icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

lavazza
1. mar 2011

Dneska jdeme na kontrolu v 6 týdnech,tak sem zvědavá kolik jsme nabrali.Včera na kyčlích nás pan doktor pochválil a že je dobře že zas tolik nenabíráme,že to není dobré.

Jinak díky za radu ohledně toho Imazolu, potničku už sou pryč.

cufinka
1. mar 2011

@luciemar 😀 mazec 😀 já nemám váhu na mimi ,ale moc by mě zajímalo kolik ze mě vytáhne 😀 ale asík taky dost když tak pěkně přibíráme 😀 a závidím 8h spánek u nás dala rekord 5 a půl hodiny . 🙂

@lavazza taky mám to spodní břicho maličko 😖 a všechny kila dole ,ale mám svojí velikost jako před těhu ,ty jsi šikulka že jsi musíš jít koupit menší 🙂

sjussi
1. mar 2011

ja sem sla do porodky s 80 kg a domu z 68 ale to spodni bricho mam taky porad 😒
@cufinka co mas z toho,my mame rekord 3 hodiny ☹

kostri
1. mar 2011

@neposedna to je zaujimave,ze chces zacat takto prikrmovat a to si prejednavala aj s doktorom?lebo nas je striktne proti prikrmom pred ukoncenym 6stym mesiacom,ked dojcis 😕 ale mas pravdu,ked to tak citis,tak malej skus davat,ved mozno to naoza vypluje a budes mat vystarane 😅 alebo bude pekne bastit a nebude jej to vadit 😉 mne mama davala tiez polievky uz od tretieho mesiaca,ale ja som bola zvlastny pripad,nechcela som pit mlieko,ani jest kase.. 😒 priberala som 8dekov za tyzden 😕 🙄 😅
a este k tomu,ze ked dieta bude papat prikrmy skorej,bude aj pekne papat neskor-s tym trochu neuhlasim,lebo poznam pripady,ktore boli prikrmovane skor a potom im prestalo chutit v tom jednom roku a tiez poznam pripady,ktore isli podla predpisov a teraz by zjedli aj mamu 😀 😀 😀
ale budem cakat na to ako to dopadne,som zvedava 😉
a drzim palceky malinkej bojovnicke a aj rodicom,nech hospitku co najlepsie zvladnete 😵 😵 😵
@misha8 na,co to tak neskoro si bola na kontrole? 😅 a mas aj ty o tri mesiace ist na preventivku?lebo mne dr kazala

kostri
1. mar 2011

mamicky,chcem sa vas spytat.
ako zaspavaju vase deticky cez den,vecer a v noci?
zuzanka rano ked sa zobudi sa chvilu hrajka a papa a potom zaspinka na posteli sama,teda s dudlikom,potom ideme von,teda zaspi v kociku a vecer v posteli dudlik striedam s prskom,v noci sa napapa a zaspi sama
a ako dlho zaspavaju vase deturence cez den,vecer a v noci?
zuzanka rano obycajne zaspi rychlo ale spi asi pol hodku az hodku,v kocari s dudlikom zaspi pomerne rychlo tak za 15minut,a vecer zaspava aj dve hodiny,vcera dve a pol hodiny 😔

kamusek
1. mar 2011

Zdravíme. My jsme se zrovna vrátili z poradny z šestitýdenní prohlídky. Vážíme 4,10kg a měříme 57cm. Paní doktorka nás pochválila, že hezky přibíráme. Prý jako podle knížky - každý týden 200g 🙂 Ráno jsem byla i já na prohlídce na gyndě a taky všechno v pořádku. Doktorka se mě se smíchem ptala, kdy do toho jdu znova 😀 Hezký slunečný den přejeme 🙂

kamusek
1. mar 2011

@kostri Tak nějak podobně to máme i my. Ráno a přes den je to v pohodě, to ji dám po kojení do postýlky a kouká a kouká až usne. Netrvá to většinou dlouho. V kočárku taky v pohodě, to spí skoro hned jak ji tam položím. Ale večer to je síla. Asi je přes den dost vyspaná a ne a ne usnout. Chodím ji dávat dudlík pořád dokola, pak má asi za necelou hodinu zase hlad, tak ji znova kojím a pak až usne. Sice to tak není každý den, ale většinou to taky trvá i 2hodiny! Sice nebrečí, ale vzteká se a nemám sílu ji tam tak nechat. Ale je pravda, že pak usne (tak okolo 9, půl 10) a spí až do 4! Pak popapá a pak by si vykládala a vykládala. Vůbec se jí nechce spát. Takže hodinu jí zase dávám pořád dokola dudlík až usne (ještě že mám postýlku hned u mojí postele a nemusím nikde vstávat). A pak spí tak do 8....

