Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
holky co kojíte máte váhu, nebo ty co jste na UM kolik vypijou Vaše dětičky?? Mě příjde, že Vojtíšek jí fakt málo ☹ Je mu 6 týdnů a jíme pořád stejně, většinou 70 ml. Třeba v sobotu překvapil, jeli jsme na nákupy vážila jsem ho před odjezdem, protože jsem počítala s tím, že budu muset někde nakojit. No a když jsme byli pryč tak měl na převážení +60g pak po příjezdu jsem zase kojila po cca 30 min. to měl + 50g a ještě si dal cca 35 ml sunaru 🙂
Ale to je fakt výjimka, jinak více méně těch 70 ml. Když se vzbudil po procházce tak koj 45 ml, pak už se vstekal, tak jsem mu udělala 60ml sunaru a vypil 30 ml. On je na těch cca 70 ml snad naprogramovaný 🙂 A to už pil 60 ml v porodce. Nás na váze snad drží jen ty spurty 🙂 Teď jsem kojila přes den většinou co hodinu a přibral min. 150g 🙂 Za ty 4 dny nebo jak dlouho to měl 🙂
Dnes pouštěli nás z porodnice 17.1. s 3950g
a dnes 23.2. měl 4870g
obojí byly čisté váhy po stolici a před jídlem 🙂 ( ráno )
Tak jsem to teď počítala a průměr je 180g/ týden. Tak to docela ještě jde 🙂 ale myslím si, že jeho přísun je poloviční než by měl být. Schválně dnes po půlnoci do zítřka si to budu psát, ale odhaduji to na 450-500 ml a to si myslím, že jsem mu ještě přidala.
@monik1 já používám přímo kojenecké vody a nepřevářím. Nedělala jsem to ani u Kačenky. Ale samozřejmě se to má. Akorát mě to příjde jako nesmysl, protože varem zničíš všechny ty minerály co v té vodě jsou. Sunar asi do těch cca 40c dávám. né že bych si to hlídala, ale tím, že nepřevářím tak ohřívám jen na teplotu rovnou k jídlu a taky zjišťuji na hřberu ruky 🙂 Sunar používím k dokrmu cca 2x denně tak dělám většinou 40 ml a on víc ani nevypije, tak když mi zbyde nějaký ten drtek tak to vyleju 🙂
@monik1 Já mu pindíka taky už teď kontroluju, ale stejně se nám to stává 😖 Dneska na to máme nějaké štěstí.
Moni a jaký plínky používáš teď? Máte pořád jedničky nebo už jste přešli na dvojky? Ale vy už asi vážíte více než my, co? My jdeme na převážení v pátek, tak ani nevím kolik teď přesně má. Doma kojeneckou váhu nemáme.
Zdravíčko maminky, mne dnes v noci asi někdo vymenil miminko 😝 Celý den je malý tak hodný, že se nestačím divit 😀 Jen se napapá, usne, vstane, pohraje si na dece ...ten mi to asi v noci všechno vynahradí 😀
Mám dotaz - jak casto kakáte ? My už jsme skoro týden nevyrobili ani bobek 😲
@misag23 My máme ty pam. newborny a zatím se nám to nestalo ani jednou, koupila jsm i premium care 2 ale ty jsou jeste velké
@sjussi Nechápu, jak to dělají 😀 Já už pomalu nestíhám prát a hlavně žehlit. Dneska se nám daří.
@monik1 My jsme zatím naštěstí dokrm dělat nemuseli. Ale pro jistotu máme doma krabici s Nutrilonem a když jsem to zkoumala, tak jsem z toho nebyla taky zrovna moudrá. Hlavně nevím, jak poznám tu teplotu 40 stupňů. Vy nejdříve vodu uvaříte a potom chladíte na tu požadovanou teplotu a pak přidáte sunar nebo vodu rovnou hřejete jen na těch 40 stupňů?
