Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
@elzu no zatiaľ v podstate bez nejakých liekov po napapaní nosenie na rukách , prebalujem zasadne pred papaním, po napapaní čo najmenšia manipulácia a natriasanie ....zvýšená poloha hlavičky ked leží , kresielko u nás funguje dosť často....zvýšený madrac v postieľke ..berieme aj Biogaiu kvapky - tie chránia pažerák pred kyselinkou ..zahusťovadlo nepoužívam lebo ju UM aj tak zapekáva ...takže zatiaľ takto 😉
@misha8 Tak to je dobře, že stačí jen taková režimová opatření a nejsou potřeba léky...ale i tak je to starost navíc, že? Miminka jsou tak zranitelná... Celou dobu na medině jsem si myslela, že budu dělat pediatrii, ale od chvíle kdy mám Johanku, o tom začínám pochybovat...člověk neví, co má dělat s vlastním dítětem (s blbou rýmou jsem běžela za doktorkou, kdyby nááááhodou něco...), natož mít zodpovědnost za děti cizí...ty jo..asi si to ještě pořádně rozmyslím :D
@elzu To máš pravdu, my jsme něco neměli ani jednou na sobě a některý věci jsem musela přikupovat. Prostě když jsem nakupovala, koukala jsem na to, co se mi líbí a na praktičnost jsem nějak nemyslela 😀
My taky hezky rosteme, ale netloustneme. Hodně zhubl, zítra jdeme opět na převážení (doma koj. váhu nemáme), tak jsem zvědavá. Tak nám je všechno krátké a široké 🙂
@elzu študuješ medinu???ťa obdivujem pri babatku vyber si anesteziologiu 😉 ja som anesteziologická sestrička 🙂 super odbor stále sa niečo deje a ani jedna anestezia nie je rovnaká je to fakt adrenalínový odbor ale ja som spokojná a presne ako píšeš ako sa staneme maminkami je to niečo uplne iné 😵 decké by om ani ja z toho strachu nedokazala robiť ...
@misag23 no zistili nam to na vyšetrení u gastroenerologičky - ultrazvukom
začalo sa to tak že prestala tolerovať UM - po napapaní bola nekľudná...plačlivá ...občas ju naplo a potom sme zmenili mliečko ale aj tak mi grckavala a aj vracala ☹ občas chrčí ako plný noštek ...
nie je to len preto že je na UM majú to aj babatka ktoré sú na MM 😒 proste nie je poriadne vyvinutý zvierač ktorý uzatvára žalúdok a niektorým miminkám sa to prejaví týmto refluxom 😒 bud sa to zlepši alebo zhorší
nechcem ťa strašiť ale blinkanie a to chrčanie sú prvé príznaky
našťastie moja malinká napriek tomu krásne papa a aj priberá
baby a akú veľkosť už davate ??? moje predčasniatko mení 56 za 62 😀 😀 nám to oblečko vydrží dlhšie 😀
@misha8 zítra jdeme na kontrolu k doktorce, tak se jí na to zeptám. My jsme taky už skoro jen na UM. První týden jsme měli Nutrilon, ale přišlo mi, že ho po něm bolí bříško, tak dneska jsem otevřela Nutradefense. Jaký mlíčko dáváte vy? Když jsem jen kojila, tak nezvracel, ale zase hodně zhubl. Tak jsem zvědavá na váhu zítra .
Přeji vám, ať se vám to co nejdříve zlepší 😉
@markysek2 a este nas Maxik zvykne po jedle čikutkat.a ze to je tiez z toho.a pomoct sa da pri refluxe tak,ze ho podrzis vo zvysenej polohe.a existuje aj nutrilon AR.a ak dojcis,tak tiez nieco,ale neviem presne ako sa to vola.ale je to odvodenina od nutrilonu.a este syrup gastrotuss.ale ten davame len vtedy,ked je velmi zle.ale malo by sa to davat po kazdom jedle
@elzu ta je tak nádherná, pusinka 😵 Jinak já moc doporučuji odsavačku zn. Medela. Je výborná jak ta dvoufázová manuální tak elektonické. Kdyby jsi chtěla tak tuto mám novou 😉
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=42196807&tab=7
měla jsem ji půjčenou na Kačenku a byla jsem s ní moc spokojená. Tak jsem si ji teď v těhu koupila, v porodnici mě hezky rozkojila, pak přišel zánět dělohy a mlíko skoro pryč 😒 Tak jsem pak asi týden ještě odsávala a snažila se znovu rozkojit. Pak mě ta naše malá příšera odsavačku rozbila tak jsem si objednala novou a půjčila si zatím jednu od laktační poradkyně. Malej nepřibýval, tak jsem chtěla odsávat a krmit z flašky tak jsem objednala elektronickou. Nakonec to dopadlo tak, že kojím a občas si odstříknu tou elektronickou. Je dobrá, ale mezi mechanickou a el. snad ani rozdíl není, jen v tom, že přiložíš k prsu a nemusíš nic dělat 😀 Ale mě tedy manuálně odsávat nevadilo a ruka mi nebolela. časově je to taky rychlé tak cca 10 min 😉
odsavačku bych Ti nechala za 680,- ( koupila jsem levněji, nakupuji v UK )
holky dnes jsem šla vybrakovat drogerii DM 😀 😀 celková suma 5250,- po odečtení slev ( měla jsem kupóny ) 2475,- Moc krásná práce 😀 😀 😀
@peach nejsem sice Misha8, ale můžu odpovědět 😉 Kapky se dávají každý den 5 kapek, můžeš to dávat dříve. Na Slovensku je napsáno od 3. měsíce, u nás od prvního, ale píšou, že je to dle legislativy viz. www.probiotickekapky.cz viz. rubrika Poraďte se - Pro koho jsou vhodné

@elzu viem o čom hovoríš 😀 ja som tiež sa zapierala o ľavú nohu presne tak ako si to popísla 😀