icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

monik1
22. feb 2011

@misag23 Miško, nám se to stávalo tak dva týdny zpátky, jsem si tu i holkám stěžovala, že se pročůrává na bodýčko - i ty nejkvalitnější plíny Premium care... No a potom mi manža poradil ať mu kontroluju pindíka, jestli je nasměrovaný směrem dolů.. předtím byl třeba do strany.. No a od té doby co to kontroluju, tak je to OK a už nejsme pročůraní 😀

Teď jsou venku takové mrazy, že nejde jít ani s mrňousem ven, hrůza ☹

Holky, já potřebuju poradit ohledně těch příkrmů, my je děláme výjimečně, jen když se u prsa vzteká i po půl hodině...
Píše se tam, že se to má dělat jen z převařené kojenecké vody. Manžel koupil i Aquilu auqualineu - a na ní je psáno, že je vhodná i pro přípravu kojeneckých příkrmů, můžu jí teda taky používat?? A dál píšou, že už jednou převařená ta voda se nemá podruhé používat - děláte to tak nebo je to jen reklamní tah??? Dále ten sunar tam přidáváte opravdu až je voda ochlazená na 40-60stupňů?? Manžel to tam minule přidal snad při 90stupních, tak snad nevadí... Jo a poznání té teploty to je taky hrůza, moje zápěstí snese i úplně horkou vodu a připadá mi OK, no děs 😖 Jo a poslední dotaz - jak je na tom sunaru napsáno spotřebujte do jedné hodiny, je to reklamní tah nebo se to dá přihřát třeba i za dvě hodiny?? Přihřívám ve vodní lázní. Prosím poraďte, děkuju moc... nejlepší a nejrychlejší je fakt vytáhnout prso, ale když se už vzteká, že nic neteče, tak nám nic jiného nezbývá 🙄

kinsli
22. feb 2011

holky co kojíte máte váhu, nebo ty co jste na UM kolik vypijou Vaše dětičky?? Mě příjde, že Vojtíšek jí fakt málo ☹ Je mu 6 týdnů a jíme pořád stejně, většinou 70 ml. Třeba v sobotu překvapil, jeli jsme na nákupy vážila jsem ho před odjezdem, protože jsem počítala s tím, že budu muset někde nakojit. No a když jsme byli pryč tak měl na převážení +60g pak po příjezdu jsem zase kojila po cca 30 min. to měl + 50g a ještě si dal cca 35 ml sunaru 🙂
Ale to je fakt výjimka, jinak více méně těch 70 ml. Když se vzbudil po procházce tak koj 45 ml, pak už se vstekal, tak jsem mu udělala 60ml sunaru a vypil 30 ml. On je na těch cca 70 ml snad naprogramovaný 🙂 A to už pil 60 ml v porodce. Nás na váze snad drží jen ty spurty 🙂 Teď jsem kojila přes den většinou co hodinu a přibral min. 150g 🙂 Za ty 4 dny nebo jak dlouho to měl 🙂

Dnes pouštěli nás z porodnice 17.1. s 3950g
a dnes 23.2. měl 4870g
obojí byly čisté váhy po stolici a před jídlem 🙂 ( ráno )

Tak jsem to teď počítala a průměr je 180g/ týden. Tak to docela ještě jde 🙂 ale myslím si, že jeho přísun je poloviční než by měl být. Schválně dnes po půlnoci do zítřka si to budu psát, ale odhaduji to na 450-500 ml a to si myslím, že jsem mu ještě přidala.

ajkalc
22. feb 2011

@monik1 aj moj Maxik je taky isty. Cely den len mrnka. Nic ho nev´bavi. Len na rukach ked ho nosim,len vtedy je je fajn. Ine deti ked su napapane,oddychnute,tak sleduju okolie. Ale on len mrnka. A nie je to bolest bruska. To by plakal inac.

