Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
potom co sem tu cetla o tech tesco tak sem akorat zacala premyslet o huggies 🙂
Ahojte baby 😉
nestiham vas citat, lebo my moc nespinkame 🙂 ale vidim ze riesite plienky, my pouzivame Premium Care alebo activ baby, oboje velkost 4-9kg. plienky babylove som uz tiez vyskusala a su v poho. rovnako aj ich vlhcene utierky.
chcem sa s vami podelit o skusenosti ohladom kojenia, mozno to niekomu tiez pomoze. volala som laktacnej poradkyni, lebo malinky mi pil iba 5min z jedneho prsa a potom sa odtahoval a ked som mu prso dalej ponukala, zacal kricat. mala som nervy, papal kazde 3hod, tak som si myslela ze nic nevypije. ale vraj je to v pohode a mala som skusit kojit 2kojenia z jedneho prsa, vraj sa tym tvorba mlieka znizi. a pomohlo to!!!
inak sa nam zapalilo miesto vpichu pri ockovani proti tbc. tak som to odfotila a poslala dr ale ta vravela ze je to ok a moze z toho aj hnis vytekat. vraj kym to nie je take velke ako stara dvojkorunacka, tak je to este v norme a netreba sa bat. ktovie, ake svinstva tam davaju?
my sme cez den davali este par lyziciek cajiku - fenikloveho, ale prisla som na to ze ma z toho krce. tak uz nedavam nic okrem prsa.
ako ste na tom vy? ponukate aj nejaky cajik?
my kupujeme lucku bez CO2, takze neprevarame...neviem ci robime dobre, ale malemu to nic nerobi,,,, potom to oherejem na primeranu teplotu, tiez odhadom a dam do termosky,,, tam mi vydrzi takto ohriata voca dost dlho... potom ju pouzivam, termosku mam len 1litrovu a maly tuto vodu aj pije len tak, alebo mu s tym zarabam cajik....
no a co sa mikrovlnky tyka,, tak je pravda ze vacsinou ked mi v noci voda v termoske vychladne tak ohrejem vodu aj v mikrovlnke ale nie som jej velky zastanca... hold pohodlnost sama...
a vodicku na pitie alebo caj davam na radiator tam sa to krasne ohreje a ked malemu davam pit tak to len vezmem a moze zacat...
tym sa chcem spytat,,,ohrievate svojim detom caj alebo vodu na pitie ?
@ajkalc presne ten isty mame...a dr mi vravela ze sa to nemusi dodrziavat ze presne 10 min po kojeni, tak ja jej ho natlacim do pusky asi par chvil predtym ako je plna, to vidim a snazim sa to odhadnut podla toho ako taha, potom si mysli ze je to mnami a niekedy sa aj usmeje, vezme si dalej prsnik ci flasu a zapije par glgmi a hotovo 😀 isto stane sa ze niekedy nevypije uplne vsetko bo jej ujde cez kutik, alebo nechce a vypluje, ale ked to robim takto tak zvacsa fajn....a pomohol...chvalabohu 🙂 vam pomaha?
holky nestíhám dočítat když to tu všechno spí tak se musím alespoň najíst 😀 Jak jste se tu bavily o plínách tak pro nás číslo jedna jsou sleep play a z ubrousků bezpochyby Huggies pure. S ostatními jsou nerovnatelný 😵 Fakt jsou výborný, tam kde použije 5 ubrouzků pamperst tak na tu samou nadílku stačí 1-2 huggies 😉
my sme boli dnes na poradni, zatiaľ len kojím a za 6 dní maličká pribrala 200 g. Som spokojná, lebo keď čítam, ako vám tie bábätká krásne priberajú ... 😕 tak si myslím, že u nás to ide pomalšie.... Snáď sa to aj u nás už rozbehlo 😉
Ja tiež používam plienky Pampers a Huggies. Tesco plienky mi kamarátky, ktoré ich používali neodporučili. Aj cenovo je to takmer to isté, pretože pampersky a Huggies kupujem väčšinou v akciách a teraz som si pár balení objednala cez internet, ale používam vlhčené obrúsky z Tesca a s tými som spokojná, malej vyhovujú ...
holky po jake dobe se meni dudliky?
