icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

haniula
1. mar 2011

Dneska to vidímm ze vším bledě... Malá je po tom očkování celá podrážděna a plačtivá... Brečí i na ruce... To bude noc!!!

neliq
1. mar 2011

Ahoj holky, my sme dnes boli na kontrole, tak už vážime 5250g, priberáme teda poriadne. Doktorka bola hotová z toho, ako malý už parádne džavoce 😀 , že sa máme na čo tešiť, keď žačne rozprávať. Že nám nahradí telku, rádio aj DVD 😀

haniula
1. mar 2011

@neliq juj!! to je buřtík!!! my budem mít v pátek 3 měsíce a máme 5,1 kg... ta naše je taky ukecaná a pěkně si žvatlá....

misha8
1. mar 2011

@kostri tak ma objednala ale nevadí stihla som už aj dva cykly 😀 a ja mám isť na preventívku až za pol roka 😉

janettan
1. mar 2011

Ja som bola dnes na kontrole u gynekologičky. Zatiaľ všetko o.k. a o 6. mesiacov mám prísť opäť. Mám prísny zákaz najbližší rok otehotnieť. Chceme mať s manželom určite ešte jedno dieťaťko, ale chceme na ňom "pracovať" najskôr až o 2 roky 😉

lavazza
1. mar 2011

dnes sme byli na kontrole v 6 týdnech,máme 3700g a 54cm

misha8
1. mar 2011

baby nepreferuje vaše bejby jednu stranu??? polohovať hlavičku polohujem ale som si všimla že pravú stranu preferuje 😒

kamusek
1. mar 2011

@monik1 No já Domču musém nechat odříhnout, protože ona je na to dost citlivá, takže i když usne u kojení, zachvilku ji to dráždí v bříšku a musím ji stejně vzít, protože se vzteká....a to stejné je i s posr.... plenkou, ta se jí taky nelíbí... 😢 😀

kamusek
1. mar 2011

@misha8 Naše malá taky. Dokonce už má trochu šišatou hlavičku. Jen maličko, doktorka říkala, že to zmizí, ale musím ji podkládat polštářkem a otáčet na druhou stranu. Tím se to trochu lepší...

luciemar
1. mar 2011

@kostri No, usnul asi v sedm nebo půl osmé... 😉 A dnes to máme zrovna tak...papal napodledy v půl šesté. V sedm jsme ho vykoupali a v půl osmé jsem ho zkusila ještě přiložit k prsu, že by se trochu na noc docucnul...Ale vůbec nechtěl, řval a měl zavřená očíčka...chtěl prostě už do hajan. Tak jsem ho dala do postýlky, zazpívala ukolébavku a za pět minut byl tuhej. Tak jsem zvědavá v kolik se vzbudí na jídlo. No, už je to prostě velikej kluk a ví, co chce...a taky si o to dokáže jasně říct... 😀 😝
Ale byli jsme dnes na očkování proti rotavirům, tak je i z toho třeba unavenější...

luciemar
1. mar 2011

@misha8 Mě přijde, že náš Pepča zase preferuje levou stranu, takže jsme mu dnes radikálně přehodili v postýlce všechny hračky na pravo, aby měl motivaci... 😉 A má to!!! 😀 😀 😀

misha8
1. mar 2011

@kamusek to som robila treba vždy na druhý bok ju dať ako bola 😉 to prejde 😉 ale teraz sa jej musím viac prihovárať z ľavej strany

misha8
1. mar 2011

@luciemar no musím si aj ja nato davať viac pozor 😠

cara.m
1. mar 2011

@luciemar jj Adámek taky po rotavirech hodně spal.
Dneska byl na hexa a rotarix a moc pláče, chudáček ☹ Teď usnul, od třetí hodiny ani moc nejedl, teď jsem ho přemluvila a trochu si cucnul, tak snad to zítra už bude lepší ☹

haniula
1. mar 2011

@cara.m jo my máme to stejné... a to měla ještě synflorix... ted konečně usla.... jinak hodně plakala!!

nadja11
1. mar 2011

@haniula
@cara.m neviem ci ste to aj nedavali, ale pred ockovanim nalepit EMLA naplaste babätku na predpokladane miesto vpichu, znecitlivuju a ucinkuju este 4 hodiny po...kym sa to vstrebe, neplacu potom tak ☹

haniula
1. mar 2011

Holky, chtěla jsem se zeptat, kolik dáváte zhruba dávek malým... my dáváme cca 5-6 dávek za den a sestřička mi dnes řekla, že je to málo, že by měla mít minimálně 7 dávek... ale skoro ve třech měsících by měla snad vydržet i čtyři hodky mezi krmením, ne??? když jsem ji budívala na krmení před tím, tak jsem vůbec nepochodila... nechtěla vůbec tahat a usínala u toho... ted se budí po cca čtyřech hodkách a vytáhne tak 120 - 140 ml... sice ted nepřibrala za týden nic, ale jinak přibírala pěkně a za měsíc přibrala 450g... jaký je váš názor?? co myslíte??? děkuji za případné odpovědi...

haniula
1. mar 2011

@nadja11 fakt?? to mi dr. neřekla... grrrr!!!

