Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Baby prosim vas, ako ste zistili, ze treba zacat s UM? Moja mala uz dva dni sa zobudi o siestej vecer a do desiatej v kuse place. Neustale si ju prikladam, ona stale taha a taha a taha , az o desiatej chuda zaspi, ale myslim, ze to uz od unavy. Mam pocit, ze prsia mam uz uplne prazdne (len takto vecer), ale neviem, ci uz zacat s UM alebo este radsej takto bojovat......☹
@vilca S tím tedy také nemám zkušenost. Ale záleží na poloze, ve které kojíš. Pokud malého kojíš klasicky v sedě tak, že pije z jednoho prsa a nožky má směrem k druhému, tak zkus vyzkoušet jinou polohu. Třeba polohu "Fotbalisty". Mimi vždycky upíjí tu část prsu, u které má bradičku. Takže když si ho dáš nožkama jakoby za záda, tak ti bude pít tu oblast u podpaží. Možná tam máš nahromaděné mlíčko, které nedopíjí, a proto to tak bolí. Nevím, za pokus nic nedáš ... 😉
@ellahop ja som bola včera tiež na poradni a dr mi povedala že keď prídeme o mesiac tak bude od neho už chcieť aby dvíhal hlávku lebo teraz je to ešte také kadejaké,kázala mi 3x denne pred papaním dávať ho na bruško aby skúšal dvíhať hlávku,Matej zdvihne potom ju položí na bok a venuje sa ocucávaniu ruky 😀 😀 vôbec sa netráp a nejlepšie je dávať ho tak nahého a pridržať mu nožičky.
@tereza79 nasa to vyriesila tym detskym neurologom,,,, ved.. uvidime a tiez cvicit cvicit a cvicit. mam mu hrkat alebo ukazovat nieco ked lezi aby ho nieco zaujalo a vtedy by vraj hlavicku zdvihnut mal. tak som to dnes skusila.. pozrel sa ale na malicku chvilku a potom sa venoval tiez ocucavaniu,,, 🙂
K tomu ležení na břiše, našemu prckovi se to taky nelíbí a nejde mu ta hlava moc zdvíhat, ale jak psala tereza, když ho koupu a je nahý, tak na přebalováku (když je nahatý) mu to nevadí, hlavičku zvedne a je v pohodě 🙂 A opravdu potřebuje taky zapřít ty nožičky. A ruce mu zkusit dát pod hrudník.
nasemu malemu poloha na brisku nevadi,snad ji ma dokonce i rad protoze na brisku pres den i spi a kdyz nespi a je na brisku tak ma povidavou
@sirael Přesně takhle jsem to já poznala. Malá taky večer pořád tahala a tahala a i po hodině se vztekala (tak jsem usoudila, že je to hladem). Tak jsem nejdřív zkusila Nutrillon (udělala jsem 90ml) a ona to i po hodině kojení celé vypila. Jsem čuměla 🙂 Druhý den jsem jí dala taky, ale už vypila jenom asi 40ml. Tak od té doby ji každý večer okolo 6 nejdřív nakojím, pak počkám, pak okoupu a po koupání ji udělám příkrm (teď už jsem koupila Nutradefense, protože z Nutrilonu malou trápilo bříško). No a ona vypije jak kdy. Někdy 90ml někdy jenom 30ml a krásně pak spinká. Teď už 3dny spí od té půl 9 do 4. A je spokojená. Pak už ji zase jenom kojím. V ty 4 a spinká tak do půl 8 - 8, jak kdy!
@kamusek Tak to noční spaní ti závidím. My už jsme skoro jenom na UM a stejně jíme každý 3 hodiny, a to i v noci.
Ale teď začal docela hodně blinkat, tak nevím, kolik mu toho v bříšku zůstane. Zítra jdeme po týdnu na převážení, tak jsem zvědavá. Jinak jsme dneska načali Nutradefense, tak jsem zvědavá, jestli to bude lepší. Taky ti dělá v lahvičce takovou pěnu, když ho protřepáváš? To Nutrilon nedělal.
Holky, za jak dlouho vám přišla z DM další slevová knížečka, když jste jim tam doplnili údaje o narození miminka?
A jsou tam nějaký zajímavý kupónky?
@misag23 Jojo, dělá to pěnu. Ale to bude asi tím, že je to takové řidší. Držím palečky, aby vám to dělalo taky dobře. No, jsem zvědavá, jestli to malé vydrží, to spinkání 🙂
Já jsem ještě nestihla poslat okopírovaný rodný list do DM, takže zatím mi ještě kupónky nepřišly ☹ Ale musím to hned jít udělat, pokud teď Domča spí, než na to zase zapomenu 🙂
Tak ať převážení dobře dopadne 🙂
@kamusek A prosim ta, ked robis ten prikrm, tak ako ohrievas tu vodu, aby bola co najrychlejsie? My sme dostali ohrievac na flase aj vodu a vcera som to skusala a trva to 10minut kym sa to ohreje a to si neviem predstavit, ked ju budem takto krmit uz stale, ze budeme cakat 10minut, kym sa mi voda ohreje. Vies mi prosim ta napisat postup ako to robis? Boze pripadam si ako idiot, ale fakt neviem ako to spravit co najjednoduchsie..🙂
@sirael No já používám kojeneckou vodu, ta se prý už nemusí úplně převařovat říkala mi doktorka, takže ji naleju do malého hrnce a na sporáku (mám indukční) vodu trošku ohřeju (to trvá asi tak 2minuty). Pak naleju do flašky, přidám Nutradefense, zatřepu a když je to ještě moc horké, tak zchladím pod tekoucí studenou vodou. Celé to trvá asi max. 5minut. Nevím, jestli to dělám správně, ale malá si nestěžuje 🙂
@kamusek ja sem jen psala email do DM o tom ze se maly narodil ale rodny list sem tam neposilala a kupony mi dosly asi za 14 dni mozna pozdeji.jsou tam slevy na dudliky,lahvicky plno druhu vlhcenych ubrousku a ruznych plen,myslim ze i na UM mozna ale to si nejsem jista.ja je mam prave v aute a auto ma manzel tak se ani nemuzu jit podivat co tam jeste je.Jo a nejaka detska kosmetika na koupani
@kamusek @sjussi já jsem tam od prosince a jsem mega spokojená!!! hlavně s těmi kuponky na navlhčené ubrousky... s nima jsou za pakatel... a ještě jsem jich asi 30 vyhrála na aukru, takže můžeme kupovat do aleluja... máme totiž veeeeelkou spotřebu... dva balíky za týden... jsem totiž shnilá, malou, když se pokaká, osprchovat 😅 ... a navíc jsem dostala ještě jednu od sestřenky, která ji nevyužila vůbec!! takže super!!! hooooodně s nima ušetříme...

@cara.m tak já nevím, čím to může být... ☹