kinsli
22. feb 2011

@monik1 já používám přímo kojenecké vody a nepřevářím. Nedělala jsem to ani u Kačenky. Ale samozřejmě se to má. Akorát mě to příjde jako nesmysl, protože varem zničíš všechny ty minerály co v té vodě jsou. Sunar asi do těch cca 40c dávám. né že bych si to hlídala, ale tím, že nepřevářím tak ohřívám jen na teplotu rovnou k jídlu a taky zjišťuji na hřberu ruky 🙂 Sunar používím k dokrmu cca 2x denně tak dělám většinou 40 ml a on víc ani nevypije, tak když mi zbyde nějaký ten drtek tak to vyleju 🙂

sjussi
22. feb 2011

@misag23 my mame sice uz 4-9 kg taky premium care ale u vsech se stavalo a porad stava ze bud mame mokre zadicka,nebo boky a to nemame pindulaka na bok 😀

misag23
22. feb 2011

@monik1 Já mu pindíka taky už teď kontroluju, ale stejně se nám to stává 😖 Dneska na to máme nějaké štěstí.
Moni a jaký plínky používáš teď? Máte pořád jedničky nebo už jste přešli na dvojky? Ale vy už asi vážíte více než my, co? My jdeme na převážení v pátek, tak ani nevím kolik teď přesně má. Doma kojeneckou váhu nemáme.

sjussi
22. feb 2011

@kinsli jak se dela treba 40 ml??na nutrilonu je napsane jak se dela min. 100ml tak nevim jak to pocitat abych to treba neudelala blbe,ikdyz ted posledni dva dny sme nedokrmovaly (klep,klep)ale pijem pres den co hodinu a v noci co dve takze zahul ☹

lolelole
22. feb 2011

Zdravíčko maminky, mne dnes v noci asi někdo vymenil miminko 😝 Celý den je malý tak hodný, že se nestačím divit 😀 Jen se napapá, usne, vstane, pohraje si na dece ...ten mi to asi v noci všechno vynahradí 😀
Mám dotaz - jak casto kakáte ? My už jsme skoro týden nevyrobili ani bobek 😲
@misag23 My máme ty pam. newborny a zatím se nám to nestalo ani jednou, koupila jsm i premium care 2 ale ty jsou jeste velké

misag23
22. feb 2011

@sjussi Nechápu, jak to dělají 😀 Já už pomalu nestíhám prát a hlavně žehlit. Dneska se nám daří.
@monik1 My jsme zatím naštěstí dokrm dělat nemuseli. Ale pro jistotu máme doma krabici s Nutrilonem a když jsem to zkoumala, tak jsem z toho nebyla taky zrovna moudrá. Hlavně nevím, jak poznám tu teplotu 40 stupňů. Vy nejdříve vodu uvaříte a potom chladíte na tu požadovanou teplotu a pak přidáte sunar nebo vodu rovnou hřejete jen na těch 40 stupňů?

monik1
22. feb 2011

@kinsli děkuju moc za radu 😉 Já právě sunaru dělám vždy jen 30 ml - ten sunar nutra defence co ty, představ si, že nutrilon mu nechutnal 😖
@ajkalc to je na palici, když ty děti jsou takové uremcané, že? bobišci malí 😖

@misag23 Míšo, ještě by se vlezl do jedniček, ale už má otlačené okolo nožiček ty zářezy, takže už dáváme dvojky Pampersky New baby 😉 Nevím kolik teď váží, ale řekla bych že už má přes 4 kila. Budu držet pěsti ať teď v pátek už máte pěknou váhu 😉