ajkalc
1. mar 2011

@haniula my papame 7-8 X denne. my 4 hod vydrzime len zriedka.sme na umelom mliecku.denne okolo 880-900 ml mliecka.

annmarie
1. mar 2011

ahojte 🙂 ja som zasa chora, teda no teraz ma to chytilo uz poriadne ze zapal priedusiek, cize som sa ATB nevyhla...hadam vsetko prebehne v poriadku a ja sa co najrychlejsie uzdravim, pretoze uz aj malinkej zacinaju sopliky 😖 ale zato sme zacali nadherne priberat, sirup na reflux nadalej pomaha a uz mame skoro 4,5 kila a ja som konecne vytiahla 62ky 😀 prikladam par fotiek 🙂

markysek2
1. mar 2011

@haniula my nemáme sice ani 2 měsíce, ale víc nám vyhovuje 6 dávek , výjmečně třeba jako dneska 7, taky dá na jeden zátah 120-140, ale spí krásně a přibírá taky...u doktorky jsem tvrdila, že máme 7, že máme režim a že přibíráme...tak ani nemrkla...ty jsi psala že jste nepřibraly, tak to oni se snaží vnutit jejich pravdu (6-8 krmení denně)....já bych neměnila to na co jsem zvyklá..jen možná bych převažila 😉 (bud doma nebo zašla k dr.)

markysek2
1. mar 2011

holky jde to udělat tak abych mohla vynechat jedno kojení a nahradit ho úplně dávkou UM (ostatní jen kojení pořípadě+ příkrm), aniž by kojení utrpělo,musela bych odsávat??? a jak moc jsou paličatá miminka v tom když se jim střídá láhev s prsem ???? díky

cara.m
1. mar 2011

@nadja11 to mi doktorka taky neřekla, ale on plakal hlavně až k večeru, na očkování jsme byli v deset ráno, to ještě v klidu spinkal a od tří nám to začalo ☹
@haniula my teď taky usnuli, doufám, že zítra to bude lepší ☹ i když reakce můžu být do 48 hodin ☹ a jedla normálně? Malý jak byl ubrečený tak tomu moc nedal. Ale říkám si, že se jeho váhou to snad vadit nebude, že moc nejedl, jen mi asi prasknou prsa

cara.m
1. mar 2011

@markysek2 no některé děti pak prso už nechtějí, když vidí, jak jim to z láhve pěkně jde. Nedávala bych láhev, dávala bych jinou alternativou, ale láhev ne.

annmarie
1. mar 2011

@markysek2 ahoj, no ja raz denne vynechavam jedno kojenie, to po kupani...kedze dokrmujem aj pocas dna z flase odsate MM alebo UM tak je mala zvyknuta na dudlik ci bradavku...neprotestuje nastastie, uz sme sa naucili...a teraz ked som chora tak je to super...bo odsajem a ked nemusim tak som s nou zbytocne blizko neni, aby som ju nenakazila...zatial sa stara babka ci muzicek...

janettan
1. mar 2011

@annmarie je zlatunká, na tej 3. fotke mi pripomína našu Tatianku 🙂

haniula
1. mar 2011

@markysek2 zajdem příští úterý na převážení... též ji nechci měnit ten její rituál...
@cara.m něco snědla, ale vyblinkala to... snad z toho nic zítra nebude.. můžou být i horečky... tak se snad tomu vyhnem...

haniula
1. mar 2011

@annmarie jej!! tak hlavně zdravíčko!!! a malá je úplně k sežrání!!! my máme 57 cm, tak asi začnem vyndávast větší a schovávat menší.... má krátké rukávky, ale nohavičky stále dobré...

markysek2
1. mar 2011

@cara.m no já dokrmuju stříkačku, ale už mě docela přestává bavit ke každýmu krmení dokmovat třeba 50 stříkačkou..je to na dlouhé lokty 😖 😖 😖 , to pak si kojíme 15 minut, pak se začne vztekat, tak udělám 60UM, z toho dokrmíme 2*20, nebo 2*20+1*10 a z krmení na pár minut je hodina 😝 😝 😝 ..no i když náš se u prsa dost vzteká a tak mlíčka ubývá a ubývá, za chvilku budeme 50:50, nebo to vidím jen dneska... minulý týden jsme měli to samý 2 dny se budil co 3 hodiny a křičel hlady a pak se to zase srovnalo..příjde mi to jako bychom každý týden měli takový menší spurtík ☹ ☹ ☹ , ale asi láhve nechám ještě u ledu...chjo občas je to vyčerpávající ☹ ☹ ☹ není nad jednu stravu at už MM nebo UM,balancování uprostřed je nářez
@haniula to už bude určitě ok a ona zase přibere 😉

annmarie
1. mar 2011

@janettan
@haniula dakujem 🙂 no ja neviem ako su tie oblecka cislovane, ale mala meria 54-55 cm no co som mala 56 niektore tak su uz kratke 🙂 ale este som toho vela do skrine neodlozila, asi par kuskov, no je to zvlastny pocit, ked to mala prvykrat bolo to velke a teraz?juj, ako rychlo to ide... a vsimla som si ze mate okolo 5 kil a ze sa malej nechce priberat...tak drzim prsty nech sa to spravi...