Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Zdravím maminky 🙂 Tak mi procházíme asi 6.týdenním spurtem 🙂 Malinká v posledním týdnu spinkala už od 10 až do půl 4 a pak do 7. A posledním dva dny si žádá papání co 2hodiny. Od rána jsme papali už 3krát 😀 Je to náš malý hamánek 🙂 A dneska jsme dokonce zjistili, že overálek, který ještě v sobotu oblékla má dneska už malý 🙂 Ale je to naštěstí jediný projev spurtu. Plakat totiž ona naštěstí moc neumí 😀 Jenom se vzteká, když má hlad 🙂 No jo, letí to, když koukám na fotky z porodnice, byl to takový malinkatý uzlíček a teď už je to "velká" slečinka 🙂 Přeju všem krásný den 🙂
Sakra, omlouvám se za tu hrubku 😀
@kostri Taky máme ten Sterimar, ale právě mi moc nejde mu to dát celé do nosní dírky, je to hrozně velké. No, včera jsme stříkali poprvé, tak snad se to naučíme. A ty to dáváš i jako prevenci, když rýmu nemáte?
@cara.m Taky odsáváme ráno a večer. Přijde mi, že malý taky pořád chrochtá. Naštěstí vysavač mu nevadí, přijde mi, že ho spíš uklidňuje. Když vysáváme, tak si u toho klidně spí. A dáváš mu tu odsávačku jen k nosní dírce nebo úplně dovnitř?
@monik1 Moni, my už taky spíme čím dál tím méně. Taky pořád vymýšlím co s ním, když nespí. Je mi líto ho nechat jen tak v košíku, i když nebrečí. Hračky ho zatím moc nezajímají. Asi zkusím pomalu vytáhnout hrací deku a lehátko. Uvidíme, zda se mu to bude líbit.
Holky, mám nějaký zmatek v tom očkování. Co všechno nepovinného necháváte očkovat a co z toho se platí?
Domča taky chrochtá, tak jsem mu v lékárně koupila Physiomer baby - sprej do nosu
@monik1 Promiň, nechtěla jsem provokovat ☹ Uvidíš, Dominiček si taky zvykne a bude líp! Nemysli si, malá taky není každý den úplně OK. Třeba včera měla špatný den. Od rána až do půl 2 vůbec neuměla spát. Chtěla pít, ale mezitím se vždycky poblila...Tak jsem už pak nevěděla, jestli má hlad nebo má jenom podrážděný žaludek. Tak jsem jí na doporučení doktorky dala trošičku heřmánkového čaje na sklidnění žaludku. O půl 2 po papání usla, ale mi na rukách v postýlce nechtěla být ani za nic. Tak jsem jí až do půl 4 než přišla mamka držela v náručí, aby se aspoň trochu vyspala. Pak ji ponosila mamka a když už byla fakt tvrdá, dali jsme ji do postýlky. No, ale pak si princezna spala až do půl 7 (doháněla to asi), pak koupání, popapala a do 11 zase nechtěla spinkat. Takže trochu převrácený režim 🙂 Byla jsem pak už KO, tak ji hlídal a chodil dávat dudlík Radim, ale v 11 mě vzbudil, že má asi zase hlad (během 2hodin už po 3 🙂 )!Tak pojedla a pak už naštěstí usla....Nejhorší je to její vstávání a papání okolo 4, to je totiž asi vyspaná a chtěla by si "vykládat", oči má vyspané a vykulené a spát se jí nechce ani za nic 🙂
@kamusek Kamčo, však jsem za to dodala ty smajlíky 😀 😀 😀 já to nemyslím zle 😀 To je jasné, ža každé dítko má něco 😉
Ale já si říkala,že jsem měla takové pohodové těhu - celou dobu jsem byla doma, dlouho spala, takže budu mít klidné dítko a ono je to pravý opak, fakt mám ďáblíka 😅 moc nenaspí, špatně jí, hodně pláče ☹ ☹ kdo ví, co ho trápí, kéž by už byl větší a mohl mi to říct ☹
@sirael pokial je babetko zvyknute spinkat zavinute, tak je to urcite v poriadku 😀 😀 😀 nemaj obavy, jatiez uazujem, ze ked nebude dobre spavat, tak ju budem viazat, aby spinkala kludne, skus raz rozbalit a uvidis sama, ale radsej cez den, aby si sa v noci vyspala a oddychla si 😀 😀 😀
sama som si na malej vsimla, ze casto je kludnejsia, ked ju pevne zaviniem do narucia, rychlo zaspi 😀 😀 😀
@cara.m zuzanka tiez uz vela soplikov nema ale chrochta stale 😖