@sjussi uz nedavam ziadny 😉 len kojim. ale najnovsie som kupila od Hami "pre celkovu pohodu", lebo lekarka mi vravela ze maly ma prilis hustu krv a ze mu mam davat caje. ale to bolo davno, tak ja dufam ze uz ju ma redsiu 🙂
davala som preto lebo kazdy do mna hucal ze detickam sa ma davat feniklovy cajik na brusko je to vraj dobre, ale maly mal z toho krce v brusku. takze tak
Ty davas cajiky?
Holky, kdo používáte ty probiotické kapky Bio Gaia? Kupujete je v ČR za těch 600 Kč? nebo objednáváte např. z mimibazaru za 250 Kč?? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=30836684&tab=1
Já zase Domčovi musím dudlík non-stop držet u pusy, dám ruku pryč, dudlík mu hned vypadne z pusy a řve 😀 A to ještě před pár dny si dudlík nezval vůbec, to až na radu Kamči mi vzal dudlík pokapaný Sab simplexem...
Chodíte s dětičkama ven? My už snad týden nebyli ☹ Teď sice vylezlo slunko, tak teploměr na slunku ukazuje mínus 3, ale jinak je furt mínus 7.. tak radši ven nejdu 🙄
My žádný čajík nedáváme, zatím jenom kojíme. Malý mívá často škytavku, tak jsem mu ho chtěla dát, ale doktorka říkala, že se to nemá. Tak to chudáček musí vždycky vydržet, než ho přejde.
Jinak jsme dneska už zase 2x převlíkali, byl mokrý až na zádíčkách. Manžel odpoledne přenese jiný plínky, tak uvidíme. Sice doma máme zásobu, ale to už jsou samý dvojky a ty myslím, že mu budou ještě velký. No, když tak pak zkusíme i ty.
@monik1 Moni, my jsme byli venku naposledy v neděli, to ještě nebyl takový mráz. Ale jinak tenhle týden taky nechodíme. Navíc máme trošku rýmu. Ale v pátek budeme muset do poradny na převážení. Tak snad už bude tepleji.
Sab simplex nám taky moc chutná, vždycky si u toho tak mlaská. A přijde mi, že nám i docela pomáhá. Hezky po něm prdí 😀 Jak často ho dáváte?
@misag23 Ahoj Míšo, nestíhám vůbec odepisovat, ale snad se k tomu dostanu co nejdřív 😉 My taky nepoužíváme čajík, Dr. taky říkala, že plně kojené děti nepotřebují čajík, tak nevím.. Jo a jinak škytavku máme taky dost často, on už na to trpěl v bříšku. Držím pěsti ať se osvědčí jiné plínky. My zatím máme jen ty Pampersky, vyzkoušeli jsme i nějaké vzorky z těch těhotenských kufříků - byly tam Huggies a ty byly taky ok.
@misag23 Na ten dudlík kapu tak dvě kapičky pár krát denně, když potřebuju ať se trošku uklidní. Jinak ten Sab simplex nepoužívám, my totiž po každém kojení dáváme ten sirup na blinkání - Gastrotuss baby a on obsahuje i nějaké látky na bolení bříška, tak zas do něj nechci toho dávat hodně.
Teď furt uvažuju, zda objednat ty probiotické kapky Bio Gaia, protože večer tak od 19h do 22h-23h má prostě krizovku, kdy fakt pláče a já nevím, zda ho bolí bříško.. Může ho bolet bříško a trpět na prdíky, když pokaká 3 plíny denně a prdínkuje??
Kolik dáváš ty malému těch kapiček sab simplex?

@sjussi zkus z DM plínky Babylove,já je mám a sem spokojená nebo Huggies