kostri
1. mar 2011

@cufinka kozy az na pupek 😀 😀 😀 a ako casto papate?a v noci?my kolko krat aj kazdu hodinu 🙄 vcera prvy krat vydrzala spat v noci 5hodin 😲
@markysek2 jemine jaky fesacik 😵
@lavazza chvalabozku,mas o starost menej s tou plienkou 😉
@luciemar ty brdo,ze 180 😲 😲 😲 tak teraz som aj ja ostala zvedava,kolko ta moja vypije 😕 😅 a kedy zaspal,ked sa zobudil o druhej?a na zaspatie nepotrebuje prsko?
@haniula drzime palce a v klubicku sa potom dobre zabavte,kelisova si dojde na svoje 😀 😀 😀 😉
@kinsli krasne detusky 😵

knedluska
1. mar 2011

Ahoj holky 🙂
Už jste byly s dětičkama v krámech a tak? My bysme doma potřebovali doplnit zásoby a zatím jsme malou nechtěli nikam tahat. Tak právě nevím, do kdy čekat?

kostri
1. mar 2011

@kamusek a cez den tiez s dudlikom zaspava?no vecer tiez mala zadrieme na dudliku,lebo prsko nechce ale potom sa hmyri a budi a dudlik jej vypadava..a ked jej v kratkom case za sebou vypadne tak treti krat,tak je hladna,dam jej papat a zase sa to opakuje,az kym konecne nezaspi
a vcera som si k nej lahla uz o pol deviatej(ulozila som ju o pol osmej)ze budem pri nej lezat a zaspime..a ona sa tolko mrvila a hmyrila,stale som jej dudlik davala,prsko..polohovala som ju,lebo som si myslela,ze sa jej zle lezi..potom som ju prebalila,lebo som si myslela,ze je pokakana,nebola..potom sa jedovala,zacala pukat,kopat s nozickami,tak ja ze ju boli brusko,to uz bolo desat hodin 😖 tak som sa postavila,ze idem do vedlajsej izby pre kvapky na brusko a kym som sa vratila,ona spala 😲 😲 😲 uz ked som sa vzdialila od postele,ostala uplne ticho..tak ja som jej tam zavadzala 😔 😖 no dnes pri nej lezat urcite nebudem,pockam,kym uplne zaspi,az potom si k nej lahnem

kostri
1. mar 2011

@kamusek hele a kdy do toho des znova? 😀 ja o rok a pol 😉 pekne priberate 🙂
my ideme na poradnu vo stvrtok,tiez som zvedava
@knedluska ja som bola s malou v obchode hned na prvej prechadzke a to mala 2tyzdne 🤐

kostri
1. mar 2011

ja som isla rodit s 87kg 😀 😝 domov som prisla tusim s 79 a teraz mam 73 😝 🙄

kamusek
1. mar 2011

@knedluska my byli poprvé minulý týden....malá celou dobu spinkala v autosedačce, asi ani nezaregistrovala, kde jsme 🙂 A to jsme nakupovali přes 2hodiny!

sjussi
1. mar 2011

@knedluska my sme byli poprve kdyz mel 2 tydny a to spal v autosedacce a jinak ted uz ho berem normalne ale vetsinou to vse prospi

kamusek
1. mar 2011

@kostri No přes den jak kdy....někdy s dudlíkem, někdy bez. Ale stejně když usne, tak ho vyplivne. Ale někdy to u nás vypadá úplně stejně jako u vás. 😀

haniula
1. mar 2011

Tak jsme zpět!! Jsem totálně grogy!! Pupíček máme ok, růstem by se měl spravit.... Trošku se zatáhl... V klubíčku jsme si skvěle zacvičili... U dr. jsme si řádně pořvali!! Obě injekce byli do nožek, tak byla fialová vzteky... Navíc měla ještě hlad, tak jsme se ještě u dr. napapali... Za měsíc další píchání.... Jinak jsme nepřibrali za týden ani deko 😕 😕 😕 !!! Tak máme menší výkřičník... Jinak měří 57cm... Ted tu pěkně kraváluje.... Asi z injekce...

cara.m
1. mar 2011

Ahoj holky, tak my dneska byli na 2. dávce Rotarixu a 1. dávce Hexavakcíny, snad budeme bez reakce a vážíme 5890 g 😀

monik1
1. mar 2011

Ahojte holky, moc vás zdravím. My dnes byli na kyčlích, má je v pohodě, tak jsem moc ráda, protože kdybychom ho měli ještě široko balit, no to by se zbláznil ten náš vzteklounek. 😉
@kamusek Kamčo, máte krásnou váhu, těch šest týdnů uteklo jak voda, viď? 😵 Taky jsem zvědavá kolik náš Domča váží, tuším že něco kolem 5-ti kil (jak jsem si stoupla na váhu s ním a bez něj).
@knedluska My ještě s malým nebyli, manža teď potraviny nakupuje sám, ale já už potřebuju prošmejdit obchody, už mi to hrozně chybí 😔
Holky, já se teda musím pochválit, chybí mi shodit 3 kg, už v porodnici jsem nechala 10 kg a v sobotu jsem zjistlila, že se už vlezu do předtěhu riflí, takže jsem moooc spokojená, už jsem se bála, že se mi roztáhla pánev, ale naštěstí 5 týdnů po porodu a oblékla jsem džíny, paráda 😵