@monik1 my spime tak pol hodku rano kolo deviatej,potom este doobeda take mikro spanky,stale musim podavat dudlik,lebo jej vypadava a to ju budi 🙄 ,potom kolo obeda tak hodku, nanajvys hodku a pol a potom sa snazim s nou ist do kocika von,lebo musim aj na nakup a to spi tolko ,kolko sa prechadame,cize tak hodku,alebo hodku a pol.to je tak do piatej a potom sa uz len nosime,vcera sme satkovali,dufam,ze budeme aj dnes
@misag23 no,je to take velke,tie kvapky,ale je aj mensia verzia-Mar-skus teda ten,ked ti toto pride velke 😉 ano,je dobre to striekat aj ako prevenciu,ale ja to malinkej nestriekam,len hanke,ked ma naznak soplikov,vacsinou sa jej tak velmi potom nerozvinu 🙂 a aj sebe sem tam streknem 😅 no nie pravidelne
@monik1 Máš pravdu, taky bych někdy chtěla vědět, co jí trápí, kdyby to uměli ti drobci říct že? 🙂 A víš že to možná bude právě naopak? Já jsem měla na začátku těhotenství samé stresy - škola, zkoušky, státnice - do toho práce a vlastně doma jsem byla až od listopadu! Vlastně až chvilku před státnicema jsem se dozvěděla, že jsem těhotná...A malá je zlatá, skoro vůbec nepláče, hezky papá, přes den je taky hodná....jen večerní uspávání je horší, to se jí moc nechce ☹ Ale musíme být hlavně maminky v pohodě, bez stresu a ono se to všechno upraví. Vždyť to jsou ještě maličcí bobánci, musí se na tomhle světě aklimatizovat 😀
@kinsli ahojky, no pěkně klučina roste... 🙂) a ty kaťata má super.. taky chci koupit Vanessce nějaké kalhoty. Jinak mám taky ty Gravimilky a přidávám se k tobě, rovněž mi to moc nejede, ale když už to mám, tak to překousnu a vypiju to.. přeci jen není to zadara 😀. Pěknou postýlku jsi vybrala.. my máme cestovní postýlku doma v obýv. pokoji, a sem tam ji tam dám.. 🙂 hlavně že se rychle složí a rozloží (ikdyž já zpočátku teda bojovala 🙂 )
Stává se vám, že jsou mimi počůraný na zádíčkách? My už jsme dneska 3x převlíkali 😒 Máme plínky Pampers premium 1 (2-5kg), ale zatím se mi nezdá, že by nám byli malý. Nemáme ještě ani 4kg.
@kamusek spíme úplně stejně jako vy 🙂 jí mezi 21:30-22h pak 3:30 - 4h další okolo 7-7:30h a vstává většinou v 9-9:15h. a pak se najíme a když je hezky tak jdeme na procházku a v kočárku chrupká dál 🙂 Dnes vstávatl v 9h najedl se a šel zase spát 🙂 vzbudil se najedl se, ustrojila jsem ho šli jsme na procházku ( 12:15h ) vrátili jsme se v 14:30h, to ještě spal, mohl se probudit tak v 15:15h fakt nevím, najedl se chvíli pokukoval a po stěnách a poslouchal televizi a teď už sase spí 🙂 Ještě jsem ho stačila před spánkem vyfotit, tak pak hodím foto 🙂 Přišel nám dnes frajerský kompletek 🙂 Tedy přišly tři, ale vyfotila jsem ho samozřejmě v jednom. Vel. 3-6m a nijak velké mu to není. To bude zase tak na 1,5-2 měsíce. Kačka měla na 6 týdnech taky 59 cm a na 3m měla 62 cm tak pokud na tom bude Vojtíšek stejně tak snad mu to alespoň do 3-3,5m vydrží. Pyžamka 3-6m nosíme už od spurtu na 3 týdnech tedy po spurtu to už mu byly 56/62 malé. Ty 68 byly velké, ale teď po spurtu na 1,5m mu jsou skoro akorát 🙂 No jo u nás se oblečení vynosit nějak moc nedá 🙂
@misag23 taky se nám to párkrát povedlo, zrovna u těchto plín premium, klasický pamprsky newborn byly ok...ted máme sleep and play ( nejlevnější a nejmín kvalitní jak jsem se tu dočetla 😀 😀 ) a zatím se mu to nepovedlo...ale na druhou stranu jsem spokojená se všema druhy pampersek..ještě chystám vyzkoušet tesco
Holky máte někdo zkušenosti s tesco plínama pro mrnousky???..popř jestli se jim vyhnout...a co plíny euroshoper nebo spar??? díky za info

@monik1 no Moni já četla, že v Adíkově věku by měly děti bdít max. 2 - 2,5 h ale to my bdíme teda více 🙂 Teď se mi ho podařilo uspat, ale to je náhoda. Jinak dopoledne je vzhůru, pak spí tak 1/2 hoďky a na dvě hoďky usne až tak ve čtyři. Takže dopoledne jsem ráda, když se najím.