Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Teď čtu na kojeni.net, že ublinkávání může zhoršit to, že jím hodně mléčných výrobků...což já teda jím opravdu hodně...tak to zkusím omezit.. 😕
@vilca No náš malý ten Nutrilon nechtěl vůbec, tak možná je ten Sunar fakt lepší. Já teda ten nutrilon nezkusila, ale ten sunar jsem taky "olízla" a přišel mi takový bez chuti 😝
@misag23 Míšo, ty máš toto lehátko https://www.modrykonik.cz/bazar/lehatka-kresilk... máš ho nové nebo použité? Já uvažuju zda koupit toto použité nebo nové, ale chci jen do tisicovky, tak nevím zda nové nebo použité s více funkcema?? 😕
@romik123 A máš hodně mlíčka? Mně tohle dělal teď dva dny taky, pořád se u prsu vztekal a cukal a dnešní noc celou probrečel. Pořád jsme přikládali, ale asi mu toho teklo málo ☹ Ráno už jsem to nevydržela a udělala UM, hned jak to vypil, byl klid a usnul. V poledne jsme byli na kontrolním vážení a pořád máme málo, tak nám doktorka stejně nařídila dokrmovat.
@vilca Já jsem začala dávat Nutrilon HA dneska (na doporučení doktorky). Zatím ho měl 2x a trošku taky blinkal, ale to je asi brzy na nějaký závěry.
@ajkalc My taky používáme sirup Gastrotuss baby, už nám ale dochází, tak budu muset koupit druhou lahvičku; jen se bojím jestli toho sirupu ten náš malý nepije hodně?? Manžel si dělá srandu, že nepřibírá po mlíku ale po tom sirupu 😅 Dávám to jak řekla Dr. po každém krmení (v noci většinou ne). Taky už používáte druhou lahvičku???
@monik1 Moni, přesně tohle máme. Už dva dny ho využíváme, vždycky ho tam tak na hoďku dám a je celkem spokojený, jen mu musím zatím sundavat tu hrazdičku s hračkama, protože ta ho rozčiluje. Přijde mi, že se hraček zatím spíš bojí.
My jsme ho kupovali nové myslím za 1300,- (už si to přesně nepamatuji, je to už delší dobu). Objednávali jsme ho někde na netu, tam kde vyšlo nejlevněji.
Jinak jsme dnes byli na kontrolním vážení a nic moc jsme nepřibrali. Ještě nemáme ani porodní váhu a to mu v neděli bude měsíc. Tak musíme dokrmovat ☹ Mám ho vždycky dát nejdříve k prsu a pak mu udělat 60ml dokrmu. Asi toho mlíčka mám opravdu málo, dneska už nám prořval skoro celou noc a nejspíš to bylo hlady, když jsem mu dala ráno UM, tak byl spokojený a hezky usnul. Nedá se nic dělat, už jsem se s tím smířila. Hlavně když bude spokojený a začne konečně přibývat.
@misag23 jej chudáček Filípek proplakal noc, tak hlavně, že jsi přišla na to, že to bylo hlady.. My jsme předevčírem taky nespali od 1 do 3,40 😝 😝 ale vypadalo to na bříško.
No ještě, že jsme šli dneska na procházku, hned spí krásně 😉
A náš malý už moc nechce být ve své postýlce, od 3 hodin od rána skončí většinou u nás v posteli a zkouším ho pořád dávat do své postýlky, ale pláče a u nás je OK.
@monik1 My jsme dneska byli taky po pěti dnech venku - museli jsme do poradny, tak pak jsme se ještě hodinu projeli.
Na sluníčku bylo teplíčko a v kočárku spíme taky krásně. My zatím spíme v košíku, ale dneska chceme stěhovat postýlku do ložnice, tak jsem zvědavá, jak se mu tam bude líbit. Jinak já si ho většinou beru k sobě do postele ráno, když manžel odchází do práce a ještě dospáváme. Ale snažím se to dělat jen občas, ať si moc nezvyká 😀
@monik1 Nám procházka dělá také dobře. Dneska bylo na sluníčku opravdu moc hezky. Byli jsme venku asi hodinu a půl a malý ještě teď dospává na chodbě v kočárku...Holt čerstvý vzduch dělá zázraky 😉
No, hezké, už si taky koukám umí vymýšlet svoje 😀 Já nechávám v noci po kojení malého u sebe tak 20 min, kdyby náhodou si ublinknul, ale ještě se mi to nestalo...spíš pro dobrý pocit...on mezitím většinou usne a pak ho dám v polospánku do postýlky... 😉 Tak snad to tak bude i nadále 🙂
ja by som už tiež rada šla s malou na dlhšiu prechádzku ... minulý týždeň sme chodili každý deň a tak krásne spinkala aj vonku aj doma ešte.... u nás veľmi mrzne a dnes aj fúkal silný vietor, keď vidím tie mínusové teploty na teplomeri ☹ ...je to vlastne takmer prvá vec, ktorú ráno urobím ... snáď sa už aj u nás oteplí 😕
a dnes mi prišla digitálna váha ... už som si ju chcela dávno kúpiť, potom sme začali chodiť na preváženie k detskej doktorke a tak sme si kúpu rozmysleli. už mám aj ja konečne prehľad koľko mi malá papká, lebo vy to tu tak pekne rozpisujete ...