markysek2
22. feb 2011

@kinsli krmíme na váhu a dokrmujeme a vychází nám to tak žepři 6 kojeních dává 560-590ml a při 7 kojeních 620-640, prostě při každém kojení vyžaduje 100vku, jinak není spokojený..ale když jsem to hledala na netu tak jsem našla že je to 1/6 váhy= dávky za den takže tak nám to vychází.....a přibíráme tak 200g -300g za týden..uvidíme jestli v pátek mi nebude řečeno že to je moc..ale když má míň se vzteká
jinak můžeš kouknout ještě na tento odkaz http://www.maminkam.cz/davky-mleka-pro-kojence
@monik1 já používám převařenou vodu z vodovodu ( doktorka na to nic neřekla), nechám to schládnout na těch 40, v pohodě po půl hodině kojení jinak ochladím...a co nedojí vyleju..teda my máme nutrilon ale princip je stejný 😀
sice nevím jak si připravit příkrm když někam půjdu 😢 😢 a tam budu kojit, asi pořídím termosku 😀 😀

monik1
22. feb 2011

@misag23 No my převaříme a pak čekáme na ochladnutí na těch 40 stupňů, taky bojuju s tím poznat to kdy to je tak akorát 🙄 🙄 Kinsli psala, že ona to ohřívá jen na 40 stupňů 😉

sjussi
22. feb 2011

@misag23 to ja taky nechapu,ale nejvic mne nastve kdyz mu dam nejake fesacke a nove bodycko a pri dalsim prebalovani zjistim ze ho musim prevlect 😀 a k tomu dokrmu,abych pravdu rekla nepoznam 40stupnu 😀 proste ohrivam a zkousim dokud to neni tak akorat 😉 snad to tak moc nevadi

zuzik28
22. feb 2011

@sjussi Na každých 30 ml vody je vždycky jedna odměrka...je to tak vesměs u všech umělých mlíček. Takže dáš 30 ml vody, do toho jednu odměrku a po zamíchání ti to vyjde na těch 40 ml. Když chceš víc tak dáš 60 ml vody a dvě odměrky...zase toho bude víc jak těch 60 ml.

sjussi
22. feb 2011

@zuzik28 aha diky 🙂

sjussi
22. feb 2011

holky co mate prcky okolo 2 mesicu,kolik vam vazi???

misag23
22. feb 2011

Tak už zase máme mokrý zádíčka, tak jdeme převlíkat. Budu muset zkusit jiný plínky, tohle není normální ☹

sjussi
22. feb 2011

@misag23 taky planuju vyzkouset nejake jine,mam jeste balik a půl premium care tak je dovyuzivam a zkusim treba ty tesco nebo jine

kinsli
22. feb 2011

@sjussi je to sice záhul, ale takhle častý kojení je fakt super 🙂 My takhle kojíme při spurtu a fakt to ty prsa dají 😀 Nevěřila jsem tomu, ale fakt během hodiny byly nalitý, teď třeba nejsou ani pořádně po 3h, protože ten náš malý lajdák 🙂 to má naháku a moc nejí, tak se zase mléko dělá pomaleji. Třeba Kamrádka má 300 ml, to mě vůbec nehrozí, když maž tak bych řekla těch 120 ml a to už mi samovolně vytéká. prostě se mi už víc do těch prsou nevejde 😀 co se týká toho množství tak je to jedna odměrka na 30 ml. Takže na 40 ml dám jednu a kousek 🙂

kinsli
22. feb 2011

@monik1 nemáš zač, já jsem šla do Nutra defence pro to, že má složení podobné mateřskému mléku a chuť je taky mléková, třeba ten nutrilon je hořký 😖 Tak když jsem ho vzala na dokrm tak aby ta chuť byla podobná MM 😉
Jinak Vojtíšek stále spinká, tak to jsem na něj zvědavá večer 😀 Včera jsem ho dala spát myslím okolo 19:30h a dal mi pařičně na jevo jestli jsem se nezbláznila 😀 Tak jsem si ho vzala k sobě do obýváku a tady usnul u superstár 🙂 Teď spí taky tady na sedašce u televize 🙂 Kačka ta spí v pokojíčku, přítel v ložnici no holky to je pohoda, klídek 😀 😀

