icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

misha8
3. mar 2011

@elzu viem o čom hovoríš 😀 ja som tiež sa zapierala o ľavú nohu presne tak ako si to popísla 😀

elzu
3. mar 2011

@misha8 A jak to řešíte ten reflux?

misha8
3. mar 2011

@verca84 práve som jej dala na hrazdičku takú výraznú hračku naľavo a pekne kukučkuje 😎

elzu
3. mar 2011

@misha8 :D to by člověk neřekl, co všechno se mu může při kojení přihodit, co? :D

misha8
3. mar 2011

@elzu no zatiaľ v podstate bez nejakých liekov po napapaní nosenie na rukách , prebalujem zasadne pred papaním, po napapaní čo najmenšia manipulácia a natriasanie ....zvýšená poloha hlavičky ked leží , kresielko u nás funguje dosť často....zvýšený madrac v postieľke ..berieme aj Biogaiu kvapky - tie chránia pažerák pred kyselinkou ..zahusťovadlo nepoužívam lebo ju UM aj tak zapekáva ...takže zatiaľ takto 😉

elzu
3. mar 2011

@misha8 Tak to je dobře, že stačí jen taková režimová opatření a nejsou potřeba léky...ale i tak je to starost navíc, že? Miminka jsou tak zranitelná... Celou dobu na medině jsem si myslela, že budu dělat pediatrii, ale od chvíle kdy mám Johanku, o tom začínám pochybovat...člověk neví, co má dělat s vlastním dítětem (s blbou rýmou jsem běžela za doktorkou, kdyby nááááhodou něco...), natož mít zodpovědnost za děti cizí...ty jo..asi si to ještě pořádně rozmyslím :D

misag23
3. mar 2011

@elzu Johanka je moc šikovná, krásně zvedá hlavičku. Nám už se to občas taky podaří. Ale podle nálady, někdy se nezvedne ani náhodou 😉
Já mám odsávačku od Aventu - mechanickou. Jsem s ní celkem spokojená.

elzu
3. mar 2011

@misag23 To je paráda...nestačím se divit, jak nám to rychle letí...před nedávnem jsme rodily a teď už zvedáme hlavičku 🙂 a za chvíli do školky :D Děkuju, nejlepší by bylo, kdybych si to mohla zkusit ty odsávačky, ale to nehrozí...takže uvidím, až pořídím 🙂

misag23
3. mar 2011

@misha8 A jak vám zjistili, že máte ten reflux? Jak to tady čtu, tak se ho pomalu začínám bát. Malý začal víc blinkat po jídle (možná to je tím, že už skoro nekojím a je na UM) a taky v něm dost chrčí. Myslela jsem, že je to rýmou (něco málo vždy večer odsajeme).

misag23
3. mar 2011

@elzu To by bylo nejlepší. Zkus se zeptat v porodnici, někde je půjčují. Je fakt že mi taky trošku občas vrže, jak tady někdo psal. Jj, utíká to strašně rychle, zrovna jsem dneska vyřazovala další malinkatý oblečky - už se do nich nevejdeme.

elzu
3. mar 2011

@misag23 🙂 taky jsme vyřazovali 🙂 ale těší mě to, aspoň vím, že hezky rosteme a tloustneme 🙂 a taky už vím, kolik čeho budu potřebovat pro dalšího prcka 🙂

misag23
3. mar 2011

@elzu To máš pravdu, my jsme něco neměli ani jednou na sobě a některý věci jsem musela přikupovat. Prostě když jsem nakupovala, koukala jsem na to, co se mi líbí a na praktičnost jsem nějak nemyslela 😀
My taky hezky rosteme, ale netloustneme. Hodně zhubl, zítra jdeme opět na převážení (doma koj. váhu nemáme), tak jsem zvědavá. Tak nám je všechno krátké a široké 🙂

misha8
3. mar 2011

@elzu študuješ medinu???ťa obdivujem pri babatku vyber si anesteziologiu 😉 ja som anesteziologická sestrička 🙂 super odbor stále sa niečo deje a ani jedna anestezia nie je rovnaká je to fakt adrenalínový odbor ale ja som spokojná a presne ako píšeš ako sa staneme maminkami je to niečo uplne iné 😵 decké by om ani ja z toho strachu nedokazala robiť ...

misha8
3. mar 2011

@misag23 no zistili nam to na vyšetrení u gastroenerologičky - ultrazvukom
začalo sa to tak že prestala tolerovať UM - po napapaní bola nekľudná...plačlivá ...občas ju naplo a potom sme zmenili mliečko ale aj tak mi grckavala a aj vracala ☹ občas chrčí ako plný noštek ...
nie je to len preto že je na UM majú to aj babatka ktoré sú na MM 😒 proste nie je poriadne vyvinutý zvierač ktorý uzatvára žalúdok a niektorým miminkám sa to prejaví týmto refluxom 😒 bud sa to zlepši alebo zhorší
nechcem ťa strašiť ale blinkanie a to chrčanie sú prvé príznaky
našťastie moja malinká napriek tomu krásne papa a aj priberá

misha8
3. mar 2011

baby a akú veľkosť už davate ??? moje predčasniatko mení 56 za 62 😀 😀 nám to oblečko vydrží dlhšie 😀

misag23
3. mar 2011

@misha8 zítra jdeme na kontrolu k doktorce, tak se jí na to zeptám. My jsme taky už skoro jen na UM. První týden jsme měli Nutrilon, ale přišlo mi, že ho po něm bolí bříško, tak dneska jsem otevřela Nutradefense. Jaký mlíčko dáváte vy? Když jsem jen kojila, tak nezvracel, ale zase hodně zhubl. Tak jsem zvědavá na váhu zítra .
Přeji vám, ať se vám to co nejdříve zlepší 😉

markysek2
3. mar 2011

@ajkalc @misha8 : baby nestrašte mě, mě právě po jídle příjde docela klidný, neklidný je občas a to když ho zvednu tak si odříhne a je v pohodě, ale slintá poměrně dost a jestli si žuje jazýček no občas vypadá že má v puse žvýkačku...ale opravdu nezvrací...můžu mu nějak pomoc???

