Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Ahoj holky, my sme dnes boli na kontrole, tak už vážime 5250g, priberáme teda poriadne. Doktorka bola hotová z toho, ako malý už parádne džavoce 😀 , že sa máme na čo tešiť, keď žačne rozprávať. Že nám nahradí telku, rádio aj DVD 😀
Ja som bola dnes na kontrole u gynekologičky. Zatiaľ všetko o.k. a o 6. mesiacov mám prísť opäť. Mám prísny zákaz najbližší rok otehotnieť. Chceme mať s manželom určite ešte jedno dieťaťko, ale chceme na ňom "pracovať" najskôr až o 2 roky 😉
dnes sme byli na kontrole v 6 týdnech,máme 3700g a 54cm
baby nepreferuje vaše bejby jednu stranu??? polohovať hlavičku polohujem ale som si všimla že pravú stranu preferuje 😒
@kostri No, usnul asi v sedm nebo půl osmé... 😉 A dnes to máme zrovna tak...papal napodledy v půl šesté. V sedm jsme ho vykoupali a v půl osmé jsem ho zkusila ještě přiložit k prsu, že by se trochu na noc docucnul...Ale vůbec nechtěl, řval a měl zavřená očíčka...chtěl prostě už do hajan. Tak jsem ho dala do postýlky, zazpívala ukolébavku a za pět minut byl tuhej. Tak jsem zvědavá v kolik se vzbudí na jídlo. No, už je to prostě velikej kluk a ví, co chce...a taky si o to dokáže jasně říct... 😀 😝
Ale byli jsme dnes na očkování proti rotavirům, tak je i z toho třeba unavenější...
Holky, chtěla jsem se zeptat, kolik dáváte zhruba dávek malým... my dáváme cca 5-6 dávek za den a sestřička mi dnes řekla, že je to málo, že by měla mít minimálně 7 dávek... ale skoro ve třech měsících by měla snad vydržet i čtyři hodky mezi krmením, ne??? když jsem ji budívala na krmení před tím, tak jsem vůbec nepochodila... nechtěla vůbec tahat a usínala u toho... ted se budí po cca čtyřech hodkách a vytáhne tak 120 - 140 ml... sice ted nepřibrala za týden nic, ale jinak přibírala pěkně a za měsíc přibrala 450g... jaký je váš názor?? co myslíte??? děkuji za případné odpovědi...
ahojte 🙂 ja som zasa chora, teda no teraz ma to chytilo uz poriadne ze zapal priedusiek, cize som sa ATB nevyhla...hadam vsetko prebehne v poriadku a ja sa co najrychlejsie uzdravim, pretoze uz aj malinkej zacinaju sopliky 😖 ale zato sme zacali nadherne priberat, sirup na reflux nadalej pomaha a uz mame skoro 4,5 kila a ja som konecne vytiahla 62ky 😀 prikladam par fotiek 🙂
@haniula my nemáme sice ani 2 měsíce, ale víc nám vyhovuje 6 dávek , výjmečně třeba jako dneska 7, taky dá na jeden zátah 120-140, ale spí krásně a přibírá taky...u doktorky jsem tvrdila, že máme 7, že máme režim a že přibíráme...tak ani nemrkla...ty jsi psala že jste nepřibraly, tak to oni se snaží vnutit jejich pravdu (6-8 krmení denně)....já bych neměnila to na co jsem zvyklá..jen možná bych převažila 😉 (bud doma nebo zašla k dr.)
holky jde to udělat tak abych mohla vynechat jedno kojení a nahradit ho úplně dávkou UM (ostatní jen kojení pořípadě+ příkrm), aniž by kojení utrpělo,musela bych odsávat??? a jak moc jsou paličatá miminka v tom když se jim střídá láhev s prsem ???? díky
@nadja11 to mi doktorka taky neřekla, ale on plakal hlavně až k večeru, na očkování jsme byli v deset ráno, to ještě v klidu spinkal a od tří nám to začalo ☹
@haniula my teď taky usnuli, doufám, že zítra to bude lepší ☹ i když reakce můžu být do 48 hodin ☹ a jedla normálně? Malý jak byl ubrečený tak tomu moc nedal. Ale říkám si, že se jeho váhou to snad vadit nebude, že moc nejedl, jen mi asi prasknou prsa
@markysek2 ahoj, no ja raz denne vynechavam jedno kojenie, to po kupani...kedze dokrmujem aj pocas dna z flase odsate MM alebo UM tak je mala zvyknuta na dudlik ci bradavku...neprotestuje nastastie, uz sme sa naucili...a teraz ked som chora tak je to super...bo odsajem a ked nemusim tak som s nou zbytocne blizko neni, aby som ju nenakazila...zatial sa stara babka ci muzicek...
@cara.m no já dokrmuju stříkačku, ale už mě docela přestává bavit ke každýmu krmení dokmovat třeba 50 stříkačkou..je to na dlouhé lokty 😖 😖 😖 , to pak si kojíme 15 minut, pak se začne vztekat, tak udělám 60UM, z toho dokrmíme 2*20, nebo 2*20+1*10 a z krmení na pár minut je hodina 😝 😝 😝 ..no i když náš se u prsa dost vzteká a tak mlíčka ubývá a ubývá, za chvilku budeme 50:50, nebo to vidím jen dneska... minulý týden jsme měli to samý 2 dny se budil co 3 hodiny a křičel hlady a pak se to zase srovnalo..příjde mi to jako bychom každý týden měli takový menší spurtík ☹ ☹ ☹ , ale asi láhve nechám ještě u ledu...chjo občas je to vyčerpávající ☹ ☹ ☹ není nad jednu stravu at už MM nebo UM,balancování uprostřed je nářez
@haniula to už bude určitě ok a ona zase přibere 😉
@janettan
@haniula dakujem 🙂 no ja neviem ako su tie oblecka cislovane, ale mala meria 54-55 cm no co som mala 56 niektore tak su uz kratke 🙂 ale este som toho vela do skrine neodlozila, asi par kuskov, no je to zvlastny pocit, ked to mala prvykrat bolo to velke a teraz?juj, ako rychlo to ide... a vsimla som si ze mate okolo 5 kil a ze sa malej nechce priberat...tak drzim prsty nech sa to spravi...

Dneska to vidímm ze vším bledě... Malá je po tom očkování celá podrážděna a plačtivá... Brečí i na ruce... To bude noc!!!