kinsli
22. feb 2011

@misag23 mě se to ještě nikdy nestalo a plíny má pročůraný kvalitně 😀

kinsli
22. feb 2011

@markysek2 přesně tak termosku 😀 do termosky horkou a do flašky studenou a pak to jen smícháš 😀
Taky jsem si dnes říkala, že si připravím na noc do termosky, abych nemusela ani vstávat 😀

kinsli
22. feb 2011

@markysek2 Jinak přibýráte fakt krásně 😵 já vím, že minimum je 100g/týden. to naštěstí dáme víc 😀

ellahop
22. feb 2011

my mame tiez plienky pampers premium care,,, a byvame precikany,,, ale tak,,, to sa stava... najvacsia sranda je, ked ho prebalujem a niekde sa otocim pre plienku alebo ho kremujem a sup ho... ocika mna, seba, a dokonca aj moju postel,,,, najviac sa mi to stava v noci,, a to je teda radost 🙂 prezliekat ho , vtedy sa mi zvycajne pogrcka,,, 😀 takze komedia v noci okolo 3tej,, haha,,,, raz ma uz vyhnal spat do obyvacky,,, tak mi precikal postel... ale v tu noc som si oddychla kedze muz ho potom krmil...a ja som sa pod perinou robila ze spim,,, 🙂

ajkalc
22. feb 2011

@sjussi pri narodeni sme mali 3050 gr. a teraz mame 5000 gr. 2 mesiace budeme mat 2.3. 😲 😲

sjussi
22. feb 2011

@kinsli jako je to supr ale jak kdy,nestiham nic jineho pomalu krome kojeni a to vstavani je narocne takze nekdy mam co delat abych nebyla na vsechy protivna.cekam az nam konecne budou 3 mesice protoze si rikam ze potom se to proste musi prodlouzit,prece nemuze chtit tak casto papat porad

sjussi
22. feb 2011

@ajkalc no my mame 2 mesice a tyden a mame 5,60 tak by mne zajimalo jestli se mi to zda,nebo mame obrika 😀

markysek2
22. feb 2011

@kinsli no mě by taky stačil ten průměr, ale příjde mi že dohání to co prvních 14 dní zameškal, kdy moc nepřibíral, pak jsme začli s příkrmem
@ellahop taky občas zkouší střelbu na cíl, hlavně když odkládám původní plenu,ale přebaluju na peřináči, takže už máme kvalitně počůranou stěnu která je vedle 😀 😀 😀 , ale musím to zaklepat, od tý doby co si na noc chytám náhradní oblečení, abych ho v případě nehody měla po ruce, a v noci narychlo něco nesháděla s křičejícím dítětem v náruči 😖 😖 😠 , tak se to nestalo, asi to ví a už ho to nebaví 😉 😉
ovšem neklepší bylo, když zkoušel štřelbu na cíl v porodnici, kdy já už byla převlíklá a jeho jsem převlékala do přinesených věcí...tak mi trefil triko i rifle a na těch to bylo vidět...prostě vtipné 😀 😀 😀

kinsli
22. feb 2011

@markysek2 jéé já už vím kdo jsi 😀 😀 Kecaly jsem spolu někdy na začárku těhu, a měla jsi v profilu fotku na louce možná se psem 😅 Prostě jakmile někdo smaže nebo vymění fotku v profilu tak je to pro mě problém 😀 Protože si všechny pamatuji podle fotky, podle nicku minimálně, jen ty co píší fakt hodně 😉

@sjussi tak to věřím, že je to záhul ☹

sirael
22. feb 2011

@markysek2 My sme skusali Tesco plienky a nikdy viac. Mali sme najprv pampersky, potom sme skusili lacnejsie Tesco plienky a malicka sa z nich neskutocne vychadzala na ritke a brusku, ze sme tyzden s tym bojovali, kym sme to dali do poriadku. Ale zasa kamaratka ich pouziva a jej syncekovi uplne vyhovuju. Takze tazko povedat ako sadnu Vam.