@kinsli děkuju moc za radu 😉 Já právě sunaru dělám vždy jen 30 ml - ten sunar nutra defence co ty, představ si, že nutrilon mu nechutnal 😖
@ajkalc to je na palici, když ty děti jsou takové uremcané, že? bobišci malí 😖
@misag23 Míšo, ještě by se vlezl do jedniček, ale už má otlačené okolo nožiček ty zářezy, takže už dáváme dvojky Pampersky New baby 😉 Nevím kolik teď váží, ale řekla bych že už má přes 4 kila. Budu držet pěsti ať teď v pátek už máte pěknou váhu 😉
@kinsli krmíme na váhu a dokrmujeme a vychází nám to tak žepři 6 kojeních dává 560-590ml a při 7 kojeních 620-640, prostě při každém kojení vyžaduje 100vku, jinak není spokojený..ale když jsem to hledala na netu tak jsem našla že je to 1/6 váhy= dávky za den takže tak nám to vychází.....a přibíráme tak 200g -300g za týden..uvidíme jestli v pátek mi nebude řečeno že to je moc..ale když má míň se vzteká
jinak můžeš kouknout ještě na tento odkaz http://www.maminkam.cz/davky-mleka-pro-kojence
@monik1 já používám převařenou vodu z vodovodu ( doktorka na to nic neřekla), nechám to schládnout na těch 40, v pohodě po půl hodině kojení jinak ochladím...a co nedojí vyleju..teda my máme nutrilon ale princip je stejný 😀
sice nevím jak si připravit příkrm když někam půjdu 😢 😢 a tam budu kojit, asi pořídím termosku 😀 😀
holky co mate prcky okolo 2 mesicu,kolik vam vazi???
Tak už zase máme mokrý zádíčka, tak jdeme převlíkat. Budu muset zkusit jiný plínky, tohle není normální ☹
@sjussi je to sice záhul, ale takhle častý kojení je fakt super 🙂 My takhle kojíme při spurtu a fakt to ty prsa dají 😀 Nevěřila jsem tomu, ale fakt během hodiny byly nalitý, teď třeba nejsou ani pořádně po 3h, protože ten náš malý lajdák 🙂 to má naháku a moc nejí, tak se zase mléko dělá pomaleji. Třeba Kamrádka má 300 ml, to mě vůbec nehrozí, když maž tak bych řekla těch 120 ml a to už mi samovolně vytéká. prostě se mi už víc do těch prsou nevejde 😀 co se týká toho množství tak je to jedna odměrka na 30 ml. Takže na 40 ml dám jednu a kousek 🙂
@monik1 nemáš zač, já jsem šla do Nutra defence pro to, že má složení podobné mateřskému mléku a chuť je taky mléková, třeba ten nutrilon je hořký 😖 Tak když jsem ho vzala na dokrm tak aby ta chuť byla podobná MM 😉
Jinak Vojtíšek stále spinká, tak to jsem na něj zvědavá večer 😀 Včera jsem ho dala spát myslím okolo 19:30h a dal mi pařičně na jevo jestli jsem se nezbláznila 😀 Tak jsem si ho vzala k sobě do obýváku a tady usnul u superstár 🙂 Teď spí taky tady na sedašce u televize 🙂 Kačka ta spí v pokojíčku, přítel v ložnici no holky to je pohoda, klídek 😀 😀
my mame tiez plienky pampers premium care,,, a byvame precikany,,, ale tak,,, to sa stava... najvacsia sranda je, ked ho prebalujem a niekde sa otocim pre plienku alebo ho kremujem a sup ho... ocika mna, seba, a dokonca aj moju postel,,,, najviac sa mi to stava v noci,, a to je teda radost 🙂 prezliekat ho , vtedy sa mi zvycajne pogrcka,,, 😀 takze komedia v noci okolo 3tej,, haha,,,, raz ma uz vyhnal spat do obyvacky,,, tak mi precikal postel... ale v tu noc som si oddychla kedze muz ho potom krmil...a ja som sa pod perinou robila ze spim,,, 🙂
