že je jí zima. trdlo si sundala overal když šla čůrat a už si ho neuměla nandat 😀

@cara.m Tak co jaká byla noc bez buzení?? My kojili naposledy v 22h a pak až v 3:30h 😵 a další v 6:30h.
s tím spaním na zádech, my spíme na zádech pořád, hlavičku má rovně ale stejně než usne tak se asi maličko točí za světlem, protož se mu trošku na jedné straně sploštila hlavička. Ale to fakt až teď po měsíci a půl, tak jsem to vyžešila tak, že jsem mu přehodila teď hlavičku na druhou stranu postýlky. Tak ho takhle toč třeba po týdnu 😉

cara.m
20. feb 2011

@kinslic chi jsem to teď psala, koupeme v sedm, pak papká a usnul kolem půl deváté, vzbudil se tentokrát sám ve tři a pak v sedm. Teď byl celé dopoledne vzhůru krom čtvrt hodinky a usnul až teď 🙂 Zkusím to, i když to bude složitější, protože mám podloženou postýlku, takže budu přesouvat i to podložení 😝 Nevím za tím se Adámek točí, protože on tu hlavičku dává směrem ke stěně 😒
Odsávačku na vysavač máme taky 🙂

kinsli
20. feb 2011

@cara.m jo, jo už jsem to četla 😵 psala jsi příspěvky ve stejnou dobu co já, takže jsem si je přečetla až jsem odeslala ten svůj 😀 Tak to jsi měla super noc 😵

cara.m
20. feb 2011

@kinsli no jo ale stejně jsem nějaká unavená 😀 možná více, než když jsem vstávala po těch dvou hoďkách 😀

kinsli
20. feb 2011

tak nám se vzbudil otesánek, tak se jde krmit 😀 po kojení už přesahujeme 5 kg. ted naposledy 5080g 😀

cara.m
20. feb 2011

@kinsli já zrovna nakojila, jíme opět po dvou hoďkách 😀

lolelole
20. feb 2011

jinak náš boj s kojením pokračuje, po včerejším úspěchu bez příkrmu, jsme dneska zase museli přikrmovat 😢 Noc byla špatná, prcek spal od 3 do 9 ráno jenom v takových 5ti minutových úsecích, jinak řev, nebo usínaní u prsa 🙄
Nevím co s ním je ale od včerejška spinká fakt špatně, teď to konečně zalomil ale musí být v šátku, jak ho dám do postýlky tak je to vše znovu 😒

kinsli
20. feb 2011

@cara.m my momentálně po hodině 😅 vzal si jen 40 ml, ale o žádné spokojenosti nemůže být ani řeč, tak asi za chvíli půjdeme pokračovat 😀

janettan
20. feb 2011

@cara.m vyzerá takto: www.mimibazar.sk/bazar.php?album=148904 skús si zadať názov do google a určite ho nájdeš aj na stránkach v češtine

zuzik28
20. feb 2011

No tak holky, naše princezna asi nouzí netrpí...váhu má suprovou...Já jsem dneska odpoledne musela jedno prso odsávat a vytáhla jsem krásných 100 ml. Za chvíli se malá vzbudila a ještě z něho papala...takže myslím, že si vytáhne takových 130 ml. Mám váhu, ale moc nevážím...budu se muset polepšit a asi budu koukat kolik toho spapá...no pak nemá tak přibírat, že? 😀

vikaki
20. feb 2011

dievcata ja normalne ako ste si zmenili fotky v profile,mam problem rozoznat ktora ste ktora 😀

vikaki
20. feb 2011

ja som sa dnes trapila z odsavanim a ked som konecne po pol hodine akotak cosi vysala,polka z toho sa mi vyliala 😖 ...mna ti strasne trapi,ze nemam mliecka.,pretoze mala mi mala problem s kakanin a musim preto prikrmovat specialnym UM a to je tiez pekne drahe 😒 ....Inak som ju dnes vazila a ma uz 5100 gr.,takze uz nam pekne gulatie

verca84
20. feb 2011

@kinsli ahojky, s odsávačkou na vysavač souhlasím. já jsem s ní max. spokojena. Malá měla před 3 týdny malou rýmku, a vytahovat to tyčinkama byl horor, malá řvala, a šila sebou jak nevím co.. měla jsem problém ji udržet.. a to ruční (jako by balonek) no tak to bylo něco.. asi to s ním neumím, ale nic jsem nevysala, tak jsem se hecla a koupila na vysavač a jsme spokojené obě.. malá nebrečí a já to mám do 30sec. hotovo.. 😀

haniula
20. feb 2011

@verca84 je superní!! malá má ucpaný celý nos a odsáté je za chvilinku... jak často jsi odsávala??

verca84
20. feb 2011

ahojky, tak za den to bylo max. 3.. vícekrát sme nepotřebovaly.. měla tam jen soplíky, a jak říkám, nechtěla pak už tyčinky ani vidět.. já jsem z odsávačky nadšená.. ještě že existuje.. nemám trpělivost na to vytahovat to přes ten balonek.. proč si to neulehčit když to jde, že... Jinak během 14 dnů jdem píchat náušničky, jen musíme s přítelem vybrat nějaké pěkné.. vy už máte nakoupeno. vím, že jsi tu psala ohledně náušnic, a pomoci o výběru. Tak už jste se rozhodli.. ? a kdy je půjdete asi tak píchat.?