icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

cara.m
22. feb 2011

@haniula záleží asi na každém doktorovi, co je dle něj lepší, znáš to, každý má jiný názor

cara.m
22. feb 2011

No jinak jdu za chvíli volat doktorce s prosíkem, ať mi napíše recept na Vigantol a zašla bych pro něj, se mi ho totiž povedlo rozlít 😒

cara.m
22. feb 2011

tak teď jsem se jukla, za dna Rotarix přispívá pojišťovna a můžu si nechat proplatit 300,- i když v porovnání s cenou vakcíny je to skoro nic, tak si to nechám proplatit a Adámek bude mít hračku navíc 🙂

kostri
22. feb 2011

@vilca ja mam paralen sirup,to je od kg,tak tu najmensiu davku

kostri
22. feb 2011

@sirael zuzanka v zavinovacke spala len chvilu,moc sa jej v nej uz potom nepacilo,zaspava bud na ceciku-to v noci,alebo na dudliku -to cez den a v kociku cez den.vecer v satke 😉 skus nejaky nosic-satku,baby vak,alebo ergo nosic 🙂

kostri
22. feb 2011

@neposedna so vstavanim v noci to mame rovnake 😉
@haniula no vidis to 😵 😵 😵 tak ste sikulky 😉

kostri
22. feb 2011

@cara.m aspon spite dobre v noci 😉 a ako sa hrajkate?

misag23
22. feb 2011

Holky, jak často odsáváte nosánek pokud máte malou rýmu? Stříkala jste některá mořskou vodu miminku? Já jsem ji včera koupila, ale moc nám to nejde stříkat. Máme to vždycky všude. Myslíte, že nevadí, když se mu to dostane maličko do očička? Myslím, že včera to tam maličko měl, ale nebrečel, tak snad to neštípe.

kostri
22. feb 2011

mne sa podarilo vcera po dlhej dobe ukolisat malu v satke,tak som sa tesila,ze sa mozem s hankou spokojne hrat,radko bol v nocnej,cize ma cakalo dvojite uspavanie,aj ked som si myslela,ze hanka by mohla spat so sestrinou dcerou devatrocnou,ktora je u nas na prazdninach.tak suhlasila ,chvalabohu.ja som odisla so zuzankou do nasej spacej izby 😅 tam som ju opatrne prezliekla prebalila,bola hore,len sa tisko pozerala,bola zlatunka,tak som bola cela hepy ako sa mi dari...a zrazu spustila taky krik,ze som ju 20minut nevedela utisit ☹ hrozne volaco,dva krat som musela pustit vysavac,aby sa ukludnila a prisala k prsku,ale figu borovu,vobec sa mi to nepodarilo,nakonec sa ukludnila tak,ze som ju polozila na postel,dala dudlik a capkala som ju jemne po rituske,kym nezadriemala.ked prestala zuzanka pakat,zacala plakat hanka vo vedlajsej izbe,ze ona s ninkou spat nebude,nevedela ju ani babka utisit,tak som letela tam,lebo minule sa tak rozlutostila ,ze nemoze so mnou spat,ze sa az povrackala od placu ☹ ,tak aby som tomu predisla,zobrala som ju medzi nas do postele,ked sa utisila,isla som s nou k ninke do postele,tam som pockala,kym zaspala a isla som k zuzanke,ktora nastastie medzitym zaspala.fu!to bolo 🙄

lavazza
22. feb 2011

@sjussi u nás stojí rotarix 1500kč-jedna dávka,v prevenaru je o 3 protilátky navíc než v synflorixu, říkala doktorka, že pro naše podmínky stačí jen ten synflorix ale že když ho budu chtít tak mi ho objedná,ale musím si připlatit 350kč

lavazza
22. feb 2011

@haniula vakcína na rotaviry je očkování navíc, synflorix a prevenar se dřív platil,stálo to okolo 7000kč, od srpna 2009 to hradí pojišťovna,ale chtěli to zrušit znovu to hrazení

cara.m
22. feb 2011

@kostri jj spíme to jo 🙂 hurááá po těch šílených dvou měsících 😒
Zpíváme si, paseme, nosíme na tygříka, hrajeme si s hračkama, koukáme na hrazdičku. No prostě mamka vymýšlí pořád něco, protože dlouho u jedné věci nevydržíme a začneme být nespokojení. Takže stimuluju, stimuluju a vymýšlím. A řeknu vám, nejvíce ho baví hrazdička z Ikea