@kinsli jako je to supr ale jak kdy,nestiham nic jineho pomalu krome kojeni a to vstavani je narocne takze nekdy mam co delat abych nebyla na vsechy protivna.cekam az nam konecne budou 3 mesice protoze si rikam ze potom se to proste musi prodlouzit,prece nemuze chtit tak casto papat porad
@kinsli no mě by taky stačil ten průměr, ale příjde mi že dohání to co prvních 14 dní zameškal, kdy moc nepřibíral, pak jsme začli s příkrmem
@ellahop taky občas zkouší střelbu na cíl, hlavně když odkládám původní plenu,ale přebaluju na peřináči, takže už máme kvalitně počůranou stěnu která je vedle 😀 😀 😀 , ale musím to zaklepat, od tý doby co si na noc chytám náhradní oblečení, abych ho v případě nehody měla po ruce, a v noci narychlo něco nesháděla s křičejícím dítětem v náruči 😖 😖 😠 , tak se to nestalo, asi to ví a už ho to nebaví 😉 😉
ovšem neklepší bylo, když zkoušel štřelbu na cíl v porodnici, kdy já už byla převlíklá a jeho jsem převlékala do přinesených věcí...tak mi trefil triko i rifle a na těch to bylo vidět...prostě vtipné 😀 😀 😀
@markysek2 jéé já už vím kdo jsi 😀 😀 Kecaly jsem spolu někdy na začárku těhu, a měla jsi v profilu fotku na louce možná se psem 😅 Prostě jakmile někdo smaže nebo vymění fotku v profilu tak je to pro mě problém 😀 Protože si všechny pamatuji podle fotky, podle nicku minimálně, jen ty co píší fakt hodně 😉
@sjussi tak to věřím, že je to záhul ☹
@markysek2 My sme skusali Tesco plienky a nikdy viac. Mali sme najprv pampersky, potom sme skusili lacnejsie Tesco plienky a malicka sa z nich neskutocne vychadzala na ritke a brusku, ze sme tyzden s tym bojovali, kym sme to dali do poriadku. Ale zasa kamaratka ich pouziva a jej syncekovi uplne vyhovuju. Takze tazko povedat ako sadnu Vam.

@misag23 Miško, nám se to stávalo tak dva týdny zpátky, jsem si tu i holkám stěžovala, že se pročůrává na bodýčko - i ty nejkvalitnější plíny Premium care... No a potom mi manža poradil ať mu kontroluju pindíka, jestli je nasměrovaný směrem dolů.. předtím byl třeba do strany.. No a od té doby co to kontroluju, tak je to OK a už nejsme pročůraní 😀
Teď jsou venku takové mrazy, že nejde jít ani s mrňousem ven, hrůza ☹
Holky, já potřebuju poradit ohledně těch příkrmů, my je děláme výjimečně, jen když se u prsa vzteká i po půl hodině...
Píše se tam, že se to má dělat jen z převařené kojenecké vody. Manžel koupil i Aquilu auqualineu - a na ní je psáno, že je vhodná i pro přípravu kojeneckých příkrmů, můžu jí teda taky používat?? A dál píšou, že už jednou převařená ta voda se nemá podruhé používat - děláte to tak nebo je to jen reklamní tah??? Dále ten sunar tam přidáváte opravdu až je voda ochlazená na 40-60stupňů?? Manžel to tam minule přidal snad při 90stupních, tak snad nevadí... Jo a poznání té teploty to je taky hrůza, moje zápěstí snese i úplně horkou vodu a připadá mi OK, no děs 😖 Jo a poslední dotaz - jak je na tom sunaru napsáno spotřebujte do jedné hodiny, je to reklamní tah nebo se to dá přihřát třeba i za dvě hodiny?? Přihřívám ve vodní lázní. Prosím poraďte, děkuju moc... nejlepší a nejrychlejší je fakt vytáhnout prso, ale když se už vzteká, že nic neteče, tak nám nic jiného nezbývá 🙄