monik1
1. mar 2011

@misag23 Míšo, to je mi líto, že malý už z prsa moc nechce, ale netrap se, tak bude na umělým, co se dá dělat, hlavně ať je spokojený 😉 Náš malý je zas pravý opak - narvat mu něco jiného do pusy než moji bradavku je nadlidský výkon 🙄 Mě pořád připadá, že kojím furt 😝
Dneska jsem koupila ty kapičky Bio Gaia, u nás v lékárně za 656 Kč 😝 😝 😝 tak snad nám zaberou, jinak mě jebne 🙄

janicac
1. mar 2011

Ahoj Pražačky, nemáte někdo zájem o kurz masáží pro miminka? Vede ho paní doktrorka na Letné. Navíc je v kurzu povídání o homeopatii. Cena 600 Kč

ajkalc
1. mar 2011

@kostri 😀 😀 no pobavila som sa.ja my sme Maxika drlingali,cumel strkali a robili sme s nim vsetko nemozne,len aby zaspal.a stale nam to trvalo 2-3 hod.az raz sa moj manzel nasral,polozil ho na postel,zapol telku a odisiel zo spalne nahnevany. a cuduj sa svete,maly za 15 min spal.a takto zaspava dodnes.niekedy je menej viac.cim viac sa clovek snazi a spekuluje,co moze drobcovi byt,tym je to horsie.

monik1
1. mar 2011

@kostri No nám to taky někdy trvá nekonečně dlouho, nejčastěji usne u prsa, ale poslední dobou už ani to ne, fakt je hodně přes den vzhůru.
Holky, jak to děláte v noci, když vám usnou u kojení? Řešíte pak odgrgnutí?? A co když se vám u nočního kojení totálně pokaká, přebalíte i když víte, že ho tím totálně proberete a další 1-2 hodiny neusne nebo ho v tom necháte spát?? Mi se totiž dnes v noci u kojení hooodně pokadil, tak jsem ho po kojení přebalila a on pak chudáček nemohl usnou a byli jsme vzhůru přes dvě hodiny, nebrečel, ale prostě oči otevřené a pořád sebou šil a cosi si štěbetal a já totál vyřízená 😝

markysek2
1. mar 2011

tak jsme dneska byli u ortopeda a nemusíme nosit široké balení..mám radost další kontrola až 31.5...a potkali jsme se tam snad všechny maminky co jsme se viděli v porodnici, tak jsme se porovnali jak kdo roste a náš je z nich nejdrobnější a samá ruka samá noha 😖 😖 😖 , ostatní jsou jak baculáčci.
jinak dneska mš v noci zlobil, natahovala jsem budíka aby nám vyšlo krásně papání s návštěvou pana doktora a ten náš lump se budil zásadně o hodinu dřív než měl a když měl ráno vstávat tak se mu nechtělo ☹ ☹ ☹ , tak doufám že dneska budme spát normálně od 8 do 1-2 a pak do 5, a potom do 8-9, jinak asi padnu 😝 😝 😝

knedluska
1. mar 2011

@monik1 - tak mě malá usíná jedině při kojení. A když vytuhne, tak už si neříhne, ale chviličku jí držím a pak jí položím a spinká. A taky se mi při kojení pokaždý pokadí, tak jí přebalím, dokrmím a ona u toho vždycky usne. Naštěstí. 🙂

knedluska
1. mar 2011

Holky a daly jste si vanu před koncem šestinedělí? Já už bych jí mooooc potřebovala. 🙂

ellahop
1. mar 2011

@knedluska ja hned ako to bolo mozne.. a fakt to bolo uuuuzasne

knedluska
1. mar 2011

@ellahop - tak jsi nečekala po šestinedělí? Mě právě v porodnici říkali, že žádný koupání. Ale když už nemám žádné očistky, tak si myslím, že by to šlo. 🙂

ellahop
1. mar 2011

ja som dnes ozehlila posledny krat tomaskove 56 dupacky a body.... 😒 aj mi pri tom bolo trosku smutno, ze ako to ide rychlo... hlavne pri zltych s motylikom mi to doslo 😉 no co...uz rozumiem svojej mame. na jednej strane radost, ze deticky krasne rastu na druhej zvlastny pocit, ako to ide rychlo

ellahop
1. mar 2011

@knedluska necakala som veru... ako odisli ocistky tak som isla ja do vane...

haniula
1. mar 2011

@kostri taky že si došla na svoje... po dvou hodinách odpadla i bez dudlíku jako špalek, byt jen na hodku a pak chtěla hned baštit... 😀