kostri
22. feb 2011

@misag23 ono to ma velky rozstrel ten sterimarnasal.musis sa pokusit drzat mu to v nosteku,az kym to nedostrieka,nam sa tiez pa krat podarilo zasiahnut aj oko 😅 ja davam mar obidvom detom,aj hanke od narodenia,aj sebe,od kedy som bola prvy krat tehotna,som s nim spokojna,je to aj na precistenie a nevytvara opuch sliznice,mozu sa pouzivat stale.zuzanke odsavam soplik tri krat-rano naobed a vecer pred spanim

vilca
22. feb 2011

@kostri jako od jednoho kg (ten Paralen sirup)? 😕

cara.m
22. feb 2011

@lavazza jj Prevenar 13 doplácíš, my 200,- Kč, ale vezmu Prevenar. Za Rotarix jsme platili 1850,- je to pokaždé jiné. Třeba v prosinci byl v akci za nějakých 900,- ale to my nestihli.

kostri
22. feb 2011

@lolelole kurnik,ja som malu zabalila do deky pri kojeni a mece sa jak ryba na suchu 🙄 😅 asi vyskusam tu plienku,mozno jej je v deke teplo,aj ked neni hruba,ale myslela som si ze zabal jak zabal 😝 😅

lavazza
22. feb 2011

někde sem četla,že pokud sou děti kojené,že ten rotarix je zbytečný,tak čert aby se v tom vyznal

vilca
22. feb 2011

Holky, doufám, že to nezakřiknu, ale náš Tomášek je strašně hodnej...už asi třetí den se vždycky napapá a pak buď hned usne nebo kouká kolem na hračky...brečí, jen když se probudí a má velkej hlad a já ho ještě trápím přebalováním 😅 I přesto, že má teď tu rýmu, tak je úplně zlatíčko 😵

haniula
22. feb 2011

@lavazza fíha!! tak to je rozdíl naproti ostravě!!!

cara.m
22. feb 2011

@kostri tak já od té doby, co odsávám soplíky vysavačem nemůžu vysavač pouštět v místnosti kde je malý. CHudáček se začne ošívat a myslí si, že mu jdu vysávat soplíky.
@misag23 stříkám mořskou vodu, odsávám ráno a večer, dneska už tak nechrochtá, takže jsem neodsála a jen stříkla vodu. Nevím, kdy poznám, že je to už ok. Jsem totiž poťapaná a mám pocit, že pořád chrochtá

cara.m
22. feb 2011

@kostri ad ryba 😀 😀 😀 😀 😀 😀

cara.m
22. feb 2011

@lavazza no jo ale jak dlouho víš, že budeš kojit? Já raději naočkovala

lavazza
22. feb 2011

@cara.m to je škoda, takovej cenovej rozdíl

lavazza
22. feb 2011

@haniula viď taky si říkám, dost velkej rozdíl

lavazza
22. feb 2011

@cara.m je fakt, jak dlouho bude člověk kojit

lolelole
22. feb 2011

@sjussi to jsem ráda že vám to taky pomohlo 😉

kostri
22. feb 2011

@vilca pocuj,zabi ma,trepem dve na tri 🙄 od vcera ma to chytilo s tou krvickou 😀 😅 nie paralen ale panadol sirup mam doma,je to od troch mesiacov sice,ale mne dr povedal,este pri hanke, ze jej mozem dat 2mililitre,alebo 2,5mililitra.inak je to od 6kg a dava sa davka 4mililitre,to je najmensia davka

lolelole
22. feb 2011

@kostri jéžiš tos to měla večer veselé 🤐 ufff

cara.m
22. feb 2011

@lavazza jj ale co nadělám, že ano 🙂 No už se těším, že budeme mít druhou dávku v sobě a budeme chráněni. Holky jak je to s tou hexa, kdy začne působit?

monik1
22. feb 2011

Ahoj holky,
jak píše Klárka, náš Domiš už je taky většinu dne vzhůru, ale připadá mi, že měsíční mimčo by mělo přeci jen trošku víc spát než on.. tak nevím, jak ty vaše děti během dne spí??? On si teď dává tak 20 minut od rána a pak usne až po 12-13h na dvě hodinky a pak zas tak po dvacetiminutách.. A od 18 do 23h je vzhůru.. Když je vzhůru, tak furt střídáme aktivity, nic ho dlouho nebaví - takže nosíme, ležíme, koníkujem, tygříkujem, dudláme dudlík (ten mu musím celou dobu držet).. No a už ho zase slyším, tak zase fičím 😖