ajkalc
3. mar 2011

@markysek2 a este nas Maxik zvykne po jedle čikutkat.a ze to je tiez z toho.a pomoct sa da pri refluxe tak,ze ho podrzis vo zvysenej polohe.a existuje aj nutrilon AR.a ak dojcis,tak tiez nieco,ale neviem presne ako sa to vola.ale je to odvodenina od nutrilonu.a este syrup gastrotuss.ale ten davame len vtedy,ked je velmi zle.ale malo by sa to davat po kazdom jedle

ajkalc
3. mar 2011

@misha8 nas uz nezapeka.ale to som uz asi pisala,ze zalievame harmancekovym cajikom mliecko.a ty si anesteziologicka sestra?super.ja som robila na op.salach. krasna robota.....ale to bolo daaaavno.teraz uz pampersky predavam.a ine veci od P&G.

misha8
3. mar 2011

@misag23 dakujem aj ja tebe prajem aby sa vám upravilo to papanie 😉 a pozri je jedno či budeš davať MM alebo UM u tvojho drobčeka je najdôležitejšie aby nechudol 😉 my teraz mame AL 110 to je špecialne bezlaktozové mliečko

misha8
3. mar 2011

@markysek2 tak to nebude reflux asi nestrašíme len aspon poznáš priznaky ....dava sa aj zahusťovadlo NUTRITON do mliečka ale to je pri vrackaní ...

misha8
3. mar 2011

@ajkalc no ja davam počas dna bylinkový Hipp tiež viacej ale sú dni ked musíme kakať s rektalnou rurkou ....ano sálová robota je uplne iná ako bežne na oddeleni 😉 a predavaš aj teraz počas materskej ???

kinsli
3. mar 2011

@elzu ta je tak nádherná, pusinka 😵 Jinak já moc doporučuji odsavačku zn. Medela. Je výborná jak ta dvoufázová manuální tak elektonické. Kdyby jsi chtěla tak tuto mám novou 😉

http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=42196807&tab=7

měla jsem ji půjčenou na Kačenku a byla jsem s ní moc spokojená. Tak jsem si ji teď v těhu koupila, v porodnici mě hezky rozkojila, pak přišel zánět dělohy a mlíko skoro pryč 😒 Tak jsem pak asi týden ještě odsávala a snažila se znovu rozkojit. Pak mě ta naše malá příšera odsavačku rozbila tak jsem si objednala novou a půjčila si zatím jednu od laktační poradkyně. Malej nepřibýval, tak jsem chtěla odsávat a krmit z flašky tak jsem objednala elektronickou. Nakonec to dopadlo tak, že kojím a občas si odstříknu tou elektronickou. Je dobrá, ale mezi mechanickou a el. snad ani rozdíl není, jen v tom, že přiložíš k prsu a nemusíš nic dělat 😀 Ale mě tedy manuálně odsávat nevadilo a ruka mi nebolela. časově je to taky rychlé tak cca 10 min 😉

odsavačku bych Ti nechala za 680,- ( koupila jsem levněji, nakupuji v UK )

kinsli
3. mar 2011

@misha8 my jsme vel 56/62 vyřazovali na měsíci 😀 Teď máme vel. 68 a je nám akorát, takže na 3m už půjdeme na 74 pokud ne dřív 😀

kinsli
3. mar 2011

holky dnes jsem šla vybrakovat drogerii DM 😀 😀 celková suma 5250,- po odečtení slev ( měla jsem kupóny ) 2475,- Moc krásná práce 😀 😀 😀

vilca
3. mar 2011

@kinsli ty brďo, tak to se ti ty slevy hezky vyplatily 😲
Holky, kde ty slevy do DM berete? 😅 😕

kinsli
3. mar 2011

@vilca měla jsem knížku se slevami 50% + v ní -10% na celý nákup 😀

kinsli
3. mar 2011

@vilca Třeba sunar nutra defens 400g vyšel na 112,- 😀

peach
3. mar 2011

@misha8 mozem sa spytat ako casto davas tie BioGaia kvapky? ja som tiez chvela dat kedze mame aj koliky aj reflux, ale na obale je napisane od skonceneho 3 mesiaca. konzultovala si z lekarom? diky

cara.m
4. mar 2011

@peach nejsem sice Misha8, ale můžu odpovědět 😉 Kapky se dávají každý den 5 kapek, můžeš to dávat dříve. Na Slovensku je napsáno od 3. měsíce, u nás od prvního, ale píšou, že je to dle legislativy viz. www.probiotickekapky.cz viz. rubrika Poraďte se - Pro koho jsou vhodné