@kostri
@neliq
to by som taky rezim chcela zaviest, tak vam dam vediet, ako pochodi, ale uz dnes sa nepodarilo, miesto poobednajsieho spanku zaspala az teraz, takze posuniem o nieco kupanie, ak vydrzi aspon 1,5 hod. spat 🙂 🙂 🙂
ale uz som aj drahemu povedala, ze by ma podporil a nevymyslal ine aktivity v case, kedy by mala spat 🙂 🙂 🙂
mala ma dudlik, ale len vtedy, ked sa napapa a neda sa jej zaspat, tak ukludnujeme dudlikom a ked ju obliekam von, tak sa vzdy rozcerti, vtedy mi ho vezme, ale akonahle tvrdo zaspi, tak dudlik vypluje, to je aj pre mna znamenie, ze tvrdo spi 😀 😀 😀
s malou chodim von kazdy den, aj ked mrzne, takaspon na chvilu, na 30 min. minimalne
aj u nas fuka vietor a mrzne, ale je zababusena, uz ma aj salik krasny ustrikovany 😀 😀 😀 a vzdy jej dam deky ponadhlavicku, aby jej priamo nefukalo, kontrolujem ju pocas prechadzky a ked sa vratime a ma krasne teple licka, tak je to urcite ok a na cerstvom vzduchu krasne spi a potom este dospava v kociari
a ked je von moc zima uz aj na mna, takju na 20 min. povozim, aby zaspala a pak vylozom na balkon a necham aspon hodinku, aby dychala cerstvy vzduch popripade v izbe otvorim okno ked uz je vazne najhorsie 😀 😀 😀
ale uz sa neiem dockat jari, ked bude uz aj slniecko silnejsie a zacnu pekne dni, to sa bude vozit!!!!! 😉 😉 😉
ked vas tu tak citam s tym kojenim a vazenim, ak si pripadam blba 😠 ja len kojim, nevazim a ani nemam prehlad, kolko toho spapa, ale na poradni ma po tyzdni zvycajne plus 250gr, tak to bude asi ok 😉 😉 😉
uz som aj uvazovala nad vecernym prikrmom, bo som mala pocit, ze prsia su prazdne a mala hladna, ale vzdy zaspi nejak a prespi min. 3 hod. ale bezne uz 5hod, tak sa tvrdohlavo drzim iba kojenia a vsugrovavam si, ze mam dost mlieka, ze sa musi aj ona trochu posnazot a potrapit 😀
a kedze pribera, tak to asi bude dobre, nie????
@neliq Peti,ked maly nespava od malicka, tak aj 4 hod. v kuse je krasa 😉 😉 😉 😉
vsetky uz mamicky naokolo, co maju relativne odrastene deti, teda min. 1 rok a viac, mi hovoria: Chce to mat pevne nervy, trpezlivost a rezim!!!! a tvrdo si ist po nom, len to nepojde za 2 dni, mozno za 2 tyzdne, ale babo sa nauci!!!!
verim, ze aj maly Kikusko si zvykne!!!! Prajem pevne nervy a vela pomocnikov naokolo! 😀 😀 😀
@neposedna ani ja nevazim a len dojcim, ale aj tak drobec pribera az az 🙂 po 4 tyzdnoch to bolo +1400g a teraz sme uz 2tyzdne neboli na prevazeni ale uz na rukach citim, ze je zas tazsi :D
a ten tvoj rezim ti zavidim, my mame len rezim na vecer okolo 7-7:30 sa kupkame a potom okolo 8:30 zaspime a buvame ako kedy ale zvycajne do 1:00 v noci a potom uz len tak 2-3 hodky, ale je to OK cez den buvka ked sa mu chce a ked nie tak je hore 🙂
@misag23 já jsem na tom podobně a neřeším to, dám malýmu vždycko tolik co chce krásně přibívá a rosta a dá se říct že konečně...sice zatím to konzultuju s váhou aby měl to svoje (100-120, jednou i 150), ale dokážu nakrmit i bez ní a to celkem v pohodě zrovna dneska jsem si to vyzkoušela 😀 😀 😀
jinak musím dneska malýho pochválit byl zlatíčko když měl tak spal, v 9:00 po kojení jsme vyrazili na pochůzky...nejdřív k dotorovi já ..krev, hodka na výsledky...pak jsme se zastavily za bratrancem, tetou a strejdou ( udělaly jsme takm kojící duo :o) a postěžovali si na kojení a porod :o)))) a vyrazily do poradny..tam jsme byli pochváleni za přibírání 😀 😀 😀 a dozvěděla jsem se že až se dokrm bude rovnat tomu co se nakojí se má dávat miminku trocha čaje..ale máme rýmečku ☹ ☹ ☹ tak nám byla doporučena mořská voda a za 3 týdny nás už čeká očkování..toho se docela bojím, snad víc než malý...ale dneska se na doktorku smál a kecal jí 😀 😀 😀
mám dotaz budete dávat, nebo dali jste, synflorix nebo prevenar????
@monik1 mne ten gastrotuss maly nechce.tak horko-tazko do neho natlacim vecer po krmeni a niekedy v noci.cez den nedavam,to ho radsej ponosim kusok na rukach a jemu sa to usadi v brusku a uz potom je ok.na rozdiel od bio gaye,alebo espumisanu,ci sab simplexu,tak gastrotuss nieje asi az taky košer.tak ho nechcem nejak tym prepchavat
@markysek2 Tak já tomu už nerozumím, teď jsem v pohodě odstříkala 60ml, tak nějaké mlíčko tam bude, prso už mě úplně bolelo. Ale tomu našemu lenochovi se nechce u prsu namáhat, z flašky to vypije hned. Tak to mám radost - odstříkávat a dávat mu to z flašky. Mně dneska doktorka říkala, že mu po každém kojení (myslím, že vypije minimum) mám dát ještě 60ml. Vy dáváte 100-120ml?
Taky pořád uvažuji, které očkování dát (teda to co není povinné samozřejmě).
@misag23 on ode mne vypije tak 80-100(ráno víc odpoledne méně, přes noc a dopoledne nedokrmujem stačí mu co mám) a příkrmu dělám dá 20-40(těch 40 poslední 2 dny. ale až na noc)....no zkus mu dát těch 60 když bude mít moc při nejhorším to vyhodí jak ho dáš odříhnout 😀 😀 😀 ...já to dělám tak že dám 30..dám odřihnout a pak třeba zkusím jestli chce ještě..on když nechce tak to jde všude okolo jen ne do pusy 😀 😀 😀...jinak se u prsu taky vztekáme a to jsem pak ráda za to že mám tu váhu a vím kolik vypil...dvakrát se mě stalo že po 10 minutách kojení úplný hysterický záchvat..tak jsem ho vzala a po cestě k váze mu povídám at zapomene na to že mu budu dělat 60 příkrmu a po 20 ho krmit (krmím přes stříkačku)no a zjistila jsem že vypil 80 😀 😀 😀
jinak do postele si malýho beru jen ráno, protože když zaspíme a krmíme kolem 6, tak se mu pak nechce spát a vyvádí, takhle nám aspon zatím vždycky usnul 😀 😀 😀 😖 😖
@misag23 dá se to zvládnou i bez ní 😉 😉 (nebo aspon ted si to myslím 😀 😀 😀 ), ale já jsem si jí právě vůli příkrmu půjčovala od kamarádky 😀 😀 😀 ( budu ji mít jen do dubna ..pak si ji chce půjčit další kamarádka, která v tu dobu bude rodit)...mě pomohla..spíš přemýšlím že jestli ještě někdy budu mít další mimi tak si ji pořídím 😉 😉 Já teda nevím co by tě na tom mělo stresovat, jestli to kolik přibírá, já si z toho spíš brala informaci, kolik vypije a je spokojený, a jestli Um mín nebo víc 😉

@vilca Je možné, že se jen poblinká z přejedení... ty děti neví kdy mají dost, že.. když teče, tak pijou. Moje mamka o Domčovi říká: no, jo správný chlap - pije, blije a neví kdy má dost 😀